Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
5099 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Jaja, az IQ tesztekben a "matematikai logikával" gondolkodó emberek hatalmas elõnyt élveznek én meg hagymásra izzadom magam rajta !

Még a régebbi postra:
Nincs még motor, extrém kutyasétáltatás volt;)
ti meg kapjátok be a hegyen;)úgyis gyorsabb leszek és nagyobb lesz a rugóutam mint Jorusnak:D

IQ:Nekem volt már 116 hetedikben 136 két éve..teszt válogatja.
Csak az IQ teszthez annyit hogy a legjobb tesztet a volt osztályomból a legbutább szõke lány írta 145-ös számmal;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Az O.K. hogy logikai képességeket vizsgál,de IQ teszt nem csak egyfajta (körcikkes meg árbás,ilyesmi) létezik.
Onnan próbálom megközelíteni a dolgot,hogy mennyire képesek ez emberek elöre gondolkodni,ok-okozat modelleket felállítani,bizonyos elöre várható és váratlan közlekedési helyzeteket elméletben elöre lejátaszani és konkrét szituban jól és biztonságoan megoldani.stb.
A drivin' skill-t pedig kicsit tágabb értelemben értem nem kizárólag technikai értelemben veszem (pl mintha valakit kizavarnak egy versenypályára bólyákat kerülgetni meg köridöket mérni,hanem "közlekedni tudásban"' nemtom jobban megfogalmazni.Na:)
Egyébként meg :beer: ,értem mire gondolsz,csak én kicsit máshonnan közelítettem.

Mások által értelmesnek mondott arc vagyok, intelligens, jó képességû, és miegyéb. IQ teszten azonban 105-nél jobbat még nem értem el (asszem 110-tõl mehetnék taxisnak vagymi). Érted, ott van 4 ábra, mi a következõ? He? Egészítsd ki a körcikk-sorozatot. Mi van? Forgasd el, rajzold le, folytasd, egészítsd ki, olyan fasságok vannak az ien tesztekben, hogy mindig attól félek, hogy meghúznak. :D Az IQ fõleg a logikai készséget vizsgálja tudtommal, ezek szerint én inkább vagyok intuitív, mint logikai, de ez honnan közelít a vezetés felé?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Mások által értelmesnek mondott arc vagyok, intelligens, jó képességû, és miegyéb. IQ teszten azonban 105-nél jobbat még nem értem el (asszem 110-tõl mehetnék taxisnak vagymi). Érted, ott van 4 ábra, mi a következõ? He? Egészítsd ki a körcikk-sorozatot. Mi van? Forgasd el, rajzold le, folytasd, egészítsd ki, olyan fasságok vannak az ien tesztekben, hogy mindig attól félek, hogy meghúznak. :D Az IQ fõleg a logikai készséget vizsgálja tudtommal, ezek szerint én inkább vagyok intuitív, mint logikai, de ez honnan közelít a vezetés felé?

Jaja, az IQ tesztekben a "matematikai logikával" gondolkodó emberek hatalmas elõnyt élveznek én meg hagymásra izzadom magam rajta ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

vazeeeeeeeeeee

ez felpoliroztatta az alu kasztnit? :scared:

nem.. csak' lekrómoztatta (láthatsz ilyet 206-osban meg még valamiben is, a neten)

nõi vezetés: elötte közvetlen két példa van:
-anyám: relatíve sokat vezet a városban(nagykerbõl-nagykerbe) voltam lent vele tavaly nyáron pesten, ott történt az alábbi szitu: keresztezõdéshez gurulunk.. kérdezi merre menjen? mondom: jobbra! micsinál? elvágódik balra. ;)
-sógornõm: friss jogsis, saját autója nincs, de olyan van, amti használhatna, de nem használja, mer fél, mer 0 rutin, meg mer közel lakik a melóhelyhez, szüleihez táv. busszal jár.
Taxi-sokat kéretik nem általánosítani, apám taxis volt, mai napig vannak ismerõseim, akik taxisok, és jobban/ésszerûbben vezetnek mint az emberek 70%
persze ez Pécs.

edit: IQ-m 128 ;) de ez baromira csak egy szám, szerintem. pl. a helyismeretem ritkarossz :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lehet régen voltam iq teszten, (6 évesen) de akkor kockákat kellett tologatni, meg alakzatokat összerakni. kijött x iq, nem is panaszkodom felöle, mert marha sok van nekem:-)
de ettöl még ha valaki nem jol tol össze 3 kockát, attól még tudhatja hogy ebben a keresztezõdésben kinek van elsöbbsége. sok vezetés után már csukottszemmel is meg fogja tudni mondani hogy mi merre hogyan(vagy pont rosszul idegzõdik belé, de ez megint csak nem iq kérdése)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
szerinted az IQ tényleg nem befolyásolja a drivin'skill-t?mé?
hogy valaki jól és tudatosan miegymás,bla-bla vezessen,ahhoz sztem kell.de mindegy is

de ha mondjuk bevezetnék a IQ szint hez kötött jogsit,elöre látható a sok hamis teszt és korrupt pszichológus

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ha nem írják bele utólag a jogsiba a minõsítést, talán nem. de a sok kancigány meg a sok mesterséges intelligenciájú szõke néni úgyis pillanatok alatt leszavazná...
esélytelen ezt így megmondani hogy x iq alatt ne lehessen.
vmi agybúvár vizsgálat meg sok bukás esetén van...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Azt nemtom, de ezek szentem nem befolyásolják közvetlenül a drivin' skill-t.

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Szerintetek az egyébként személyiségi jogokat sértene ha IQ szinthez és elmeorvosi vizsgálathoz lenne kötve a jogsi?
Mert simán el tudom képzelni,hogy miután a fél hivatalt laposra verte meg megfenyegette a pontagyú kopaszbarom állat,erre hivatkozva perelgetne összevissza.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
kislust: kivétel erõsíti a szabályt elv ugye. magyarul mindig vannak kivételek. nõkkel elõzékeny vagyok személy szerint, mert addig sem tudnak nekemjönni... meg akkor udvariasnak is tûnök. pirospont:-)
de biciklivel, és 4 keréken is látom miket mûvelnek... hát:-\

másik: énis szivesen elmennék a városszéli gyorsvasútig kocsival ha LENNE. mármint gyorsvasút.
felülnék a pontosan, sûrûn jûró járatra, ha PONTOS LENNE ÉS HA JÁRNA.
felülnék és leülnék, ha le mernék ülni elõzetes mikroszkópos és nedvességvizsgálat nélkül. magyarul odahugyozott odaszart e valaki vagy nem.
na szóval...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
De tam, ez köztudott. A nõk nem tudnak térképet olvasni, vezetni, tájékozódni. A férfiaknak nincs szépérzékük, nem tudnak egyszerre több dologgal foglalkozni, elvontan gondolkodni, stb. Persze a genetikai kód határozza meg az egyes embereket, tehát elõfordul, hogy egy férfi órákig válogat az ágytakarók közt az IKEA-ban, és egy nõ normélisan vezet, de azért nem ez a jellemzõ. 10 férfi ismerõsömbõl 8 elfogadhatóan vezet, míg ez az arány a hölgyismerõseim között 10-bõl 1.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
mondjuk a nõknek rosszabba térlátásuk..
de pl anyám ezerszer jobban vezet városban, mint apám...néha engem is lenyom, de csak azért, mert ismeri az egész várost, mivel kocsival jár mindenhová...:)
Van állásom...:bananadan

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Történet plázacicákról:
Mentem kocsival a külsö sávban(2x2 sávos út táblával jelölt "zebrával".)Gyalogos nénike lelép,fékezek,megállok,intek neki:tessék menni.Mellettem 1000el eltép szöke pontagyú cica fülére ragadt mobillal,nénit kishíján elkapva...
Kb 50 méter után piros lámpa,elötte füstölve fékez...kényelmesen elindultam,lámpánál kiszállatm odamentem az ablakhoz,udvariasan,bekopogtam,és megkérdeztem hogy nem vett-e észre valamit az elöbb...
Erre:
Mi a **rva anyád van kiskötsög,nekem aztán hiába ugatsz mert le**arom hogy mit akarsz!
Kedvem lett volna egy frászt lekeverni neki.
És nem csak egy ilyen van,hanem SOK EZER!!!És nem csak nök!!!

