Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Please log in to reply
1322 replies to this topic

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
A mi kölkeink már teljes méretû montin mennek egy kivétellel, s a lányokat azzal biztatom, hogy aki jövõre elfárad felülhet kazánfûtõnek, édesanyjuk meg átmegy majd az egyik szingli bicajra. A fiam meg csak tekerjen.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ZOlkow: csak annyi a gond, hogy nem tudnám megállni terepezés kipróbálása nélkül, az meg a Bikemag egyik korábbi cikke alapján elég drága hobbi:(

Trifo: nagyon új vagyok a témában ,ezért egy láma kérdés:
nem szoktak áttételezési gondok lenni?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

egyre szimpibb a leírásaitokból ez a tandemezés dolog, de mikor mondtam pár ismerõsnek ,mindnek volt vmi kifogása a a tandemezés ellen, egyedül meg mi értelme lenne építeni egyet, fõleg, hogy horror áron vannak...:( pedig még a kazánfûtõként is kipróbálnám..

ez szerintem csak akkor derül ki, ha valaki kipróbálja.
a barátnõm -igaz, õ már az építés fázisában is lelkes volt- például egyedül nem is biciklizik, kétülésesen viszont õ szokta kérni, hogy menjünk :)
a horror ár meg... nekem kb. annyiba van most, mint a szimpla bicóim külön-külön, sõt, inkább kicsit kevesebb.
igaz, alsóközép felszereltséggel.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Ez a kép van

Csak azóta már tudom, hogy a Schwinn vázhoz nem lehet páratlan fogszámú összekötó lánkereket használni (cserélve). Lett fék hátul, meg lett egy nagyobb tárcsa elöl, a teló se ez már és a kazánfûtõ feneke alatt egy Thudbuster csillapítja az úthibákat.

--Trifo

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Trifo: a géprõl van vmi fotó esetleg túráról videó?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Kela: nekünk meg van egy, oszt' idén enm is ültünk rajta :( Azelsõ tárcsa még a rendes bekopásig se jutott el.

Na de jövõre már lepasszolható/felpakolható méretûek lesznek a gyerekek :)

--Trifo

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
egyre szimpibb a leírásaitokból ez a tandemezés dolog, de mikor mondtam pár ismerõsnek ,mindnek volt vmi kifogása a a tandemezés ellen, egyedül meg mi értelme lenne építeni egyet, fõleg, hogy horror áron vannak...:( pedig még a kazánfûtõként is kipróbálnám..

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
ZolkoW: Szerintem magától értetõdõ: keze/lába foglalt, mert kapaszkodni/taposni kell. Milyen fegyver marad még ezen túl? :)

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
seggbeharapás: nemtudom, ez hogy van, mert a párom nem olvas fórumot, de önállóan felfedezte ezt a fícsört... :D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Szerintem simán életveszélyes az a V-fék. A kazánfûtõ nem lát rendesen elõre, ergo nincs abban a helyzetben, hogy döntést hozhasson az irányítás tekintetében.

A kazánfûtõ teker, vagy nem teker, a kapitány utasítása szerint. Nem dölöngél, nem irányít, nem hoz döntést, max sikítozhat, csapkodhatja a kapitány hátát, vagy beleharaphat a seggébe (látott már ilyet a világ!). Ezért aztán a kapitány felelõssége, hogy úgy irányítsa a gépet, hogy a kazánfûtõnek legközelebb is legyen kedve felülni rá.

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

hatalmat az elnyomott kazánfûtõknek!

:)
hú, asszem kazánfûtõnek lenni FELADAT... én lehet hogy nem lennék jó oda. még akkor is félek, ha hugom autót vezet, és mellette ülök.
ültünk már próbaúton a tandemen így, hogy én hátul, de külön világ, az biztos.
szerencsére a barátnõm nem is kívánkozik elõre, szóval így jól mûködik.

ja, és mostmár én is így látom; hátra semmi kezelõszervet! az autóban is csak egy sofõr van...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

felesleges az a v-fék..

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

pedig így gondoltam, szerinted ez veszélyes?

sztem 2 hidrás tárcsa (200mm-es) bõven megfog benneteket...

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
pedig így gondoltam, szerinted ez veszélyes?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Jut eszembe, a 2 tárcsa mellé minek akarsz még egy V féket hátra? Ugye nem a kazánfûtõ kezelésébe adnád?

--Trifo

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Á nekünk ez kicsi lenne, továbbá már megrendeltem egy méretes vázat is. Most az agyakon agyalok. Bikepos dsp elõre trance hátra, talán elég erõs lesz.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Csapjál rá :) Már csak 6 óra van hátra. 2 kilóért kb rendben van, csak el kell menni érte.

--Trifo

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Korábban volt róla szó, itt egy megoldás:
http://cgi.ebay.de/W...1QQcmdZViewItem

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Marcali, de megyünk mi még a Bakonyba a következõ szezonban.