Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
399 hozzászólás a témában

#381
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
De jó ilyenekrõl olvasni, akkor szombaton már meg is bírságolhattak volna, történt ugyanis, hogy idõhiányban hajnalban indultam bringázni kihasználva az uccsó esõmentes napot, s már 7-kor Pap-réten voltam. Onnan mentem egy KP - K+ - Z - K+ - K utat Visegrádra.(Útközben a K+-on egy kerítés, jé mijafenét kerítenek el?-megérzés - ne menj közel a kerítéshez- 60 m-el arréb tábla: feszültég alatti kerítés - no comment, 60 m-en EGY tábla).
Már meg is büntethettek volna, de nem gáz, a magyar egészségügy úgyis kész a 8 és 18 óra közötti hõgutát kapott kerékpárosok helikopteres mentésére ;)

#382
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Ez az egyezmény arról szól, hogy a bringások 8-18 óra között tartózkodhatnak a Pilisben, elõtte vagy utána pedig dijakat szabhatnak ki rájuk!. A gyalogosok tartózkodhatnak tovább, de mi nem!



Ha nincs elzárva a közforgalmú utaktól a dolog, /sorompó, stb../ uszkve akkor közútnak is tekinthetjük, akár.
Namármost a KRESZ szerint, ha leemelem a redves seggem a kibaszott biciklirõl akkor csak gyalogosnak minõsülök. Azok, meg ugye addig maradhatnak, ameddig akarnak. Jelen esetben, nekünk csak addig kell /gyalogosnak/ maradni, amig ez a birságolós köcsög elhuz a vérbe.

éjjen a kresz többiek meg elhuzhatnak mutterba'

#383
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
köszi, igen, igyekszem.
és igen, ha mindeki igy tenne, javulna a megitélése a sportnak, és kevésbbé próbálnák a már berögzõdött képpel levõ kerékpárosokat "rongálnak, vandálkodnak, mindenki utálja öket, meg amugyis miért ne?!" szal ez a felfogás él, az erdész is ezt tudja, akkor jobbnak hiszi kitiltani öket.
persze azért ez eltúlzott kép, de valami hasonló él az emberekben, ha ezt a sportot megnézik.
ezen kéne lassacskán javítani..
ja, és az 1 hete látott megpöckölt kuka péntekre furcsamód

LETÖRT

erre mit mondjak?!
jogosan hajítanaki ki minket a fogasból is, hisz ez történik, nemhiszem hogy annyi kutya hugyozta volna le,hogy lerohadt...


na de ON

#384
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
persze a lázadást én is csak képletesen értem ;)

amugy igazat szólsz, de a gyalogos kiegészítheti a mondandód elejét azzal, hogy "a kurvaanyámat hogy a járdán, erdõben sétálok, erre jön már megint az az okos kerékpáros és megbasz anyám hátán és még nekem áll feljebb, hogy a jo kurvaanyámat."


na ez az. Te már tökjól felfogod (ahogy az az ellenõrös, police-s topicban is kivehetõ), hogy mi van, hogy mindenkinek a maga szintjén probléma a probléma.
Te nem genyózol a gyaloggal a járdán, lelassítasz, ha a hegyen utólérsz egy csapat gyalogot, stb...jó lenne, ha mindenki így tenne.



#385
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja, a hangyák meg:
"hogy a jo kurvaanyámat hogy ezek az ari gyalogosok pont a bojba léptek, meg áthajtottak rajtam...:"

lényeg h mindeki ellenségeskedjen mindekivel, és senkinek se legyen jó.
:-X :'(

#386
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de azért ez a lázadás nem az a lázadás..
hisz (sajna?.... nemtom.) nem megyünk oda semelyik vezetö édesanyjához, vagy öhozzá, és nem koncoljuk fel....
ez csak _engedetlenség_ ami ugye azért nem az a fegyveres lázadás.... nem egy kategória, de ez is hatásos tud lenni addig, amig a rendes ellenörzés meg nem lesz.
mert akkor vége.

amugy igazat szólsz, de a gyalogos kiegészítheti a mondandód elejét azzal, hogy "a kurvaanyámat hogy a járdán, erdõben sétálok, erre jön már megint az az okos kerékpáros és megbasz anyám hátán és még nekem áll feljebb, hogy a jo kurvaanyámat."

