Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
399 hozzászólás a témában

#341
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 hozzászólás
;D
Egyébként emlékeimben él egy jelzett túrista út, ami átmegy a temetõn, így tekertünk már temetõben is :P (Lens: Te biztos jobban emlékszel erre, talán a Vértesben vagy a Zemplénebne van???)

Amúgy nem értem, miért mehetünk ki az utcára? Fõleg a zebrákat kéne gyorsan betiltani, mert az a sofõrök munakterülete, hát hiányzik nekik, hogy ott rohangásszon a sok hülye gyalogos? A járdán meg a köztisztasági managger dolgozik, hát biztos õ sem örül, hogy összejárkáljuk a frissen felsöpört aszfaltot >:(

A gond ott van, hogy a gyalogtúrázást megengedték, de biciklisek akkor még nem nagyon voltak, csak aszfalton. Ott meg nem zavartak senkit az erdõben.
Azután, hogy egyre többen mentünk az erdõbe, földutakra, rögtön jött ugye, hogy a biciklis nem túrista, hanem a bicikli jármû, tehát tiltott a törvény által. Az erdészeknek és vadászoknak nem áll érdekében (sõt ellenérdekeltek) változtatni ezen, mi meg kevesen vagyunk hozzá.

#342
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaja.. kerekek közé dob egy combcsontot ;D

#343
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

mé nem tekerünk temetõben??


Ki mondta, hogy nem tekerünk? Mi szoktunk. No persze nem köröket megyünk vagy szlalomozunk, de vizért betekerünk, és eközben önkénytelenül is tekerünk odabent par métert. ;D

Egyébként meg azért nem tekerünk temetõben, mert félünk a halottak bosszújától. ;)

#344
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
szvsz a munkaterület kifejezés megállhatja a helyét. Nézz meg egy fakitermelõ brigádot, 3 teherautóval x fûrészessel, akik télleg melóznak, s amire a leginkább nincs szükségük az az, hogy ott kódorogj a bringáddal, amikor épp döntés, vagy sarangra rakodás van. Ha nagymamát kaparják a köztemetõben, a sírásóknak is munkaterület a temetõ, vagy akár a kántornak, temetõkertésznek, usw...
mé nem tekerünk temetõben??
Lehetne triálozni-sírkövek- szlalomozni-fejfák, s akkor is lehetne elégedetlenkedni, hogy:
"ááá de köcsögség ez hogymár a temetõben se lehet bringázni, mert jönnek a hisztériás vénasszonyok az esernyõikkel, meg beszólnak usw.."

#345
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
vagy kereküket ;D

#346
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hú, az még sose jutott eszembe, hogy valaki az erdõt munkaterületként fogja fel. Hogy pénzszerzési területnek, az még eszembejutott. Dehogy munkaterület... ::) Ráadásul ezt a hozzáállást, hogy "mivel a mi munkaterületünk, azt csinálunk vele, amit akarunk, másnak se beleszólása, se joga, hogy idejöjjön". Ez tényleg alkotmányos igy Mo-on??? :(
A túristák meg oltárakat állithatnak ezeknek az embereknek,hogy vannak olyan kegyesek engedni, hogy betegyék oda méltatlan lábukat.

#347
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
szerintem fullra igazuk van a természetvédelmi õröknek: valamilyen szinten az egész telibevert ország érdeke, hogy megmaradjon az a néhány endemikus faj, vagy táj, vagy szikla vagy mittomén, hisz' ezeket pénzben ki sem lehet fejezni...Aztán meg megy a rinya, hogy milyen egy ország ez, ahol eltiporják, lehugyozzák, tönkreteszik. Az, hogy az "erdészek mégrosszabbat tesznek" szöveg sem jön be náluk, hiszen õk nem ERDÉSZEK!! Anyaggyûjtés céljából kerestem meg egyszer a színi -Aggteleki karszt- erdészetet, konkrétan kezelési terv érdekelt, s elzavartak anyámba, hogy ha már ilyen témában utazom, kérdezzem meg a drágalátos "tájvéddelmiseket" akik minden kibaszott területet bejáratnak velük, szinte fáról-fára lebontva a kezelési tervüket..elhalászva elõlük a lóvét.
Nekünk kéne orrbabaszni ezeket, akik odatolják a képüket az esetleges táblák ellenére...
s akkor jön mindenféle köcsög nagyfejû turista, meg "biciglis" s odabasz az egésznek.

