Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

fazakasg

fazakasg

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Szia,

ha mindenkepp furni akarod akkor inkabb alul vagy felul.. Annak a csonek a szerepe az oldaliranyu merevseg biztositasaban jelentos (asszem a Santana oldalan olvastam valahol), tehat a ket oldala a terheltebb, alul-felul kevesbe van igenybeveve az anyag.
udv.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Én nem nagyon fúrnám... Persze valszeg túléli(tek), de a helyedben még mindig inkább valami hiltiszalagok AVAbilincses rögzítésben gondolkodnék.

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
6os

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
és mekkora furatról van szó?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Kérésed számomra narancs:

http://users.atw.hu/...dio/Tandem2.jpg

Be is rajzoltam :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
öö?

képed nincs róla? :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Szerintetek a váz megfúrása mennyire jelent komoly kockázatot? A láncfeszítõnél, alul az alsó átkötõre gondoltam a két tányér között . Szervizes javasolta de én félek ...

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Nincs ilyen probléma, mert a láncot annyira rövidre vettem, hogy a spanolónak csak a láncbelógást kell kiegyenliteni többlet láncszem nincs. Korábban volt ilyen prbléma, de 2 láncszem kivételével ez a probléma megszünt. Ez is csak hegymenetnél jelentett problémát.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Én is gondolkodom egy rossz váltó megbontásával, de egy sokkal egyszerûbb ötlet jutott eszembe.

Egy tizes menetesszárból levágok egy megfelelõ darabot, aminek az egyik végét derékszögben kifúrom. A furatba bele egy négyes mentesszár. Arra rá a görgõ. A vázhoz valami nem tudom mivel rögzítem (olyasmi kell majd, mint ami a kormányrudat fogja be, vagy a Hiltigyûrûs megoldást kell továbbgondolni). A menetes szár tulajdonsága, hogy menetes - ergo két anyával mindenfelé tudom állítani a hosszt. Így lefelé és oldalra is állítható lesz.

Ha kész küldök képet :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
azsupi: és nálatok nem jelentkezett az a probléma, amit fentebb részleteztem?

--Trifo

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Én a másodlagos hajtás láncfeszitését hátsó váltó láncfeszitöjével oldottam meg. Paralelogramma részröl afeszitõt leszedtem és csak ezt rögzitettem a vázra egy zártszelvény darabbal.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Apám író. Anyám tanít. Én komolyzenét éneklek. Szerinted mennyire jól esik magamat összekenni olajjal? :cool2:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Jól van akkor, hajrá! Csak már én magam lassan eljutok odáig a tanulási folyamatban, hogy amivel nem _muszáj_ nekem szívni, azzal szívjon inkább más :)

Persze ha örömödet leled a dologban, akkor tök OK.

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
http://users.atw.hu/...udio/Tandem.jpg

ez a váz - egyenlõre csak iylen kép van :(

Ez a hiltiszalagos dolog tetszik... lehet, hogy nekiállok berhelni. remélem megtermékenyítetted fantáziámat :)

Olyan gyári láncfeszítõ nincs, ami a vázra lenne valahogy szerelhetõ? Gyári gépeken láttam ilyesmit...

Egyébként teljesen igazad van trifo, néztük mi a is a tandembérlést de két dolog miatt választottam az összerakást: féltünk attól, hogy mondjuk elmenjük 2-3 napra egy kölcsönbicajjal (lopás), másfelõl meg szeretném magam összerakni a bringát. MEgtanulni mit is kell hogyan. Lekopogom jól haladok :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
golax: Azért nem ártana tudni, hogy pontosan hogy is néz ki az a cucc. Nem akarsz feltolni pár képet?

Egyszerû - olcsó - láncfeszítõje plk az Acor márkénak van. Olyan 2 rugó körül. Na de azt valahogy fel is kell berhelni a vázra, mertt gyárilag a hátsóváltó helyére van kitalálva.

Hiltiszalag, mer pár túlméretes anya mondjuk csodákra képes, fõleg akkor, ha nem irtózol a többé-kevésbé gány látványtól.

A rugós láncfeszítõ hátránya, hogy intenzívebb szóbeli kommunikációra van szükség: ha abbahagyod a tekerést, szolj a kazánfûtõnek elõtte, hogy õ is hagyja abba, különben a láncfeszítõ rugója ellenében meglazítja az összekötõ lánc felsõ részét, ami úgy nagyon könnyen leesik.

Még egy apróság, ha mégis marad a meglévõ dolog összerakása: nem rugós feszítõ kell, hanem egy fix - de állítható - láncgörgõ az összekötõ lánc alsó részére. Ez - érzésem szerint - némi Hilti szalagból, egy erõsebb vaslemezbõl és egy kiszolgált váltógörgõbõl kivitelezhetõ.

--Trifo

A Bp környékiek vagytok, akkor talán azzal ússzátok meg a próbát a legolcsóbban, ha béreltek egy tandemet. Mostanában lehet már rendes gépeket kölcsönözni, és az ára se vészes. Megspórolhattok sok idõt, bosszúságot és csalódást. Ha meg megtetszik, akkor úgyis valami rendesebb cuccban fogtok gondolkodni.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
tudsz mondani láncfeszítõre egy típust ami bevált nálatok?

köszi

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Low budget, vagy sem, a láncfeszítõ a megoldás.
Ha nem egy életre szól, akkor már egy-két ezresért is kapsz egyet, és azzal öröm lesz a bringázás, ha meg láncszemekkel és tányérokkal vacakolsz, akkor minden egyes hátsó defekt után fogod szidni magad, illetve nem tudsz majd mit kezdeni a lánc nyúlásával. (Csak egy újabb láncot vehetsz!)

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Sziasztok!

Kisgyerekkorom óta vágyom egy tandemre. Most egy hónapja szereztem egy home-made 26" MTB tandem-vázat. Az összes alkatrésze kosárban. Azóta ha van idõm szerelgetem, elõképzettségem, tapasztalatom nincs - lelkesedés van meg valamennyi technikai érzék :)

Úgy állunk, hogy már majdnem minden a helyén van. De a lénx nem elég feszes. Excenteres monoblokk náágyon drága. A fél láncszem néven pedig kaptam egy patentszemet.

lánctáynér csere a megoldás? vagy vegyek láncfeszítõt? abból miylet ajánlotok?

(tegyük hozzá ez most egy nagyon low-budget gép. ha megtetszik csináltatok vázat meg lapránként veszek normális cuccokat. úgyhogy minden filér számít)

idoor

idoor

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello, végre egy tandemes társaság. :) Az enyém megy még, de ahol lehet eszi a fene. Csepelt vettem, annak idején, nem voltam elég tájékozott. Minden nap ezzel megyünk, télen-nyáron. A következõ beruházás valahol ez lesz.
http://www.zefal.com...le=pedtandemvtt

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg