Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi
Indította
Lord_Leslie
, 2004. október 01. 18:49
Írta 2005. január 18. - 13:27

Írta 2005. január 18. - 13:25

Persze;)
Veszek bele mélynyomot ülések ki reflexládák be és igazi diszkómobilom lesz;)
De viccet félretéve én csak és kizárólag akkor veszek majd kocsit ha nagyon messze lakom a munkahelyemtõl vagy ha családom lesz addig meg minek?
Veszek bele mélynyomot ülések ki reflexládák be és igazi diszkómobilom lesz;)
De viccet félretéve én csak és kizárólag akkor veszek majd kocsit ha nagyon messze lakom a munkahelyemtõl vagy ha családom lesz addig meg minek?

Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. január 18. - 13:18

Írta 2005. január 18. - 13:17

170E?Ilyen olcsó egy mûködõképes autó?
Ok hogy 82-es de hát vazz, veszek egy kocsit:D
Ok hogy 82-es de hát vazz, veszek egy kocsit:D
Írta 2005. január 17. - 20:29

ggx: h mennyi lesz még nemtudom.
az autó 170e volt.
a többit majd írom, ha át lesz írva, minden ki lesz cserélve, megjavítva.
de:
1.5ig eredetvizsga: 15.300 ft
forgalmi: 6000 ft
törzskönyv: 6000 ft
szerzõdés 30 ft/db
átírás: 20 ft/ccm = ~30000ft
kötelezõ erre az autóra (sikerült elintézni, anyám nevén van az autó és a kötelezõje is, így õ az üzembentartó. jogsit nem kértek, csak forgalmit, adásvételi szerzõdést. és már él is)
azt hiszem ennyi a kötelezõ kiadás, utána már csak az autó szépítése javítása a tét.
az autó 170e volt.
a többit majd írom, ha át lesz írva, minden ki lesz cserélve, megjavítva.
de:
1.5ig eredetvizsga: 15.300 ft
forgalmi: 6000 ft
törzskönyv: 6000 ft
szerzõdés 30 ft/db
átírás: 20 ft/ccm = ~30000ft
kötelezõ erre az autóra (sikerült elintézni, anyám nevén van az autó és a kötelezõje is, így õ az üzembentartó. jogsit nem kértek, csak forgalmit, adásvételi szerzõdést. és már él is)
azt hiszem ennyi a kötelezõ kiadás, utána már csak az autó szépítése javítása a tét.
Írta 2005. január 17. - 20:26

az okés hogy ha hátulról belédmennek, akkor nem igaz amit mondtam, de nemis arra mondtam..
szal azér ragadtam ki Rob üzenetébõl a darabot.
vagy mi...
szal azér ragadtam ki Rob üzenetébõl a darabot.
vagy mi...
Írta 2005. január 17. - 20:17

Írta 2005. január 17. - 19:48

megvan a kötelezõm....
hehe.
megtudtam hogy eddig nem is közlekedhettem volna:-)
még jó h nem történ akkor nagyobb gond.
hehe.
megtudtam hogy eddig nem is közlekedhettem volna:-)
még jó h nem történ akkor nagyobb gond.
Írta 2005. január 17. - 19:38

Ha csak köcsög akarsz lenni, azért még nem fontos beállni a rendõrséghez!Azt hiszem én rendõr leszek, egyre inkább érik az elhatározás hogy köcsögnek lenni jó fõleg ha ez a munkám és ezért kapok pénzt;)
De a többi jogos. (már amit Tamaskaa írt)
Leslie!
Ebben az esetben nincs ilyen. Aki hátulról jött és talált, az a vétkes. Ennyi.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
Írta 2005. január 17. - 17:13

vagy egy lusta népmûvészeti agyagedény, aki aztmondja, hogy 50% ban felelõs mindkettötök
aki hátulról jött az a hibás, mert nem tartott követési távolságot. Ergo figyelmetlen vezetés, ergo szabálysértés, ergo csekk.
Dig: sajnos nem kapsz érte eleget. Láttál te már elégedetten mosolygó boldog zsarut TDi Passattal? sztem a zsebpénzed több az ilyen helyszínen intézkedõ közeg fizujánál.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. január 17. - 13:31

