nyári cipőmre felveszem a BBB BWS-04-es kamáslit azt semmi gond.meg ne csak nyomjad a pedált hanem húzzad is. Szombaton is simán letekertem 70 km.-t -3 fokban és nem fázott a lábam (sem). Egy téli zokniban.Semmi extra a lábnál.
Szombaton terepen letekertem 30km-t 1000m körüli szintemelkedéssel, 3 órát voltam kint. 1.5 óra után kezd el igazán fázni a lábam, ez rendre így is lett. Ilyenkor próbálok leszállni, tornáztatni, kicsit gyalogolni, úgy emlékszem tekerés közben még húztam is, ezek így összességében javítottak valamennyit, de nem sokat.
A lábujjaid attól is fázhatnak,ha maga a lábszáraid teljes hosszában rosszul vannak szigetelve.Mire a lábujjaidhoz ér a vér kihűlhet a rossz lábszárszigetelés hiányában,próbáld meg melegebben tartani a lábszáraidat is hátha segít.a merev cipőtalp is sokat ront a komfort érzeten,én ilyenkor télen,legalább is 5fok alatt nem használok spd-t,csak normál pedált túracipővel,ég és föld a különbség komfort érzésre,a hajtáshatékonyság hátrányára.
A legkülső réteg, amit használok az egy Elastic szélálló betétes nadrág. Azt felfedeztem, hogy a szélállósága sok kívánnivalót hagy maga után. Rájöttem, hogy télen nem éppen a feszülős nadrág a legmegfelelőbb, enyhén szoríthatja az ereket és rontja a vérkeringést. Olyan kellene, ami lazán követi a láb vonalát és belül nagyon bolyhos. A rétegek jelenleg: 260g/m2 100% merino aláöltöző, vastag túrazokni, Elastic szélálló nadrág, hosszú-extra bolyhos anyagból softshell térdmelegítő (varrattam, nagyon meleg), a cipő és a nadrág találkozásánál ugyanilyen kamásli (nem ér össze a térdmelegítővel, direkt így akartam). Így a lábszáram jól elvan, de jobban örülnék a laza nadrágnak a feszülős helyett. Mit gondolsz?
A merev cipőtalppal és SPD-vel kapcsolatban teljesen igazad lehet. Sajnos annyira SPD függő vagyok, hogy el sem tudom képzelni anélkül. A cipőm nagyon kényelmes, kivéve a hőérzetet. Ha minden kötél szakad, megpróbálom normál pedállal, normál cipővel.
ha mar melegito parna.
tavaly egyik srac aki bringaval jar suliba (telen-nyaron) mutatott egy "ujraaktivalhato" melegito so parnat.
ha nagyon elfagyott a keze ut kozben elpattintott egyet es mar jott is a meleg.
egy muanyag tasak amiben valami oldat van es egy fem lap.ha a lapot elpattintod kikristajosodik az oldat es kozben hot ad le.
mikrozassal lehet ujraaktivalni.
eleg draga ahoz kepest hogy fel ora alatt kimerul.
ezert en inkabb vettem egy jo kesztyut.
ocsem evekig hasznalt egyszerhasznalatos melegito talpbetetet lovaglashoz.
ha jol emlekszem talan 5 oran at adta le a hot.az elso 3-ban intenviven utana mar elkezdett langyosodni.
Hasonló elven működik, amit a Decathlonban láttam (el kell pattintani egy fémlapot benne). Sajnos nem küldenek postán, de családtag ma megvette nekem és holnap elküldi. Selyem aláöltöző zoknit is vett. Ezt is kipróbálom, lehet magában az aláöltöző is sokat számít.