#387
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
és végül is újtra elolvasva, mit szûrtem ki saját irományomból? ;D

azt, hogy itt egyáltalán azért lehet annyi mindent csinálni (mindenféle extrém sportok, hülye hobbik, stb), mert ez egy következmények nélküli ország.

annak köszönhetjük, hogy bringázhat(t)unk az erdõben, hogy a balfasz szak-apparátusok képtelenek a szabályokat betartatni.

akkor lenne jó kis világ ha be tudnák. jó is lenne, mert nem rohangálnának a bringaúton a lábasok, de rossz is lenne, mert be sem tehetnénk a lábunkat bringával az erdõbe...

megoldás? (csak a lázadás a rendszer ellen- vicces ;D)

#388
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
oké oké, puszi pacsi minden, de azér krosszmocit má csakne az erdõbe, basszameg

ez lassan a "mindenkit megértünk a hülye hobbija miatt" országa lesz, de azér legyen már egy határ.

értsük meg a szegény jetski- seket a tavon, amikor átmegy a fejünkön, merhát neki is joga van szegénynek..., a motorost az UVH-n, merhát szegény ne menjen má körbe (ha kocsival fel lehetne férni, fogadjunk azt is megpróbálná vmi barom), értsük meg a dohányosokat és fulladjunk meg minden szórakozóhelyen, mer jaaaaaj szegény szenvedélybeteg zérójellem, értsem meg a szeeeegény csövest a buszon, aki még 1 nap és teljesen elrohad és még az én kurvaanyámat ha lerugom a buszról....... :-X
ja és a kedvencem: a grefitiseket miért is értsem meg?, hmm?
és itt egy mai friss:
http://index.hu/kult...od/matrica0622/
ezeket a hülyéket miért értsem meg?

bocs

on

mint a fentiekbõl kiderült én mindenkit megértek ;D ;D és szinte mindenben egyet is értek az itt szólókkal és azt a díjszedõs dolgot is elítélem, bár nem is értem.....

... de azt csak nagyon halkan merem mondani, hogy ez az a szitu, amikor inkább pssszt, mert mindannyian tudjuk, hogy õk tudják, hogy eddig is lehetett (vagy inkább hatástalanul ellenõriztek - szerencsére) mindenhol bringázni, de akárhogy olvasom azt a beszúrt levelet, az minden ponton valahogy mégiscsak egy kicsike plusz és kompromisszum-szagú és talán vminek a kezdete....
úgyhogy én :-X

persze lehet lázadni is, de jobb inkább kinyitni a történelemkönyveket a lázadásoknál. :'(

#389
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igy van! A lázadás az élet továbbvivõje, az energia forrása.

Ööö, kicsit pontatlanul fejeztem ki magam az elején, ugyanis a Happy Bike egyesületnek már semmi köze nincsen a Happy Bike kft-hez. Beszéltem a Happy Bike-os montisokkal, õk se tudtak errõl az egészrõl semmit. Már megint az van, hogy néhány emberke döntött valamit, és azt önkényesen végrehajtja vagy intézkedik.