Azt hiszem én rendõr leszek, egyre inkább érik az elhatározás hogy köcsögnek lenni jó fõleg ha ez a munkám és ezért kapok pénzt;)
Írta 2005. január 17. - 13:30

megállapítja a felelõst, aki azonnal 10 ezer forint helyszíni bírsággal gazdagodik "közúti baleset okozása" címen. és a biztosító lehúzza rendesen.
vagy egy lusta népmûvészeti agyagedény, aki aztmondja, hogy 50% ban felelõs mindkettötök
:mad:
Írta 2005. január 17. - 13:27

nos nekem már volt balesetben részem, mindkét oldalról egyszer-egyszer.
3 lehetõség van:
- nem hivtok rendõrt, nem cseréltek betétlapot, hanem a hibás ad egy kis casht (amennyi vélhetõen elég a javításra, thez esetében egy ötezresnél nem adtam volna alább) és el van kalapálva. nem ugrik a bonus/malus, meg nincs probléma. ez csak akkor jó, ha közös a megegyezés a hibásról. ilyenkor érdemes a rendõrrel és a lentebb említésre kerülõ csekkel fenyegetõzni.
- nem hivtok rendõrt, de betétlapot töltötök ki, amin ugye nincs "én vagyok a hibás" rubrika, amit be kell ikszelni, de az "egyéb közlemények" rovatba feltétlen oda kell iratni (ha nem te vagy a hibás - ha igen, akkor kussolni kell) hogy "A felelõsséget elismerem". a többi értelem szerû.
- rendõrt hivtok, aki kitölti a jegyzõkönyvét, megállapítja a felelõst, aki azonnal 10 ezer forint helyszíni bírsággal gazdagodik "közúti baleset okozása" címen. és a biztosító lehúzza rendesen.
tanulság: a biztosítótól kérj betétlapot, szar az, ha ott vagy este fél hétkor valahol, és egyikõtöknél sincs betétlap..... (és már minden biztosító zárva)
3 lehetõség van:
- nem hivtok rendõrt, nem cseréltek betétlapot, hanem a hibás ad egy kis casht (amennyi vélhetõen elég a javításra, thez esetében egy ötezresnél nem adtam volna alább) és el van kalapálva. nem ugrik a bonus/malus, meg nincs probléma. ez csak akkor jó, ha közös a megegyezés a hibásról. ilyenkor érdemes a rendõrrel és a lentebb említésre kerülõ csekkel fenyegetõzni.
- nem hivtok rendõrt, de betétlapot töltötök ki, amin ugye nincs "én vagyok a hibás" rubrika, amit be kell ikszelni, de az "egyéb közlemények" rovatba feltétlen oda kell iratni (ha nem te vagy a hibás - ha igen, akkor kussolni kell) hogy "A felelõsséget elismerem". a többi értelem szerû.
- rendõrt hivtok, aki kitölti a jegyzõkönyvét, megállapítja a felelõst, aki azonnal 10 ezer forint helyszíni bírsággal gazdagodik "közúti baleset okozása" címen. és a biztosító lehúzza rendesen.
tanulság: a biztosítótól kérj betétlapot, szar az, ha ott vagy este fél hétkor valahol, és egyikõtöknél sincs betétlap..... (és már minden biztosító zárva)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. január 17. - 13:25

Írta 2005. január 17. - 12:22

A FOCUS lökhárítójáról érdemes tudni, hogy tulajdonképpen Poliurethán hab, egy pici lemezkéval a belsejében. Ha megütöd, (márpedíg ha a tiéd horpadt, akkor tuti, hogy belül elreccsen. Ez bizony csere!!
Írta 2005. január 17. - 11:31

tükörtelenítés?
vagy porba alázás ott a helyszínen.
majd ha meglesz a biztosítás(ma este) akkor már rendõrt is hívok. a jó édes anyjukat.
de ez akkor is... EZEK HOGY KAPNAK JOGSIT?!
ezt árulja el nekem valaki. 40es öltönyös fehéringes csóka...
ehhehh.
szerencsére nem törtem össze. akkor gáz lett volna... 1 napos autó:-)
Tam: köcce:-)
vagy porba alázás ott a helyszínen.
majd ha meglesz a biztosítás(ma este) akkor már rendõrt is hívok. a jó édes anyjukat.
de ez akkor is... EZEK HOGY KAPNAK JOGSIT?!
ezt árulja el nekem valaki. 40es öltönyös fehéringes csóka...
ehhehh.
szerencsére nem törtem össze. akkor gáz lett volna... 1 napos autó:-)
Tam: köcce:-)
Írta 2005. január 17. - 11:31

vazze lassan 5éve van jogsim, de még nem volt semmilyen balesetem, neked 3hónapos jogsival, meg 2napos kocsival sikerült összehozni egyet. LoL
Fel vagy avatva kiskopasz! :spoko:

