Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ja, persze. :) Megint elõbb gépeltem, mint gondolkodtam.

Unbelievably crappy RST Gamma EL forks (constantly top out even on sealed road use,noisey, even with preload adjustment on full stiff I was getting 2" of bob when standing up)

The Shocks bottom out all the time.

The RST fork has no rebound dampening and is very soft.

The RST Gamma EL fork is of poor quality as well. MY SUGGESTION IS TO STAY AWAY FROM RST.

Pár apró vélemény a netrõl.... Túl puha. 'jenõ alatt lehet, hogy épp jó lesz. De az a régi Marzo azért nem olyan rossz teló, meg én félnék átrakni a tandembe.

Nekünk azt hiszem két dolog marad abszolút utoljára a gépbõl: a kerekek és a villa. Tartalék gyorszáras próbakerék van (persze nem akarok azzal tekerni, csak max egy háztömböt) de, hogy végül merevvillával kezdünk, vagy lesz keret egy jobb átütõs telóra, azt nem tudjuk. A fõ gond az az, hogy minden új telónál rugócserével kezdõdik az egész szerelés. Rugót meg nehéz szerezni, fõleg u-turnoset, ha összejönne egy pike sl.
Ki tudja, a végén lehet, hogy moz(o)golódunk mi is?

Kérdés: Végül két csavaros rögzítésû a nyeregcsõbilincsetek, vagy nem? A velvart honlapon csak abnormális kicsi bmx méretben van.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
nem 1.4, hanem csak 0.7, mert ugye ha rátekered, akkor az mindkét oldalon 0.7, ami meg már összesen 1.4 Éééérted :)

Számom még ugyanaz.

RST Gamma EL telóról tudsz valamit? Lehet, hogy el tudnám cserélni egy olyanra a Mozo R500-at a tandemrõl, és akkor ráficcenne a jó kis Marzo levegõs az asszony gépérõl. Királyság lenne, asszem.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Persze, hogy érdekel! Asszem fél óra és felhívlak telefonon, ha még 30 528 kezdetû a számod.

Mondjál vastagságot és méretet, és megnézem van-e otthon. Gondolom a tárcsafékhez kell.

A másik meg:
27.2 nyeregcsõ, 1 1/8 " stucni 28.6, vastagság = 1.4 mm
Megnézem ezt is. Keresek otthon egy tolómérõt.
Szerintem ennél vékonyabb a májkrém. Csak nehogy végigedd a pultot a nagy hajszában. ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
A májkrém oldalán nincsen rece (fice se). Ja, meg kellene nekem hasonló vastagságú vas/acél lemez (amit vonz a mágnes), bár az nem a bringához kellene. Ahhoz még nincs ötletem.

Ja, jut eszembe, igértem neked azt az ócska villát teszt célra. Érdelek még, vagy már tárgytalan?

--Trifo

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Csak vigyázz, hogy nehogy hullámos legyen az a doboz!!! ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nekem inkább valami olyan lemez kellene, ami olyan vastag, mint 2-3 réteg sörösdoboz. Mert most a kazánfûtõ stucnija úgy csatlakozik a kapitányi nyeregcsõre, hogy sörösdobozból vágott szalagok vannak közétekerve. De úgy 1 db lemezzel jobb érzés lenne.

Bazzeg, rájöttem: KONZERVDOBOZ!!! Na, megyek is haza, oszt' jól megszerelgetem, csak egy májkrémet kell megenni hozzá :)

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
FIGYELEM!!!!!

http://apro.bikemag....hp?siteid=24612

Ha valakinek kell 140-es stucni.....

Thomson Elite, 140/15fok!
4 csavaros normál befogóátmérõjû, nyaknál rejtett csavarozás, profi CNC-zett darab. 200gr-ot mértem rá.

Ára 9ezer (minimális alku!)

Nem én árulom, ez nem nyílt reklám.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jaja ide jutottam én is. Egyelõre egy hosszabb imbuszt keresek, és ha az megvan, akkor jöhet a "csövecske".

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hümm... Valami eszelõs bringaszervízben nem lehet, hogy több sikerrel járnál? Nemtom. Ugye annak az összekötõ csavarnak eléggé spéci formája van. Olyanra gondoltál, hogy eszergáltatsz olyan csvecskéket, aminek a külsõ átmérõje pont illeszkedik a lánckerekek lyukaihoz, a hossza egy picivel kisebb, mint az átfogandó távolság, és van benne mondjuk egy M5-ös menet, amihez viszont már könnyedén találsz alátétet/csavart.

Sõt, lehetne a darabnak az egyik végén mindjárt válla, és akkor nem is kell csak 1 oldalról csavarozni.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Mit is szeretnél csavarboltból?
--Trifo

Olyan imbuszos csavart, és anyát, ami nem csak a középsõ és a nagy tányért éri át, hanem az összekötõt is képes hozáfogni. Persze egy távtartóval együtt.
Nem egyszerû feladat, igazi barkácsmeló lesz asszem. Majd nekiállunk flex, fúrógép, etc... és jól megszabjuk a dolgok menetét. :D

De csak megoldjuk.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Mit is szeretnél csavarboltból?