Bár kicsit nem ide illik, de azért ez a téma is az erdõkhöz kapcsolódik. Ma a Pilisben találkoztunk cross motorosokkal. Én épp defektet szereltem, õk jöttek öten, és megálltak mellettünk. Jó kis dumálgatás kezdõdött. (õk rácsodálkoztak arra, hogy a montin is van hidraulikus tárcsafék, meg conti gumi, mi meg az õ védõszerkóikat tapogattuk). Szal, azért õket is meg tudom érteni, hiszen õk meg azt a fajta sportot élvezik, és mondják, hogy mennyire nehéz néha a hegyekben, mert mindenki utálja õket, pedig õk imádják ezt csinálni. Valakire egyszer rálõttek (lábára), másiknak meg egy gyalogos túrista akart nekimenni. A srác mondta, hogy sajna a motorosokat is csak egy kasztba sorolják, ugyanúgy mint a bringásokat. Pedig õközöttük se mindenki agressziv. Ha embert látnak maguk elõtt, egybõl lelassitanak és óvatosan mennek el mellettük. Mondtam, hogy én sajna találkoztam már ennek az ellenkezõjével is, de hát ugye köztünk, bringások között is van olyan, aki úgy megy el direkt egy gyalogos mellett, hogy vállal belök neki egyet, vagy beleugrat mellette egy pocsolyába. Minden a lélekben dõl el.

#390
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szabályt sérteni jó --> megnöveli az adrenalint --> nagyobb teljesítõképesség.
mi más kell még?
sokkal könnyebb megmászni így egy-egy hegyet, dombot ::)

#391
kerub

kerub

    vendég

  • fórumtag
  • 28 hozzászólás
Az a folyamat ami elkezdõdött Mo-n a kerékpározás terén... hááát...
Nálunk lehetetlen normális mtb útvonalat kijelölni, mivel a full tilosban kerékpározáshoz is helyismeretre és kreatívitásra van szükség, hogy az ember -legalább részben- az erdõben maradjon. Nálunk nem lehet 8-10 órás utakat "gyártani", ha meg igen az olyan is. Hiába szeretne a sok européer német mintára alakított világot magának, nem fog sikerülni, mivel ha hegységenként kijelölnek 2db aszfaltutat /persze szórványos autóforgalommal/ az csak papíron lesz olyan, mint egy Wales-i egynyomtávos. A heppibájk meg ne intézkedjen senki nevében, mert sokféle "igényre" nincs rálátása, személy szerint nem érdekel, hogy a szombat délutáni karikázó családoknak ez tuti. Nekem nem. Ijesztõ perspektíva, hogy a jövõben ezzel a réteggel fognak kommunikálni és egyezkedni az állam részérõl.
Jó polgárembör nem szalad, nem farol, nem siet, nem krakélerkedik, nem lélegzik...
Egyébként meg jelen pillanatban is Mo-n tilos estére az erdõben maradni, vadászidényben elõzetes engedély nélkül túrázni, kempingen kívül a szabadban aludni, strandokon kívül bármely vizünkben fürdeni, stb-stb..
Ez csak még szabályozottabb lesz.
Én meg bûnözõ, mert nagy ívben leszarom a heppibájkos kollegákat és az ügyeiket is, az erdészeket és az államot.
Mert a természetben járni alanyi jogom, míg a természet magán-, vagy bármilyen tulajdonba kerüléséne felvet néhány kérdést. Egyébként tetszik, ahogy szép lassan minden rétegbõl /a dzsetszkís-politikus-vadász-dzsipes-építési vállalkozós kivételével/ potenciális anarchistákat faragnak a szabályaikkal.

BÛNÖZÕ VAGYOK, KAPJATOK EL!




#392
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
így van ebben egyetértek!!!
Elég egy teherautónak végigmenni az uton és utánna már nekem sem lesz sok kedvem arra tekerni.

#393
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Huhh, kissé sok az ismeretlen karakter, de most márn nincs kedvem mindezt átjavitani.

Egy megjegyzés: "2004. május 1-ig az erdõtörvény értelmében a Pilisi Parkerdõ Rt. (PPRT) egész területén tilos volt a kerékpározás (mivel a törvény értelmében a kerékpározás erdõterületen, csak erre a célra kijelölt úton lehetséges !!!." Ehhez képest elég jól elbiciklizgettünk eddig, úgyhogy talán ez igy is marad még x ideig.