Tessen rendbetenni a dolgokat, ne mászkáljunk a fokozottan védett helyekre, ennyi. Nem hiszem, hogy buzerálnának, ha normálisan eltekerek egy szép szombati napon egy kellemes-akár gyalogos- ösvényen. Nekem még soha nem dumáltak be...

#348
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Nem te vagy.
Ez csak tény és információközlés.
A vitafórumon a BNP képviselõje (természetvédelmi Õr) egyértelmûen megmondta:
Nem háborgatják a bringásokat, ha:
Nem megy be elzárt területre (fokozottan védett terület)
Nincs nála védett növény
Nem károsítja a védett természeti értékeket.
Összességében: Mehetsz bicajozni az ösvényekre is, csak ezeket tartsd be.

Az ÉSZAKERDÕ Rt részérõl a vezérigazgató-helyettes hölgy nyilatkozatához nincs mit hozzáfûzni, tipikus pénzhajhász álláspont.

#349
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
tipikus borsodi barom: hol ebben a válasz a te hozzászólásodra ???
vagy én vagyok vak és debil? ;D

#350
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Csak hogy én is belekotyogjak:
Bükk. Voltam egy vitafórumon, de inkább beidézek pár hozzászólást a Boon fórumról.

Röviden:
Hozzászóló: Lovas Gabi 2004.06.19., 11:52
Az erdõnek ugye hármas szerepe van:
- Védelmi szerep (levegõtisztaság, Víztisztaság, és talajvédelem)
- Közjóléti szerep ( Életminõség javítása, testi szellemi felüdülés biztosítása)
Gazdasági szerep (Nyersanyag, gyümölcs, vadhús, gomba, gyógynövény)

Sajnos a vitafórumon számomra az jött le, hogy a gazdasági szerep mindennél elsõbb, a többi ez alá van rendelve.
Hogy szó szerint idézzem:
-Az erdõ munkaterület, ahol munkagépek és emberek dolgoznak. Mint munkaterületre a belépés tulajdonképpen nem lenne szabad.
Az edõgazdaség nem tudja biztosítani az elzárást, illetve a táblázást, mert a táblák nem mradnak kint.
Tudomásul kell venni, hogy az erdõben nem csinálhat mindenki azt, amit akar.

Ez volt egy kicsit különös megközelítése a dolognak.
Ebbõl egyenesen kjövetkezik, hogy nem kérhetjük, hogy az Erdõgazdaság a gépek által felvágott részeket állítsa helyre. Egyszerûen ez munkaterület és vele jár.

Minden esetre nem értem és nem is fogom megérteni.

És egy válasz:

Az erdõ a nemzeti vagyon része.
Hozzászóló: Hozzá Szóló 2004.06.19., 14:22
Ebbõl az következik, hogy az erdõ mindannyiunké. Azért, mert az erdõt nem védi korlát, kerítés az nem jelenti azt, hogy kedvemre azt tehetek amit saját belátásom szerint jónak vélek. Az erdõ mint különleges vagyoni eszköz különleges kezelést igényel. Az erdõ védelmével, telepítésével, gondozásával, kezelésével kapcsolatban az erdõtörvény rendelkezik. Betartása annak nem ismerete esetén sem mentesít a szankcióktól. Az erdõk kezelését, az erdõtörvény betartását és betartatását az állam megfelelõ garanciákkal és képesítéssel rendelkezõ végrehajtó szerveire általában az állami erdõgazdaságokra bízza. Az erdészeti ismereteket európaszerte elismert módon a selmecbányai akadémiai hagyományokon alapuló erdõmérnöki karon oktatják a Nyugat-Magyarországi Egyetemen Sopronban.