Fékügyileg most úgy vagyunk, hogy lemondtam a Magurát. Fent van elöl egy szem árva SRAM, hátul meg semmi. Nem volt az Ebike-on 180-as tárcsával hátsó Avid. Bár azóta rájöttem, hogy ami elöl 203-as adapter, az hátul 180-as, tehát meg lehetett volna venni úgy összekeverve a cuccokat. Na de mindegy most már. Még asszem megpróbálok szerezni egy jobbára ép 180-as XT tárcsát elõre, mert egy készlet XT pofám az még van. Oszt úgy.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hajrá!
Most hogy is vagytok fékügyileg? Volt Sram hidra, aztán magura, most meg deore és avid mecha?

Kémeink jelentése szerint:
- szerdán vagy gebhard tányérokat kapok németbõl, vagy szívbajt,
- pénteken megérkezik az avid mecha 185-ös hátsó szett is az usából,
- 8 napon belül thudbuster is lesz, és május elején haza is hozzák nekem,
- telóügyileg pedig teljes a káosz (már lassan a merevvilla mellett foglalok állást)

Csavarbót téma.
Megvolt a második bolt is, ahol körberöhögtek, hogy mit szeretnék. :D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: én azzal a Gebhardt cuccal beszoptam rendesen. 6400 volt darabja, de Gyapi csak akkor mondta meg az árát, mikor már 3 hete harcoltam vele, hogy hozza már el, és akkor már nagyon akartam, hogy legyen, akármi is. Picsába! :mad:

Na de sebaj, az a rész már készen van, nem kell többet szarakodni vele.

Ja, ne felejtsd el jóóól bezsírozni az excenter házát, mert különben úgy fog kattogni a cucc, hogy nagyon.

Meg vettem egy Deore tárcsaféket ötezeré, hogy legyen már mégis valami a bringán, amíg tudok venni rendeset. És ha minden jól megy, ma délutánra lesz Jagwire fékbowden a hátsó fékhez. Reszketõ kezekkel várom, hogy összeszerelhessem :lick:

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A pendle csak ötlet volt, hogy középen is jobb, ha meg van támasztva, nem a konkrét megoldást favorizáltam.
A villa-gyorszár dolog okés, értem én, de ha csak lent rögzítem, az azért tényleg nagy erõt fejt ki egy egy oldallökéskor, meg kanyarodáskor, és jobb fentebb is megtámasztani, ugye?
Hajtva kanyarban egyébként bedõlsz.
Heveder rulz.
Ha kész lesz, megnézzük. :cool:
A benti szállítást amúgy is jobban szeretem, majd bepróbálom, hogy elfér-e... kicsit szétszedve.

FONTOS! Az én Gebhardjaim (38 fog, A típus), darabja 4600 HUF. Ugye nektek sem volt olcsóbb? Ha igen akkor sikítsatok, mert hétfõn hozzák, és még lemondhatom.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon bácsi, gondolj bele, hogy micsoda erõket kell viselni ugyanannak a gyorszárnak villának és kormánycsapágynak, mikor a bicikli üzemel. Fõleg kanyarodáskor, fékezéskor és kiállva tekeréskor. Ahhoz képest a tetõn szállítás - a bringa szempontjából - semmise. Persze nem kell 180-nal szakítani az autópályán, valamint szintén nem kell a futómû terhelhetõségi határán bemenni az összes kanyarba. Amúgy minden ok.

Ezen kívül még egy hevederes rögzítést tervezek oldalirányban, de azt már tényleg csak extra biztosnági megfontolásból.

Na meg hát azok a karok a "Pendle" tartón szintén eléggé csirkének látszottak, nem hiszem, hogy sokkal több terhelést elviselnek, mint a bringa saját szerkezeti elemei.

--Trifo
--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jó, attól én még félhetek, hogy hogy marad fent. Minden dõlést a gyorszárnak kell tartania, meg innen kifolyólag a villának és a kormánycsapágynak.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: nézted te annak a Pendle tartónak az árát? Valami 150 Font. Akkor már tényleg sokkal inkább a Yakima. Picit olcsóbb, de sokkal okosabb.

http://www.yakima.com onnan meg Products / Bike / Top / SideWinder

(nyavalyás flashes oldalból nem lehet linket kivenni).

Abban sincsen külön tartórúd, oszt' mégis rajta marad a tetõn a bike.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én is ettõl félek nagyon.

Közben feldobtam a kérdést a teló topicban is, hátha lesz pár okos, aki mond valami jót.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nagyon neeee!
Iszonyatosan kolbászolni fog,és mellé jön még a tárcsafék hatása is...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kicsit unom, hogy nem lehet visszaszerkeszteni a hozzászólásokat, csak pár percig...

judy sl u-turn telo 85-115mm úttal 2004-es
Szerintetek nagyon gáz lenne belerakni a tandembe? Marha olcsó elvileg (20 rongy), ennyiért meg max mozot lehet szerezni.