Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Jam.

Jam.

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Spd pedálból létezik olyan, aminek az egyik fele jó normál cipõvel a másik meg a sididdel.

Köszönöm a válaszod, bár eddig már magamtól is eljutottam. A kérdés az, hogy pontosan milyen típusokat, márkát kéne keresnem?!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Olyan helyzet adódott, hogy nagyon olcsón hozzá jutottam egy Sidi cipõhöz, egészen pontosan ilyenhez:
http://www.styleceo....for-men-2077274

Azonban még soha nem tekertem, se look, se spd pedállal és nem is nagyon értek hozzájuk, viszont most szeretnék vásárolni egyet. A lényeg, hogy olyan pedálra lenne szükségem, amit a Sidivel, illetve normál cipõvel is hajthatok. Lévén, hogy egy Rocmachine fitness bringáról van szó (ami lényegében egy egyenes kormányos országúti), a look pedálok kinézetre, illetve mûködésre is jobban tetszenek, azonban ha jól gondolom ezekbõl nem létezik olyan amit lehetne normál cipõvel hajtani, illetve "betét" sincsen hozzájuk. Tehát most kérném a Ti segítségeteket egy jól kinézõ, normál cipõvel is tekerhetõ, nem túl drága (10-15e) pedál kiválasztásához.

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Spd pedálból létezik olyan, aminek az egyik fele jó normál cipõvel a másik meg a sididdel.

A sebesség mindent megold.

Jam.

Jam.

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Olyan helyzet adódott, hogy nagyon olcsón hozzá jutottam egy Sidi cipõhöz, egészen pontosan ilyenhez:
http://www.styleceo....for-men-2077274

Azonban még soha nem tekertem, se look, se spd pedállal és nem is nagyon értek hozzájuk, viszont most szeretnék vásárolni egyet. A lényeg, hogy olyan pedálra lenne szükségem, amit a Sidivel, illetve normál cipõvel is hajthatok. Lévén, hogy egy Rocmachine fitness bringáról van szó (ami lényegében egy egyenes kormányos országúti), a look pedálok kinézetre, illetve mûködésre is jobban tetszenek, azonban ha jól gondolom ezekbõl nem létezik olyan amit lehetne normál cipõvel hajtani, illetve "betét" sincsen hozzájuk. Tehát most kérném a Ti segítségeteket egy jól kinézõ, normál cipõvel is tekerhetõ, nem túl drága (10-15e) pedál kiválasztásához.

Segítségeteket elõre is köszönöm!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Talpfájás ellen tegyél egy lúdtalp betétet a cipõbe.

Nekem is lúdtalpam van és ha a cipõ kiképzése nem megfelelõ, akkor talpbetét nélkül a talpam alsó izami megfájdulnak.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nálam sem volt mostanában. Nekem is görcsölt már be. Inkább erre emlékszem, mint fájásra. Ha nem írod, nem jut eszembe, de én voltam pontatlan. Ilyenkor legjobb levenni a cipõt és kicsit pihentetni, mozgatni (már ha van rá lehetõség), de sima 5 perces megállás is segített.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem is megfájdult már párszor. Ami segített, meg kellett nyújtani a talpizmokat, mert a hosszú izomból tekerések során nagyon bemerevedtek. Sok esetben szabályosan görcsölt is. Szerencsére ez a probléma megoldódott, már évek óta nem volt ilyen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ezekszerint csak nekem fájdul meg a talpam néha, de ez sem biztos, hogy az SPD bûne. Van itt egy-két olyan pálya, amin másnak is megfájdulna. Ha esetleg mégsem lenne tökéletes a cipõ, válogatni a méreteim miatt úgysem tudnék. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

OFF De, errõl van szó, de a legvégén vannak emlékeim egy ronda letörésrõl, amin nem tudtam még felmenni, de lehet, csak pechem volt, vagy benéztem a nyomot, s nem vettem észre a kerülõt, mint sok más helyen. Amúgy az igazi királykategóriás mászás a S csík a kép alján (majdnem vízszintesen megy a térképen), na az már jó párszor megvolt, de mindig killer.

OFF: az az alsó sárga az brutál, az igen! No nekem meg az nem megy. A felénél van egy pont, ahol megakad az elsõ kerekem (de mindig ugyanott!) és egyszerûen nem bírok átgördülni rajta. De ez már olyan meredek, ha leteszem 1x a lábam, akkor vége, többé nem bírok elindulni. Õszintén szólva azt hittem, ide lehetetlen felmászni, de most, hogy tudom, hogy lehetséges, kicsit megindult bennem a vezérhangya... :-))
On.

