Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Hali! Mi a különbség az MTB meg az országúti cipõk között?

A mtb cipõ 2 csavaros, az outi pedig 3 és máshol vannak a felfogatási pontok.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Tud valaki olyan helyet Budapesten, ahol fel tudnék próbálni egy Shimano R190 típusú cipõt? 45 körüli méret...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Országútik talpa sima, mtb cipõk talpa magas mintás, recésebb.
Marci

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Hali! Mi a különbség az MTB meg az országúti cipõk között?
Lófarok József

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn: megnézem neked januárban ha visszamegyünk. szerintem igen.

dolgozol mar? :) melyik shimanoban van az uj betet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

shimano m085? egyik boltban van elfekvoben 20ert.

felprobaltam, nem volt rossz... de mar kivarok a speciig :) ez a kalyhaezust szin nem tetszik annyira.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
shimano m085? egyik boltban van elfekvoben 20ert.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A decában mindenre 2 év garit kapsz ami gyakorlatilag azonnali cserét jelent. a cipõkre úgy tudom 1 év, azonban hat hónap után neked kell állnod az esetleges bevizsgálás költségét és ha nem neked adnak igazat akkor azt is buktad
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
innen gyorbol vegulis hasonlo macera, ha kulfoldi, vagy ha pesti. sot a kulfoldi gordulekenyebb szokott lenni...

de mennyi a hivalatos garancia shimano es speci cipokre?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mondjuk a Decathlon azért király mert tényleg úgy van a gari hogy 22 hónap múlva is cserélik nem kell bizonygatnod hogy kérem szépen nem tettem húsdarálóba mondjuk ez az ott vásárolt más márkás cuccokra is igaz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ez azert joval dragabb, meg nincs gyorben :( ha jozan paraszti esszel gondolkodok: legyen olcso, tartos, es kenyelmes. a tobbi cipore mennyi gart vallalnak? mert meg mindig a shimano es a specialized erdekelne elso sorban, de termeszetesen nem fogok olyat venni, ha jobb a dekas a fenti szempontok alapjan.

nekem is hasonlo a tapasztalatom. az olcso sajatmarkas cuccaikat meg nagyon birom: hasonlo arban semmit sem kapni, annyival meg nem szarabb.

A kérdés inkább az, hogy a hazai kiskereskedõi gyakorlatban hogyan tudod érvényesíteni a garanciádat, miondjuk egy 6 vagy esetleg egy 20 hónapos cipõre.

a netes (fõleg külföldi) rendelésekre, meg aztán ez pláne igaz

mondjuk nem a decathlonra akarlak rábeszlni, csak ha már a garancia volt a kérdéskör

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez azert joval dragabb, meg nincs gyorben :( ha jozan paraszti esszel gondolkodok: legyen olcso, tartos, es kenyelmes. a tobbi cipore mennyi gart vallalnak? mert meg mindig a shimano es a specialized erdekelne elso sorban, de termeszetesen nem fogok olyat venni, ha jobb a dekas a fenti szempontok alapjan.

nekem is hasonlo a tapasztalatom. az olcso sajatmarkas cuccaikat meg nagyon birom: hasonlo arban semmit sem kapni, annyival meg nem szarabb.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

asszem ez volt az, amelyik tetszett, vegulis ha kenyelmes, gar meg 2 ev van ra - van amelyikre ennyit vallalnak itthon?
Btwin*-*MTB 5 shoe*-*FOOTWEAR SHOES / BOOTS shoes*-*Designed for regular mountain biking.

