Spd pedálból létezik olyan, aminek az egyik fele jó normál cipõvel a másik meg a sididdel.
Köszönöm a válaszod, bár eddig már magamtól is eljutottam. A kérdés az, hogy pontosan milyen típusokat, márkát kéne keresnem?!
Spd pedálból létezik olyan, aminek az egyik fele jó normál cipõvel a másik meg a sididdel.
Sziasztok!
Olyan helyzet adódott, hogy nagyon olcsón hozzá jutottam egy Sidi cipõhöz, egészen pontosan ilyenhez:
http://www.styleceo....for-men-2077274
Azonban még soha nem tekertem, se look, se spd pedállal és nem is nagyon értek hozzájuk, viszont most szeretnék vásárolni egyet. A lényeg, hogy olyan pedálra lenne szükségem, amit a Sidivel, illetve normál cipõvel is hajthatok. Lévén, hogy egy Rocmachine fitness bringáról van szó (ami lényegében egy egyenes kormányos országúti), a look pedálok kinézetre, illetve mûködésre is jobban tetszenek, azonban ha jól gondolom ezekbõl nem létezik olyan amit lehetne normál cipõvel hajtani, illetve "betét" sincsen hozzájuk. Tehát most kérném a Ti segítségeteket egy jól kinézõ, normál cipõvel is tekerhetõ, nem túl drága (10-15e) pedál kiválasztásához.
Segítségeteket elõre is köszönöm!
A sebesség mindent megold.
OFF De, errõl van szó, de a legvégén vannak emlékeim egy ronda letörésrõl, amin nem tudtam még felmenni, de lehet, csak pechem volt, vagy benéztem a nyomot, s nem vettem észre a kerülõt, mint sok más helyen. Amúgy az igazi királykategóriás mászás a S csík a kép alján (majdnem vízszintesen megy a térképen), na az már jó párszor megvolt, de mindig killer.
Na azt megnéztem volna, mert az legtetején lévõ 1 méteres letörést szerintem halandó nem mássza meg.
Na azt megnéztem volna, mert az legtetején lévõ 1 méteres letörést szerintem halandó nem mássza meg.
Viszont amiért idejöttem: szeretnék egy új cipõt venni. Ami alap, hogy karbontalpa legyen, strapás talpmintázat és csatos rögzítés. Valószínûleg már régen vettem cipõt, mert a legutóbbi M181-182 Shimano 3 éve még 25e pénz volt, most viszont megdöbbenve és lehidalva tapasztalom, hogy ez a szint inkább az 50ezres kategóriát képezi. Vagy csak én nem tudom az ócsó cipõárusító helyeket?
Viszont amiért idejöttem: szeretnék egy új cipõt venni. Ami alap, hogy karbontalpa legyen, strapás talpmintázat és csatos rögzítés. Valószínûleg már régen vettem cipõt, mert a legutóbbi M181-182 Shimano 3 éve még 25e pénz volt, most viszont megdöbbenve és lehidalva tapasztalom, hogy ez a szint inkább az 50ezres kategóriát képezi. Vagy csak én nem tudom az ócsó cipõárusító helyeket?
Vegyél rögtön pedált is. Nem kell túlmisztifikálni, hogy szokni kell. Nem hiszem el, hogy ne lehetne a nap végére belejönni.
Az igen. Sík terepen a kilométerekkel nincs akkora gond, de hegynek fel-le fárasztó.. SPD a normál CC-s dh-ra kiváló. Ha pl. sziklakert éles kövekkel, de egyenesben és van fékút is, akkor bent hagyom a lábam. Ilyen helyen egyébként nem egyszer oldott a patent, akkorákat ütött a terep, de a láncot is lerázta a lánckerékrõl. Ehhez nem para az SPD. DH-s jellegû ütõsebb pályákat inkább elkerülöm, ahol széles taposópedállal érezném magam biztonságban.
Ja, és felfelé is komoly kihívás, eddig kb. 10-bõl 1x sikerült hibátlanul (értsd: lábletétel nélkül). ;-)
Igen, ilyen távokon versenyzünk.
Nekem már az egész technikám úgy van kialakítva, hogy a lábam mindig be van csatolva a pedálba így nem okoz gondot.