Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Írta 2012. december 03. - 22:10
Írta 2012. december 03. - 20:20
A beázás mint olyan nálam úgy jelentkezett hogy a tetején nedves volt egy két centiig azonban aznap legalább két órát toltam a bringát 15-20 cm hóban nem volt meglepõ és nem fáztam tõle, mivel csak otthon vettem észre.
Nekem 4-ik éves és még semmi baja -8celsiusig mezi zoknival használom utána már jöhet a vastagabb.
A legkényelmesebb bringás cipõm.
Nekem a normál utcai méret van mindhárom northwavebõl a shimikbõl egyel nagyobb kell.
Nálam 10-bõl 9 pontot kap azért mert a mûanyag stoplik gyorsan kopnak.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. december 03. - 16:44
1; Feszülõs nadrágban felülrõl tényleg könnyen beázik, ha bövebb esõnadrágot használsz, aminek rálóg a szára, akkor nem. Viszont a minõsége nem annyira jó, két tél után a talpa a stoplival egyvonalban nálam elkezdett elválni.
2; kb41-es az utcai cipõm, 43-as az NW. Shimanom nem volt, azzal nem tudom összehasonlítani.
3; A túrazokni nekem is bevált.
Írta 2012. december 03. - 16:39
1. a northwavenel mi igaz abbol hogy felulrol beazhat? sose gondoltam, hogy telen ilyen gondom lesz, de sikerult olyan idoben bringaznom, hogy 1-2 fok volt, es a havaseso gyakran esobe ment at. szerencsere a softshell cuccok vedtek annyira, hogy ne fazzak, es a kamasli is vizallo a mostani nyari cipommel. viszont, ha ennyi penzt koltok egy cipore, akkor legyen perfekt. mi a tapasztalat?
2. masik: a nyari cipom 45os shimano, teliciponel mekkora meret kellene? meg egy merettel nagyobb (vastagabb zokni, etc), vagy jo a 45os ugyanugy? nwnel pl?
3. zokniban mit hasznaltok telen? a turazokni nekem bejott, kevesbe izzad bele a labam, igy nem huti ki. viszont kesztyunel annyira jol mukodik a selyem alakesztyu + nyari kesztyu megoldas, hogy azon gondolkodom, hogy itt is ki kellene probalni. hosszu lefeleken kicsit fazik, de utana gyorsan visszamelegszik, es ami hidegben fontos, gyorsan szarad.
1. Celsius? Beázik. Lábszárnál, ahol a cipõ felsõ része van, de nem vészes.
2. +1 méret. NW-nél mindenképpen. Én hülye voltam, hogy 40 (kis lábon élek) lábra 40 NW Celsiust vettem , pedig próbáltam nagyobb méretet is. Bár most kezdi az 4. idényét a cipõ, de vastag zoknival már bizony zsibbad a lábam. Ha most vennék, akkor 41, de a 42-es méretet is simán bevállalnám NW Celsiusból.
3. Én sima túrazokni, vagy Seal Skinz
Egyébként jól bírja a strapát a Celsius (4. idényét kezdi). Nekem csak a tépõzárral volt gond. Elhasználódott. 1-2 ezer forintos javítási költség a cipõsnél és máris jó.
Írta 2012. december 03. - 13:38
2. masik: a nyari cipom 45os shimano, teliciponel mekkora meret kellene? meg egy merettel nagyobb (vastagabb zokni, etc), vagy jo a 45os ugyanugy? nwnel pl?
3. zokniban mit hasznaltok telen? a turazokni nekem bejott, kevesbe izzad bele a labam, igy nem huti ki. viszont kesztyunel annyira jol mukodik a selyem alakesztyu + nyari kesztyu megoldas, hogy azon gondolkodom, hogy itt is ki kellene probalni. hosszu lefeleken kicsit fazik, de utana gyorsan visszamelegszik, es ami hidegben fontos, gyorsan szarad.
Írta 2012. november 24. - 10:14
Írta 2012. november 23. - 00:45
Írta 2012. november 22. - 01:03
Írta 2012. november 22. - 00:08
Ruházati cikkekben nehéz tanácsot adni, mindenkinek más a kényelmes.
