Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
hátra átütõ felesleges
elõre is csak az irányítás miatt kell

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Kerékben még nem tudok lépni, mert lehet, hogy átütõtengelyes kell majd hátra is. Állítólag az más méret...

szerintem felesleges lenne azzal elnehezíteni, túlbiztosítani a bicajt. meg csak drágább lenne a kerék hozzá.
nézd meg, amit linkeltem, tárcsafékkel együtt jó áron

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok!

Karácsonyra ígérték, hogy végre elkészül a váz, túl sok egyedi kívánságom volt ezek szerint. Kerékben még nem tudok lépni, mert lehet, hogy átütõtengelyes kell majd hátra is. Állítólag az más méret...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Valszeg igen. Csak igyekezzél olyat választani, aminek minél kisebb a beépítési magassága, különben olyan lesz a gép eleje, mintha egy traktorra kellene felmászni. (Középcsapi fél méter magasan, meg ilyenek :) )

--Trifo

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Szerintetek egy 100mm -es Duro teleszkóp bírná a tereptandemezést? 32mm-es becsúszók, elméletileg dirt meg ilyen extrémebb felhasználásra van...

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Schwinn-Csepel 2007...

Nagyon hosszú a fejcsõ, 25 cm-es nyak kell a telónál! Ezért csak új (vágatlan) telót rakhatok bele sajna...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a másik vázak is ugyanilyenek?
milyen forrás ez? hol gyártódik?
tetszik, csak a fejcsõ tûnik túl hosszúnak...

vauvau
itt van egy pár kerék, tárcsafékkel ;)
http://piacter.bikem...t=104517&cat=17

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
A villa csak ideiglenes, 100mm, ebbõl kb 20-30-at összeül, mikor ketten ráülünk, és úgy már jól áll a gép. Egy 100-as átütõs Stance kerül bele, ha van még akciós, mert kicsit bizonytalannak éreztem az egészet. Mindkét kormányszett 31.8-as lesz, az is a merevség miatt, meg kell bele egy erõs vastagfalú nyeregcsõ alám, a 184g-os Tune kicsit hajladozott, ahogy kedvesem szeretett volna kormányozni...:)

Váz 45e HUF, új, van még kettõ a srácnál, ha kell valakinek. Nem excenteres, de legalább normál fejcsapis. 3778g.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
pofás!
a villa mennyit mozog?
mert szerintem elég lenne 2 centivel rövidebb is, legalábbis a képek alapján.

a vázat honnan sikerült szerezni és mennyiért? - ha nem titok

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Gyors vagyok, mint a villám!

Találtam vázat, össze is raktam gyorsan, mert már nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen is a tandem feeling, és hát marha jó így elsõre! Nem is olyan nehéz két személlyel, mint gondoltam... Persze lesz majd erõs kerék, meg tárcsafék, egyedi szín, meg ilyenek, csak most kellett az elsõ élmény!

http://pix.bikemag.h...1tandem0013.JPG

http://pix.bikemag.h...1tandem0015.JPG

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Ehhez mit szótok? Tegnap sikerült szereznem egy ilyet tökéletes állapotban, nékém tétszik... :)

http://www.cyclo-ran...uel-suntour.pdf

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
És mi van a vauvau-féle egyedi váz építtetéssel?

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Úgy tudtam, hogy az utolsók egyikét vettem meg.

Nálunk már csak kettõ volt - egy kicsi és egy nagy. Ott helyben méricskélve elég nehéz volt eldönteni, hogy melyik lesz a jó. :)

Egyébként nem is tudom mennyibe van egy novatec agy, 36 külló, meg egy singletrack felni és egy szalag plusz fûzés. Olyan drága?
pm to Sala

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
2006-2007-ben csak Alboin T500 volt, nem rossz cuccokkal, de mégis, :), és trekking... :(

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nekem úgy rémlik, mintha lett volna a Gepidából montis is.

--Trifo

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
De a Gepida 700-as, nekem meg 26"-os kell... Volt nemrég még pár hete komplett tandem is, akciós, csak én hülye akkor még nem kapcsoltam... Ma kérdeztem, már nincs, majd jövõre, de pontosat még nem tudtak mondani...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Lesz új schwinn aluváz??? Úgy tudtam, hogy az utolsók egyikét vettem meg. Na de ha tavasszal lesz, az még épp idõben van a gép összerakására. Addig össze tudsz szedni minden szükséges alkatrészt.

Hogyé adják most azt a vázat?

Ja, és ott van a Gepida féle tandem, ami meg kapható folyamatosan, ha jól tudom.

--Trifo

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Sziasztok, nálunk is eljött a tandemezés ideje, barátnõmmel való együtt tekerés legjobb eszközeként, meg egyébként is, érdekel a dolog... :)

Elsõ legfontosabb a váz, nem akar valaki megválni valamilyen okból hõn szeretett schwinn alu vázától? Legközelebb jövõ tavasszal lesz nekik új, addig meg nem szeretnénk várni...

Ha valaki tud ilyenrõl, megköszönném, privibe is jöhet, bár gondolom nem állnak hegyekben a felesleges vázak mindenfelé...

Elõre is köszönöm, majd zaklatlak még titeket! :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nálunk vuelta néven fut.
a DH verzió ~750 grammos felni :D
az FR valamivel könnyebb, ~580 grammot mértem rá, amikor még nekem is olyan volt...

10 ezer? na nemár!!! ne hagyd magad lehúzni!
befûzzem Neked? ;) aztán a centírozást megúszod max. 2000-bõl :)

felniszalag meg 3-400 Ft

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Na ja, de pl küllõ az két készlettel kell és legalább 10e ft a munkadíj a kerekek összeállításáért. Plusz felniszalag és már ott is vagyunk az 55 nél.
A germók meg mindezt odaadják a komolyabb agyakkal 120 euroért. De mi lehet ez a "roni excalibur downhill" felni?