#351
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Egyarc, hát nem tudom, hogy te merre jársz, de azért 6000km-en csak 2 db biciklissel találkozni, na ehhez már tudás kell! Én évi tizest tekerek, s ennek minimum a fele a Pilisben, és én ezalatt azért jócskán találkozom montissal is! Természetesen vannak olyan utak, ahol valóban a lélek se jár, de ahogy leérek olyan útra, ami szélesebb, közelebb van már a falvakhoz, vagy belsõ betonútra, ott azért délután már elõfordulhatnak emberkék.
De már velem is elõfordult, hogy támadt rám kutyuli mutyuli, de nálam a maximum eddig 4 volt és kettõ abból csak az anyját követte. Általában egy vagy kettõ szokott egyszerre megrohamozni. De én kiállok ellenük, s vagy rájuk rohanok, vagy csak rájuk üvöltök. Ledh-zni az is egy megoldás, ha mondjuk a Sasfészeknél jársz éppen a Pilis hegy gerincén, de mi van ha mondjuk a Hosszú-hegyin kap el, vagy az Esztergom felé vezetõ, betonúttal párhuzamos belsõ sotteres úton.Ott pláne nem tudsz semerre ledhz-ni.
Na mindegy, végülis a lényeg az, hogy valahogyan megvédd magad bármilyen körülmények közt! De az tény, hogy ha a Simon halálán lejössz ezerrel ;D ott sem kutya sem ember nem ér utol. És még Gracia is lemarad. ;)

Csucsu, annál akinek rendesen van bõr a pofáján, illetve más testrészein, ott a cica a fogait is latba veti. ;)

#352
EgyArc

EgyArc

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás
Ez vicces... Az elmúlt másfél év alatt picit több, mint 6.000km-t mentem összesen a Pilisben, a HHH-n, meg az óbudai "hegyekben". Ezalatt láttam 0, azaz nulla darab erdészt, találkoztam 2, azaz kettõ darab bringással, de velük is aszfaltozott útnál, elmentem összesen kevesebb, mint 5 kiránduló mellett, meghajtott cirka 112.000 kóborkutya, benyeltem - szembe, szájba, orrba - félmillió ízeltlábút, és köbö ennyiben ki is merült a tizennyolc hónap alatt elsõ kézbõl megtapasztalt vitalitás összmennyisége. Valószínû az lehet a dologban, hogy a back country-s / enduro-s stílusom miatt olyan helyeken mászkálok, ahol értelmes embereknek eszükben sincs. Esetleg csak simán csõdöt mondott nálam a statisztika. Vagy fogalmam sincs, de a lényeg, hogy eddig nem volt gondom semmivel és senkivel - azokat a ribanc kóborkutyákat leszámítva - és szerintem ez a jövõben is így marad. Ha megállítana valami zöldruhás gyík, valószínûleg megkérném, hogy hasonlítsuk össze a 2.1"-es külsõm futófelületét a cipõtalpának felszínével. Meg egyébként is, nem kell rájuk egybõl fújni, meg lehet próbálkozni értelmesen elmagyarázni, hogy frigy, nincs motorzaj, nincs károsanyag-kibocsátás, nem szemetelek - na ná, hisz hülye lennék a saját "törzshelyemet hazavágni -, nem gyújtok tüzet, nem lövök semmire, ami mozog. Ha nem akarja, nem fogja fel, de még mindig ráértek ekkor elkezdeni anyázni. Különben is. Rajtunk van sisak, könyökvédõ, sípcsontvédõ, rajtuk meg semmi. Ki jár rosszabbul, ha összebólintunk?
Ha meg ilyen "természetõrrel" akadna dolgom (én nem is tudtam, hogy ilyen létezik!!) valszleg meglepném magam egy villámgyors DH-val, mint ahogyan azt a kóbor kutyák esetén szoktam tenni. Apropó: nektek még nem volt olyan, hogy eccercsak rátok ront a civilizációtól way too far 5-10 kutya? Na, olyankor még a Cedric fiút is lenyomnám, ha a közelben lenne... Esetleg ha elkap a természetõr, amit erõsen kétlek (mivel jön utánam a "sûrûbe"? helikopterrel?), akkor pedig leugrok a bringáról és megkérdezem miért baszogat egy ártatlan gyalogost. Szóval mindig, mindenütt akadnak kiskapuk és mindig, mindenütt lesznek olyan csak papíron létezõ korlátozások, amelyeket talán a kiötlõje sem gondol egészen komolyan...