Írta 2012. november 21. - 12:07
Shimano MT42 és Scott Trail közül közül a Shimano a nyerõ? (ugyanannyiba kerülnek)
Köszi a sok segítséget
Ui.: tudom, hogy a Shimano egyszer nyert, de a kettõt ugyanannyiért tudnám megvenni!
Írta 2012. november 19. - 01:05
520nak kicsit egyszerûbb a csapágyazása. Haveri körben úgy láttam, az 540es kicsit jobban bírja hosszabb távon. Meg szerintem nincs is olyan óriási különbség az árban sem.
Ha télen is napi szinten tekersz, vegyél téli cipõt is.
5600 és 7840, valóban nem sok a különbség, úgyhogy azt hiszem az 540es a nyerõ, ha lesz belõle a boltban
Téli cipõ: Heti 1-2szer fogok maximum, de szinte biztos, hogy nem tudok venni (jelenleg külföldön vagyok, és így is elég sok plusz cuccom lesz, nem tudok még többet hazavinni )
Írta 2012. november 19. - 00:33
Ha télen is napi szinten tekersz, vegyél téli cipõt is.
Haver vett ilyen téli Diadorát német webshopból (bike-discount.de), szerinte nincs vele semmi baj. Fölpróbálni Õ sem tudta, rizikózott, hogy melyik méretet vegye - neki mázlija volt.Sziasztok!
Valaki tud olyan boltot ahol a diadorának a téli cipõje lehet? Lehetõleg Pesten! Az igazat megvalva elég barátságos árpn beszerezhetõ a német netes piacon 100€, de nyilván valahol fel kéne próbálni egyet belõle! Vagy pedig nagyon rossz? Unom hogy 4 éve télen kamáslizom, ami meg amikor aluljárózóm és sétálnom kell akkor szétkopik a talpa! Pénzem meg 40-ért nincsen egy cipõra, amit kb 3-4 hónapot sem használok évente! Ha tudtok valamit köszi! Vagy esetlegesen óhasonló árfekvésben valamit a magyar nem netes piacon!
A kamásli szerintem is pénzkidobás, egyáltalán nem olcsó, ellenben elég könnyen tönkre tud menni. A téli cipõ amúgy hosszú távú befektetés, néhány hónapig használod évente de így viszont sok évig nem kell újat venned.
Írta 2012. november 18. - 22:24
12,600ért nem tûnik rossznak. Tahot sajnos se itt nem találtam, se egy másik helyen, de ha ezt sikerül megvenni, akkor nem is kell. MT52is csak 3000rel drágább, ha abból lesz jó méret, megveszem!
Köszönöm a gyors segítségeket, mindet tudok
Még egy: M520as lényegesen rosszabb az M540esnél? (újonnan majdnem annyi, mint az M540es használtan (ráadásul másik városban))
Írta 2012. november 18. - 22:21
Valaki tud olyan boltot ahol a diadorának a téli cipõje lehet? Lehetõleg Pesten! Az igazat megvalva elég barátságos árpn beszerezhetõ a német netes piacon 100€, de nyilván valahol fel kéne próbálni egyet belõle! Vagy pedig nagyon rossz? Unom hogy 4 éve télen kamáslizom, ami meg amikor aluljárózóm és sétálnom kell akkor szétkopik a talpa! Pénzem meg 40-ért nincsen egy cipõra, amit kb 3-4 hónapot sem használok évente! Ha tudtok valamit köszi! Vagy esetlegesen óhasonló árfekvésben valamit a magyar nem netes piacon!
Írta 2012. november 18. - 22:03
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. november 18. - 21:58
Köszi! Iiigen, rosszul fogalmaztam, patentpedálból van többféle (monti - outi különbségre gondoltam)
Nem versenyezni szeretnék, úgyhogy gondolom a nehéz súly alacsony árral társul 540eset láttam 5600körül használtam (pár karcolás), újonnan pedig 9800ért.
amit érdemes cipõnél nézni: univerzális cipõ (ez takarja azt, hogy ne érjen le a stopli, ha jól értem), és merev talpú legyen. A felsõrészre van valami tipp? (közepes vastagságú lenne gondolom jó, mert nem fogok külön nyári-télit venni, nyilván nem probléma ha vízhatlan (GoreTex pl, csak akkor az ugye nyáron lesz valamivel kellemetlenebb )
Van, amelyik márka kerülendõ, van, amelyik preferálandó?
