Ez vicces... Az elmúlt másfél év alatt picit több, mint 6.000km-t mentem összesen a Pilisben, a HHH-n, meg az óbudai "hegyekben". Ezalatt láttam 0, azaz nulla darab erdészt, találkoztam 2, azaz kettõ darab bringással, de velük is aszfaltozott útnál, elmentem összesen kevesebb, mint 5 kiránduló mellett, meghajtott cirka 112.000 kóborkutya, benyeltem - szembe, szájba, orrba - félmillió ízeltlábút, és köbö ennyiben ki is merült a tizennyolc hónap alatt elsõ kézbõl megtapasztalt vitalitás összmennyisége. Valószínû az lehet a dologban, hogy a back country-s / enduro-s stílusom miatt olyan helyeken mászkálok, ahol értelmes embereknek eszükben sincs. Esetleg csak simán csõdöt mondott nálam a statisztika. Vagy fogalmam sincs, de a lényeg, hogy eddig nem volt gondom semmivel és senkivel - azokat a ribanc kóborkutyákat leszámítva - és szerintem ez a jövõben is így marad. Ha megállítana valami zöldruhás gyík, valószínûleg megkérném, hogy hasonlítsuk össze a 2.1"-es külsõm futófelületét a cipõtalpának felszínével. Meg egyébként is, nem kell rájuk egybõl fújni, meg lehet próbálkozni értelmesen elmagyarázni, hogy frigy, nincs motorzaj, nincs károsanyag-kibocsátás, nem szemetelek - na ná, hisz hülye lennék a saját "törzshelyemet hazavágni -, nem gyújtok tüzet, nem lövök semmire, ami mozog. Ha nem akarja, nem fogja fel, de még mindig ráértek ekkor elkezdeni anyázni. Különben is. Rajtunk van sisak, könyökvédõ, sípcsontvédõ, rajtuk meg semmi. Ki jár rosszabbul, ha összebólintunk?
Ha meg ilyen "természetõrrel" akadna dolgom (én nem is tudtam, hogy ilyen létezik!!) valszleg meglepném magam egy villámgyors DH-val, mint ahogyan azt a kóbor kutyák esetén szoktam tenni. Apropó: nektek még nem volt olyan, hogy eccercsak rátok ront a civilizációtól way too far 5-10 kutya? Na, olyankor még a Cedric fiút is lenyomnám, ha a közelben lenne... Esetleg ha elkap a természetõr, amit erõsen kétlek (mivel jön utánam a "sûrûbe"? helikopterrel?), akkor pedig leugrok a bringáról és megkérdezem miért baszogat egy ártatlan gyalogost. Szóval mindig, mindenütt akadnak kiskapuk és mindig, mindenütt lesznek olyan csak papíron létezõ korlátozások, amelyeket talán a kiötlõje sem gondol egészen komolyan...