Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Tandem hír: A BidapestBike kölcsönzõnél lehet tandemet bérelni. Szoval aki ki akarja próbálni, hogy milyen is ketten hajtani egy bringát, az ott megteheti!

hasonló hír, hogy én pedig múlt hétvégén Balatonmáriafürdõn futottam bele egy bringanet nevû helybe, ami bringabolt/szerviz/kölcsönzõ/kocsma/net café/és jósda(!) egyben.
Lényeg, hogy lehet 4 féle tendemet is bérelni (ebbõl 2 camping (!) )
Nagyon retro a hely, jó arcokkal, érdemes benézni.
Közvetlenül a vasútállomásnál.

pá,
bún

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nos elég puha ez is. Kicsit szélesebb, árokkal a közepén, Xsenium gél töltéssel.

Ami nekem még eléggé tetszik, az az asszony montiján lévõ Speci BodyGeometry nyereg. Neki is jó, nekem is jó. De azt nem adom oda :)

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nekem bejönne, hasonlóm van, igaz az középen lyukas.
A tandemen mindenféleképpen szokni kell az ülést, még ha rengeteget is teker az ember másik bringa nyergében.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

ZolkoW: Nálatok olt probléma a kazánfûtõ nyergével? Van itthon egy elfekvõ B+ nõi nyereg. Asszonykámnak vettük, de neki nem jött be. Lehet, hogy nektek meg jó lenne...

--Trifo

volt, szerintem túl puha lett, és hosszabb távon (30km+) nyomta. nekem ugyanaz van ffi változatban, és igazából engem is zsibbaszt, csak jobban hozzászoktam :)
de nem az igazi, ez biztos. szerintem valami keményebb kéne. a tietek milyen, tudsz képet küldeni róla?
ami nekem a nagybicón figyel, az ilyen: http://ebike.hu/termekek/nyereg/3542
kicsit drágállom, és nem tudom, ez lesz-e a szent grál, de sokkal jobb. félek, ha ilyen deszka nyerget adok a Husim alá, tiltakozni fog :S de ki tudja, hátha bejön neki. meg ugye kell idõt hagyni rá, hogy összeszokjanak...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
ZolkoW: Nálatok olt probléma a kazánfûtõ nyergével? Van itthon egy elfekvõ B+ nõi nyereg. Asszonykámnak vettük, de neki nem jött be. Lehet, hogy nektek meg jó lenne...

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hijjnye, de nem kis meló lehetett ezt összepattintani!

No, én meg megvettem tegnap a ajtókart, amibõl 4 tányéros lesz majd nem nagyon sokára. Még egy négyfuratos 38-as tányért kell szerezni, meg a hozzá való hosszabb csavarokat megcsináltatni.

Amúgy meg összekötõ lánc vs tartósság jegyében találtam az új BikeMag-ban egy cuccot: DX lánctányér, brutál paraméterekkel, BMX lánccal. Valszeg elmenne egy darabig jól. Mondjuk 10.000 darabja.

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Érdekes képekben volt, gondoltam átrakom ide: http://news.com.com/...?tag=ne.gall.pg

UHHH..... és nem nekem jutott eszembe!!!
baró, csak a nagytárcsához nekem nem passzol a retro nyereg és kormány összképileg, de amúgy tetszik!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Érdekes képekben volt, gondoltam átrakom ide: http://news.com.com/...?tag=ne.gall.pg

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Határozottan jobbak: Gepida Alboin.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hmmm, nem is rossz. Eddig is volt a Bringanti, de innen viszont fél napra is el lehet kötni egyet. Hátha jobbak is a gépek... Majd egyszer ránézek.

Köszi.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Tandem hír: A BidapestBike kölcsönzõnél lehet tandemet bérelni. Szoval aki ki akarja próbálni, hogy milyen is ketten hajtani egy bringát, az ott megteheti!

Tandem bérlés árai:

1/2 nap: 3000HUF *
1 nap: 5000HUF *
1 nap és 6 óra: 7000HUF *
2 nap: 9000HUF *
2 nap és 6 óra: 11000HUF *
3 vagy több nap 4000HUF */nap

A Wesselényi utcában vannak.

