Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
keresõ a jó barátod, de csak most, csak neked, csak itt ;):

felhasználói leírás
szervizelési segédlet

forrás: http://letoltes.velotrade.hu

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Üdv Mindenkinek! Scareb Elite szétszedésrõl ,olajcserérõl tud valaki leirást adni - küldeni?Elõre is köszi...

Üdv:G.Pityu

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
fluid flow damping: a manitou legalapabb nyílt patronos csillapítási rendszere, egy darab állítható visszaút csillapító szeleppel és egy nem állítható lukas mûanyag koronggal, ami elvileg passzív befele út csillapításra szolgál. annyi pozitívuma van, hogy van csillapítás a villádban.

ennél fejlettebb a tpc, amiben már állítható a befele csillapítás is, illetve a visszaút csillapítás már sebességérzékeny. sokak szerint a manitou legjobb csillapítása. van még az spv ami villában nem az igazi, inkább rugóstagnál tartozik a használható kategóriába. ebben állítható hogy a villa milyen mértékben reagáljon a bukkanókra és milyen mértékben a hajtásból adódó pogózásra, szóval elvileg "inteligens". van még az spv evolve ami az spv továbbfejlesztése annyival hogy inkább mozog és kevésbé fogja vissza a pogózást. rossznyelvek szerint nagyobbra fúrták a befele út csillapításának szelepét :) van még az instict de az idei fejlesztés és csak néhány beavatott tud beszámolni a mûködésérõl.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a 2005-ös modellrõl van szó. errõl esetleg bõvebb infót valaki? bocsi, de nem tudom, mi pontosan az az ffd? (annyira még nem vagyok mûvelt teleszkópokból)...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
volt egy év mikor a comp acélrugós volt, akkor arra emléxem, sry.
ffd nem a legjobb hir, de ez van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
értem és köszönöm. érdekes, az ebike-on azt írják, hogy a skareb comp rugózása ffd+levegõ...akkor hol itt az acélrugó?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
biztosan nem azért hagyták abba, mert törik.
nincs kizárva, hogy volt akinek eltört, az egy az átlagosnál jobban kikönnyített cc villa, durva használat mellett nem tart örökké.
ettõl függetlenül ha szériahibás lenne, a manitou már visszahivta volna õket, és nem lehetne kapni.
szóval bátran. más kérdés, hogy a comp acélrugós és lehet, hogy ffd-s is, szóval biztosan nem könnyû. cserébe az acélrugós villák szebben (lineárisabban) mozognak

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Sziasztok,
tudom, hogy már volt errõl szó, végig is néztem eme topicot, meg az áltlaános teló topicot is, de sehol nem találtam...azt olvastam pár angol (nem testbike) oldalon, hogy a skareb compok törnek és emiatt hagyták abba a gyártásukat? ez mennyire igaz? csak azért kérdezem, mert pont most néztem, hogy az ebike-on akciós, és hát kéne CC-re egy jó kis villa és nagyjából ennyit (50k alatt) szánok rá..szerintetek törik?

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 posts
Oksa köszi

Akkor valszeg majd a tavaszi kerózás elõtti olajcsrénél kicserélem azt a tömítést is.
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
az valszeg a kenõolaj. nem kell aggódni miatta.ha zavar,akkor az alsó csavar tömítését cseréld ki.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ha szivárog az olaj, akkor elsõ lépésben mindíg érdemes a tömítést kicserélni. mert kb 10 forint és lehet, hogy azonnal megoldja a gondot.

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 posts

Olyankor mi van, hogy ha az Axel alján lévõ csavar mindig olajos? Letörlöm és ha egy hét múlva végighúzom rajta az ujjam, olajos. Vagy addig nem gáz, amíg nem csppekben folyik ki belõle? Vagy ilyenkor mi van?

Hellosztok

nekem ugyan ez a gondom egy black platinumnál...
alul, ahol a visszaútnak az állítója van ott mindig olajos egy picit, de az olajszintet néztem és az jó... vagy olyan keveset ereszt ott hoyg az t még az olajszinten nem venni észre?

megoldás mi lenne? o gyûrû csere? ha ráhúzok a csavarra attól nem lesz jobb...
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jah, ha ugyanúgy néz ki belül mint egy black, akkor a kupak alatt lévõ mûanyag távtartó helyére fog bemenni a lockout egység

viszont az olajszintre _nagyon_ érzékeny, figyelni kell a pontos értékre mert különben vagy nem lockol, vagy nem mozogja ki az útját rendesen
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
ha kapható akkor mûködik simán.

petergab

petergab

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Az ára 20000 huf egy új Skareb super meg 90000 körül szóval elvileg megéri ha mûködik

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk elsõ lépésben meg kellene tudni, hogy egyáltalán hoztak-e belõle az országba illetve van-e még. utána meg kéne tudni az árát, mert szerintem amennyiért ezt vesztegethetik annyiért lehet hogy érdemesebb a komplett villát cserélni. müködésileg ez a cucc a csillapító oldal tetejére kerül, ahol kicseréled a befele csili állítást erre az egységre. ez annyit csinál, hogy nyitott állásban átengedi az olajat, zártban meg nem, ergo nem tudod összenyomni a villát. ezzel a rendszerrel az a gond, hogy nagyobb ütésekre sem engedi át, tehát ha véletlenül bekapcsolva felejted nagy örömbringázás közben akkor hajlamos arra, hogy az olaj elöbb utóbb utat találjon, kinyírva a szelepet. persze ez nem rendeltetésszerû használat, csak figyelni kell erre is. ;)

petergab

petergab

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Üdv! A velotrade honlapon láttam olyat hogy TPC lockout funkciót külön lehet építeni olyan Skareb villákba amelyikbe még nincs gyárilag pl. ELIT. Az lenne a kérdésem hogy ez a gyakorlatban mennyire mûködik, vagy nem érdemes ezzel próbálkozni.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
utolsó emlékeim szerint az axel az zsíros kenésû, szóval ez nem a legjobb hír. ha a csillapított oldal alján van olaj, akkor lehet, hogy eresztenek a csili tömítései és kifolyik alul ahol ugye nincs tömítés. ha a másik oldalon akkor az még érdekesebb.

GreatVictory

GreatVictory

vendég

• fórumtag
  • 141 posts
Olyankor mi van, hogy ha az Axel alján lévõ csavar mindig olajos? Letörlöm és ha egy hét múlva végighúzom rajta az ujjam, olajos. Vagy addig nem gáz, amíg nem csppekben folyik ki belõle? Vagy ilyenkor mi van?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
bonc tapasztalatról tudok beszámolni. halál egyszerû felépítés, gyárilag elég jól zsírozva rendes manitou zsírral, amit picit köp, de ez ebben a kategóriában nem vészes. alapból nekem picit túlcsillapítottnak tûnt min állásban is, de lehet bele hígabb olajat rakni. ffd mondjuk elég egyszerû és a passzív kompresszió elég röhejes egy dolog. sok benne a mûanyag.