Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Slovenski Raj Maraton 2004. szept. 04.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
156 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Ahoj!

No,megvolt az eksön, láttam ékes magyar rendszámokat - köszi a pumpát-, meg pár szót váltottunk is egy debreceni párossal-semmi virslis poén!!- akik közül egy 42-es csukában csapatta 40es helyett.

Szerintem kaffa volt a dolog, bár érzõdött egy kis "elsõmaraton" feeling bár én nem vagyok ilyen maraton buzi, eddig vagy kettõn voltam, annyira elvette a kedvem a legelsõ esõs bükkmaraton, anno..,de összességében nem volt rossz. A pálya KIRRÁLY, bár, én durvábbra számítottam, átlagban elmondható, hogy nehézségeiben magyarokhoz hasonló volt. Bár, ezen az idõjárás nagyot tudott volna fordítani. én merev villával nyomtam, de semmi gond, egyedül a Klastirsko környéki mászókán köllött tolásra venni a dolgot egy párszor. Jelzéssel nem sokat szaroztak, bár itt nincs annyi kis dugi ösvény, mint pl. a Bükkben, meg aztán fel is tûnne, ha a suchá belában találnád magad..

Ami a beharangozást illeti:

Nevezési díj vót, ippeg 200SK, amin megütköztünk Kornél nevezetû újdonsült cimborával-kösz a kajajegyet, ercsusz betolta tombolán sajna nem nyertél :-\-, de evvan.Ezért adtak két képeslapot, egy kis térképet rájról, meg persze ehettél, ihattál a buffet-nél.
A póló, az asszem nem járt csak annak, aki szintidõn belül ért be. valamivel 9 után volt a rajt,9 helyett- s du.3-ig be kellett érni...hát,ez nekünk nem jött össze, én majd' egy órával tovább élvezkedtem. Így, hogy otthon villoghassak, a pólót meg kellett vennem- 150 SK-, amihez adtak egy tollat ;D meg egy energiapiát, ami a hangzatos erektus névre keresztelõdött tótéknál. Nõm már alig várja, hogy láthassa..
mármint a dobozát, mer egy ilyen stilizált fütyis alak figyel rajta.
Szerény eredményemet illetõen 32 lettem asszem,elõször kétféle idõvel, egyik 6:04, a másik 5:29 de hullamindegy, mire bevonszoltam magam, nyertes polákkám már frissen zuhanyozva villogot a pinelláknak. Utánam még egy pár arc fejezte be a versenyt, a többiek ugy döntöttek, kiszállnak... Szóval, futottak még kategória. Mondjuk, nem tekertem már vagy 2 hónapja, csak melóba gyöngyösön a városban,ehhez képest meglepõ, hogy nem rókáztam le a stücnit, mint kedves péterem, aki egy körön belül négyszer outputolta a früsssstükköt.

no, de a PÁLYA:

Aki látta a szintrajzot, az kb. tudja,de mégis:

Egy felvezetõ körrel kezdtünk~6km-ekkor láttam utoljára a tót/lengyel motoregér arcokat, ezután vezettek a pálya második részére, elõször a késõbbi menetiránnyal szemben. Visszaérve podlesokba, kezdõdhetett egy elõször soft középtányéros, majd kicsit durvítós mászóka, ami fõleg a laza kövek miatt volt gáz, amugy semmi extra. Ha ezen túl voltál, némi hiplihupli után elkaphattad a bránert a kolostor feletti mászóval, amit nem is tudok mihez hasonlitani, mondjuk, mint az ördög-oldal a bükkben felfelé, csak "picit" kövesebb, meg hooooszabbbbb de a meredekség stimmel. itt faszagyereknek kellett lenni aki ki birta csapatni 3 körben. Nekem eccer sikerült, többet sose, akkor is bokalefosás szinten lézengtem köröl kõre...Szla, kevesebb energiát igényelt a kerót vállravetni... Ha az ezt követõ hiplihuplis dolgot megcsináltad, jöhetett a maraton fémpontya:csavarás az aszfalton. Ezt egy dologgal jellemezném:

