Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Manitou
Started by
tAmS
, 2004. August 13. 18:20
Posted 2008. January 06. - 01:15
két haveromnak is volt. annyiban más volt, hogy 130-170 között volt állítható. ha dirtölni kell, akkor jó összecsukva (de dirtölni meg nem kell ilyen villa). amíg úgy marad. haveromnak elég hamar megadta magát a mechanika, pedig nem is használta úgy, csak akkor ha felrakta a tetõcsomagtartóra, mert úgy lehetett csak felrakni. szóval elég érzéketlen volt az alsó állásban. de próbáld ki, neked kell eldöntened.
de én inkább néznék egy nixont, ami majdnem egyenlõ a shermannel. abban van it-s, ami kb. ugyanaz, mint a rockshoxokban a u-turn. ilyen is volt a közelemben, sokkal jobb volt. és az is mozog 145öt.
ha tudsz angolul:
http://www.mtbr.com/...ct_122918.shtml
de én inkább néznék egy nixont, ami majdnem egyenlõ a shermannel. abban van it-s, ami kb. ugyanaz, mint a rockshoxokban a u-turn. ilyen is volt a közelemben, sokkal jobb volt. és az is mozog 145öt.
ha tudsz angolul:
http://www.mtbr.com/...ct_122918.shtml
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2008. January 05. - 23:41
Most tényleg nem kötekedni szeretnék, de ez tapasztalat? Én sem próbáltam, csak azért mondom, mert mindenhol azt olvastam róla, hogy gyárilag túl puha rugóval szerelik...lehet pont leültetve volna a jó akkor, de majd ha személyesen csekkolom nyilván megnyomogatom mindkét állásban...ha olyan mint a beton úgysem hozom el...én arra voltam kíváncsi, hogy terhelésügyileg ugyanúgy bírja összecsukott állapotában?naná. ha nem it rendszerû az útállítás, akkor a 110mmes állásban olyan kemény villád lesz, hogy úgy egyszerûen használhatatlan lesz.
Posted 2008. January 05. - 22:48
Ha dörtre/streetre kell akkor jólesz, arra ugyse jó ha túl puha.. szal igen kemény, de szerintem egyáltalán nem rossz. ja, én amúgy egy titánrugós firefly-ról beszélek, egy acélrugós flick pl., nem tudom mennyire lehet más.
Posted 2008. January 05. - 22:40
naná. ha nem it rendszerû az útállítás, akkor a 110mmes állásban olyan kemény villád lesz, hogy úgy egyszerûen használhatatlan lesz.
Posted 2008. January 05. - 22:31
Nem, de gondolom nem ok nélkül kérded és remélem meg is osztod velem mire gondolsz...mentél már vele úgy?
Posted 2008. January 05. - 21:50
nekem travis triple ti van. isten. itt a 888 rc tulajdonosok irinykednek
ja, és jóval olcsóbban meg lehet kapni, mint a marzót. csak jó helyrõl kell venni
ja, és jóval olcsóbban meg lehet kapni, mint a marzót. csak jó helyrõl kell venni
Posted 2008. January 05. - 21:43
Hamár itt vagyunk valaki tud valamit a Travis Triple (200mm) es változatáról? Érdekelne mert 200mmes villát akarok és a 888 eddig a 75%ban esélyes, és érdekel mit tud a többi vetéjtárrsa, bár haverok azt mondták h. eggyértelmüen csak Marzó telót vegyek ha rászánom a pénzem!
Posted 2008. January 05. - 21:43
Posted 2008. January 05. - 20:57
Igen, nagyon hajlok rá...az meg ugye csak szóbeszéd, hogy a 110 mm-re összenyomott állapotát mászáshoz találták ki és így nem bírja a strapát...ezt én alapvetõen hülyeségnek tartom, de azért csak rá kérdezek...én fõleg 110-es állapotában használnám.
Posted 2008. January 05. - 20:28
2005-ös évjáratú Sherman Flick Plus-ról lenne szó. TPC-s, átütõs változat. Tapasztalatok valakinek? Szívesen meghallgatnám...
Másrészrõl pedig még 2 adat érdekelen, hogy ha a rugóútját 150-rõl 110-re lehúzom, akkor a beépítési magasság változatlan v. ennél a típusnál összébbcsukódik a villa is...és mennyi a beépítési magassága, mert nem találtam sehol...elõre is köszi a helpet! :chin:
492/532mm a beép magasság, és igen ha 110-re rakod akkor összecsukódik.
Havernak van ilyen, ha rendesen karban tartaná még jó is lenne:)
amugy dörtre/streetre nagyon jónak tartom, brutál merev, szépen mozog, tpc-s, visszacsilli tág határok közt állítható, elvileg kompresszió is állítható rajta, én sok különbséget nem éreztem, igaz nem is mentem vele nagyon sokat. viszont a lényeg, hogy progresszív, tehát lekoppantani igencsak nehéz, a srác nem tudja pedig igencsak küldi:) és ami még fontos, hogy nagyon könnyû, 2300-2400gramm körül van, ennek ellenére én még nem hallottam töröttrõl. szóval bátran vegyél mert igencsak jó villa!
