Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Szóval miért elég nekem az M520? :)

Teszteket nézegetve én megvettem az 540-est. Az a pár ezresen már nem múlik, ráadásul 9500-ért hozzájutottam újonnan. Cipõbpl egy fekete Shimano SH-MT33-ast rendeltem ma, meglátjuk. Ezt nagyon dícsérték, jól szellõzik, az meg, h télen milyen, engem nem érdekel, rossz idõben nem bicajozom. :) Cipõfûzõ sem zavar, mert naffijú vagyok, és meg tudom kötni. És még a hasamtól is elérem a cipõt. :Ð

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha még nem használtál spd-t és alapvetõen túrázol akkor az 520/ MT43 a te párositásod
Feltöltött kép
erre találták ki gyalogolni is egész jól lehet benne míg azokban a cipõkben is amiket már te nézegettél már inkább szenvedés a gyaloglás.
A sportos mtb cipõkön azért van minta hogy ahol már nem tudnak az emberek feltekerni mondjuk sár miatt ott az agresszív talpminta segítségével fel lehessen tolni. Erre neked nincs szükséged tehát ne is fizess érte.

én idén vettem egy ilyet és nagyon elégedett vagyok vele, tényleg kényelmes, tartja a lábam, jól szellõzik és jó benne tekerni is, meg gyalogolni se egy rémálom

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Hmm. Elgondolkodtató amit írsz, zeezoltano. Kár, hogy annyira nem tetszik, mint az a sportos M087-es, amit kinéztem. De inkább a funkcióját lássa el, minthogy divatbemutatókon jelenjek meg benne. Látszik is, hogy a mountain touring kategóriában található az általad javasolt cipõ a Shimano honlapján. Pont azt írják, amit te is mondtál:

The MT Series lines up with a wide range of life and riding styles. MT shoes are designed to be at home off-road but totally in place on the pavement, too. On or off your bike, Mountain Touring offers comfort along with casual good looks.

Honnan tudjam, hogy melyik cipõbe lehet járni? Csak is MT széria között válogassak? Egyébként láttam már embereket furán közlekedni (gyalogolni) SPD cipõkben.

Az M540-en miért spóroljak? Meghallgatom és megfogadom a nálam hozzá jobban értõket. Ezért is kérdezek és örülök, hogy itt lehetek. Szeretem a minõséget és (lehetõségemhez mérten) megfizetem a jó(bb) terméket, abban az esetben, ha azt kihasználom. De nem szeretnék valamibõl olcsóbbat venni és késõbb jobbat venni, mert a végén drágább lesz. Szóval miért elég nekem az M520? :)

--------------

marton: köszönöm, megnézem az említett üzleteket.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Melyik budaörsi / budapesti boltokba érdemes elmennem, ahol tudok SPD cipõket próbálni, van készlet? Lábam 40-es. Pedál szett vagy az M520-as vagy az M540-es lenne.

Az M520 pedál ár/érték arány már már legendásan kiváló. De az M540-re azt írják, hogy kevésbé kotyog, finomabb, valami bearing jobb, koszt jobban viseli és hogy ezüstben alig láthatóak rajta a késõbbi sérülések. Valakinek az egyik 520-as pedál 2000 km után kotyogni kezdett, majd a másik is 3000 km után. Egyesek viszont azt vallják, hogy nem éreznék különbséget az M520 és az M540 között. [540-esnél nem akarok drágább pedált]

Cipõben elõször a Shimano M077, majd már a Shimano M087-est nézegetem. Komolyabbnak tûnik, az a csatos állíthatóság is szimpatikus. Bikeradaron is jót írnak róla. Alapvetõen nem ragaszkodok Shimano-hoz, de nagyon szimpatizálok vele (ha a pedál is az, legyen a cipõ is alapon). Felhasználás: aszfalt, erdõ túrák. [087-esnél nem akarok drágább cipõt]

Még sosem használtam SPD rendszert.

