Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Ami lejön, azt kézzel leszedni, ami nem, annak egy kicsit megindítani a szélét egy szikével. Ha a matrica lejött, javasolt aceton, vagy alkohol a ragasztóanyag leszedéséhez.
Az alapjárati érték elfogadható, ha így mûködik, akkor rendben van a hidegindítás.
Index lámpatestet a Vasas pályával szemben a Fénytörés boltban lehet a legegyszerûbben beszerezni, viszonylag baráti áron. Az index a lökhárítóba a saját két csavarjával van rögzítve, ez tartja egyben a búrát is. Vigyázz a két kis mûanyag fütyire a lökhárítóban, mer azt nem kapsz sehol, enélkül viszont nem tudod visszaszerelni a lámpatestet.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a gyertyák újak benne, bár nemtudom mire cserélte. majd nappal leolvasom.
az egyik elsö index sem müködik, ott az egészet fogom cserélni tokostul izzóstul(el van már oxidálódva teljesen)
mi is van még... sztem egyelöre ennyi ami kijött az autón. utána már csak szépítgetõs cserélgetõs dolgok lesznek.
az alapjárat: hidegen is beindul( eddig gázadással együtt csináltam), de ekkor a gyorsüresalapjárat v mi a fene van, ekkor közel 2000-en pörög a motor. 20-30 sec-re rá szoktam rányomni egy gázfröccsöt, ezzel visszaáll a 800-900 körüli értékre, és stabilan fut marad.
ezt az elõször gázadást majd utána indítást majd reggel, hidegben kipróbálom.

matricákat hogy lehet leszedni szélvédõröl, ablakról? mivel a legcélszerübb elkövetni ezt a történetet? hogy ne sérüljön, karcolódjon meg az üveg.

köszi!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Az autó, vagy a rádió???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
És mennyi volt így?
Autist Team:)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Mivel ez ha jól emlékszem automata szivatós, javaslom az alábbiakat:
Indítás elõtt gázpedál padlóra lenyom, majd visszaenged.
Utána indít gáz nélkül.
Ugyanis a szivatót egy ricnis kerék szabályozza a vízhõfok függvényében. Amikor hidegen lenyomod a pedált, elemeled a tolókart a keréktõl, amit egy rúgó visszahúz annyira, amennyire a hõmérséklet megköveteli.
Ezután a szivató automatikusan megy vissza, ezt fogod is hallani a motor hangján. Amikor már valamennyire fölmelegedett, (megmozdult a hõfokmérõ) egy gázfröccsel ki tudod kapcsolni a szivatót!
Néhány adat: Alapjárati fordulatszám: 850+-50 u/min.
Gyorsüresjárat (szivatós alapjárat): 1800+-50 u/min.
Elõgyújtás: 8 fok felsõ holtpont elõtt.

Nézd meg a gyertyákat, a jók, akkor rendben, ha nem, akkor csere, de szigorúan BOSCH W8DC, vagy W8DTC-re!
A DTC a három pólusú gyertyát jelenti.

Még néhány "titok"
A Golf-I-t három féle fékkel szerelték:
TEVES, GIRLING illetve VW.
A fékbetétek nem egyformák, ezért mindenképpen meg kell nézni, hogy melyik van benne. (sok esetben a kicsi négyszögletes betétek, de nekem az 1.3-ason a nagyobbak voltak.) nehogy belefuss abba, hogy megveszed és utána nem jó, aztán mehetsz vissza cserélni.
a QH fékbetétek jók, és az áruk sem horribilis, ezeket a Bárdi autó forgalmazza.
Bordásszíjat (vezérmûszíjat)csak jó minõségût vegyél, (GATES vagy SEMPERIT), mert a motor élete függ tõlük.
Ékszíjat javaslom,a bordázottat, mert nehezebben törik el, hosszabb az élettartama.
Ha talpast kell cseréléned, nem kell megvenned a komplett lengõkart, hanem egy 7-es fúróval lefúrni a szegecseket és az újat önzáró anyával 7-es vagy 8-as csavarokkal visszatenni. Ebbõl is két féle méret van, csak megbontáskor derül ki, melyik van benne.
A kormányösszekötõ gömbfejeinél az egyik cserélhetõ, a másik csak az irányítókarral együtt, de újat már csak a cserélhetõben kapsz.

Egyébként meg nyugi, meet ehhez az autóhoz az alkatrészek ára néha már a nevetséges mértéket súrolja!

Egyébként meg mit kell cserélni még rajta??

Nekem a CITROEN-emen szélvédõt kell cserélni, mert kaptam egy követ és berepedt. Az ára a márkakereskedõnél 102.300,-HUF és ekkor még nincs beszerelve!!
A te szélvédõd adott esetben megvan beszereléssel együtt 30 ezerbõl.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
grat:-)
ilyen masina majd egyszer nekem is lesz!
köszönöm a tanácsokat, emgfogadom õket, jövö hét elejétõl beszerzõ/javító/cserélõ körutam lesz. van még egy két dolog, amit kell cserélni rajta, de úgy összességében teljesen helyén van az autó. sõt, rendesen le is teszteltem már az elmúlt 2 nap alatt. midnen sebességben jól hú, jó úttartás, könnyen beinduló motor.
a benzinszûrõ cseréje már amúgyis esedékes, a fékpofa is
szerencsére manuális váltós(autómatát nem vettem volna meg) kicsit fura pozíciókban vannak a sebességek egy új 206-oshoz képest, de megszokható.
beveszi õket rendesen, könnyedén.
mégegyszer köszi a tanácsokat!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Nekem is volt egy vágyam, ami tegnap végre teljesült.
Egy olyan autórádió-CD fejegység, ami már mondhatnám mindenevõ és egy jó alapot szolgáltat bármilyen további fejlesztéshez.

