Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mi lehet az oka annak h a stance flow-om lassú?
ha számít 2006 os évjárat
eddig nem tûnt fel, de próbálgattam egy drop off compot ami sokkal gyorsabb és érzékenyebb volt
elõször gondoltam a marzo ennyivel jobb
de mikor tegnap egy másik srác 2004-2005 körüli stance flow-ját nyomogattam az sokkal könnyebben indult meg
mi lehet a baj?
kenjem be a becsúszóknál zsírral vagy cseréljek olajat?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
milyen Mars? de valszeg bûn lesz bevásároló keróba tenni, ha nincs semmi baja!
egyes boltokban még most is olyan áron adnák ezt a telót, h huhh (Wilker)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Egy Mars villának milyen baja lehet? érdemes még most venni használtan? versenyen is kapott sokat. "bevásárló" bringába lenne

nekem 2001-es van, azon még végig gumiharang volt. Kapott hideget-meleget, sarat (fõleg idén), rengeteg vizet.
Most elõször szétszedtük, mert valami miatt nem mozgott. A szivacsgyûrû kiszáradt 4 év alatt (ennyi ideje volt nálam), az kapott kenést. Az olaj olyan tiszta volt, mintha most tettük volna bele. Egy porszem sem volt a belsejében...
Ha nincs elkopva a becsúszó, akkor sztem nem lehet nagy gondja.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Egy Mars villának milyen baja lehet? érdemes még most venni használtan? versenyen is kapott sokat. "bevásárló" bringába lenne

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ez a különbség:

Feltöltött kép

stuff_24

stuff_24

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hello !
Lenne egy kerdesem, lehet mar volt rolla szo de nincs sok idom vegigolvasni a topikot, mert arra 1 ev is keves lenne. Valaki el tudna nekem magyarazni hogy mukodik, es mi a kulonbseg a TPC+ es az FFD csillapitas kozott ? Elonyok, hatranyok ? A valaszokert elore is kosz ! :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Küdd ide nékem!

Ingyé' elvégzem a piszkos munkát. Gyakorlati ember. Józan paraszti ész. :D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Na nem zavarlak sokáig most már titeket ezzel:) ennek szinte már ugyis mindegy mi? arra gondoltam hogy ha már ugyis veszünk, elõtte megpróbálok rá mégis menetet vágatni, hátha bírja, ha nem, nincs vesztve semmi. Vagy létezik ilyen alumínium forrasztópaszta, azzal esélytelen lenne összeforrasztani a kettõt?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Valszeg ebbõl csere lesz.. a fekete mûanyagot amire az állítócsavar megy kiszedni nem lehet, csak ha az alut is kiszedjük..ez nem ment, ha esztergáyloshoz elvisszük és az ott szenved vele lehet elkér csomó pénzt is ki tudja milyen lesz.. hegesztés teljesen lehetetlen, az acél meg valszeg túl vékonyfalú ahhoz, hogy menetet lehessen bele/rá vágni..

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Pont ezt akartam mondani:)
na lehet ez hülyeség, de mi lenne ha, a maradék kilógó alu részre(a matt szürke rész) vágatnék menetet? kb fél centi hosszú az a rész még. Kicsi lenne a felület ami tartja? mert utána van egy kis bemélyedés, szal az o-gyûrû is elférne talán. ha meglehetne csinálni, max jobban kilógna az állító..

Endroo: :)

esztergálás nem jó mivel az eredeti menetes rész alu ami ugy van belesajtólva az acál nyomorudba...
csak csere és mivel egyben van a csillapitással igy jópár ezer forint.

Ja meg lehet, hogy az az acél rész túl vékony ahhoz h menetet vágjanak bele.. nincs nálam a nyomórúd, haveré a cucc, kb félóra és kiszedjük azt akkor átvizsgálom

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha állítható a csili, az kicsit bonyolítja a dolgot, de egyébként mi a gond vele?

btw: sala mióta ért a kerékpárszereléshez? õ csak sirdogál a repedezõ sinister felett :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

rúdra menetet vágni és arra rátekerni karmantyú jelleggel egy esztergált menetes részt + fémragasztóval rögzíteni a meneten, hogy szét és össze is lehessen rakni? csak nemtudom milyen vastag és milyen anyagból van a nyomórúd
olyasmit ahogy atom breakout útnövelés cikkében látható

Ugyanezt írtam csak sala leugatott. :P

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rúdra menetet vágni és arra rátekerni karmantyú jelleggel egy esztergált menetes részt + fémragasztóval rögzíteni a meneten, hogy szét és össze is lehessen rakni? csak nemtudom milyen vastag és milyen anyagból van a nyomórúd
olyasmit ahogy atom breakout útnövelés cikkében látható

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hát a ragasztás nem jött be, várható volt, és mint kiderült, 10k újonnan ez a nyomórúd..még mielõtt biztos h nem lehet megcsinálni, megkérdem h nem lehetne esetleg valahogy visszahegeszteni? Nem kell hogy túl erõs legyen sztem, mert mint ahogy mondtam, nagy terhelés nincs rajta. Berakok egy képet, várom az ötleteket..
http://pix.bikemag.h...07&limit=recent tehát a menet tört le a végérõl..

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
na Aske-val kibeszéltük itt közben msn-en és arra jutottunk hogy:
a csillapítás oldali nyomórúdat nagy terhelés nem érheti mert hosszabb mint a rugó oldali tehát kirántásnál a másik oldal terhelõdik, itt még akkor is marad jópár centi hely. ez azért van igy mert igy müxik rendesen a csilli v mert spórolásból a flowban ugyanez van?
na szóval mennyire igaz az elméletünk?:) most meg van ragasztva vmi kétkomponensû fémragasztóval, majd meglátjuk mi lesz..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Esztergáltatsz a nyomórúd végére megfelelõ menetet. Ezzel persze vesztesz a rugóútból. Esetleg készíttetsz hozzá toldatot. Akkor nem.

esztergálás nem jó mivel az eredeti menetes rész alu ami ugy van belesajtólva az acál nyomorudba...
csak csere és mivel egyben van a csillapitással igy jópár ezer forint.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Esztergáltatsz a nyomórúd végére megfelelõ menetet. Ezzel persze vesztesz a rugóútból. Esetleg készíttetsz hozzá toldatot. Akkor nem.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Nos van ugye ez az nyomórúd amit mondtam..lehet ezt valahogy javítani? nem nagyon mi? most megprobálom ilyen kétkomponensû ragasztóval összerakni, nemtom mennyire lesz az jó, ha utána meghúzni meg is lehet az elsõ kirántásnál lehet szétszakad majd..gondolom amennyit az állítónak a csavarja ér az lófing ilyenkor..igaz, a másik oldalon ugye ott van egy nagy anya alul, de ti mennyire mernétek bátran használni így?
ja, ezt a nyomórudat vajon tud hozni a velo? emailt írtam a cucc számával nevével..ha tud, az nem lehet vmi olcsó mi? köszi

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
van vkinek tapasztalata a "manitou Q r" tagról??

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Megvan a hiba..tényleg fordított menetes..letört a nyomórúdról a menet..:(