Írta 2012. november 18. - 21:33
Üdv!
Canyon Yellowston bringához tervezek SPDt vásárolni (ha jók tudom, 2 típus is van), de nagyon mûveletlen vagyok a témában! (több éve bringázom, Budapesten napi szinten 30kmeket, sok túra, stb, úgyhogy úgy gondoltam beérett az idõ arra, hogy egy kis plusz teljesítményt adjak magamnak )
Itt lenne lehetõségem vásárolni, a legolcsóbb Shimano is megteszi?
Illetve nyilván cipõt is venmék hozzá, de tippem sincsen, melyiket érdemes. 41es körül van a lábam, természetesen fel fogom próbálni, de vannak keményebbek, puhák (tehát mint az utcai cipõk nagy része).
Mire érdemes figyelni? (vízállóság, vastagság, stb?)
Az elkövetkezp 2-3 napban kell mennem vásárolni, és meg is venni a cipõt, úgyhogy szorít az idõ!
Elõre is köszönöm a segítséget!
spd-bol tudtommal 1 fele van, a tobbi vagy kompatibilis,vagy nem. marmint az Eggbeater pl. mas szabvany,meg vannak orszagutira valok is.
shimanobol az 520as v. 540es szerintem teljesen okes,nekem 520 van, nem tudom,mivel lehetne egyaltalan kinyirni,mondjuk nem a legkonnyebb.
cipobol szemely szerint banom,hogy univerzalisnak hirdetett modellt vettem, setalni eleg rossz -leer a stopli-, erdoben, ha tolni kell,csuszik. meg nem is eleg merev a talpa. mondjuk az univ. cuccok eleg gyakran ilyenek...
Írta 2012. november 18. - 21:22
Canyon Yellowston bringához tervezek SPDt vásárolni (ha jók tudom, 2 típus is van), de nagyon mûveletlen vagyok a témában! (több éve bringázom, Budapesten napi szinten 30kmeket, sok túra, stb, úgyhogy úgy gondoltam beérett az idõ arra, hogy egy kis plusz teljesítményt adjak magamnak )
Itt lenne lehetõségem vásárolni, a legolcsóbb Shimano is megteszi?
Illetve nyilván cipõt is venmék hozzá, de tippem sincsen, melyiket érdemes. 41es körül van a lábam, természetesen fel fogom próbálni, de vannak keményebbek, puhák (tehát mint az utcai cipõk nagy része).
Mire érdemes figyelni? (vízállóság, vastagság, stb?)
Az elkövetkezp 2-3 napban kell mennem vásárolni, és meg is venni a cipõt, úgyhogy szorít az idõ!
Elõre is köszönöm a segítséget!
Írta 2012. október 01. - 05:03
Írta 2012. szeptember 30. - 23:48
10 évnél sokkal idõsebb kell legyen. Tisztán emlékszem ezekre a modellekre, mikor még nagyon új dolog volt az SPD rendszer, szóval ez bõven a 90es évek közepe-vége körüli idõszak.Légyszi segítsetek mikori évjáratú cipõ lehet ez.Shimano SPD 48 kerékpáros biciklis cipõ bth.: 30,1 - Vatera.hu
Bár annyi pénzért nem rossz vétel, nagyot nem buksz rajta.
Ha ide elmész, biztosan van nekik több féle cipõ és próbálni is tudsz méreteket is.áhhh... én nem szarozok ezzel a téli spd-vel, nincs, nem kapni, nincs méretben, nem lehet próbálni, stb. stb
http://www.berguson....o-teli,194.html
Bár nem értem aggodalmad okát, most még huszon... fokok vannak, én szerintem kb. tíz fok alatt még elvan az ember a nyári cipõben. Addig még bõven van idõ, érkezhetnek modellek, méretek a boltokba.