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
én is BBB-t néztem ki, nyóccázvalamennyi ebike-on ;)
meg hozzá PC1-es láncot, 750 /db.
úgyis lesz pár apróság még mellé, úgy már megéri.

ha emlékeztek, írtam, hogy az egyik összekötõ tányért megfordítottam, mert jól láthatóan egyik irányba dõltek a fogak. a hátsó maradt a normál irányban, de szerintem ezt nem érdemes forgatni, tudom, hogy vannak szimmetrikus fogazásúak is, de ez nem olyan..

most nincs itthon a gép, pedig a váltóbowdenezést ki kéne cserélnem..
ez a másik dolog, ami rém szokatlan volt a piros gépen utána: az LX váltás, mint a mûszer, kb. úgy mûködött az ormótlan, nyúlós (B+ bowden...)
8sebihez képest, folyton túlváltottam :S

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nemrég vettem BBB láncnyúlásmérõt a Hugóban. Asszem 1200Ft volt és ,75% meg 1% nyúlást tud kimutatni. Az okosság szerint alu lánckerekek esetén ,75% nyúlásnál kuka a lánc, de ez persze csak a váltásra használt láncra vonatkozik igazán.

Az egysebi/BMX láncok szélesebbek, úgyhogy nagyobb a felfekvõ felület (asszem) az egymáson mozgó alkatrészek között, ami lassabb kopást eredményez egy kis plusz súlyért cserébe. Meg persze olcsóbbak is :)

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
veszek nemsokára egy láncnyúlásmérõt, mert már annyi a lánc itthon, hogy az is nagy munka, ha leszedem korrektül megmérni :)
legalább tudni fogom, h hol állnak, aztán meglátom mit teszek..

meg legközelebb valami olcsó 6 sebis/ SS láncot veszek, ebike-on ezresért már láttam... azzal kibírható, ha ilyen gyakran is kell cserélni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
az elsõ és hátsó lánckeréknek pont fordítva kopik az elsõ és hátsó íve
érdemes megnézni!

tandemen nagy a terhelés, szvsz találd meg a kompromisszumot az ár/minõség között
igazából a kopott/nyúlt lánc koptatja a fogaskerekeket is ezért a legjobb lenne 1000-2000 km-enként kidobni és nem cserélgetni
de ez persze pazarlás

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

a nyúlás valójában kopás, az ellen meg sokat nem tudsz tenni

jaja, vágom, csak gondolom az egysebi láncok ellenállóbbak lehetnek kopással szemben. vagy rosszul gondolom?
a lánckerekek meg nekem úgy tûntek, hogy menetirányosak, azaz nem szimmetrikus a fogazásuk. habár némi kopás után már lehet hogy az lesz :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

ide jobb lenne esetleg BMX lánc, vagy valami böszmeség?

a nyúlás valójában kopás, az ellen meg sokat nem tudsz tenni
nálunk annyit bír egy lánc, hogy...
elõb gyorsan nyúlik valamennyit, mint nálatok
feszítek rajta, így sokáig bírja, néha picit állítani kell
annyira megnyúlik, hogy egy egyész szemet ki kell venni belõle
így pedig a haláláig bírja (pontosabban az összekötõ tányér ekkor kopik majd brutálisan - amint lehet látni a kopást, elsõt/hátsót fel kell cserélni)

a mi láncunk KMC Z9000 + 2 powerlink külön

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
azt néztem én is, hogy a Gepidára milyen ormótlan nagy nyergeket raktak gyárilag :(
a mienk valahol félúton van a "komfort" és a sport nyergek közt, közepesen kemény, de amelyik nap 100-at mentünk, bizony már kicsit sem volt kényelmes. túl puha hosszútávra, asszem... a kisasszonynak meg elõbb-utóbb nézek valami rugós nyeregcsövet, kipróbálni.
néztem neten WTB nyergeket, mert sokan dícsérik õket, de anélkül hogy megtapiznám, inkább nem veszek, túl puhának tûnenk azok is.. meg talán odaadom a deszka nyergemet a barátnõmnek elõbb, hadd próbálja ki, mert hátha az se jön be.. komolyan mondom, szerintem a legmacerásabb dolog (és a leglutribb) a nyeregválasztás...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Povi: Most vettem a Határ úti Hervisben bringásnadrágot 3000-ért. 50%-os árleszállítás...

--Trifo

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Most nézem, hogy nem is látszik a képen a párna, mert takarásban van! :-)