;D

A többi csak süket duma: ÜBBERFASZA frissaszfalt, háromnegyedénél megszakitva 3-4cm zuzalékkal egy pár kanyarban, kb, mint répáshutafelé nagymezõrõl,de a fasza kivitelezésnek köszönhetõen-kanyarok ugy döntve, ahogy köll, semmi por-iszonyatbrutált lehetett menni rajta 60 fölött a magamfajta pötscök is csavartak, de szvsz a polák gyerek aki megnyerte, itt hozta az idejét, az tuti...
Ha itt összeonanizáltad a kulacsod, 3 felkiáltójel, meg egy mutogató tót atyafi pozor pozor! orditozásától kisérve, beestél, megint a "versenyközpontba" ahol a második ,kisebb hurok gyöhetett, némi marketinggel abbol, mit is kap az, aki gyalogtúrára adná a fejét a rájban, bicajjal. pár méter sziklás rész, hidonlibegés, sötöbö, aztán mászóka, füvves ereszkedõ, olyan alpesi módra, némi patakátkelésel ilyesmivel fûszerezve,aztán még mászóka, majd mééééég füves, majd pár száz m aszfalt után CÉL. s mindez 3szor.

ennyi, nem volt rossz, szvsz.

Ami furi volt, a pólónélküli állapot, bár, ha magyar viszonyokat nézed, ott kicsengecc káb ennyi zs-t -600SK-mint amit itt beharangoztak, s kapcc pólót. itt, csak harmada a dolog, s megveheted...fene tudja, az elején szivesebben kifizettem volna, így olyan gagyi érzés, lehet, neki adom az asszonynak, ugyis olyan betépett arca van rajta a medvének ,nekije... :P
A szervezés összességében nem volt rossz, a buffetben, csodás/formás/tündüs/huncut puncicskák voltak, akiknek lehetett németül udvarolni, ált.ugyis azt mondták "nyerozomi" ami gondolom, annyit tehet, persze, akkor este a potrevinky elõtt, magyar huszárom... . ;) Aranyosak, kedvesek voltak,meg minden, többet értek, mint az adott csoki/müzli szelet, vagy 45% cukortartalommal biró szlovák "üccsi"... De becsületükre legyen mondva, ezek a 3.körben is rendelkezésre álltak! Viz is volt náluk, persze. Ami, furi, hogy volt ilyen idõmérõs érkezés, de érdekes, cimbi, aki feladta egy kör után, valahogy mégis elõttem végzett, aztán én is kaptam két féle idõt, de hát ezt tudjuk be a kezdeti nehézségeknek. A beérkezés után, sajnos a rajtszámot elvették, pedig azt szivesen nézegettem volna a falon, de azok közül sorsolták az ajándékokat. robogó-bicajcipõ-bicajbukó volt a sláger. oroszul értem a számokat, így legalább abban biztos lehettem hogy mi, nem nyertünk semmit. >:(
A beérkezõk kaptak egy kis jegyet, amit egy kis "magyarszki gulasch" ellenében kellett odaadni a gulyáságyú sofõrjének, amit jóizûen elkölthettél a szinpaddal szemben , hallgatva a szlovák gitáros/énekes angolján elõadott kántrizenét.Elég gyorsan eliszkoltunk onnan, mer' láthatóan a helyi cigányok sem birták soká, gondolom, minden búcsúkor õ lehet a fõ attrakció. De azért ari' volt.

Aki zuhanyozni akart, az tehette a campingben, mi pakolás után iszkoltunk haza, mer még tornalján sört akartunk venni, de elb@sztuk, sehol egy éjjel-nappali. Így, Határ után, putnok, zuhany, döglés.

Hát, sajna, fotót nem igérhetek, meg kis csapatunk legszebbik tagja, -erika- illegal fishingelt, s peersze a kamera is az õ nyakában lógott, mer' ugye nagy élmény egy sutyiban fogott 15cm-es pisztráng fotózása... mindaddig, amig valaki fel nem hivta a figyelmét, hogy ha elkapják az õrök, elég ütõs kis koronaösszeg lesz a dolog. De tájképek azok, lesznek, mer ugye a kocsiból milyen jó fotózni, ha 5 percenként meg kell állni.

ki vót még kinn??

by

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
További 5 fõvel erõsítjük a honi versenyzõket, 3 debreceni, 1 ebesi és 1 egri indulót keressetek! Remélem csak meglátjuk majd egymást! Ja és utána jön a Mátra Maraton is!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Sziasztok!

Balázs, ez a nevezés dolog tényleg, tuti komoly? Hogy ingyé'...
Mert akkor nem Mátra körre megyek.
Így kihagyhatatlan. Szuper rendezezés, technikás pályán... mi kell még?

(Itt jelzem, keresek autóba helyet. Tudok hozni sátrat, estleg bringatartót.)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

úgy fest, hogy idén ki kell hagyjam ezt, pedig már jó éve dédelgetem a szlovákparis tekergõzõs álmot... :(

remélem jövõre is megrendeziuk a szlovák tesók...

azoknak akik mennek kik:
NYOMJÁTOK EZERERERREL! :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
lehet szvsz zuhanyozni, 55 SK -egy sátorhely ára...bár, a melegvíz már csak szolíd álom lesz, aki velünk ér be.. ;D ;D anyit megér. Ja, papucs legyen nálad, nem csak az erdõben lelhetsz gombát... ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Akkor tehát:
1. vagy nézõ leszek a Mátrában,
2. vagy felkap valaki Bánrévén és felfedezzük a paradicsomot...*

*: bõvebb információ: www.vigyetekmánki.hu
70/361 67 33.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Sziasztok

én is filózom azon, hogy menjek.

amit néme értek.
tettetek rá utalást, hogy a triál rész durva ezért inkább a beton a király?
van opció? nekem ez furcsa.
inkább arra gondolok, hogy valamit félreértettem!

Kicsit én is parázok a triálos részektõl, nem vagyok gyakolott. De lehet rá eddzeni!
Nincs több fotó?

Van autóm, de se tetõcsomi, bringatartóm.

Ha van tetõcsomagtartótok Mitubishi Lancerre, én vállalok embereket. Az is jó, ha tudtok bérelni, mert állítólag lehet. De akkor kerékpártartót is szerezzen, aki jönni akar.
A csomagtartóba két db. 16-os komplett bicikli befér + miimális holmi. (apró táskák betuszkolva a résekbe)

Az auto kb 8-9 litert fogyaszt, ezzel kell még számolni. Ez tippelt adat, lehet, hogy négy személlyel, cuccokkal és hegyekkel meglesz a 10 is! :) Nem tudom. 1.6 16V aut.!

30/9692499

SZálásom nincs, csak sátram! Zuhanyozni szeretnék a verseny után, lehet?

Péter

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Hát, sajna, fullos lett a verda... :-\
Mennyi most ott a tagdíj?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
OFF:
Ott vazze, de má tele van a t*köm az egésszel. A férõhelyrõl még nincs infód, ugye? Mer' akkor ma/holnap benevezek a Mátramarcira.
ON:-

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

OFF
ÓKE-nél tekersz? Az öreg Zoli bá' nagy alak... ábrázatot illetõen

kep.tar.hu/savanyugabi ja, vannak fenn készen Tátrás képek! én+pinella!
ON

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Úúúúúúúúúúú. Jól hangzik...Mán úgyis kíváncsi vótam/vagyok az ábrázatodra...
Félre ne érts! ;)
Jah, a Mátramaratonra nem nevezett az egyesület, mert nem mentem a Bükkmaratonra. >:(Az persze senkit sem érdekelt, hogy miért... :-X