Viszont: "edves Balogh Gábor!
A petició ne csak az célozza, hogy az erdõgazdálkodónak eggyel több gondja legyen, hanem ennek a társadalmi igénynek teremtsük meg a financiális alapját is. Mégpedig, itt gyakorlatilag az erdõgazdálkodó tulajdonosi jogai korlátozódnak (tûri az igénybevétel, pl. földutak károsodhatnak stb.), jó lenne ezt pénzügyileg ellensúlyozni, talán kedvezõbb fogadtatásra találna országos szinten is az erdõgazdálkodók körében!
Üdvözlettel:
Csépányi Péter
erdõgazdálkodási osztályvezetõ
Pilisi Parkerdõ Rt., Központ"

Ez úgy hangzik, mintha a pilisi montisok minden utat elrontanának, széttúrnának, összeszemetelnének, kidöntenék a fákat. Mintha belõlünk hatalmas csordák keringenének a csodásan érzékeny Pilisben, kárt téve avarban, bokorban, növényben. Ezt a vakságot, istenem!
Egyetlen munkagép mennyivel több kárt okoz, az összehasonlithatatlan. Aki montizik, tudja, hogy néznek ki az utak, amit az erdészeti jármûvek olyan szépen elrontanak, s hogy néznek ki az újonnan feltúrt, agyongyötört hajdani szekérutak.

#394
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szereztem egy kissé több infót, ami eképpen szól:

