Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
En utcara - Bp, kozlekedni leginkabb - (es spinnigre is) ezt a cipot hasznalom
teljesen elegedett vagyok vele, az arat pont megerte (10penz a Corracetnel - akcio)
DE!
44-45-os lábamra 46os kellett!!!!

SH-MT20 (szerintem ugyanazt az erzest hozza, talan meg a 21esnel meg szolidabb kinezettel) most akcios az ebike-on.

Pedal:
515 (szinten utca es spinning) nekem ez is teljesen megfelelo, nincs ra panaszom

sztok,

én mint hobby bringás, aki "vidéken" (Göd) lakik és városban teker fõleg, most vennék SPD-s pedált és cipõt. az 520-as és 540-es között vacilálok, de igazából a cipõ miatt vagyok itt, ugye. az SH-m021-est néztem ki magamnak, mert ez utcai kinézetû és ebben lennék az irodában tekerés után. vannak ezzel a cipõvel tapasztalatok? a méretem 43-44. van aki ilyen cipõt hord és ekkora a lába? mennyire egyezik az utcai cipõk méretével? valaki írtam itt a múltban, hogy a pedálok nem is ipari csapággyal vannak felszerelve! ez igaz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sztok,

én mint hobby bringás, aki "vidéken" (Göd) lakik és városban teker fõleg, most vennék SPD-s pedált és cipõt. az 520-as és 540-es között vacilálok, de igazából a cipõ miatt vagyok itt, ugye. az SH-m021-est néztem ki magamnak, mert ez utcai kinézetû és ebben lennék az irodában tekerés után. vannak ezzel a cipõvel tapasztalatok? a méretem 43-44. van aki ilyen cipõt hord és ekkora a lába? mennyire egyezik az utcai cipõk méretével? valaki írtam itt a múltban, hogy a pedálok nem is ipari csapággyal vannak felszerelve! ez igaz?

én a helyedben inkább tartanék bent egy váltó cipõt, minthogy az utcai kinézet legyen a szempont, a cipõválasztásnál, ráadásul akármilyet veszel ki fog állni a stopli, tehát csattogni meg csúszkálni fogsz benne ha át kell menni a szomszéd irodába.....próba nélkül meg én nem vennék...mert még azonos gyártó más tipusánál sem biztos hogy +egyezik /lásd nekem az egyik fajta simanoból jó volt a 44, másikból meg kicsi/ speckoból meg a 45ös is éppen hogy.../egyébként ha már utcai kinézetût szeretnél akkor sokkal inkább a specko taho vagy sonoma, esetleg scott boulder mint a nagy s/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sztok,

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
nem hetente mosnám... csak úgy évente egyszer... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
meg minek ?
nem színházi öltözék.....vagy csak én vok igénytelen :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Meg lehet ezeket pl. mosógépben mosni?

Szerintem egyik bicajos cipõt sem kéne mosógépben mosni, ha hosszabb távon szeretnéd használni, ugyanis a hosszú ázástól, centritõl tuti csökken az élettartama. A barátom cipõjérõl én szedtem le a Buda maraton sarát :) és kézzel mosva nagyon szuper lett :D Szóval a mosás inkább kézi...

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Hejj, vki nem használ véletlenül Specialized 'Taho' nevû cipõt? Érdekelne a vélemény a külsõ burkolatról. A belsõben bízok, de a külseje olyan 'szarvasbõr' a katalógus szerint, nem t'om mennyire kopik. Meg lehet ezeket pl. mosógépben mosni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Halihó! Lenne egy kérdésem SPD cipellõvel kapcsolatban. Stóval most szeretnék venni cipõt és próbálgattam már néhányat, végül egy pearl izuminál maradtam. A lényeg, hogy nem tudom melyik számot vegyem, mert 37-38 közötti a lábam. A 7-esben totál végigér, kissé talán a nagylábujjam is hozzáér a cipõ orrához belülrõl. A 8-as viszont kicsit nagy hosszban, de szélességben jó lenne, úgy érzem elõre-hátra nem mozog benne a lábam. Volt olyan, aki azt mondta, hogy az nem jó, ha a lábujjam elõtt van hely, mert akkor kidörzsölheti... De ha meg hosszban épphogy jó, akkor tekerésnél nyomja majd, nem? Szóval a kérdés az, hogy ha keresztben fogja a lábam rendesen a 38-as, akkor azt vegyem, vagy a kisebbet? Help plíz...