Jut eszembe: jól látom, hogy 4-én is lehet nevezni?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Ha bánrévénél lépsz ki- s mér' ne ott tennéd ;)- akkor tornalja-rozsnyó-dobsina-dobsina jégbarlangtelep-setrenká/ valami kis üdülötelep fenn-aztán ott tovább az alagut után jobbkézre átkelsz a patakon a régi "tátrai uton" hrabusice felé csapatsz még egy 20km-t szvsz a legszebb rész, a fele már kúl lejtõ, aztán mikor kiérsz az erdõbõl, hirtelen jobbrafordulsz-s amán podlesok! Kemping, bolt, frankó kis III oszt étterem plafonig lambériázva, mellesleg az összes frankó utvonal innen indul...
Én kb 6 óra alatt értem fel Putnokról.
Ha vonatozni akarsz, akkor asszem králba' tucc venni jegyet, ha ózdon nincs a Mávnak valami vevõszolgálata.

www.bahn.de
menetrendet illetõen....

De ha lesz hely a mi verdánkba, jelzem, OK? s akkor mondjuk felszednénk Bánrévén..

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Oszt' hogyan lehet oda kijutni ha nemvan ótó? ::)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Szlovák Paradicsom bejárata Podlesok, ahol sok bérelhetõ faház, kemping, kajálda, bót, stb. található. Olyan, mint modjuk Mátraháza, amit egy 1:200.000-es térképen megtalálni nem egyszerû feladat...

mátraháza? ;D Fene tudja, az legalább rajta van a térképen. Podlesok jó hely, csak a romákat kell kerülni, meg szvsz fullon lesz a kemping....

Mi megyünk, bibibibiiiiiii ;D ;D ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

3. a Mátrát is azért hagyom ki mert a vállamnak, bár gyorsan javul, durva a pálya...

A MM nem lesz olyan durva, mint gondoltad.... Erikával pályabejártunk és ha Õ is bírja, akkor Te is fogod.
Hja és mindezt esõben. :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
na sajnálatos bejelenteni valóm van :'(

nemmegyek...

okok:
1. nyista lóvé
2. 5-én kell beköltöznöm a koleszba, visszaérés csak a csodával határosan...
3. a Mátrát is azért hagyom ki mert a vállamnak, bár gyorsan javul, durva a pálya...

szóval idén is BEAC maxi, onnan még haza is érek, meg ott is kell valakinek tartani a frontot ha már mindenki Mátrál meg Rajol...

de szeptember végén azért támadok én is a szlovákoknál igaz gyalog de annál lelkesebbem ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

bérelhetõ bót? ;-)

tandemánia

tandemánia

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Visszajelzésekbõl látom, hogy többen elakadtatok a Podlesok nevezetû helység térképen történõ beazonosításával. A legközelebbi falu Hrabusice (mi itt ott szálltunk meg), de a Szlovák Paradicsom bejárata Podlesok, ahol sok bérelhetõ faház, kemping, kajálda, bót, stb. található. Olyan, mint modjuk Mátraháza, amit egy 1:200.000-es térképen megtalálni nem egyszerû feladat...

Szállás ügyében kaptam egy kontaktot, ha nincs jobb, próbáljátok ki:

Agentúra Raj
info@agenturaraj.sk
www.agenturaraj.sk

A Bikkmakk komoly terjedelemben számol majd be Közép-Európa legnagyobb montis maratonjáról. Valahogy találjuk meg ott egymást (06-70-336-9891), ha ott kérdésetek, problémátok van, azokat továbbítjuk a szervezõknek, verseny elõtt-után kérdezgetnénk Titeket, fényképezgetnénk, amibõl valami tényleg jó anyagot lehetne rittyenteni...

-b

atee

atee

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Szlovákoknál mennyire veszik komolyan, hogy hova lehet bemenni bringával? Mert ha annyira mint nálunk akkor sztem. nincs nagy gond abból, hogyha bemegyek néhány illegál helyre is ;)

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
köszi a válaszokat! asszem így marad a versenyzés ha jó idõ lesz :)