Jelentkezz be Regisztrálj
Manitou
Írta 2012. július 24. - 15:33
Felül a visszaút csillapítás állító széthullott (gondolom) Elõször csak nehezen lehetett tekernii, most viszont már semerre se lehet és érezhetõ, h odabent valami nincsen rendben...
Elõre is köszi!
Írta 2012. június 25. - 17:54
pl egy régi sherman-t nem lehet úgy használni mint egy mostani RS-t, csak olajjal a lábban? Vagy nem olyan szimering van benne?
De! Már vagy három Shermant megcsináltam így, és jól mûködnek azóta is. Csak használat elõtt fordítsd fejre, h az olaj megkenje a perselyeket. Meg azért sûrûbben szedd szét, és nézd át! Akkor nem lesz neki semmi baja.
Írta 2012. június 25. - 17:20
Írta 2012. június 25. - 15:10
Régen amikor még volt nyomtatott bikemag, nagyon futtatták a manitou villákat... azóta ennyit romlottak? vagy az csak hype volt régen? :confused:
Az elején tényleg faszán mozognak a villák. De mivel zsír kenésûek (a legtöbb) nagyon hamar kidolgozzák a zsírt, és szárazon futnak majd a a perselyek. Aztán persze ez kihat a mozgásra, utána megeszi a perselyeket, kikopnak,meg a becsuszó is megkopik. A csillapításukat pl soha nem sikerült még megcsinálnom :S, mondjuk ez lehet azért van mert "béna" vagyok, de a marzó, fox, rockshox villákat eddig még mindig megtudtam csinálni!
Én ha ma vennék villát ilyen felhasználásra tuti h X-Fusion-t vennék. Nagyon fasza kis villákat és tagokat gyártanak, olcsóbban mint a Fox. És tudják azt mint a Fox-ok!
Írta 2012. június 25. - 15:04
Felejtsd el a Manitout!!!!!!!
Régen amikor még volt nyomtatott bikemag, nagyon futtatták a manitou villákat... azóta ennyit romlottak? vagy az csak hype volt régen? :confused:
Írta 2012. június 25. - 13:09
A feleségemnek akarunk új bringát venni, és kinéztünk egyet, amin egy bizonytalan pont van, a teleszkóp: Manitou Minute TS 100mm/Remote. Nem nagyon találok infót errõl a típusról – tud róla valaki valamit? Hogy viszonyul mondjuk egy levegõs RockShox Recon-hoz?
A felhasználás: maratonok, az asszony a master 2 kategória dobogós helyeiért versenyez és amúgy 55 kg.
Felejtsd el a Manitout!!!!!!!
Csak a szopás lesz vele. Az elején jol fog mozogni, de utána be fog "állni" a villa a szar kenés miatt.
Írta 2012. június 25. - 11:30
A felhasználás: maratonok, az asszony a master 2 kategória dobogós helyeiért versenyez és amúgy 55 kg.
Írta 2012. június 13. - 15:24
Írta 2012. május 26. - 15:28
A becsúszószárak tetején lévõ nagy csavart mivel lehet leszedni? Se villáskulccsal, se profi dugókulccsal nem sikerült.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2012. május 18. - 16:53
Valaki tud a Manutou Revox Pro ról valamit? Használt ilyet? Hol lehet beszerezni?
köszi
Írta 2012. május 06. - 17:55
Vidd szervizbe ott megbütykölik:)
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Írta 2012. április 18. - 18:31
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. április 18. - 18:19
Írta 2012. március 20. - 13:00
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Hali
Hátha ez alapján be tudod azonosítani:
http://fichefourche....mSX english.pdf
Írta 2012. március 20. - 11:47
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
ha R akkor eladó
Írta 2012. február 14. - 14:49
akkor ez egál, köszönöm az infokat, egy kicsit még habozok (amit kinéztem, rövid volt a nyaka).
üdv, tg
Írta 2012. február 11. - 12:18
sziasztok,
használt villa beszerzés elõtt állok, 80mm mozgású, könnyû villa kellene gyereknek v-fékhez. R7-est és skarebet nézek.
érdekelne az általános irodalmi megítélése a két villának, milyen személyes tapasztalatok vannak velük, mire kell figyelni, nekem f32rl foxom van, esetleg ahhoz hasonlítva.
valamint az is, hogy lehet-e 100mm-es r7-est összehúzni (nagyon nem értek hozzá) rövidebb útra úgy, hogy ne a beülés nõjön, hanem az effektív beépítési magasság csökkenjen, és ha lehet, meddig, a kölök van vagy 32 kg, lehet, elég lenne neki a 60mm is.
kösz elõre is minden kis és nagy manitounak, üdv, tg
Szia!
Nekem van egy Manitou Drake Absolute Air-80 és egy Fox F32RL-120 villám is.
A Drake szinte olyan, mint az R7, csak egy picit nehezebb és a TPC szelepelése is hasonlatos, így mûködés közben jó beállítások és okosítás esetén ugyan úgy is mûködhet. A Foxnak szebben ki van dolgozva a belseje, de nem tud többet. Sõt, örülnék neki ha a Foxomban is egy TPC szelep mûködne. Nem kell hasra esni tõle, mert alapvetõen egy nagy okádék sok pénzért, bár kétség kívül finoman mozog, de a Manitou viselkedése közvetlenebb.
A Manitou is egy strapabíró villa, csak oda kell figyelni rá. Három éve használom szerencsére mindenféle gond nélkül, köszönhetõen a rendszeres szerviznek.
Én a helyedben nyugodtan megvenném a kölöknek az R7-et.
Írta 2012. február 10. - 20:23
sziasztok,
használt villa beszerzés elõtt állok, 80mm mozgású, könnyû villa kellene gyereknek v-fékhez. R7-est és skarebet nézek.
érdekelne az általános irodalmi megítélése a két villának, milyen személyes tapasztalatok vannak velük, mire kell figyelni, nekem f32rl foxom van, esetleg ahhoz hasonlítva.
valamint az is, hogy lehet-e 100mm-es r7-est összehúzni (nagyon nem értek hozzá) rövidebb útra úgy, hogy ne a beülés nõjön, hanem az effektív beépítési magasság csökkenjen, és ha lehet, meddig, a kölök van vagy 32 kg, lehet, elég lenne neki a 60mm is.
Hali
Én azt ajánlanám neked h még csak véletlenül se vegyél Manitou-t. Csak a baj lesz vele.........
Ha még is e mellett döntenél, segíthetek összehúzni, mert nem egy nagy dolog.
Én ha neled lennék ezt venném meg:
http://apro.bikemag....m91-l60511.html
nem új, nem modern, buta de cserébe soha a nem fog elromlani, és szvsz jól néz ki!
Írta 2012. február 10. - 18:56
Írta 2012. január 30. - 18:12
Ez már kényesebb terület, a változó huzalátmérõre nem fogsz egyedi gyártót találni, inkább a menetszámmal és a tekercs-átmérõvel (kúpos rugó) lehet variálni, de ezt nem lesz olyan egyszerû méretezni. Akkor már érdemesebb levegõsre váltani, az alapból progresszív és a kamra mérettel lehet a progresszivitáson variálni (pl. olaj betöltés mennyisége a légkamrába)
Meg most már olyan villám van (888R) amiben olyan a kompresszió h csak az útnak a végén szól közbe, így nem koppan fel. Hál istennek.