Õ lett az:

http://www.pioneer-e...onomy_id=25-121

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Thez mester!
Talán még nem késõ, de néhány tapasztalati dolog a Golf-1-rõl:
Nekem kettõ is volt. Az egyik egy 1.5-ös ötajtós automata váltóval, a másik egy 1.3-as sima kézi váltóval.
Karosszériásan voltak gondjaim mindkettõvel, ugyanis az "A" oszlop alsó része , ahova az elsõ sárvédõ volt csavarozva, nagyon hajlamos a rohadásra.
A másik ilyen pont a küszöb, a harmadik a hátsó sárvédõ íve, illetve a torony.

Én azt tapasztaltam, hogy amikor a karosszéria meggyengült valahol, a hátsó ülésem a kanyarokban el kezdett recsegni. Ezt úgy próbálhatod ki, hogy beültetsz hátra két emberkét és normál vezetési tempóban éles jobb illetve bal kanyarokat fordulsz.
Motorikusan nem volt problémám, viszont az elsõ, amit mindenképpen tegyél meg:
Olaj, olajszûrõ, levegõszûrõ, vezérmûszíj, illetve ékszíj csere. A fékbetétek elöl magától értetõdnek. Írd föl a kilométert és ne sajnáld a vezérmûszíjat 50 ezrenként lecserélni!
Olcsóbb, mint ha a motort kellene felújítanod!
Próbáld ki, hogy teljesen alászedett kormánynál rõsebb gázadásnál nem hallasz-e recsegõ, kattogó hangot elõlrõl!
Nekem az automata váltós autó városban simán beverte a 8 litert, országúton viszont képes volt 6.5 körül fogyasztani!
A motor szelephézag állítása lapkás, ezt csak szakmûhelyben érdemes csináltatni, mert nekik van lapkasoruk. Ezeket ugyanis cserélgetni kell a hézag beállításához.
Azt írtad, 1982-es évjárat. (lányban már jó! :-))) Nem versenyautó, bár lehet vele haladósan közlekedni. Mivel benne van a korban, szerintem ne üsd, és sokáig fog tartani!!

Balesetmentes közlekedést kívánok hozzá!!

Üdv:

Lovas Gabi

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
http://www.yamaha-mo...yz250f_vr.html#

Õ az nézzétek forgassátok;)

Köszi!

Azért más ha valaki nem öltözik megfelelõen sõt az meg nagyon más hogy betonon megy, ráadásul közúton mikor van egy pár ring is itthon..
Én szeretem a puha földet de inkább csak a gumi érintkezzen vele meg kanyarokban a csizmám;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
atya ur isten!
rendszam? lampa?
na jo a lampa okes
biztos akarsz majd sokar csapni ejszaka.

en kivanom neked, hogy csak rider leygel es ne ghost
mert az biz sz@r dolog.

par nyarral ezelott egy sracbol nagy esellyel ghost lett a foutcan
addig arcolgatott a nagy dog mocijval (min 600 gyors) poloban
hoyg egyszercsak be lett invitalva a mento autoba hosszas meora
szal :-/...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
inkább rider;)

Sajna pest szövevényes szar útjairól valahogy ki kell jutni a földre és addig sok a zsaru..képzeld még rendszámom és lámpám is lesz;)extra ciki?;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kross geppel nem is leszel ghotrider
esetleg ghost

de nehogyma ne tudd elhagyni oket
minna a picsa

igaz miskolcon mar konnyu dolga van az uj nemzedeknek
itt ukaszba van adva, hoyg nem szabad motorost uldozni!
:-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Én olyan motoros leszek aki megáll a szaruknak mert nem hiszem hogy jó lennék a 250-es krossz gépemmel ghostridernek;)
Ha kitagadnak szarok rá;)úgysem fognak mert szeretnivaló vagyok;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
figy mar te miylen motoros akarsz lenni?
meg allsz a zsaruknak?
meg jogsi meg ...
aaahhh

kifognak tagadni
:-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nem eü;) EU Persze ezt csak hallottam nem 100%-os infó!!!

A motor pedig egyelõre egy 05-ös Yamaha YZ250F lesz..mert még A korl vagyok;) bár a KW így sem stimmel de reméljük az nem szúr szemet a rendõröknek;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
EU csomag minden eu tagállam autósainak és motorosainak kötelezõ tartozéka a jármûvön;)de itthon nem tudom nézik e..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
eü csomag. elsõsegély. szerintem legalábbis. dig: what kinda' motorod lesz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
semmi nincs még hozzá igazán.. vagyis ami kéne az lassacskán meglesz...
csak még pár dolgot cserélnem kell rajta, mert mert.
kb így néz ki, csak nincs rajta szemöldök, és egy árnyalattal sötétebb
http://www.hasznalta...ok/535777_1.jpg
eu csomag ammegmi?:-)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
EU csomag megvan?;)Majd nekem is kell motorra;)
csak neked van csomagtartód;)Pótgumi?Imbuszkészlet?;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
maaajd lesz kép:-)
ma is megcsapattam.
csak rendõrök miatt még fosás van, nincs a nevemen a kocsi, se kötelezö... sõt most vettem bele izzókészletet is, mert az sem volt...:-)
igaz kis autó, de naon jó!