Akkor már inkább ezt
Decathlon - lábbelik cipő B'TWIN - MTB cipő 7 B'TWIN - rendszeres MTB-kerékpározáshoz.
A decában tényleg extra + garanciális ügyintézés csere, soha sehol nem tapasztaltam még ilyen hozzá állást átlag ügyfélhez (nem ismerõshöz) többször is.
Pl: ha viszed a blokkot és a nem használt árút nem kérdeznek semmit ha nem rögtön visszaadják a pénzt és eldöntöd hogy ott költöd el. Az egyetlen multi akiket szeretek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Decathlonban azért szeretek vásárolni, mert iszonyúan korrekt a garanciális ügyintézésük. Volt olyan bringás táskám, ami közel 2 éve után szétszakadt, de a blokkja se volt már meg. Így annyi volt a kikötés, hogy ott kell levásárolnom (az éppen aktuális árát természetesen, ami magasabb volt, mint a vásárláskori), mivel nem volt meg a blokk, amúgy egybõl pénzvisszafizetés van, akkor is, ha cserélsz.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
próbálj olyat keresni amin 3 tépõzár van!
jobban elosztja a nyomást a lábfejeden
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Amúgy a Deca cipõkkel is elég jó tapasztalatok vannak, legalábbis ismerõsök körében.

asszem ez volt az, amelyik tetszett, vegulis ha kenyelmes, gar meg 2 ev van ra - van amelyikre ennyit vallalnak itthon?
Btwin*-*MTB 5 shoe*-*FOOTWEAR SHOES / BOOTS shoes*-*Designed for regular mountain biking.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Amúgy a Deca cipõkkel is elég jó tapasztalatok vannak, legalábbis ismerõsök körében.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jartam a dekaban - ha mar ott voltam megneztem kozelrol par spd cipot, ha akarhova is megyek, legyen nemi tapasztalat. vegulis nem volt nagy valasztek: volt a shimano mt32, meg sokfele sajatmarkas. felprobaltam a shimanot. 44es cipot hordok - a 45os jonak tunt, a 44es cipommel osszemerve kb egyeztek meretben. probaltam benne menni, a sarkanal mozgott kicsit, ha elore doltem benne, de kenyelmes volt. a sarok miatt felprobaltam a 44eset is, annyi volt a differencia, hogy a labujjaim ossze voltak benne paszirozva. el lehetett viselni, de a 45os kenyelmesebbnek tunt. a sarokresznel ugyanugy mozgott, mint az eggyel nagyobb.

viszonyitaskepp megprobaltam a merevtalpu dekas cipoket is. volt vmi draga learazva, az mar proba kozben is nyomta a labat, ugy hogy nagy is volt. egy 44es masik fajta viszont baromi jol passzolt a labamra :) nah az kenyelmes es konnyu volt, a saroknal is megfelelo volt. igy legalabb mar tudom, hogy milyennek kell lennie - ha megallok a shimanonal, akkor fogalmam sincs, hogy milyen lehet a masik. asszem meg kell probalnom meg par cipot.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
már nem tudom melyik topikban panaszkodtam, hogy tönkrement a tépõzár a Sh cipõmön.
egyszerûbb volt a megoldás mint gondoltam volna.
a méterárú boltban vettem 5cm széles tépõzárat kb 300Ft-ért, a cipész pedig egy nap alatt kicserélte a bolyhos részt 1000Ft-ért.
és ha már lúd; vettem bele egy talpbetétet is 2500-ért, úgyhogy most jobb, mint újkorában...:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Rodint

Rodint

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Leforditom: a Sidi szeles valtozata olyan szeles, mint a normal Speci. Shimanobol van szelesebb valtozat, probalj fol egy ilyent, az lehet, hogy jo lesz.

köszönöm Buki,
a Probike-ban próbáltam Sidit is és Spect is,a Sidit mintha a lábamra öntötték volna,a Spect inkább hagyjuk,de a Sidi normál fazon volt úgyhogy azt sem tudtam összecsatolni a lábfejemen,ott mondta Balázs (a tulajdonos srác),hogy szerinte a Sidinek a Mega fazonja lesz jó a lábamra.
Az a baj,hogy a mi drága országunkban nincs semmi de semmi,egy nagy nulla az egész.
de köszönöm a tanácsot,megpróbálok Shimanót találni