Posted 2008. January 05. - 16:25
én csak a duplavállas 170mmes röl tudok neked mondani pár szót, csak kipróbáltam!!!!! Lényeg az hogy ez egy nagyon jó kezdõ villa ,de ha dupla vállasat veszel vigyázni kell mert a fejcsönél nagyon szûûûk szoval nagyonéles kanyarnál gondok lehetnek, egyépként jól mozog, haverom azt mondta hogy nem tudtam bekoppintani pedig használta ezerrel! ha a szinplavállas is hasonló és még csak most kezded/nem akarod szarrányúzni a manitouval jól jársz!!!!!
Posted 2008. January 05. - 14:39
2005-ös évjáratú Sherman Flick Plus-ról lenne szó. TPC-s, átütõs változat. Tapasztalatok valakinek? Szívesen meghallgatnám...
Másrészrõl pedig még 2 adat érdekelen, hogy ha a rugóútját 150-rõl 110-re lehúzom, akkor a beépítési magasság változatlan v. ennél a típusnál összébbcsukódik a villa is...és mennyi a beépítési magassága, mert nem találtam sehol...elõre is köszi a helpet! :chin:
Posted 2007. December 19. - 19:55
Volt anno Atom-nak egy Sherman tuning cikke, namost ebbõl engem a csillioldali levegõelõfeszítés érdekel. A csillapítórúd körüli kék tömités(v az az t helyettesítõ o-gyûrû) bírja azt a nagyobb nyomást?
Csak mert gondolkodom énis h megcsináljam majd, egy 2005ös Stance Staticban nemsoká lesz, enyémbe az a baj h csak akkor lesz jo ha kupakot kifúrom..
Ja, egyébként megoldható Stance-nél is nem? gondolom nem lesz belõle tragédia ha azt a kompresszió szelepet kiveszem..
Csak mert gondolkodom énis h megcsináljam majd, egy 2005ös Stance Staticban nemsoká lesz, enyémbe az a baj h csak akkor lesz jo ha kupakot kifúrom..
Ja, egyébként megoldható Stance-nél is nem? gondolom nem lesz belõle tragédia ha azt a kompresszió szelepet kiveszem..
Posted 2007. December 15. - 22:40
[quote name='McGywer'][quote name='madve']
Csak nehogy szembelõjjön az a rugó. [/QUOTE]
szeretem a veszélyt:)
Csak nehogy szembelõjjön az a rugó. [/QUOTE]
szeretem a veszélyt:)
Posted 2007. December 15. - 22:39
Posted 2007. December 15. - 22:30
[quote name='madve'][quote name='málna']inkább legyen minden villa levegõs...
...azért a levegõsnek nem örülne mindenki, rugó a király[/quote]
Csak nehogy szembelõjjön az a rugó.
...azért a levegõsnek nem örülne mindenki, rugó a király[/quote]
Csak nehogy szembelõjjön az a rugó.
Posted 2007. December 15. - 22:22
[quote name='málna']inkább legyen minden villa levegõs...
...azért a levegõsnek nem örülne mindenki, rugó a király
...azért a levegõsnek nem örülne mindenki, rugó a király
Posted 2007. December 08. - 12:25
Lát valaki arra bármilyen esélyt hogy a Breakout plus fekete lábát terepszínûre cseréljem?Festés kizárva
Posted 2007. December 06. - 00:26
Manitou Relic Elite FFD-R 130mm
szép kidolgozás, ijesztõen kikönnyített fékhíd, only XC/AM matrica.. , Manitoutól szokatlanul jó mozgás.
tartósan hidegben tekeréskor az elsõ 2centi gyakorlatilag megszûnik létezni.. se befelé csillapítás, se kifelé.. Mint egy alap gagyi villa.. de csak az elsõ 2 centi..
130ból eddig 120at "préseltem" ki 'street' felhasználás mellett, így nem értem, hogy a fentebb említett felhasználási módra minek kellhet 130mm ?!
Nem csavarodik ! Ha nem teljesen egyenesen sikerül lerakni az orrát, akkor se érezni semmi kolbászolást.
Nem bántam meg a vételét..
szép kidolgozás, ijesztõen kikönnyített fékhíd, only XC/AM matrica.. , Manitoutól szokatlanul jó mozgás.
tartósan hidegben tekeréskor az elsõ 2centi gyakorlatilag megszûnik létezni.. se befelé csillapítás, se kifelé.. Mint egy alap gagyi villa.. de csak az elsõ 2 centi..
130ból eddig 120at "préseltem" ki 'street' felhasználás mellett, így nem értem, hogy a fentebb említett felhasználási módra minek kellhet 130mm ?!
Nem csavarodik ! Ha nem teljesen egyenesen sikerül lerakni az orrát, akkor se érezni semmi kolbászolást.
Nem bántam meg a vételét..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. December 01. - 18:54
Nem tudom,nem nálam csinálta,az elõzõ tulaj mondta hogy GM szervizelte,én csak a matricát látom