Ha még nem használtál spd-t és alapvetõen túrázol akkor az 520/ MT43 a te párositásod
Feltöltött kép
erre találták ki gyalogolni is egész jól lehet benne míg azokban a cipõkben is amiket már te nézegettél már inkább szenvedés a gyaloglás.
A sportos mtb cipõkön azért van minta hogy ahol már nem tudnak az emberek feltekerni mondjuk sár miatt ott az agresszív talpminta segítségével fel lehessen tolni. Erre neked nincs szükséged tehát ne is fizess érte.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Sok cipõ van: Berguson, Kerékvár, RideBike.
És +1 szavazatot adok az 540es pedálra.
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Melyik budaörsi / budapesti boltokba érdemes elmennem, ahol tudok SPD cipõket próbálni, van készlet? Lábam 40-es. Pedál szett vagy az M520-as vagy az M540-es lenne.

Az M520 pedál ár/érték arány már már legendásan kiváló. De az M540-re azt írják, hogy kevésbé kotyog, finomabb, valami bearing jobb, koszt jobban viseli és hogy ezüstben alig láthatóak rajta a késõbbi sérülések. Valakinek az egyik 520-as pedál 2000 km után kotyogni kezdett, majd a másik is 3000 km után. Egyesek viszont azt vallják, hogy nem éreznék különbséget az M520 és az M540 között. [540-esnél nem akarok drágább pedált]

Cipõben elõször a Shimano M077, majd már a Shimano M087-est nézegetem. Komolyabbnak tûnik, az a csatos állíthatóság is szimpatikus. Bikeradaron is jót írnak róla. Alapvetõen nem ragaszkodok Shimano-hoz, de nagyon szimpatizálok vele (ha a pedál is az, legyen a cipõ is alapon). Felhasználás: aszfalt, erdõ túrák. [087-esnél nem akarok drágább cipõt]

Még sosem használtam SPD rendszert.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

350km oda-vissza. :Ð A szándék a fontos, köszi. :) Annyit tudok, h shimanoból 1 számmal nagyobb kell.

Northwave-bõl nekem ugyanaz a méret kellett int utcaiból. S télen az sem gond ha 2-3 zoknit húzok bele, de nyáron egy zoknival sem érzem nagynak. Pont jó, kényelmes.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Gyõrben a Peppe kerékpárnál van vagy 100cipõ. Speci, NW, Shimano, pár Bontrager. De gondolom az neked nincs közel...

350km oda-vissza. :Ð A szándék a fontos, köszi. :) Annyit tudok, h shimanoból 1 számmal nagyobb kell.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Hol van olyan bolt, ahol lehet próbálgatni? Áprilisban vennék, én is ilyen 20-25e körül szánok rá maximum, csak nekem 44-es a lábam, az kb 28-28.5cm-es talpbetét. Oszt netrõl rendelni cipõt, látatlanba necces.

Gyõrben a Peppe kerékpárnál van vagy 100cipõ. Speci, NW, Shimano, pár Bontrager. De gondolom az neked nincs közel...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Hol van olyan bolt, ahol lehet próbálgatni? Áprilisban vennék, én is ilyen 20-25e körül szánok rá maximum, csak nekem 44-es a lábam, az kb 28-28.5cm-es talpbetét. Oszt netrõl rendelni cipõt, látatlanba necces.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Rob
köszi a választ.
Tegnap megvettem a Meridát. Próbáltam még bontrager cipõket is, meg specit, mindegyik 3 tépõzáras volt. A speci jó volt, de 20e-ben húztam meg a limitet elsõ cipõnél, hátha nem is jön be ez az egész pedálkötés mizéria :)
44es bontrager ilyen túracipõ fazonú volt, de a magas és széles lábfejemet alig érte át a legfelsõ tépõzár. A 45ös már jó volt, de az meg elõl volt túl bõ. Shimano 087 még jó lett volna, de az is a határ fölött volt sajnos. 077est meg csak rendelésre tudtak volna hozni, ha hagyok elõleget... Merida viszont kb olyan mint a rámöntötték volna.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pár cipõbõl valóban létezik a shimano szerint széles (E) verzió, de én még élõben nem láttam olyat.
az xc30 biztos több mint 20, van is ára de séróból nem tudom, 25990 vagy 26990 rémlik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Az SH-M077 nem egy csúcsmodell de nekem életem legkényelmesebb cipõje. Valahogy pont tökéletesen illik a lábamra. Szerintem azzal nem nyúl mellé senki.

