Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Please log in to reply
1322 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Hol kaphatok ennyiért? Nekem csak 55-60 körül ajánlottak.

http://ebike.hu/term...y-elso/disc/177
http://ebike.hu/term...-hatso/disc/126
http://ebike.hu/term...-coll-disc/3376
küllõ 3500

~ 40 ezer betakarja
ezt csak most nagy hirtelen. ha jól utána néz az ember, még ennél is olcsóbban meg lehet úszni szerintem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hol kaphatok ennyiért? Nekem csak 55-60 körül ajánlottak.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ennyiért itthon is meg lehet szerezni szerintem.
vuelta felniket hanyagolnám, feleslegesen nehezek.
inkádd sun single track, vagy valami izmosabb mavic - így kicsit drágább lesz, de csak egyszer akarsz ilyenre költeni - gondolom.

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Szóval rajtam is rajtam van a tandemitisz, s amig végre kész lesz a váz kinéztem a kerekeket. Nincs túl nagy tapasztalatom ebben ezért jó lenne, ha nyiltkoznátok, hogy ezek elég erõsek lesznek-e?
http://cgi.ebay.de/R...oQQcmdZViewItem

Köszönöm

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
egyébként titkon mindvégig reménykedtem, hogy nem trekking tandemed lesz, hanem mtb :)

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
köszönöm, mostmár értem az excentert. Tudjátok most azért valami jót szeretnék építtetni, mert az a szomorú tapasztalatom, hogyha valamilyen jelentõsebb kompromisszumot kötöttem eddig, akkor mindig kellett valamit utólag vennem, cserélnem. /a mostani montimból már csak a váz az eredeti és a gyerekek montijaira is volt mit felszerelni.../
Ezért hálásan köszönöm a tapasztalataitokat.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
26-os kerék, mert olcsó és a rövid küllõket egyszerûbb beszerezni.
Normális fûzésû kerekeknél nincs probléma.
36 küllõ, singletrack felni és a súlyotok alatt sem lesz gond.
Ha masszív telót szeretnél, az én javaslatom a pike. Kvázi csõtengelyes aggyal, tökéletes irányíthatóság, viszont alapból meg kell venni a legkeményebb rugószettet, ami létezik hozzá. Állítható rugóút és a zseniális floodgate-lockout megoldás miatt országúton, ha nem kell nem mozog, de ha kátyú, akkor vigyor.
A tárcsafék meg alap, hogy kell.

mod: Itt az excenter http://pix.bikemag.h...128677&cat=1060
a nagy hengerben nem középre fúrt helyen van a középcsapágy, így elõbbi forgatásával azt elõre-hátra lehet mozgatni (körív mentén)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Dehogynem akkora differencia...

De mondjuk ha tárcsaféket használsz és mondjuk outi felnit hozzá, az azért még a keskeny gumival beférhet a villába. Vagy nem?

--Trifo

a telómba nem fért bele a nagykerék.(37-es gummával)

hátul nem tudom, vázfüggõ, merevvillában viszont van olyan, amibe bele kell menjen (Pl Kona P2-bõl úgy tudom, valójában azonos méret a tárcsás 26" és 28")

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Dehogynem akkora differencia...

De mondjuk ha tárcsaféket használsz és mondjuk outi felnit hozzá, az azért még a keskeny gumival beférhet a villába. Vagy nem?

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Végül mégis 26-os kerekek lesznek, mert elég erõs 28-as felni, kerék csak aranyárban van.

én ezzel is úgy vagyok, hogy szerintem nem kell eltúlozni a dolgot, 36 küllõs trekking felnik azért elég masszívak is tudnak lenni. pláne aszfaltra. az utakat én is ismerem, de a telókhoz való hozzáállásom is hasonló: inkább Big Apple :)

mondjuk ez vallási kérdés is, nem akarok gyõzködni. Reba van még itthon 28-asban, de az is drága..

a 26/28-as kerékrõl meg nem is tudom, mit gondoljak. nem érzek akkora qrvanagy különbséget, ha meg érzek, akkor nem tudom, mitõl van. van ott még ezer más tényezõ..
tekintve, hogy a 28-as keréknél 216 centit, a 26-osnál meg 204-et mértem kerületnek (fejbõl..nem tuti) szóval százalékban nem akkora rohadtnagy diffi.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
fox vanilla, esetleg 36 vagy pike?
apróban esetleg eBay-en találni emberi áron

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Aha, ez lesz az nem voltam képes megjegyezni, de úgy magyarázták, hogy olyan elipszis alakú lesz :))).
Azért a magyar utakon elkelhet egy teló szerintem. Nyilván nem egy 100.000 ft-os darabra gondoltam, de az sem lenne jó, ha a súly miatt minden kisebb döccenõnél koppanna.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
vauvau: Szerintem az nem elliptikus, hanem excenteres... Amúgy meg, ha aszfalton mentek, akkor majdnem mindegy a teló, feltéve, hogy nem egy agyonkönnyített CC telóról van szó. Meg hát csak aszfaltra nem is biztos, hogy egyáltalán kell erõltetni a telót. Van helyette egy kupac remek tárcsaféket fogadni képes merevvilla is, mint amilyen pl az Author A-Gang.

--Trifo

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Na végre megrendeltem a vázat. Az elsõ középagy helyét elliptikusra alakítják ki, így feszíthetõ majd meg frankón a baloldali lánc. Végül mégis 26-os kerekek lesznek, mert elég erõs 28-as felni, kerék csak aranyárban van. Továbbá nem találtam kellõen jó 28-as méretû elsõ teleszkópot sem. Egyébként ebben a témában nem nagyon vagyok otthon ajánlhatnátok nekem egy jó teleszkópot, ami bírja a két ember súlyát. /90 %-ban aszfalton akarunk menni/

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
ma beszéltem a kereskedõvel, minden rendben, ha lesz valami jelentkezek

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Azt hiszem az a kontakt többünket érdekel majd!

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Közvetlenül nem volna illdomos megkérdeznem most a kereskedõt, de ha meglesz a cucc, akkor felteszem a képeket netre, s tán akkor megmondják nekem is a boltban.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Nem tudsz szerezni egy kontaktot hozzá?

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Igen árajánlatot kaptam, hogy konkrétan hol gyártják, azt nem tudom, mert a biciklikereskedõ rendezi.
Már csak arra várok, hogy a novemberi jutalmam megjöjjön, s akkor konkretizálni is tudom.
Aki gyártja az állítólag korábban a schwinn vázfejlesztõ mérnöke volt.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
vauvau: Jól értem, hogy neked most vázat gyártanak? Ha igen, akkor ki és hol?

--Trifo