Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nálam szintén esedékes új cipõ vétele. Üzletben pár félét felpróbáltam már, alacsony és keskeny lábamfejemre a Shimano-k a legjobbak - persze megpróbálok majd az üzletben mást is.
Kérdésem viszont, hogy megbízhatóság szempontjából a csattal is szerelt cipõk mennyire érik meg azt a pénzt, amivel általában többet kérnek értük, húzásnál például mennyit számít ez? Elég erõsen húzok a pedállal, eddig csak sima tépõzáras SPD-cipõim voltak; a régi 075-ös Shimano félcipõm nem valami jó ebben, az MW80-as téli csukámmal viszont baromi jól lehet húzni is a pedált - igaz, a kettõ közt árban is elég jelentõs volt a különbség anno... Szóval, nincs nagy tapasztalatom ezen a téren, gondoltam megkérdezem. (Visszaolvasni meg lusta voltam több oldalon át, majd talán ma vagy holnap este)
Köszi!

nekem 181es van, rendesen lehet vele huzni - viszont nyiszog a talpa, de ez nem csaton mulik.

Én is vennék egy cipõt, nem is kell feltétlen SPD legyen, mivel sima pedállal használom, de, ha opció, az csak jó. A probléma, hogy a legtöbb cipõ "gyík" lábfejre készül, ezért a Shimano-k szorítanak. Létezik szélesebb lábfejre is cipõ? Elõre is köszi!

shimanonak van wide verzioja.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Én is vennék egy cipõt, nem is kell feltétlen SPD legyen, mivel sima pedállal használom, de, ha opció, az csak jó. A probléma, hogy a legtöbb cipõ "gyík" lábfejre készül, ezért a Shimano-k szorítanak. Létezik szélesebb lábfejre is cipõ? Elõre is köszi!
Dark Archon

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nálam szintén esedékes új cipõ vétele. Üzletben pár félét felpróbáltam már, alacsony és keskeny lábamfejemre a Shimano-k a legjobbak - persze megpróbálok majd az üzletben mást is.
Kérdésem viszont, hogy megbízhatóság szempontjából a csattal is szerelt cipõk mennyire érik meg azt a pénzt, amivel általában többet kérnek értük, húzásnál például mennyit számít ez? Elég erõsen húzok a pedállal, eddig csak sima tépõzáras SPD-cipõim voltak; a régi 075-ös Shimano félcipõm nem valami jó ebben, az MW80-as téli csukámmal viszont baromi jól lehet húzni is a pedált - igaz, a kettõ közt árban is elég jelentõs volt a különbség anno... Szóval, nincs nagy tapasztalatom ezen a téren, gondoltam megkérdezem. (Visszaolvasni meg lusta voltam több oldalon át, majd talán ma vagy holnap este)
Köszi!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
cipész elvileg elbír a tépõzárral
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
mennyi ideig kell normálisan mûködnie egy bringás cipõnek? normális az, hogy 3 év után az egyébként kényelmes, masszív pearl izumi trans alp cipõm tépõzárai meg a fél csatja megadja magát? alig kapott sarat, koszt, párezer km lehet benne, vasárnapi túrázgatós stílusban.
javítanak valahol tépõzárt, racsnit? esetleg lehet kapni valahol ipari minõségû tépõzárat (kézimunkaboltos verzióban nem hiszek).
kösz, tg

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

spd stopli - Google keresés :-)
Szvsz bármelyikboltban - szervizben tudnak adni. Ha nem adok egy bolt címet ahol tuti

Az utóbbiban pedig igazad volt! Találtam olyan boltot ahol kaptam, ráadásul egy fillért nem kértek érte. :-) Léteznek még igazi kereskedõk!!!

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Szvsz bármelyikboltban - szervizben tudnak adni. Ha nem adok egy bolt címet ahol tuti

Zolika!
A gúgli nekem is a barátom!:D De nem akarok egy nyamvadt csavar miatt teljes készletet venni.

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
Azt hiszem, h valaki már felvette a stopli csavar pótlásának kérdését, sajnos nem találom. Van lehetõség beszerezni? Ostoba módon megszakítottam az egyiket.

Ridley Noah Fast 

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Használ valaki Chain Artica-t?
Hogy bírja a keresztpánt tépõzárjának ragasztása ezt a hosszú kemény hideget?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Shimano SM-SH40 adapter (Hajtás | Pedál | Stopli) | Kerékpár Webshop
A fenti linkhez tartozó egyik sülyesztett csavar(14 mm) valamilyen módon kiesett a cipõbõl még nyáron. Szerintetek hol lehetne ilyen beszerezni.

A probike-os ( ProBike - Kerékpárbolt | Szervíz | SCOTT | Magellan | Rock Shox | Shimano) srácoknál minden van a fiók mélyén.

PaulvanDyk

PaulvanDyk

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Shimano SM-SH40 adapter (Hajtás | Pedál | Stopli) | Kerékpár Webshop
A fenti linkhez tartozó egyik sülyesztett csavar(14 mm) valamilyen módon kiesett a cipõbõl még nyáron. Szerintetek hol lehetne ilyen beszerezni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
srácok, ha egy teszt cipõt tudnék szerezni, akkor odaadnám valakinek.
de egyet sem lehet, a shimano sajnos nem ad tesztelésre ilyesmit :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Az sh-d100 az téli cipõ vagy vízálló átmeneti?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
enisenis :) nekem csak kamaslim van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz. :) Ráadásul nekem nagyon fázós a lábam.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

még nem próbáltál shimano sm-mw81-et, azért irod ezt le ilyen bátran :)
attól eltekintve is, hogy minden kupec a saját lovát....

Csatlakozom Tiggerhez én is elfogadok egyet tesztelésre épp kezdõdik a teszt idõszak:) Szívesen vállalok összehasonlító tesztet is:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

még nem próbáltál shimano sm-mw81-et, azért irod ezt le ilyen bátran :)
attól eltekintve is, hogy minden kupec a saját lovát....

szivesen elfogadok egyet tesztelésre :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

arra akartam kilyukadni, hogy ha nem ezt árulnánk, akkor is ezt mondanám ;)

Csak csipkedlek, komolyan ne vedd.:)

becsap

becsap

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Sziasztok!

Diadora Kava cipõt vennék, de nem nagyon találok semmit! Esetleg tudnátok segíteni, hogy lehet-e még egyáltalán kapni?

Csabi