Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

országúti cipõben Look stoplival már más a helyzet, de azzal úgysem akarsz fagyott sáron átkelni.

Meg vizes csempén se :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

mivel elso cipo, mindenkepp maradok a kamaslinal :) a legtobb cipon nincs is, max a helye:)

mivel a stoplit a pedálhoz adják
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mivel elso cipo, mindenkepp maradok a kamaslinal :) lehet nem is jon be a tema.

a stoplira gondolsz? a legtobb cipon nincs is, max a helye. igy kamasliban nincs ertelme, de nyaron lehet. van? :)

Feltöltött kép

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Ha a lábnirvánát szeretnéd elérni, márpedig ahogy olvasom, neked ez a célod :), akkor kamásli helyett ezt kell venned: Shimano MW80. És nincsen kifogás innen kezdve a hidegre! Én télen ezt használom, vízálló, szélálló, hidegálló (-10ig tesztelve).
Egyébként egy neoprén kamásli is eléggé tuti megoldás, de nem ennyire komfortos, ellenben jóval olcsóbb!

Ja és montiscipõrõl le ne vedd már az SPD-t, úgy van kiképezve a talpuk, hogy nem zavaró. ha országúti cipõben Look stoplival már más a helyzet, de azzal úgysem akarsz fagyott sáron átkelni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem értem a kérdést ha eddig spd-vel mentél miért vennéd le, ha eddig nem azzal mentél nem hiszem hogy egy kamásli miatt kezdenéd el.

eddig nem spdztem :) azert kerdem. a kamaslinal azert gond, mert a kamasli ala kerul. olyan dolgokban erdekelne, hogy terepen mennyire praktikus. mert nekem eddig az jott le: 1. nehezebb benne menni 2. kemeny talajon csuszik mint a rosseb

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem értem a kérdést ha eddig spd-vel mentél miért vennéd le, ha eddig nem azzal mentél nem hiszem hogy egy kamásli miatt kezdenéd el.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Stoplival mi a helyzet? Praktikus vagy nyug?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem fog benne fázni, a lábad még akkor sem ha full vizes a lábad volt olyan hogy -8 fokban tekertem tiszta vizes zokniban és csak otthon vettem észre mikor levetkõztem a hó bement a cipõ és a kamásli közé járás közben és elolvadva a nyári cipõ felszívta. 3mm neoprém Qva nagyon sokat hõszigetel.
Csak azért cseréltem le téli cipõre mert zavart hogyha gyalogoltam terepen akkor felpenderedett az orra.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
~5500 kornyeken. a regi ara a duplaja volt asszem. szel es vizallo, 3mm neopren. ha ebbe nem rohad bele a labam, akkor semmibe :) csak eddig is ez volt a gondom. nem fazott, amig bele nem izzadtam. most vettem izzadsagelvezetos turazoknit, majd meglatom, hogy mennyire lesz komfortos.

BWS-09 SPEEDWEAR | Pacific Cycles Kft.

softshell kamasli kellene... pulcsiban nagyon bevalt.
http://www.rosebikes...huhe-soft-shell

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Ez a BBB mennyi volt ?
Szélálló és lélegzõ ? Az ritka. Akkor valami GoreTex-et keress. Az apróban láttam mostanában egyet, a méretét nem figyeltem. Nézd meg !
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah ma vettem egyet (vmi oreg shimano - m181b) - stoplit hasznaltok? nekem inkabb akadalynak tunt, leszedtem. a masik... kamasli anyagval kapcsolatban kicsit fennakadtam, de vegulis inkabb megvettem a legbrutalabb bbbt. melyik jo? nincs ilyenbol olyasmi, ami szelallo, de szellozik? mert ez rohadtul nem fog...

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nekem is nagyobb a Shimano cipõm, mint a Sidi-m. A wide valószínû pont erre lett volna jó, ugyanis bõven lett volna hely elõrefele a kisebben is, de annyira keskeny volt, hogy már pár perces felpróbálásnál is fájdalmasan szorított. A Sidi az meg, ahogy az angol mondja, "fits like a glove"

a 41-es shimano kb jó, icipicit lehetne nagyobb, a 41-es merida használnyit nagy, és 42-es sidit tudnék venni igen jó áron, és a bike-expressesek szerint ha ténylegesen 42es lábam lenne, akkor tuti hogy a 43-as, de lehet hogy a 44es lenne a jó. Megbeszéltem a velük hogy holnap felpróbálom náluk a 42eset, és a jó akkor megrendelem :) Ha meg picit nagy, akkor veszek bele magasítós lábbetétet. Ha sokkal nagyobb, akkor kérek anyumtól 300 eurót és megveszem boltba, amiért ilyen kicsi lábat örököltem. :DDDD (dejó is lenne ha így menne :) )

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A shimano cipõk kisebbek, vagy nagyobbak azonos számozású egyéb cipõnél? Azt tudom hogy valamilyen irányban eltérnek, a SIDIk például kisebbek.

arn: átlagnál szélesebb lábfejhez. többet nem tudok róla :)

Nekem is nagyobb a Shimano cipõm, mint a Sidi-m. A wide valószínû pont erre lett volna jó, ugyanis bõven lett volna hely elõrefele a kisebben is, de annyira keskeny volt, hogy már pár perces felpróbálásnál is fájdalmasan szorított. A Sidi az meg, ahogy az angol mondja, "fits like a glove"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A shimano cipõk kisebbek, vagy nagyobbak azonos számozású egyéb cipõnél? Azt tudom hogy valamilyen irányban eltérnek, a SIDIk például kisebbek.

arn: átlagnál szélesebb lábfejhez. többet nem tudok róla :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a wide fit a shimanonal mit jelent? hol szelesebb, mennyivel? vannak elonyei hatranyai?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Külföldi webshopokban nézelõdj. Ha jól emlékszem, itthon nincs ilyen.
De ROB pontosabban meg tudja majd mondani, mi is van a nagykerben.
Marci

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni az SPD cipõmmel kapcsolatban, ugyanis a csatos részbe bekapcsolando mûanyag rész eltörött, valoszinûleg a hideg hatására. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata javítással kapcsolatban akkor megköszönném a hozzászolásokat.

http://picasaweb.goo...718043001516562

A feketén kiszínezett rész törött...

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Leginkább igen , de látni outin is ha valakinek mind két típusú bringája van, de nem akar két fajta cipõt is.

Na meg az spd-ben jobb sétálni, ezért is használja sok futár és cirkáló a városban-

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Leginkább igen , de látni outin is ha valakinek mind két típusú bringája van, de nem akar két fajta cipõt is.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

A mtb cipõ 2 csavaros, az outi pedig 3 és máshol vannak a felfogatási pontok.

Hello, köszi. Akkor ez azt jelenti, hogy az SPD az MTB-hez való magyarul?
Lófarok József