Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
399 hozzászólás a témában

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Az alapvetõ gond az, hogy a rendszerváltáskor ránktört a "demokrácia" és a mi társadalmunk még nem nõtt fel hozzá. Anno, a régi idõkben krosszmotor sem volt (leszámítva a felspécizett ETZ-ket), most meg ha van 2 millád, akkor veszel egyet és szántod az erdõt. Itt így mûködik a demokrácia. Nyugaton a védett területen való motorozást 1 millió Ft-nak megfelelõ büntetéssel szankcionálják és a motort hosszú idõre lefoglalják. (Igaz sok oszták jár át ide motorozni.) De nem kell messzire menni, pl. Szlovákiában is komolyan veszik a dolgot: külön vannak kerékpáros és külön gyalogos turista utak az erdõkben, motorosokat meg egyáltalán nem látni. Ha letérsz a kijelölt ösvényrõl (gyalogosan is) vagy gyalogosoknak kijelölt úton tekersz már büntetnek is. Úgy látszik ezen a téren elõrébb tartanak. Valahogy itthon is hasonlóképp kéne megoldani a dolgot: a gyalogos és kerékpáros külön úton közlekedne, így egymást nem zavarnák, a motorosok meg elégedjenek meg a zárt motokrossz pályákkal. Tudom, az endúrósok nem akarnak zárt pályán motorozni. Az, hogy a Pilisben megszabják idõben mettõl-meddig tekerhetsz szerintem nem fair!

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 hozzászólás
Ez kb mint a Smart-os rendõrök. Kamón, mennyit megy egy Smart? kilonegyven? ugyanmár.....
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

AgentOrange

AgentOrange

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
a fakabátok itt gyõrben bérelnek (vagy vettek?) pár endurót....de 125 köbcentiset, aivel esetleg a robogósoknak (a gyengébbik fajtának), és a babettás-szimszonos hvcsknek jelentenek potenciális veszélforrást, az igazi nagykutyák kiröhögik õket ilyen csetresz motorokkal....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ez olyan mint a dömörkapui erdészeti út, vitamingólyó papa vele kompatibilis mama 2 "alultáplált" gyerek....kb 100 m-re a sorompótól, (nehogy messze kelljen menni az autotól) persze tök elfoglalják az utat teljes szélességben (kb 2 autó széles) lassan mentem, szólók hogy elnézést ..erre ilyen morgás hogy "namá itt se lehet ezektõl rendesen kirándulni" no ekkor borult el az agyhejem.. de aztán hagytam, menten tovább...

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 hozzászólás
Szerintetek az milyen, hogy megyek el a turisták mellett, és a hülyegyerek elémugrik, mert az vicces? Ez Béásra befelé történt, szép széles út, elfér rajta 1,5 autó. Én jobboldalt, lefele, nemlassan, azok meg a másik oldalon felfele. Akkorát húztam a féken, hogy betakarta Budát a por, és még én voltam a hunyó. Legközelebb nem állok meg...:)
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Latod, szerintem ez a fo baj, hogy a hivatalok sem tudjak, kinek a dolga ezeket a joembereket leallitani.

A masik meg az, hogy az emberek tobbsege ugy gondolja, hogy az erdo az egy olyan hely, ahol azt csinalsz, amit akarsz. szemetet raksz le, fat vagsz, motorozgatsz. Az meg sem fordul a fejukben, hogy talan valami ertek is van abban az erdoben, foleg olyan, amiert nem lehet penzt kapni. Eljen a cinizmus:)
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
azér gondolhatod hogy én se feltétlen állnék neki, csak mégis kicsit enyhébb mint lelövöldözni õket , (már ugye amire írtam "A Mostorosokat meg tenyleg nem lehet elkapni, max kiloni (Vagy az mar nagyon durva?) " )

bár ugye ha idõben eltûnsz és nem állsz oda kárörvendeni, akkor nem tudják hogy ki volt :)

"Ez a "rendorseg berel 2 krosszmotort, hogy megfogja a krosszmotorokat" sztori meg inkabb rohejes, mint biztato"

hát szerintem ez a gazdag rendõrség max azért bérel krosszmotort mert valamelyik rendõrségi góré szeretne kicsit terpezni, igaz a bérleti díjat 2 járörkocsi pihenõre tételével tudják kigazdálkodni, de számít ?.....hu de rosszindulatu vagyok má megin :)

itt nálunk a rendõrség egyébként úgy áll hozzá hogy esze ágában sincs kihúzni a belét az erdõbe ha az erdõrendész megfogja a motorosokat, volt 2 eset még ímmel ámmal intézkedtek, 3. alkalommal mikor hívta õket a rendész az volt a válasz kb hogy hagyja õket békén ezzel a f...sággal, nekik erre se idejük se energiájuk....

