No,megvolt az eksön, láttam ékes magyar rendszámokat - köszi a pumpát-, meg pár szót váltottunk is egy debreceni párossal-semmi virslis poén!!- akik közül egy 42-es csukában csapatta 40es helyett.
Szerintem kaffa volt a dolog, bár érzõdött egy kis "elsõmaraton" feeling bár én nem vagyok ilyen maraton buzi, eddig vagy kettõn voltam, annyira elvette a kedvem a legelsõ esõs bükkmaraton, anno..,de összességében nem volt rossz. A pálya KIRRÁLY, bár, én durvábbra számítottam, átlagban elmondható, hogy nehézségeiben magyarokhoz hasonló volt. Bár, ezen az idõjárás nagyot tudott volna fordítani. én merev villával nyomtam, de semmi gond, egyedül a Klastirsko környéki mászókán köllött tolásra venni a dolgot egy párszor. Jelzéssel nem sokat szaroztak, bár itt nincs annyi kis dugi ösvény, mint pl. a Bükkben, meg aztán fel is tûnne, ha a suchá belában találnád magad..
Ami a beharangozást illeti:
Nevezési díj vót, ippeg 200SK, amin megütköztünk Kornél nevezetû újdonsült cimborával-kösz a kajajegyet, ercsusz betolta tombolán sajna nem nyertél :-\-, de evvan.Ezért adtak két képeslapot, egy kis térképet rájról, meg persze ehettél, ihattál a buffet-nél.
A póló, az asszem nem járt csak annak, aki szintidõn belül ért be. valamivel 9 után volt a rajt,9 helyett- s du.3-ig be kellett érni...hát,ez nekünk nem jött össze, én majd' egy órával tovább élvezkedtem. Így, hogy otthon villoghassak, a pólót meg kellett vennem- 150 SK-, amihez adtak egy tollat ;D meg egy energiapiát, ami a hangzatos erektus névre keresztelõdött tótéknál. Nõm már alig várja, hogy láthassa..
mármint a dobozát, mer egy ilyen stilizált fütyis alak figyel rajta.
Szerény eredményemet illetõen 32 lettem asszem,elõször kétféle idõvel, egyik 6:04, a másik 5:29 de hullamindegy, mire bevonszoltam magam, nyertes polákkám már frissen zuhanyozva villogot a pinelláknak. Utánam még egy pár arc fejezte be a versenyt, a többiek ugy döntöttek, kiszállnak... Szóval, futottak még kategória. Mondjuk, nem tekertem már vagy 2 hónapja, csak melóba gyöngyösön a városban,ehhez képest meglepõ, hogy nem rókáztam le a stücnit, mint kedves péterem, aki egy körön belül négyszer outputolta a früsssstükköt.
no, de a PÁLYA:
Aki látta a szintrajzot, az kb. tudja,de mégis:
Egy felvezetõ körrel kezdtünk~6km-ekkor láttam utoljára a tót/lengyel motoregér arcokat, ezután vezettek a pálya második részére, elõször a késõbbi menetiránnyal szemben. Visszaérve podlesokba, kezdõdhetett egy elõször soft középtányéros, majd kicsit durvítós mászóka, ami fõleg a laza kövek miatt volt gáz, amugy semmi extra. Ha ezen túl voltál, némi hiplihupli után elkaphattad a bránert a kolostor feletti mászóval, amit nem is tudok mihez hasonlitani, mondjuk, mint az ördög-oldal a bükkben felfelé, csak "picit" kövesebb, meg hooooszabbbbb de a meredekség stimmel. itt faszagyereknek kellett lenni aki ki birta csapatni 3 körben. Nekem eccer sikerült, többet sose, akkor is bokalefosás szinten lézengtem köröl kõre...Szla, kevesebb energiát igényelt a kerót vállravetni... Ha az ezt követõ hiplihuplis dolgot megcsináltad, jöhetett a maraton fémpontya:csavarás az aszfalton. Ezt egy dologgal jellemezném:
;D
A többi csak süket duma: ÜBBERFASZA frissaszfalt, háromnegyedénél megszakitva 3-4cm zuzalékkal egy pár kanyarban, kb, mint répáshutafelé nagymezõrõl,de a fasza kivitelezésnek köszönhetõen-kanyarok ugy döntve, ahogy köll, semmi por-iszonyatbrutált lehetett menni rajta 60 fölött a magamfajta pötscök is csavartak, de szvsz a polák gyerek aki megnyerte, itt hozta az idejét, az tuti...
Ha itt összeonanizáltad a kulacsod, 3 felkiáltójel, meg egy mutogató tót atyafi pozor pozor! orditozásától kisérve, beestél, megint a "versenyközpontba" ahol a második ,kisebb hurok gyöhetett, némi marketinggel abbol, mit is kap az, aki gyalogtúrára adná a fejét a rájban, bicajjal. pár méter sziklás rész, hidonlibegés, sötöbö, aztán mászóka, füvves ereszkedõ, olyan alpesi módra, némi patakátkelésel ilyesmivel fûszerezve,aztán még mászóka, majd mééééég füves, majd pár száz m aszfalt után CÉL. s mindez 3szor.
ennyi, nem volt rossz, szvsz.
Ami furi volt, a pólónélküli állapot, bár, ha magyar viszonyokat nézed, ott kicsengecc káb ennyi zs-t -600SK-mint amit itt beharangoztak, s kapcc pólót. itt, csak harmada a dolog, s megveheted...fene tudja, az elején szivesebben kifizettem volna, így olyan gagyi érzés, lehet, neki adom az asszonynak, ugyis olyan betépett arca van rajta a medvének ,nekije...

A szervezés összességében nem volt rossz, a buffetben, csodás/formás/tündüs/huncut puncicskák voltak, akiknek lehetett németül udvarolni, ált.ugyis azt mondták "nyerozomi" ami gondolom, annyit tehet, persze, akkor este a potrevinky elõtt, magyar huszárom... .

A beérkezõk kaptak egy kis jegyet, amit egy kis "magyarszki gulasch" ellenében kellett odaadni a gulyáságyú sofõrjének, amit jóizûen elkölthettél a szinpaddal szemben , hallgatva a szlovák gitáros/énekes angolján elõadott kántrizenét.Elég gyorsan eliszkoltunk onnan, mer' láthatóan a helyi cigányok sem birták soká, gondolom, minden búcsúkor õ lehet a fõ attrakció. De azért ari' volt.
Aki zuhanyozni akart, az tehette a campingben, mi pakolás után iszkoltunk haza, mer még tornalján sört akartunk venni, de elb@sztuk, sehol egy éjjel-nappali. Így, Határ után, putnok, zuhany, döglés.
Hát, sajna, fotót nem igérhetek, meg kis csapatunk legszebbik tagja, -erika- illegal fishingelt, s peersze a kamera is az õ nyakában lógott, mer' ugye nagy élmény egy sutyiban fogott 15cm-es pisztráng fotózása... mindaddig, amig valaki fel nem hivta a figyelmét, hogy ha elkapják az õrök, elég ütõs kis koronaösszeg lesz a dolog. De tájképek azok, lesznek, mer ugye a kocsiból milyen jó fotózni, ha 5 percenként meg kell állni.
ki vót még kinn??
by