#353
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Belegondoltatok egyáltalán, hogy a cica mennyi karmolászás után jut el valakinek a májához?


Nem akarok kötözködni, de foga nincs a vércicának? ::)

#354
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ott állt 2 erdõbohóc (term.védelmi felügyelõ? vagy mi) és tartottak 1 lelki fröccsöt a bûneinkröl, megbirságoltak 2000Ft-ra és le is fotóztak minket.


1. nem fotózhat le
2. adjon csekket, és igazolást, hogyha fizettél
3. fröccs ;D

#355
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Minket a kisbalatonnál akartak megbüntetni úgy 2 éve. Balatonnál nyaraltunk és gondoltuk elnézünk oda is, úgyis közel van. Nem akartunk bemenni mert tudtam hogy fokozottan védett terület, de mivel kitáblázottság nulla, jól eltévedtünk. Pár favágó útbaigazított, aminek az lett a vége hogy keresztben átszeltük az egész természetvédelmi területet! ;D
Gyönyörû szép volt, és így utólag nagyon örülök neki hogy elmentünk! 8)
Szerencsénkre épp akkor talélkoztunk az erdésszel mikor kifeléjövet elhagytuk a táblát! :D Így megbüntetni nem tudott. Mellesleg éppen kiccsaládját vitte piknikezni a fokozottan védett területre! :P

#356
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ez a 2000 ft bírság furán hangzik.
adtak róla számlát?
vagy lehet h nem volt pofájuk több pénzt elkérni az esti fröccsre.... ::)

cica rulz ;D
VÉÉÉRMACSKA!

#357
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.638 hozzászólás
Mi egyszer bementünk a Pilis-tetö -re, oda, ahol a légvédelmi bázis volt. A Bázistól a Hosszú-hegy-Bp. felé esõ rét 1 nagyon védett terület, de onnan a legszebb a kilátás az egész Pilisben(+a Dunakanyarra nézõ részek).
Ott állt 2 erdõbohóc (term.védelmi felügyelõ? vagy mi) és tartottak 1 lelki fröccsöt a bûneinkröl, megbirságoltak 2000Ft-ra és le is fotóztak minket.
Nem akartunk vitázni, 5en kibirtuk a 2 rongyot. De azert megis jóban kéne lenni velük.
Vagy a NATI cicáját ráuszitani mindre !! :P
MARCI

#358
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
be*zarok, óriási ;D ;D :-*

#359
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ezek szerint ti nem vagytok tisztában a szomorú igazsággal: nem is olyan gyengéd lélek lakozik bennem, vetekszik Sade márkiéval. Belegondoltatok egyáltalán, hogy a cica mennyi karmolászás után jut el valakinek a májához? Az okozott iszonytató kin után az már tulajdonképpen mindegy, hogy elviszi-e, vagy helyben fogyasztja el, félig lógva a tulaj vérzõ oldalán, hisz az emberke már valószinûleg nem él vagy ájultan hever az átélt fájdalomtól! :-X ;)

#360
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

A cica vigye el a májukat!


Meg is egye, vagy csak elvigye? ;D

Nagyon jó szöveg. ;D