Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Nos, az újság szerint, ahogy olvastam, meg szerintünk is az a baj a Stance-el, azon kívül hogy ereszti a levegõt, h túl lineáris, szinte semmit sem keményedik az út végére, így nagyon könnyû lekoppantani. Ez ugye azért van, mert a rugó gondolom ugyanaz mint mondjuk a blunt-ban vagy a flowban(utóbbi nem biztos, mert ugye az rtwd-s), a lényeg h nagyobb úthoz lett tervezve..
Tehát pl 150mm úthoz lett tervezve, a flow tesztjében pedig azt írják, hogy az elsõ ~8centi lineáris, utána kezd felkeményedni..
Mûködne az, hogy a rugóból levágunk valamennyit, a maradék helyre pedgi beteszünk egy távtartót? Így a rugó hamarabb kezd keményedni, és így lehet hogy nem fog olyan könnyen lekoppanni, és mivel így nem kell sokat ráfújni, a finom mozgás/könnyû megindulás is megmarad..Mûködne ez sztetek? Ha igen, a rugóból mennyit kéne vágni? Ha az egész 150, akkor ha a harmadát levágnánk, az jó is lenne? Vagy az sok már?

icestage

icestage

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
köszi a véleményt

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hogy nem mozog úgy ahogy szeretném legalábbis egy dropoff hoz képest
de lhet mint írtam velem a baj h 59 kiló vagyok
most valszeg egy próba olajcsere a súlyomra belõve hátha úgy jobb lesz

egyébként ilyen deneb félékbe jó ez a villa, mert elég nehéz és strapabíró

icestage

icestage

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
egyelõre egy merev dual , de a közeljüvõben egy deneb szerûre szeretnék váltani. Kiábrándultságodnak mi az oka?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
milyen vázba menne?
én inkább a marzókat ajánlom, mivel kicsit kiábrándultam a stance flowból.

icestage

icestage

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
HI!

Segítségeteket kérném , egy 2006-os stance flowt szeretnék vásárolni és ezzel kapcsolatban kérdezném a véleményeteket! Annyit kérnék , hogy csak valóban tapasztalt élményeket írjatok ,ne benyomásokat meg rímhíreket a 2006 os évjáratúról!:)
Segítségeteket elõre is szépen köszöntem:b
üdv !

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hmm ezt jó tudni... mondjuk eddig sem használtam soha, mert belülrõl kenve van, manitounál kivülrõl is :D, boxxernél meg gyakrabban van csere, mint hogy széprepedjen..

ma cserélt sala bá olajat a villában.. huhh, na így mégjobban mozog ;) eddig sem volt rossz, de ez már szinte 888 érzés. egy 66-al már veteszik simán
és végre nem 12 centit mozog :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
ja, annyit szerettem volna még mondani, hogy tényleg a magyarok számára kezdik így az elõadást. ez amolyan ránkmaradt szocitermék. káros a levegõnek, káros a bõrnek, káros a mûanyagnak........... dehát ami raktáron van, azt el kell adni.
egyébként láttatok már szilikonnal rendszeresen fújt autógumit? érdekes! mint az Alföld aszály idején.:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Tehát belemártod az ujjad a telóolajba és bekened vele a becsúszót. Szerintem olcsóbb is, mint a szilikon.

nekem is elég volt ennyi naggyából a meggyõzéshez... :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

na most én bizonygatni biztosan nem állok neki, mert általában leszarom, hogy ki hisz nekem és ki nem.

Öt éve foglalkozom ipari takarítógépekkel, amolyan ráülõs cuccok, amit a hipermarketekben láthattok. A szervizeseimmel rendszeresen járunk Svájcba és Németo.-ba szakmai-szerelési továbbképzésre. Mindenhol így kezdik a magyarok számára, hogy felejtsék már el azt a kurva szilikont. Mindenféle gumit, mûanyagot hosszú távon tönkretesz. Lásd például mûszerfal ápoló szarok. Régebben mindegyik szilikonos volt. Amíg meg nem repedt mindegyik autó mûszerfala. Azóta meg nagybetûkkel van ráírva a flakonra SZILIKONMENTES!
Egyébként meg szerintem a legésszerûbb a szimering mindkét oldalán ugyanazt a kenõanyagot használni.(Svájcban is így tanítják) Tehát belemártod az ujjad a telóolajba és bekened vele a becsúszót. Szerintem olcsóbb is, mint a szilikon.

ennyi volt a kér(d)és!
;)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
na most én bizonygatni biztosan nem állok neki, mert általában leszarom, hogy ki hisz nekem és ki nem.

Öt éve foglalkozom ipari takarítógépekkel, amolyan ráülõs cuccok, amit a hipermarketekben láthattok. A szervizeseimmel rendszeresen járunk Svájcba és Németo.-ba szakmai-szerelési továbbképzésre. Mindenhol így kezdik a magyarok számára, hogy felejtsék már el azt a kurva szilikont. Mindenféle gumit, mûanyagot hosszú távon tönkretesz. Lásd például mûszerfal ápoló szarok. Régebben mindegyik szilikonos volt. Amíg meg nem repedt mindegyik autó mûszerfala. Azóta meg nagybetûkkel van ráírva a flakonra SZILIKONMENTES!
Egyébként meg szerintem a legésszerûbb a szimering mindkét oldalán ugyanazt a kenõanyagot használni.(Svájcban is így tanítják) Tehát belemártod az ujjad a telóolajba és bekened vele a becsúszót. Szerintem olcsóbb is, mint a szilikon.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
autógumikat is ezzel szokták...:)

kiváncsi vagyok énis.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

nem

hm..

fél éve viseli..
esetleg ezt alá tudod támasztani valamivel (kézzel foghatóval)?
(nem kötözködés, ne ess nekem :))

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Olee: nem ápolja?

nem

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
kb mennyibe kerül szervizben egy olajcsere? úgy tûnik az a megoldás.. valszeg átlag súlyra és nem 58-60 kilóra van belõve

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Olee: nem ápolja?

emellett boxxerben pl 2 havonta cseréltem olajat, és rá is fért. szal ártani tényleg nem árt, lehet a súlyodhoz(sõt igen valószinü) túl sürü van benne, hígabbra is cserélheted, stb.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
szilikon tönkreteszi az összes gumikeveréket. pl. szimering. csak úgy mondom.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jó de egy fél éves villában elvileg jónak kéne h legyen az olaj, fõleg h június vége óta van csak használva

szilikonsprét meg próbálhatom, bevált már vkinek?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
zsírral?
a becsúszot?
hadd szedje össze a koszt.

inkább szilikonsprét adj a szimeringnek.
az olajcsere meg ártani nem árt sose ;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Becsúszóknál ha bekened az simán kijön, azér van a szimering ,hogy ne jusson be semmi:). Ha lassú, az lehet az olajtól, de h nehezen indul meg, az nemtom mitõl lehet.. Elvileg a 06osak félfûrdõsek, de lehet hogy ez csak zsírral van kenve..de lehet h ez baromság:)