1/ ERDEI KERÉKPÁROZÁSI LEHETÕSÉGEK BÕVÜLÉSE A PILIS DUNAKANYAR RÉGIÓBAN
Dr. Csillag István, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetõje és családja is részt vett azon az avató kerékpártúrán, majd az azt követõ pikniken, amely a térség egyik legszebb pontján, a Pilisszentlászló közelében lévõ Pap-réten és környékén zajlott május 2-án. A „történelmi eseményt” a Magyar Kerékpárosklub és a Happy Bike Pilis-Dunakanyar Turizmus-fejlesztési Társaság rendezte a Budai Vártól a Pilisen át a Visegrádi Várig tartó hegyi-kerékpáros úthálózat kijelölése és használatba vétele alkalmából.
A kijelölésekkel és az idõbeli korlátozásokkal kapcsolatos kérdésekre két szervezet közösen egy általános tájékoztatást is megfogalmazott. Ebben az erdei kerékpározást lehetõségét általában megkönnyítõ törvénymódosítás szükségességére is felhívják a figyelmet, sõt egy petíció nyilvánosságra hozatalával lehetõséget adnak minden, az ügyben érintett kerékpáros számára, hogy ehhez csatlakozva személyesen is meggyorsítsák a törvénymódosítás folyamatát.
Magyarországon mindeddig példátlan közös kezdeményezésbe fogtak a hegyi-kerékpárosok az ország számukra legnépszerûbb erdei területén. A Dunakanyar jobb partján lévõ hegyekben kanyargó közel 200 km hosszú úthálózat és az ehhez kapcsolt kerékpárbarát „Happy Bike” kerékpár-turisztikai szolgáltatási lánc felfûzi a térség szinte összes települését is, Budapesttõl Visegrádig. A térségben kijelölt rövidebb és hosszabb hegyi-kerékpáros útvonalak részben aszfaltburkolatú köz- és erdészeti utakon, másrészt csak MTB-vel járható földutakon vezetnek. Ezeken haladnak el évente, július elején megtartott népszerû MTB Duna-Maraton részvevõi is (idén VII. 3-4.-én).
A hosszas engedélyeztetési és kivitelezési munkát követõen a kijelölt erdei útvonalakra idén, a Pilisi Parkerdõ és a Duna-Ipoly Nemzeti Park engedélye szerint, a május 1- és augusztus 31 közötti hétvégeken és szabadnapokon bárki behajthat, betartva a írott és íratlan közlekedési szabályokat és normákat.
2004. május 1-ig az erdõtörvény értelmében a Pilisi Parkerdõ Rt. (PPRT) egész területén tilos volt a kerékpározás (mivel a törvény értelmében a kerékpározás erdõterületen, csak erre a célra kijelölt úton lehetséges !!!.
Ezt a tiltást az erdõgazdálkodó eddig is jelezte a "bejáratoknál" jármûforgalmat tiltó táblával, mely a KRESZ értelmében minden jármûre, így a kerékpárra is vonatkozik. A törvény értelmében a terület tulajdonosa ill. felhatalmazása alapján a terület kezelõje jelölhet ki kerékpározásra használható útvonalakat, melyet ez idáig ezen a területen a PPRT nem tett meg. Az útvonalhálózat létrehozásával a legtöbb kerékpáros által használt erdészeti aszfalt utakon lehetõvé vált (igaz egyelõre idõben és térben korlátozva) a legális biciklizés. Természetesen tudjuk, hogy eddig is meglehetõsen nagy kerékpáros forgalom volt a Pilis (továbbá a Budai- és a Visegrádi-hegyek) belsõ úthálózatán, de ebbõl adódóan egyre több konfliktus is adódott. Ezért fontos, hogy fõleg a kultúráltan és szervezetten kerékpározók részére megteremtsük az utak használatának legális formáját és késõbb, a tapasztalatok birtokában egyre jobban bõvítsük ezeket a lehetõségeket. Az új szabályozás a korábbival szemben (vagyis minden idõben és helyen tilos) tehát lényegesen megengedõbb, és lehetõvé teszi a hétvégi biciklizést a kijelölt utakon. Egyébként egyedi engedélyt bármely más idõpontra és útvonalra is kérhetõ (pl. versenyekre, csoportos, vezetett túrák esetén). Ilyen igényeitekkel forduljatok a Pilisi Parkerdõ Rt. illetékes erdészetéhez, vagy Csépányi Péter erdõgazdálkodási osztályvezetõhöz (H-2025 Visegrád, Mátyás k. u. 4. Tel: +36 (26) 598-000, Fax: (26) 398-229, E-mail: info@pprt.hu). Amennyiben Te sem vagy elégedett a törvényi szabályozással, javasoljuk, hogy csatlakozz a Magyar Kerékpárosklub (MK, info és tagként belépés: http://www.kerosz.hu/mk.htm) petíciójához: lásd http://www.peticio.hu/?id=665 , mely az erdõben való kerekezés szabályainak kedvezõbbé tételét célozza. Ígérjük, hogy az MK-val közösen addig is mindent megteszünk a Pilisben - és fokozatosan az ország többi régiójában is - a természetben való kultúrált és környezetkímélõ kerékpározásért. Üdvözlettel: BALOGH GÁBOR, MK elnök, BODOR ÁDÁM, MK turizmusfejlesztési szakértõ, MK LORSCHY ANDRÁS, ügyvezetõ Happy Bike Pilis-Dunakanyar TFT. Honlapok: www.happybike.hu www.kerosz.hu www.sportaktiv.hu

