Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Ja, a váz 3780g, 45e HUF, van még a srácnak, ha valaki kedvet érezne...
Nekünk a tengelytáv 169cm. Összsúlya 19.2 kg. És nagyon király a hátsó rugós nyeregcsõ, ég és föld a simához képest!

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Igen, feszítõs, most fix, de én is gondoltam arra, amire te, de egyenlõre még bírja, ha nem, akkor megkapja feszítõként a direkt erre a célra beszerzett ~1980-as full alu sachs o.uti h.váltót, extra rövid kanállal, mattfeketére festve, csak elõször megpróbáljuk így...

A színe gyári, olyan semmilyen, bár tényleg agresszív ilyen sötéten az egész...:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
igazi romboló színe lett :)

az nem baj, ha az eleje magasabban van - még beülés nélkül sem
akkora a váltás egy normál monti és a tandem között, mint amikor az országútiról ülsz át a montira
stabilabb lesz a gép tõle

ez most excenteres is, vagy csak feszítõs?

utóbbi nagyon nagy terhelést fog kapni, mert....
a kapitány terhelése a lánc felsõ részén hat és húzza a kazánfûtõ taposóját
viszont
a kazánfûtõ a kapitánytól húzza a láncot lent - itt a feszítõt

szvsz

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Köszi!

Igen, a két (elsõ-hátsó) felsõcsövet szeretném, az elsõt lentebb, hogy egyformán legyen mind a 3, és így 1-2 cm-el rövidebb lehet a fejcsõ, meg a hátsó egyenesbe hoznám, ez a nõi nem jön be, meg nem is tart akkorát gondolom...
Még egy kis tárcsakonzol merevítés hátul, bowdenszemek teljes átrendezése, és jöhet a király szín!
Persze akkor, ha tavaszig megtanuljuk, és tudunk vele menni királyul, mert akkor megmarad, és akkor áldozunk még rá egy kicsit.

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Szép kis gép lett, remélem meglessz az örömötök benne. Bárcsak mi is itt tartanánk már.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
húúú, ez nagyon pöpec!
ilyen kell nekem is! :)
fejcsõnél hegesztetek rajta?
simán levágni a fejcsõ tetejébõl/aljából nem lehet?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3194

És igen! Kész a csataló!
Nagyon masszívra sikerült, remélem nem sok gond lesz vele terepen sem. Az eleje kicsit magasan van, de ha ketten ráülünk, kb 4 cm-t beül, úgy már jól áll.

Ha beválik, tavasszal picit áthegesztjük, és kap valami szép színt is.

Addig meg tanuljuk a tandemezést... :)

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Igen, több okból sem jó, csak jár az ember agya... :)

Elméletileg ma jönnek a cuccaim, (teló, kerekek), végre bevethetõ állapotban lesz a gép, csak lenne egy kicsit szárazabb idõ!

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Hát kanyarban vagy hepehupás úton lenne baj, ha neked úgy jön ki hogy a kellõ oldalon fent van a pedál, nála meg lent.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Ez nagyon olcsó! Az speciális stucni lehet, hogy rámegy a 29.8-as nyeregcsõre?
Tuti vétel lenne, fõleg hogy *NEU*...

Azon gondolkodom mostanában, hogy mi történne akkor, ha magamnak elõre 32-es, hátra barátnõmnek 34-es lenne az összekötõ lánckerék, mivelhogy én jobban szeretem a magasabb fordulatszámot, mint õ, és így egy kicsit mindkettõnknek jó lenne... Csak nem tudom, nem akadna-e össze a lábunk, mert nem egyszerre forogna ugye, meg a terhelés eloszlás, meg ilyenek... Nem tudom...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Kinesis Alu tandem váz
http://cgi.ebay.de/w...hlink:middle:de

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nem túl "extrém" terepezni tandemmal? Legalábbis nekünk rázós terepen majdnem esés lett a vége... :-) Aztán lehet, hogy csak mi voltunk bénák...
Meg mi a helyzet a nagyon meredek emelkedõkkel (+jó kis technikás köves terepen)? (lehet, hogy láma kérdések... :-))

tandemmel terepezni? hajjjajjj :)
Posted Image

az emelkedõk szerintem könnyebben mennek, mert a nagyobb tengelytáv miatt stabilabban fekszi az utat a bicaj. a technikás köves részeken lehet kicsit macerásabban lehet irányítani...

azért jut az összes közel fele csak a hátsó agyra, mert nagyjából egyenlõen van elosztva a tengelyek közt a két ember...
nézd meg a képet, képzeld oda a két rájdert és onnantól egyértelmû...

:)

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Nem túl "extrém" terepezni tandemmal? Legalábbis nekünk rázós terepen majdnem esés lett a vége... :-) Aztán lehet, hogy csak mi voltunk bénák...
Meg mi a helyzet a nagyon meredek emelkedõkkel (+jó kis technikás köves terepen)? (lehet, hogy láma kérdések... :-))

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Nem volt...

De tulképp minek is?
--Trifo

Igazából csak érdekességnek tettem be, hogy ilyen is van...
Bár nekem rémlik valami olyasmi a BikeMag-ból, hogy egy Alilvio szintû hátsó agy elég hamar leamortizálódott tandemen.

Viszont azt nem értem, miért csak az összszúly fele jut a hátsó agyra?

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Povi_ , semmi bajom a trekkinggel, csak jól gondolod, terepre kell.. Talán indulunk 1-2 maratonon is jövõre, ha tavasszal összeszokunk, és úgy látom, hogy mehet a dolog. Nem kizárt Salzkammergut sem, bár ez most még nagyon merész gondolat...(tandemmel)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nem volt...

De tulképp minek is? Merthogy egy normál bringán a súly kb 80%-a jut a hátsó kerékre. A tandemen meg az összsúlynak inkább fele-fele, fõleg, hogy rendszerint a kapitány a nehezebb és annyival is elõrébb tolódik a súlypont.

Röviden összefoglalva a tandem hátsó kerekén nincs sokkal több terhelés, mint egy normál biciklin egy nehezebb rider alatt.

Az elsõ keréknél már egészen más a helyzet, ezért lehet indokolt oda az átütõ tengely, meg mindenféle...

--Trifo

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
kár hogy aranyáron van

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Ezt láttátok már?
http://www.bikemarke...keszlet&tid=834
Tandem hátsó agy, 145 mm-es villasaru távolsággal!!! :-O

Ha már volt, akkor bocs...

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

2006-2007-ben csak Alboin T500 volt, nem rossz cuccokkal, de mégis, :), és trekking... :(

Mi bajod a trekkinggel?

Ha a montizni akarsz a tandemeddel, akkor nincs kérdésem... :-)

De ha túrázni... ...ahhoz ezerszer jobb a trekking (szerintem).

Nekem Gepidám van, és nagyon bevált! Könnyû terepen is mûködik, Montenegróban mentünk vele durva makadámúton 25 km-t, cuccokkal megpakolva, és nem volt vele gond. :-)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hátra csináltass esztergányossal átmenõ csavart.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda