--Trifo
Jelentkezz be Regisztrálj
Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent
Posted 2005. May 17. - 15:02
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2005. May 17. - 14:04
nagyon kellemes volt, azt leszámítva hogy a fenekünk kikészült a 220km végére, és én úgy érzem ezen semmilyen yeregrúd vagy nyereg nem fog soha segíteni, egyszerûen nem lehet megszokni. (a 3. nyerget próbálom, hátul páromnak csillapít az airwings, sokszor kiálltunk gurulás közben, mégis fáj)
van túrabeszámoló is:
http://www.happybike...mtura_small.pdf
Trifo: Charonnal találkozni tekertél ma reggel?
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 14. - 15:20
vendég_Charon_*
Natinak örök hála, megvan a hátsó thudbusterünk. Egyelõre még csak egy Konában próbáltam ki, és nem a tandemben, de a megfelelõ elasztomerekkel gyakorlatilag össztelós érzés lett, leszámítva, hogy amikor hátrafele himbilimbizik, akkor változik a lábamnak maradó hossz.
Igazi hintapaci. Még két és fél hét, és Dawn is kipróbálhatja.
Trifo:
Megoldottam a nyeregcsõ - stucni közé való hézagolót egy lemezbõl, és vágtam egy darabot neked is. Majd valamikor reggel beugorhatnál az eltére, ha kell.
Mondjuk kedd reggel, telefonos csörgetéssel a déli tömb elõtt.
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 06. - 14:39
vendég_Charon_*
Megyek játszok egy kicsit az alátétekkel. :-)
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 16:21
vendég_Charon_*
Csak ez pölö tutira rugalmas lenne egy tandembe, mert még az nrsben is érzem.
Posted 2005. May 03. - 15:54
Persze az álomvilla általában álomáron van...
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 15:03
vendég_Charon_*
Az eladó villára írták, hogy ide-oda szivárog. Közben meg beszéltem a sráccal, és kiderült, hogy nem is lenne olyan rossz vétel, mert az õ 95 kilója alatt nem mozogja ki az útját, mert keményebb rugószett van benne. Ellenben 90-et kér érte.
Posted 2005. May 03. - 14:50
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 14:39
vendég_Charon_*
Etalon Pike SL Rulz.
Posted 2005. May 03. - 12:33
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 12:31
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 12:29
Meg az is jut eszembe, hogy nagyon kiváncsi vagyok, nektek hogy mozog a Thudbuster elasztomerek nélkül. Az érdekel, hogy lazán nyeklik, vagy szorosan-tapadósan mozog.
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 12:29
vendég_Charon_*
http://apro.bikemag....hp?siteid=25305
Posted 2005. May 03. - 12:25
A teló az jó hír, akkor hamarosan belepattintom a Marzot
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 12:12
vendég_Charon_*
Igaz, idõközben rengeteg szép élménnyel gyarapodtunk azért a közös bringa nyergeiben.
Fék nélkül... NANÁÁÁÁ!
edit1:
Amit meg furcsállok, hogy evvell a villával a váz alján levõ összekötõ csõ elõre lejt. Azt hiszem ennek elvileg vízszintben kellene lennie. Ha pedig úgy, akkor bizony egy kb 100-as villa meg sem kottyan neki, sõt!
Most jön a centi és a falapok az elsõ kerék alá...
edit2:
hogy lehet már megint ekkora pechem, hogy az eBIKE most cserél szervert? A múltkor betegek voltak, most meg .... pff. Na mindegy, ez van.
Posted 2005. May 03. - 09:44
Amúgy meg ha majd beleteszel egy olyan villát, aminek valamennyi útja is van, akkor azon fogsz meglepõdni, hogy milyen magasan kell ülnöd
Ja, tegnap este véééééééégre felkerült a hátsó fék a gépre. Hihetetlen érzés, hogy ripsz-ropsz egy év alatt ez is meglett
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 03. - 08:39
vendég_Charon_*
Gurulni nem gurultam vele, mert pont olyan kormányom és stucnim van, amik nem kompatibilisek. Szerdán lehet, hogy veszek azt is. Vagy rendelek. (kormány, stucni, középcsapi és lánc jön a mostani körben)
De legalább le tudtam mérni, hogy mekkora a pilótafülke, és mekkora nyeregcsõ, meg stucni kell, és nem csak saccolni!
De a méhretei gííííígantikussssssaaaaaaaak, jííííhááááá!
Kérdés: Ha valaki vett és szerelt mostanában AVID FULL METAL JACKETet, vagy FLAK JACKETet és hajlandó nekem odaadni a maradék bowdenházat, szóljon. Gyakorlatilag annyi maradt nekem régrõl, hogy egy pár centis darab is elég lenne.
Posted 2005. May 02. - 10:24
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2005. April 27. - 15:12
vendég_Charon_*
Lemérnéd a Mozo emelését? Illetve hagyjuk, boltokban úgyis van.
Jenõnek ajánlok egy telót, amit én évekig nyúztam kezdõként, és a mai napig kellemes emlékeim vannak róla: RS Jett Race. Álomfinom megindulás és mozgás, és hihetetlenül olcsó. Csak rugó, és olaj.
High tech precision with lightweight performance. At 3.5 pounds (1.58Kg), the Jett Race handles like a race car, rides like a thoroughbred. The HydraCoil system uses our race-winning Boxxer open bath, hydraulically-damped technology to deliver super plush, fully-loaded performance while incredibly low maintenance requirements keep you on your bike and out of the shop. Jett Race's leading axle design provides active handling and quick response over any terrain and the lightweight aluminum steerer saves you valuable grams for the upward climb. With a Jett Race, you'll have more than enough energy to maintain your lead on even the roughest trails.
Vadásszál rá, megéri. ha látok valahol, szólok azért.
A telót pedig elõre is köszi.
P.s.: Megyek bilincsért és lánckerékért.
Posted 2005. April 27. - 14:38
Azt a gyorszár dolgot nem kell szerintem túllihegni. Úgyse fogtok bevállalni egy halom dolgot, amit egyedül bevállalnál. Egyszerüen azért nem, mert hihetetlen extra para... És lefelé se igazán érdemes úgy zúzni, mint ahogy egyedül mennél, mert VIGYÁZNI KELL A NÕRE HÁTUL! Ha elrontasz valamit, zakózik õ is veled együtt. Szóval ésszel. Ésszel menés = kisebb terhelés. Arra meg igenis elég egy tisztességes gyorszár is.
A MOZO-t ebbe a vázba nem ajánlom, mert az extra hosszú felépítése miatt baz magasra kerülsz vele. Amúgy a vázat sima merev villához tervezték, úgyhogy akármilyen villával félelmetes lesz elõször felülni.
Miért félnél tandembe tenni azt a Marzot? Szerintem egyáltalán nem gyenge konstrukció, csak a megindítási ereje olyan, hogy Jenõ alatt nem nagyon eszi az egyenetlenségeket (alattam se vitte túlzásba). De talán így az extra tömeggen nem lesz gond a megindulással. Jenõ különben is marha keveset használja azt a bringát, akkor se durvul vele, mert nem mer/nem akar. Arra a stílusra elég valami olyan, ami könnyen megindul. Aztán ha majd mégis nekiáll erõsebben bringázni, akkor kap egy tisztességes villát.
Gondolj bele, 2-3 évvel ezelõttig a tandemek legnagyobb része V, canti, vagy egyéb felnifékkel ment. Az országúti tandemek még most is. A nagyon drágák is. Tehát nem hiszem, hogy az olyan eszméletlenül rossz lenne. Azt meg fõleg nem, hogy életveszélyes.
--Trifo

Sign In
Create Account

Back to top