Nekem elég széles a lábfejem, ezért is csodálkoztam, hogy mind a shimano m181 vagy mifélét, mind azt a meridát fel tudtam venni 44es méretben, nem szorított, és nem is volt fölöslegesen hosszú.
utcára általában 43as cipõket hordok.

Rob
létezik ezekbõl ez az ún. wide verzió? Kicsit azért aggódom, hogy hosszú távon talán nyomná a lábam, hiába tûnt rövid távon jónak.
allez.hu-n ezt írják a xc30ról:
Szélesebb és nagyobb belsõ térrel rendelkezõ belsõ kialakítás

Ez a többi drágább cipõhöz képest szélesebb ezekszerint? Ez is 20e körül lesz kapható?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Az SH-M077 nem egy csúcsmodell de nekem életem legkényelmesebb cipõje. Valahogy pont tökéletesen illik a lábamra. Szerintem azzal nem nyúl mellé senki.
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
SH-M077 kifutó modell, SH-XC30 az utódja, szóval ha 077 kell addig vegyél amig van :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Most készülök spd-s cipõt venni
Próbáltam Shimanot, meg egy Meridát is. Mindegyikbõl jó volt a 44es, pont megfelelõen passzos, nem is túl hosszú egyik se.
Van valakinek tapasztalata a Merida cipõivel? Szívem szerint Shimanot vennék (064est, vagy 077est), de próba nélkül nem mernék rendelni.
A merida 17e forint http://www.parokerek...90205132336.jpg
Ezt a shimanot próbáltam, ami szintén 44es: http://files.myopera...73/ShimM181.jpg A shimano meg azt hiszem 26, az biztosan kiesik.

Meg merjem venni a meridát ha kényelmes, vagy ezek szétesnek hamar, és inkább vegyek shimanot, vagy bármi mást, amivel több a tapasztalat?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Elmentem a bikepalaceba cipot probalni. Otthoni nyari shimano 45os.

Mavic 44.5 kicsi
46 ok

Nw celsius 44 kicsi
46 nagy

Nw celsius arctic 45 ok (egy es ket zoknival is)

Mar csak egy merettabla kellene, es csak ossze tudom sakkozni a dolgot.

46os shimano jo lett, azt valasztottam a nw helyett. Gyakorlatban majd kiderul milyen. Arban csak 10 eur volt kozottuk.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Specialized Sportot használok két éve, nyúzni, tópartra büfébe járni, melóba járni, outizni, montizni. Kapja rendesen és hibátlan. Ha kényelmes a lábadra, csak ajánlani tudom.

Meg is nézem akkor jövõre :)) Vagyis jövõ héten :)

Kerényi Z

Kerényi Z

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Specialized Sportot használok két éve, nyúzni, tópartra büfébe járni, melóba járni, outizni, montizni. Kapja rendesen és hibátlan. Ha kényelmes a lábadra, csak ajánlani tudom.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

nincs szezon, lehet csak ezért nem éri meg a csepeli fuvarl, amúgy sincs forgótõke, nincs olyan viszonyban a nagykerrel hogy megkapja talán-ra...nem biztos hogy csak bénaság van a háttérben.

Lehet igazad van. De akkor ,hogy vásároljon valamit az ember ? Ha nincs választék ,akkor nem megy be az ember a boltba. Plusz általában 5-6ezer forinttal drágább itt minden.
Ez nem is lenne gond,hogy drágább csak lenne.
Beszéltem egy ismerõssel. Elvileg a Vitálban volt pár darab cipõ.