hááát..én a egyik shimanóból 44-est vettem, próba nélkül rendelve, belépve pont passzentos, viszont 1-2 óra után /pláne ha gyalogolni is kell kicsit/ úgy töri a lábam hogy iszonyat......szal én vszínû a nagyobbat venném....

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Halihó! Lenne egy kérdésem SPD cipellõvel kapcsolatban. Stóval most szeretnék venni cipõt és próbálgattam már néhányat, végül egy pearl izuminál maradtam. A lényeg, hogy nem tudom melyik számot vegyem, mert 37-38 közötti a lábam. A 7-esben totál végigér, kissé talán a nagylábujjam is hozzáér a cipõ orrához belülrõl. A 8-as viszont kicsit nagy hosszban, de szélességben jó lenne, úgy érzem elõre-hátra nem mozog benne a lábam. Volt olyan, aki azt mondta, hogy az nem jó, ha a lábujjam elõtt van hely, mert akkor kidörzsölheti... De ha meg hosszban épphogy jó, akkor tekerésnél nyomja majd, nem? Szóval a kérdés az, hogy ha keresztben fogja a lábam rendesen a 38-as, akkor azt vegyem, vagy a kisebbet? Help plíz...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
jó-jó,nem szóltam...
azok imbuszok benne:)kössz a rávezetést:D

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

ha akarod használhatod az elsõ kettõt vagy a hátsó kettõt, attól függõen, hogy Neked melyik kényelmes, hova szeretnéd, hogy essen a stopli

viszont megnéztem jobban és az elsõ kettõnek kissebb az átmérõje.vékonyabb csavar kell bele...olyat meg nem kaptam:(
pedig pont az a kevés kéne,hogy kényelmes legyen...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

És ez menetközben nem mozog?

arra vannak a csavarok, hogy ne ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
És ez menetközben nem mozog? Vagy az csak jó?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Az miben játszik szerepet, hogy az SPD cipõ stoplifelfogató fémrésze mozoghat elõre-hátra?

A pontosabb beállíásban. Így tényleg oda helyezheted a stoplit, ahol kényelmesnek érzed.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az miben játszik szerepet, hogy az SPD cipõ stoplifelfogató fémrésze mozoghat elõre-hátra?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

figyu Srácok!

vettem egy SPECI-sport csukát és ahova a stoplit kell szerelni ott nem kettõ hanem négy csavar hely van.amit az m520-s pedálhoz adtak az csak az egyikbe megy bele...a másik kettõ mire való?

ha akarod használhatod az elsõ kettõt vagy a hátsó kettõt, attól függõen, hogy Neked melyik kényelmes, hova szeretnéd, hogy essen a stopli

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
figyu Srácok!

vettem egy SPECI-sport csukát és ahova a stoplit kell szerelni ott nem kettõ hanem négy csavar hely van.amit az m520-s pedálhoz adtak az csak az egyikbe megy bele...a másik kettõ mire való?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha a cipõn vannak spd kompatibilis lukak (márpedig gondolom montis cipõ, szóval tuti), akkor bármilyen spd rendszerû pedállal jó, sõt cb féle habverõkkel is. inkább a stopli lehet a probléma, mert ugye vannak olyan urban legendek, hogy mondjuk az acor stopli összegyógyul a wellgo pedállal :rolleyes:

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
jó!
a patentõl függ, amit a pedálhoz kapsz, természetesen jó minden cipõ minden pedálhoz...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A Northwave Action cipõ jó a Shimano PD-M520-asára?
White Horse