2/ PETICIÓ: LEGYEN TÖBB LEHETÕSÉG KERÉKPÁROZNI A TERMÉSZETBEN, AZ ERDÕKBEN !
A jelenleg hatályos és az erdei kerékpározást - külön jelzések híján általánosságban tiltó, 1996. évi LIV. („erdõ”) törvény módosítását kezdeményezte és egy petició aláírására buzdít a Magyar Kerékpárosklub felhívása. Ennek lényege alább olvasható. A csatlakozás a http://www.peticio.hu/?id=665 honlapon könnyen megtehetõ. Vélemények, hozzászólások a témához: http://www.happybike...viewtopic&id=36
”Hívjuk fel a törvényhozók figyelmét és ezzel együtt kezdeményezzünk törvénymódosítást annak érdekében, hogy Magyarország erdeiben a kerékpározás csak ott legyen tiltott, ahol a természeti értékek védelme, a gyalogos turizmus ezt indokolttá teszi, illetve ahol az erdõgazdálkodó - kizárólag a munkák idejére - ideiglenes korlátozást rendel el. Az erdõtörvény egyúttal deklarálja azt, hogy a kerékpározók az utakat csak saját felelõsségre használják, az esetlegesen bekövetkezõ balesetért a terület tulajdonosát vagy üzemeltetõjét felelõsség nem terheli, kivéve, ha a szándékosság bizonyítható! Címzettek : az Országgyûlés és minisztériumok (FVM, GYISM, KVVM, GKM)

#395
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kempelen, ez tény! Mármint, hogy bringázni csak az arra kijelölt úton lehet.
A "vadállomány miatt van"-t hogy érted? Ez nevetséges. Félre ne érts, nem téged nevetlek ki, hisz te is csak közölsz velem valamit. Ennek a kitalálója tûnik nevetségesnek. Szal, a bringások meg a lovasok zavarják a vadakat? A vadászok nem? (e kérdések term. nem neked szólnak, de azért ha tudod a választ, akkor ird meg légyszi) Mondjuk az tény, hogy bringás el tud ütni egy keresztbe futó õzt.

De hát végülis mindegy. Jópár montissal egyetemben én se fogok semmit se kérni, se csûrni, se csavarni, hanem figyelni fogom dolgok alakulását, és kihasználni a "réseket", amig csak lehet. Szerény személyem nem sokat zavar az erdõben, és ennek ellenkezéjérõl nem fognak tudni meggyõzni, puskával se.

Szerencsére egyenlõre Mo-on ezekkel a "törvényekkel" nem sokat törõdik senki sem. A természetõrök is, bár elviekben minden nap, sõt éjjel is kellene a kijelölt tájegységen tartózkodniuk, nem eképp cselekszenek.

Viszont ha találkozunk velük, vagy az erdészekkel, mindenképpen meg kell találnunk velük a közös hangot - mint ahogy az már párszor sikerült is kis csapatunknak. Azt hiszem, olykor pár barátságos, kedves szó többre viszi, mint egy törvénykönyv.

#396
kempelen

kempelen

    kvázigazda

  • admin
  • 189 hozzászólás
Sajna kedves Lensver, azt kell mondjam örülni kell a 8-18-nak.
Ugyanis a hatályso erdõtörvény szerint a dolog így néz ki:
„82. § (2) Az erdõterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetõleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.”
Tehát a dolog úgy mûködik, hogy oda mehetsz, ahova beengednek, és annyi idõre, amennyire beengednek.
A HappyBike-Kerosz csapatnak hosszas munkával sikerült elérni, hogy a Pilisben legyenek kijelölt útvonalak. Ehhez sajnos kompromisszumokat kell kötni. A 8-18 h kompromisszum valószínûleg a vadállomány miatt van.
96-ban kaptunk egy ilyen törvényt. Azóta kushadhatunk, cidrizhetünk, kérhetünk, könyöröhóghetünk, és azt kapjuk amit adnak...

#397
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hát 1 dolgot megígérhetek, felfelé betartom a 30-as sebességkorlátozást. Lefelé már nem garantálom. ;D

A pilis ugyanis a kedvenc helyem nekem is.

#398
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 hozzászólás
Ez egy "szabad" ország, mindenki azt ír alá, amit akar... Ránk ez még nem lesz kötelezõ...
Egyébként a 8-18 közötthöz hozzátartozik, hogy csak hétvégén vagy munkaszüneti napon, tehát hétköznap egyátalán nem... :-X

A törvények viszont sajnos eléggé korlátoznak, de ezzel eddig sem sokat foglalkoztunk, amíg nem cseszgetnek minket, addig jó.
Tehát éjszaka (mondjuk nyáron nem tudom miért jó a 18 órás limit???) nem lehet ott lenni, és egyébként is csak a kijelölt utakon, amibõl nincs túl sok...

