Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
5099 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A legtöbb Mber 1szerûen lustaságból és kényelemszeretetbõl utasítja L a tömegközlekedést,legalábbis a fõvárosban.Amint megvan az elsõ kocsi,a tél sokkal hidegebb lesz,a nyár sokkal melegebb,a BKV pedig sokkal zsúfoltabb és kiszámít6atlanabb:)
Családi kocsink van,mert 5 Mber+kutya+cumó utaztatása egy 300 Km-re lévõ faluba máshogy nem megoldható,de a városban csak BKV-vel járunk (sajnos bicó kiesik,a ruházat miatt:( ) és egy kis rutinnal az ember legalább olyan gyors,mint az autósok.Hogy zsúfolt,stb?Hja kérem,kb havi 100e megspórolásának ára van...(benzin+parkolás)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
írjad ide hamar, hogy mennyit futott, mekkora motor, hány éves, stb.

vagy keresel magad hasonló adatokkal rendelkezõ példányokat a használtauto.hu -n

jajj, megint lassu voltam.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Kösz!Megint nem gondolkodtam:D

Tam:Majd megkérdezem a pontos adatokat de szerintem 20 ezer felett ment:D
Volt már cserélve benn pár dolog ami elkpott a használat miatt..még nincs két éves motorját nem tudom..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Használtautó.hu

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Jött a házhoz egy új autó, egy "sevi" Lacetti (ha jól írtam) sokat nem láttam belõle tekintve hogy nem tudtam hogy apám vesz új autót:D
Úgyhogy mint egyetlen fiúgyermek jelentõs esélyem van megkapni apám levedlett 307-es pözsõját, de nekem igazából nem kell autó és az érdekelne hogy mennyiért lehet ezt eladni?elég sok km van benne mert járt mindenfelé viszont tele van extrákkal..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
minden egyéb ok nélkül csupán a sznobizmusból adódóan tényleg elítélendõ dolog a tömegközledést elutasítani. de ezer embernek ezer oka van rá, hogy miért tegye. Itt egy ok: :D (ez nem komoly)

Új Dodge Charger
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
én azt szoktam, hogy a metron elmegyek a legelsõ ajtóig, ott már nincs tömeg, ülõhely is van..amikor leszállok, mire odaérek a lépcsõhöz, a tömeg mögött vagyok..

..jobb üldözõnek lenni, mit üldözöttnek...
Van állásom...:bananadan

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Suck írtam egy jót, erre lepukkan a céges net. Ehh.

Szal, én BKV-val járok 14 éves korom óta, azon belül fõleg metróval, szal már hozzáedzõttem a dologhoz, az egymás képébe bámuláshoz, a metró-szaghoz, a bobeszekhez, meg a "ésmárisakezembentartomajólismertpapírzacskót" látványpékségek gyomorforgató, cukrász gyakorlataimat idézõ mirelit rémálmához.

BKV segédlettel otthonról munkába nagyjából 1:50 alatt érek be, a havi bérlet 6.000 HUF. Atóval forgalomtól függõen ~1:30-1:50 alatt jutok ki. A táv 52 km. Az ató 8-9 liter körül eszik városban, innen könnyen kiszámolható, hogy 4-5 napon belül elmegy egy tank benzin, amit 10.000 körüli összegért tudok légteleníteni. Ez így havi 40.000+ és akkor sehova máshova nem mentem még kocsival, nem számoltam értékcsökkenést, elhasználódást, stb.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,571 posts
Sok ember számára az autó munkaeszköz, nem tud mással menni.
Annak ellenére, hogy szeretem a környezetet, igyekszem óvni, amint van idõm sportolok, még egy darab papírt is kocsival viszek A-ból B-be, pedig a Transporter sokat fogyaszt, szennyez. Mert mondjuk azt az egy papírt éppen bkv-n utazva viszem (a kocsit leteszem az Árpád hídnál), és jön a telefon, hogy menjek ki Erzsébetre. Na ez akkor szívás egy kicsit kocsi nélkül, fõleg ha árut is vinnem kell……
Este, éjszaka ha elmegyek valahova (persze inni nem kocsival megyek, és a wc-re sem) a fene fog várni az éjszakai buszra, meg a nem járó villamosra…..Arról nem is beszélve, hogy ha az ember hegyen lakik, akkor még napközben is 10 percenként jár a busz.
Azt kell, hogy mondjam, tényleg sznobság elutasítani a bkv-t, de én azt elismerem. Nem azért keresek, hogy ugyanúgy utazzak, ugyan olyan immobilis legyek mint amikor gimibe jártam. Persze ha a bkv nem lenne koszos, büdös zsúfolt az más lenne (Prágában ugyan ilyen szar metrók, villamosok vannak, mégsem zsúfoltak, és még tiszták is a jármûvek).

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mondjuk ez is egy látásmód!
Kátyúk az úton vegyünk terepjárót...ugyan sok parkolóhelyet kíván, de legalább sokat zabál, és füstöl:D
Sztem ez a tömegközlekedés elutasítása szimplán sznobizmus

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Egyreszt hidegben mewg gyalog sincs kedvem kimenni a hazbol, nemhogy bringaval, amirol lefagyok. Masreszt nem tudok bringaval menni bizonyos helyekre, leginkabb a ruha miatt, mivel normalis ruhaban nem lehet bringazni, bringas ruhaban meg nem mehetsz be akarhova. A masik dolog, hogy ujpestrol a nyugati min. 45 perc, de akkor mar siettem es leizzadok, ami megjelenes szempontjabol szinten nem tul jo dolog. Letenni nem tudom akarhol a bringat, mert tuti hogy ellopjak/szetcseszik, magammal vinni pedig nem tudom szinte sehova. ( munkaba lehet jarni vele, ha ki van alakitva valami megbizhato tarolo, es ruhat is tudsz cserelni, ezt tudom ) Az idojarasrol pedig meg nem is beszeltem ( eso, szel, ho ).
Ezek utan marad a bkv vagy az auto.

A katyukat direkt azert irtam, hogy a kulso savban sokkal tobb vanb, mivel ott a tobb tonnas buszok kinozzak az utat, nem csak a szemelyautok, ezen kivul sima autot nem veszek csak terepjarot, azok meg lenyegesen erosebbek ebbol a szempontbol ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
de jobb buli a dugóban ülni? én csak erre kapnék magyarázatot.nekem innen a XII.kerbõl bringával 12 perc a Kálvin tér, tömeggel 39-es busz,majd 2,es3as metró.Ez 40perc a kaputól...,kocsival egy óra, mert nem jutsz át a hídon, mert a délitõl áll a sor majd miden nap a tabánon keresztül...akkor melyiket választom? 9kor kelni, fél 9kor, vagy 8kor? idegeskedve araszolni, vagy vidáman gurulni?
A lényeg, hogy ne idegesítsd magad a tömegen...én nevetek a metrókhoz rohanókon(2 percenként jön) hallgatom az emberek hülyeségeit, és nevetek rajtuk...olyan felsõbbrendûen:D
Ez itt a lényeg....
Vole: soxor a kocsiddal sincsen esély a kátyúk ellen...félrerántani nem tudod, mert minden sáv tele...satufék nem nyerõ, mert belédjönnek hátulról...
Az elõzõ melóhelyemen gumiszervíz is volt...rakásra jöttek azok, akik nem tudtak mást tenni, csak belemenni a kátyúba...jobb kocsin ez 100 rugós kár..és az még csak a gumi. Volt egy zsír laguna, aminek meggyûrte a tornyot az üllõi út. Persze nem tudsz megállni fotózni, mert lever a többi autós, meg a fényképezõ sincsen mindig kéznél...szal...nem tudom..kinek mi....

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Naigen, amit a bkv-re irtam, az a mav -ra is ugyanugy vonatkozik, megspekelve azzal, hogy meg a sok kocsog bagos parasztot is el kell viselni mert nem kepesek kibirni ket oran keresztul a rohadt cigi nelkul.

Ezen kivul ket felnottnek mar olcsobb a kocsi, mint a vonat. LOL.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
i hate mass transport too.

8.-os korom óta vagyok részese a MÁV-ingázás gyönyöreinek. Nem azért akarok kocsival járni, mert szerintem kicsi az ózonyluk, hanem mert elhányom amgam egy vonat láttán.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Bizonyos szinten tevedsz Thommey. En szivesen mennek pl. metroval a nyugatiba, mert fele annyi ido mint kocsival, nem kell parkolohelyet sem talalni, nem fogy a benzin, nem amortizalodik a kocsi, de sajnos olyan mertekben undorodom mar a bkv jarataitol, hogy biztos nem fogok felszallni egyikre sem amint megtehetem. Csak hogy roviden soroljam a problemakat, koszos, neha olyan budos hogy alig kapok levegot, tomegnyomor, idiota emberek, telen olyan hideg mintha az utcan lennel, nyaron olyan meleg hogy kibirhatatlan...

Sajnos ma a BKV Plusz azt jelenti, hogy takakritjak a jaratot, es hogy menetrendsz szerint jar. Ami nem Plusz -os, az mar szinte kibirhatatlan. Ha a buszt egy marhaszallitohoz hasonlitom, akkor meg nem is tuloztam.

Sok jarat tulzsufolt, mert nem kepesek surubben inditani a jaratokat.

Neha olyanokat fekez a sofor, hogy majd kiugrik a belem.

Az utak tele vannak katyukkal, a szelso savokban foleg ( a buszok altalaban itt kozlekednek ), a sofornek eszebe sem jut kikerulni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
megint mit tettél tönkre?:-)
hideg van most ehhez a sporthoz... meg messze is lakom:´-(
kéne vmi meleg kesztyû, és akkor máris jobban érezném magam a kerékpáromon:-D (vagy esetleg vmi adagoló, ami folyamatosan forraltbort juttat el hozzám:-)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
sajna kevesen használják így az autót...engem ma este szabályszerûen hülyének néztek a hidegben bicajjal:D
De most valahogy nagy ívben kerülnek az autók...jól is teszik:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a sok ilyen szemléletû autós csinálja a dugót:-)
én fõleg vidék-bp peremkerület között 2 város között fogom használni, amerre tömegközlekedés nem jár, csak órás kerülõvel, budapest felesleges érintésével...:,-(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
sajna sok ilyet látok,és erre tart a világ is...rengetegen csakazértsemmegyekbüdöstömegközlekedésselmajdinkábbszagolomaszmogotatöbbipárezerautóbólórákig szemlélettel vannak az utakon...
mert aki szállít,vagy céges ügyben megy,az más...de az emberek 80%-a egyedül ül az autóban,és csak kedvtelésbõl, vagy munkahelyre megy.
A legjobb szemlélet az, hogy nem tömegközlekedem, mert a busz is a dugóban áll (ami nem igaz teljesen), majd õ is kocsiba ül, bõvíti a dugót...
Ez most nem személyeskedés

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem maradok ilyen. mert benyára ugyse lesz anyagilag keretem:-)
néha ilyen tortúra meg kibírható, mind környezetileg, mint anyagilag.
marad a bicós melóbajárás februártól, persze nem -10 fokban 50 kilóméterperórás szélben...:-\
szal vagy bicikli(mint thy) vagy ..:-\ nincsen kedvem 30-35 km-t utazni(és másfél órát) ahelyett hogy alig 12km-re levõ(kocsival) melóhelyre bemenjek.