Émmeg a nõket sokkal jobban mexûrném a vizsgákon, mert félelmetes dolgokat mûvelnek. Persze nem tehetnek róla, a kromoszómák a ludasak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez hülyeség J. nem attól vezet valaki sz.rul, hogy nö vagy férfi.

számomra az az idegesítõ a közlekedésben, ahogy a biciklisek nem vágják a kreszt. 50felett már annyira biztonságra mennek a mamák-papák, hogy akadályozzák a forgalmat. meg szimplán hülyék. "én csak biciklivel vagyok, elsuttyanok itt be balra kisívbe... MILYEN TÁBLA?" stb.

nem a baromkodó extrém arcokra gondolok, mint ami én vagyok, hanem aki tudatlanságból csinálja. Sztem az sokkal rosszabb. áll a keresztezõdésben, és fogalma sincs róla, hogy elsõbbsége van...

svájc és a gyorsvasút: ahol annyi pénze van mindenkinek, hogy környezettudatos legyen, ott ez müxik. nálunk itt a balkánon ez nem (sem).
Meg nem vagyunk elég intelligensek sem hozzá. verjük magunkat a sok tudósunkra, meg a remekbeszabott iskolarendszerünkre, de ha kimegyünk az utcára csak és kizárólag dühöngõ vadbarmokkal találkozunk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

Milyen Dainese ? Megvan már a motor ? Vagy extrémen buszozol ?! :)

Tegnap Primo kapitánnyal bringáztam, atomjó volt a sízõk között tépni ! :D

Autót úgy kell használni mint a környezettudatos népek: elmegy vele a metro/gyorsvasút/magasvasútig, onnan tömegközlekedik a munkahelyére mert gyors, kényelmes és környezetbarát (persze nálunk a tömegközlekedés lassú, kényelmetlen és büdös - 22-es csapdája), vissza pedig ugyanígy.

azért van ilyen is..a Kolosy téren lakom, a minap láttam épp, hogy a csávó leparkol a ház elõtt (nálunk ingyenes a parkolás), majd fut a hévhez...igaza van...
Van állásom...:bananadan

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Émmeg a nõket sokkal jobban mexûrném a vizsgákon, mert félelmetes dolgokat mûvelnek. Persze nem tehetnek róla, a kromoszómák a ludasak.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

A Magyar nem környezettudatos népség...tisztelet a kivételnek,persze.
Tényleg nem tudom elképzelni hogyan tudunk ilyen állat módjára,mindenbe bele****va elöadni magunkat,és ez nem csak a közlekedésre vonatkozik.
De hagyjuk is mert ez már messze lenne a topic keretein kívül.
Én pl.tuti hogy jogosítvány megszerzéséhez kötelezövé tenném az IQ tesztet,és az elmeorvosi vizsgálatot-többek között.

Én ezen fellül kötelezõen bringáztatnám/motoroztatnám a jogsira ácsingózókat a városban (persze nem egy GSX-R 1000-sel:lick: ), hogy ne az legyen neki természetes, amit apa X5-jében látott...kanyarodósáv mellett 80-nal el, majd az elsõ autó elé be a kocsi orra.:no: :mad: :angevil:
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
A Magyar nem környezettudatos népség...tisztelet a kivételnek,persze.
Tényleg nem tudom elképzelni hogyan tudunk ilyen állat módjára,mindenbe bele****va elöadni magunkat,és ez nem csak a közlekedésre vonatkozik.
De hagyjuk is mert ez már messze lenne a topic keretein kívül.
Én pl.tuti hogy jogosítvány megszerzéséhez kötelezövé tenném az IQ tesztet,és az elmeorvosi vizsgálatot-többek között.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Milyen Dainese ? Megvan már a motor ? Vagy extrémen buszozol ?! :)

Tegnap Primo kapitánnyal bringáztam, atomjó volt a sízõk között tépni ! :D

Autót úgy kell használni mint a környezettudatos népek: elmegy vele a metro/gyorsvasút/magasvasútig, onnan tömegközlekedik a munkahelyére mert gyors, kényelmes és környezetbarát (persze nálunk a tömegközlekedés lassú, kényelmetlen és büdös - 22-es csapdája), vissza pedig ugyanígy.

Persze, ez pölö Svájcban kiválóan mûködik...simán van olyan középvezetõ, akinek nincs is kocsija. A gyorsvasút pontos, gyors (nómenesztómen:D ), tiszta. Közben átfutja az újságot és iszik egy kávét. Nyaralni meg repülõvel megy. Ízi.
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)