Szóval, hogy on is legyek, az õsrégi Shimano M075-öm helyett szeretnék valamit venni, mert szegény kezd nagyon szétmenni. Egy-egy márka mennyire tartós, mik a tapasztalataitok? Van különbség úgy, mint a futócipõknél (mintha az Adidas nem lenne valami megbízgató mostanság, Nike/Salomon jobbak)? Leginkább a kirívó szériák érdekelnek, amiket érdemes elkerülni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF De, errõl van szó, de a legvégén vannak emlékeim egy ronda letörésrõl, amin nem tudtam még felmenni, de lehet, csak pechem volt, vagy benéztem a nyomot, s nem vettem észre a kerülõt, mint sok más helyen. Amúgy az igazi királykategóriás mászás a S csík a kép alján (majdnem vízszintesen megy a térképen), na az már jó párszor megvolt, de mindig killer.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Na azt megnéztem volna, mert az legtetején lévõ 1 méteres letörést szerintem halandó nem mássza meg. ;)

Off.
Lehet, hogy nem egyre gondolunk? :-) Múlt héten is jártam az alább említett ösvényen, csak egy hajszál híja volt, hogy nem sikeredett és az utolsó pillanatban letettem a lábam a legnehezebb helyen. Nagyon sok szerencse is kell hozzá, azt meg kell hagyni, meg a nyomvonal megválasztásán is sok múlik. Van GPS-logom róla valahol, majd elõkeresem. Vagy ha összefutunk egyszer, megsasoljuk, mert lehet, hogy amire te gondolsz, nem hogy fel, de le sem mennék! ;-)
Kb. így lehet valahogy:
Posted Image

On.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Na azt megnéztem volna, mert az legtetején lévõ 1 méteres letörést szerintem halandó nem mássza meg. ;)

Viszont amiért idejöttem: szeretnék egy új cipõt venni. Ami alap, hogy karbontalpa legyen, strapás talpmintázat és csatos rögzítés. Valószínûleg már régen vettem cipõt, mert a legutóbbi M181-182 Shimano 3 éve még 25e pénz volt, most viszont megdöbbenve és lehidalva tapasztalom, hogy ez a szint inkább az 50ezres kategóriát képezi. Vagy csak én nem tudom az ócsó cipõárusító helyeket?

Jól látod, ez a kategória ( 100% verseny ) olyan 40 - 50 között mozog.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Viszont amiért idejöttem: szeretnék egy új cipõt venni. Ami alap, hogy karbontalpa legyen, strapás talpmintázat és csatos rögzítés. Valószínûleg már régen vettem cipõt, mert a legutóbbi M181-182 Shimano 3 éve még 25e pénz volt, most viszont megdöbbenve és lehidalva tapasztalom, hogy ez a szint inkább az 50ezres kategóriát képezi. Vagy csak én nem tudom az ócsó cipõárusító helyeket?

en ezert vettem 181et :) elfekvoben volt vmelyik uzletben, amugy az is vmi 35 volt hivatalosan.

en nem igazan erzem magam gyorsabbnak spdvel, inkabb azt szeretem benne, hogy jobban erzem a bringa visszajelzeseit, illetve egyenletesebben lehet vele haladni, ami csokkenti az ossztelos pumpalo hatasat, ill lazabb talajon konnyebb athaladni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én 1-2 nap alatt belegyüttem...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Vegyél rögtön pedált is. Nem kell túlmisztifikálni, hogy szokni kell. Nem hiszem el, hogy ne lehetne a nap végére belejönni.

nekem pl cca 3000 km alatt se sikerült. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
és nem is kevesen...:)
Persze vannak olyan nagyágyúk (pld. Sam Hill), akik megmaradnak a platformnál, de ez egyes futamokon hátrány számukra.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

Az igen. Sík terepen a kilométerekkel nincs akkora gond, de hegynek fel-le fárasztó.. SPD a normál CC-s dh-ra kiváló. Ha pl. sziklakert éles kövekkel, de egyenesben és van fékút is, akkor bent hagyom a lábam. Ilyen helyen egyébként nem egyszer oldott a patent, akkorákat ütött a terep, de a láncot is lerázta a lánckerékrõl. Ehhez nem para az SPD. DH-s jellegû ütõsebb pályákat inkább elkerülöm, ahol széles taposópedállal érezném magam biztonságban.

DH vilagkupakon is van aki SPD-vel megy.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ja, és felfelé is komoly kihívás, eddig kb. 10-bõl 1x sikerült hibátlanul (értsd: lábletétel nélkül). ;-)

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Én is már rég óta használok SPD-t és az idõ múlásával olyan természetesé vált a használata hogy soha nem kell odafigyelnem rá,például jó példa erre Sopron-sípálya-lefele-gödör-repülés-repülés-repülés-földet érés...majd kiesett fél óra de azt a mai napig nem tudom hogy akasztottam ki a cipõt,ha nem sikerült volna akkor rosszabbul jártam volna.
Én specialized BG-s cipõt használok és nekem se szokott fájni benne a lábam soha.
Neha osszeszavakat a keverem

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha sodrodos a kanyar, en ki szoktam oldani az spdt, es ugyanugy ott a labam, mint taposopedalnal. de lejton a leeresztett nyeregnel a kanyarsebesseg is no valamelyest a sulypont miatt.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Igen, ilyen távokon versenyzünk.
Nekem már az egész technikám úgy van kialakítva, hogy a lábam mindig be van csatolva a pedálba így nem okoz gondot.

Az igen. Sík terepen a kilométerekkel nincs akkora gond, de hegynek fel-le fárasztó.. SPD a normál CC-s dh-ra kiváló. Ha pl. sziklakert éles kövekkel, de egyenesben és van fékút is, akkor bent hagyom a lábam. Ilyen helyen egyébként nem egyszer oldott a patent, akkorákat ütött a terep, de a láncot is lerázta a lánckerékrõl. Ehhez nem para az SPD. DH-s jellegû ütõsebb pályákat inkább elkerülöm, ahol széles taposópedállal érezném magam biztonságban.