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
hat hogy mondjam...

rohadtul tudom utalni a motorosokat, de azert en ilyet nem tennek meg az ugy erdekeben. Ha csak kicsit gondolsz bele, azert ennek kovetkezmenyei is lehetnek: veled is eljatszhatjak ugyanezt, csak mondjuk kicsit feljebb feszitik ki a kabelt. Meg azon is erdemes eltoprengeni, hogy a motor csak gyorsabb, mint a bicaj...
Szoval nem hiszem, hogy ez a megoldas. Bar egyetertek veled, hogy nem eleg a szuros tekintet....
Ez a "rendorseg berel 2 krosszmotort, hogy megfogja a krosszmotorokat" sztori meg inkabb rohejes, mint biztato.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kifogasokat, urugyet mindig lehet talalni (lasd pl politika) - Olvass vissza , meglatod ;) -
A Mostorosokat meg tenyleg nem lehet elkapni, max kiloni ;) (Vagy az mar nagyon durva?) :D

nem kell kilõni, van annál beváltabb klasszik módszer : veszel barkácsboltban ilyen drótkötélszerû sodronyt tekercsben (olyan 7 mm átmérõjû, még könnyen lehet vele dolgozni, könnyû, szállítható, de bitang erõs),lefested feketére vagy s. barnára, kell még kis kötözõdrót, meg egy feszitõ (amit a kerítésdróthoz is használnak) kell még 2 ember, (meg jó sok szabadidõ:) ) kinéztek egy helyet amit szeretnek a motorosok meg a quadosok (na azokat utálom a legjobban) legyen az út 2 oldalán jó nagy fa, még jobb ha valami erdészek által ott felejtett beton, vagy kisebb szikla, gondolom a tecnoloógia 1 értelmû, kifeszíted olyan 25 cm magasan, miután a figyelõ ember szólt mondjuk telefonon hogy jön az "ellenség" ( a 3. ember meg azért kell hogy az ellenkezõ irányból figyelje nem jön e bringás vagy erdész vagy ilesmi...többit el lehet képzelni..nem fog belepusztulni de kellõ sebességnél iszonyat nagyot fog esni..darabig biztos nem fogja a környezetet szennyezni...

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Van egy motoros sztorim nekem is:
tavaly kedvenc bakonyi völgyemben jött szembe egy motorizált ember-állat és ügyesen belefigyelt a Cuha-patak medrébe.Na nem nagyon , csak pont annyira , hogy a motort nem tudta kiszedni.Nem a vízben hempergett csak a meder száraz részén.Ha rajtam múlik , simán ott marad (senki nem hívta) csak állati szerencséjére jött hasonló kaliberû társaság (motorosok) , akik nehezen , de kiszedték.Pedig egy örök figyelmeztetõ mementó lehetett volna.
Egyébként a rendõrség bérelt két db crossmotort az ilyen emberek és társaik fegyelmezésére.Csak így tovább...

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Motorozással kapcsolatban maximálisan egyetértek az elõttem szólókkal.
Itt a Karancs-Medves környékén (Nógrád megye) aggasztó méreteket ölt a védett területeken való motorozás és annak látható következményei. Ritka már az olyan tekerés/túra, hogy ne találkoznánk vagy egy tucat motorossal, akik semmire és senkire nincsennek tekintettel. A jelzett túristautak és ösvények teljesen szét vannak motorozva, amiket a túrázók bosszúból még jól tele is pakolnak nekik vaskos fatörzsekkel. Tudom a motorosokat nehéz meggyõzni, hogy ezt a sportot ne ott mûveljék, ahol a természetben tartózkodókat és persze magát a természetet zavarják és rongálják. Nagyon remélem az úniós intézkedések pontot tesznek ezen tevékenységekre. Egyszóval van még mit megoldani ebben az országban, mielõtt a kerékpárosokat korlátoznák az erdõkben.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
A motorosok iranti ellenerzeseddel azonosulni tudok:) Azon is kicsit erdemes elgondolkodni, hogy mikor tarvagas van, vagy "csak" fakitermeles, akkor milyen erozios karokat ideznek elo a termeszetbarat 45 eves teherautokkal. Masreszrol meg felhaboritonak tartom azt is, hogy az ilyen uzemi utakkal szana-szerte szabdossak az erdot, es turazo legyen a talpan, aki nem nez be legalabb egy ilyen tetves elagazast.

Kivancsi lennek en egy objektiv vizsgalatra, ami kimutatna, hogy a biciklisek tevekenysege nyoman hany kobmeter fold mosodik le. Meg akkor miert engedik at a Duna marcit a Pilisen? A pilisi parkerdot nem erdekli az erozio?
ákos

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Kifogasokat, urugyet mindig lehet talalni (lasd pl politika) - Olvass vissza , meglatod ;) -
A Mostorosokat meg tenyleg nem lehet elkapni, max kiloni ;) (Vagy az mar nagyon durva?) :D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
1szer olvastam/hallottam vhol, h azért hurrognak az erdei bringázás ellen, mert a talajeróziót elõsegíti. Gondolom a blokkolt kerekek által felszántott ösvényekre gondolhattak, de akkor is LOL.
A crossmotorosok viszont bõ nyállal bekaphassák! Büdösek és hangosak, állítólag a vadállatok hetekig elkerülik azt a helyet ahol crossmotoros járt (bár gondolom mára már hozzászoktak ehhez is). Elkapni persze 1et se tudnak/akarnak
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Biztos jo buli lehetett! Marmint a tekeres :) Szerintem nem kellene magad ennyire exkuzalni, eleg csak ha gondolatban osszevetjuk, hogy 1 darab bicajos es 1 darab krosszmotor milyen kart tesz a kornyezetben.

No kulonben valoszinuleg en vagyok hulye, de nem igazan latom, hogy a normalis cross country-sok (akik nem epitenek ugratokat, stb) azok milyen kart tudnak okozni a termeszetben. Foleg ha meg a turistautakrol sem ternek le.
ákos

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Minap, fantasztik turan nyomtuk a kornyezo hegyekben, teljesen kiraly volt :)
Csak annyi arnyekolta be kis utunkat , hogy az egyik "csucson" ucsorogven, falatozvan
erdekes dologra lettunk figyelmesek. (Mellesleg a terulet fokozottan tajvedelmi korzet, tehat rank nezve is igen kellemetlen lehetett volna ha.... tudjatok mire gondolok)
Megpedig arra, hogy szamszerint 5 emberke igen tekintelyes meretu cross motorjaval szeli at a teruletet tobbszor is. -mellesleg korabban is talalkoztunk veluk az igen keskeny turistauton-
Nem mondom ,hogy ejnye-bejnye hiszen mi is "szabalysertok" voltunk, de aze emberek szabjunk mar egy hatart valahol.
(Kicsivel odebb, lentebb gulyast foztek egy dzsipp arnyekaban ;) )
Szoval ez a helyzet 2005-ben . Tavaly meg nem lattam ilyesmit. :((((((

Mellesleg ilyenkor legjobb az ido egy kis "csatangolasra" ,mert meg nincs akkora meleg ,szoval hajra!

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
hali!

multkor hallottam, hogy Szilvasvaradon belepot akarnak szedni a turistaktol
:bell:
No en meg ugy vagyok vele, hogy nagyon szeretek kirandulni gyalog is, meg keroval is kiralysag az erdoben nyomulni. a gaz az, hogy altalaban az ember gyereke akkor fut ossze bringasokkal, mikor 30 centi szeles osvenyen gyalogol a szakadek szelen, (Murphy utan szabadon) de ettol fuggetlenul nem hinnem, hogy ki kellene tiltani a bicajosokat az erdokbol. Addig nekem ne pampogjon egy erdesz meg hivatal sem, amig motorozni lehet az erdokben. az egy okorseg es tenyleg termeszetrombolo.

berglander

berglander

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Nem akarok huhogni, de azt hiszem a quad nevû röhejes küllemû terepgokart népszerûsége láttán, az erdészet még visszasírja a szolid kerékpárosokat. Három négy ilyen iszonyat jármû felér egy egész maraton mezõnnyel. Már ami az út állapotát illeti.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A Janos-hegy nem a Budai-hegyseg regioba tartozik? Es ha igen akkor az is a Pilisi parkerdo RT "tulajdona" tehat a ra vonatkozo szabalyok ervenyesek?

Na most megtamadom a torvenyt unofficial :))
A termeszetes elovilag megzavarasat en is elitelem, de azt hogy neha elmegy par keros egy turistauton az kit zavar konyorgom??? Nem az erdot duljak fel ,meg gondolom az allatok nem direkt a turistautak kornyeken varakoznak ,hogy jol megijedjenek , meg undorodva fintorogjanak a szagomtol amikor arra jarok -Mellesleg nem hinnem hogy a gyalogosok kevesbe izzadnanak raadasul tobb ideig tartozkodnak adott teruleten mivel atlagosan lassabbak igy sokkal tovabb tart az altaluk erdore gyakorolt "nyomas"-. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem hiszem hogy jobban zavarunk barmit is mint a gyalogosok, ez KAMU.
Ausztriaban meg megertem az eroteljes fellepest a szabalysertok ellen (lasd zold opel) hiszen nem keves bringaut van arra, s aki arrol leter, na az mar pofatlansag.
Itthon azonban eleg konnyen botlasz sorompoba ha szep helyen akarsz gurulni, vagy akar utat akarsz roviditeni.
1bkent a kedvencem a rallyverseny a Pilisben, meg az autoval beugrunk az erdobe szerelmeskedni c. tortenet. De azert en zavarok az evnek abban a par napjaban, amikor esetleg arra kerekezek.
Szal gratulalok Adameknak hogy osszehoztak ezt, es csak igy tovabb. Ha tuntetni kell szoljatok! Mellesleg nem artana visszacsatolni Erdelyt meg a Magas tatrat hogy legyen valami magas hegyunk is :)))
Forestbiking rulez

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 hozzászólás
Kell még a tányér? Nekem van 2 használt, de az említett Budakeszin szerintem lesz. 06209324020, Kisvári Peti, na õ a boltos.