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. január 17. - 11:26

Thez:látom az autózás mennyei élménye már téged is megfogott....
Nekem 3órás volt az új festés a kocsimon,mikor a pirosnál egy hülye kurva lelépett a fékrõl....ennyibõl jobb a mûanyag sárvédõ,mert szerencsére le sem jött a festék...
De mivel nyugodt,és higgadt vagyok...gondolhatod mit kapott:D
Thy

Nekem 3órás volt az új festés a kocsimon,mikor a pirosnál egy hülye kurva lelépett a fékrõl....ennyibõl jobb a mûanyag sárvédõ,mert szerencsére le sem jött a festék...
De mivel nyugodt,és higgadt vagyok...gondolhatod mit kapott:D
Thy
Írta 2005. január 17. - 11:23

na közben intézem az átírást, eredetvizsgát..
az autó szerencsére csak kicsit sérült, hál istennek mélyen van a focus orra.
benyomta a hátsó elemet a réndszám és a lökös magasságában, de gumikalapáccsal javítható. lökös sem tört össze szerencsére.
tehát én egy kis kalapálással, és egy olyan pár centi hely festék-javításával megúsztam. meg anyázhattam kicsit.
a focus látszólag nem sérült, de elég buta hangja volt kocogtatásnál a lökhárítójának. sztem ott valami lesz vele...
engem annyira nem izgatott a dolog, lévén nincs meg a biztosítás.
szal szerencsére senki sem sérült, kocsik sem igazán komolyan, csak javítható mértékben.
érd már csak ilyen város... egész délelött mellékutcákon megyek, nehogy lekapcsoljanak a rend õrei...:-\
mert végülis forgalmi, jogsi megvan, más gond lehet? (forgalmi nem az én nevemen van)
(de nincs bizt. csekk sehol....)
az autó szerencsére csak kicsit sérült, hál istennek mélyen van a focus orra.
benyomta a hátsó elemet a réndszám és a lökös magasságában, de gumikalapáccsal javítható. lökös sem tört össze szerencsére.
tehát én egy kis kalapálással, és egy olyan pár centi hely festék-javításával megúsztam. meg anyázhattam kicsit.
a focus látszólag nem sérült, de elég buta hangja volt kocogtatásnál a lökhárítójának. sztem ott valami lesz vele...
engem annyira nem izgatott a dolog, lévén nincs meg a biztosítás.
szal szerencsére senki sem sérült, kocsik sem igazán komolyan, csak javítható mértékben.
érd már csak ilyen város... egész délelött mellékutcákon megyek, nehogy lekapcsoljanak a rend õrei...:-\
mert végülis forgalmi, jogsi megvan, más gond lehet? (forgalmi nem az én nevemen van)
(de nincs bizt. csekk sehol....)
Írta 2005. január 17. - 09:45

Nagyon összetört??
Csak azért, mert a rendõr ilyenkor még meg is bünteti a hátsó autóst.
Ugyanis a KRESZ azt mondja, hogy olyan követési távolsáot kell tartani, hogy az elõtted haladó jármû hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni!
Menagerkém ilyen szempontból hunyó volt.
A biztosítás hiánya valóban gáz, mert most ráverhetted volna a kárt a biztosítójára.
Nyugi, hidd el: neki az esetleges lökhárító fényezése , illetve cseréje többe kerül, mint a te teljes javításod!
Budapest már csak ilyen!
Elmebeteg autósok millióinak a fészke.
Mi sérült az autódon?
Csak azért, mert a rendõr ilyenkor még meg is bünteti a hátsó autóst.
Ugyanis a KRESZ azt mondja, hogy olyan követési távolsáot kell tartani, hogy az elõtted haladó jármû hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni!
Menagerkém ilyen szempontból hunyó volt.
A biztosítás hiánya valóban gáz, mert most ráverhetted volna a kárt a biztosítójára.
Nyugi, hidd el: neki az esetleges lökhárító fényezése , illetve cseréje többe kerül, mint a te teljes javításod!
Budapest már csak ilyen!
Elmebeteg autósok millióinak a fészke.
Mi sérült az autódon?