Díjat viszont nem kérhetnek, mert arra nincs törvény, a megállapodás pedig arra vnatkozik, aki aláírta.
Tehát a fent említett urakon bevasalhatják a lovét, ha akarják. Remélem megteszik, mert mindenképpen bunkóság a montisok nevében a megkérdezésük nélkül nyilatkozni. Ez a két kis társaság a hazai bringások töredékét reprezentálja...


#399
Vole

Vole

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Ilyen jellegû törvény jelenleg nem létezik Mo-on, csak annyi, hogy ha ott akarsz aludni, akkor engedélyt kell kérni az illetékes tulajdonostól.


Akkor ezek utan legyen valaki olyan bator, hogy megallit bringazas kozben, es penzt ker tolem az ottletert... :-X

Valo igaz, hogy nem jarok arra bringazni, mivel nem vagyok tekeromano, de egyszer szivesen cserelnek egy olyannal, akit epp megallitanak...

En csak annyit tudok mondani, hogy ne hagyjatok magatokat, es a szovetsegnek utana kene jarni ennek a dolognak. Ha valakinek ez a feladata hat akkor a szovetseg az a valaki...



#400
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Felháboritó dolog jutott a minap tudomásomra.
Bodor Ádám, (Happy BIke Kft) haverjával, BAlogh Gáborral karöltve (KEROSZ) kötött egy olyan egyezményt a pilisi parkerdõgazdasággal, amit a mi, montisok nevében IS aláirtak jól. Ez az egyezmény arról szól, hogy a bringások 8-18 óra között tartózkodhatnak a Pilisben, elõtte vagy utána pedig dijakat szabhatnak ki rájuk! Ezt állitólag értünk, a bringásokért teszik, pontosabban: "õk így látják kiteljesedni az érdekvédelmi munkáját."

Ez egyébként nem jogi szabályozás, hanem õk megállapodtak a pilisi park erdõvel a magyar kerékpárosok nevében.. De errõl sehol nincsen semmi infó, az egyesületek sem kaptak semmi levelet ezzel kapcsolatosan. Jogellenes amit csinálnak, és be is lehetne ezért õket perelni. De hát kinek van kedve ilyesmikért perelni? Õk azt mondják, hogy a kerékpárosok érdekeit szolgálják ezzel a baromsággal, de könyörgöm, hogyan? Csak a saját zsebüket tömik meg, ha netán jó kis birságokat szednek be.

Viszont a Pilisben megjelentek táblák, amik erre hivják fel a bringások figyelmét. A gyalogosok tartózkodhatnak tovább, de mi nem! Ezt a szemétséget. Most ehhez szóljatok valamit, ti, kiknek - mint nekem is- fontos a természetbe való járás. Én éjjel is elmegyek idõnként a hegyekbe.
Az idõpontok mellett az is ott van, hogy max 30-cal közlekedhetsz az erdõben, de ez is kit érdekel.

Szóval csak annyit mondok néktek: az egész pilisi parkerdõs megállapodás arról szól amit a kerékpárosok nevében kötöttek jogtalanul, hogy megszabott idõben lehetnek csak ott a bringások... ez csak azoknak kedvez akik pl turizmusra akarják használni...Tudjátok azt, hogy ha netán ilyesmivel meg akarnak titeket állitani, és a táblákra hivatkoznak, hát ti nem egyeztetek bele semmi ilyesmibe, és jogtalanul, helyettetek irták alá mások.
Ilyen jellegû törvény jelenleg nem létezik Mo-on, csak annyi, hogy ha ott akarsz aludni, akkor engedélyt kell kérni az illetékes tulajdonostól.