Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Nád

Nád

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok!

Van valakinek közületek 2012-es 661 Filter Spd cipõrõl infója? Használ valaki ilyet?
Fõleg a méretezése érdekelne. Tudtommal az elõzõ verzióhoz képet más (nagyobb) méretezésû.

Elõre is köszi a segítõ válaszokat.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Sh-XC50(N) van? volt? lesz? 42-es méretben érdekelne...
(A Speci Tahó végleg megadta magát, egyben kiszakadt a talplemez a cipõbõl...)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

Kérdéssel fordulnék hozzátok. A Mavic Tempo cipõmben az egyik összehúzó szál elkezdett felfesleni. Ugyan még jól mûködik, de a Karbon bevonat híján, idõ kérdése csak a szakadás. Van pót szál, de egyik cipész sem tudja befûzni. Aza kérdésem, hogy javíttattatok már ilyet? Ha igen, hol? Alpin bike visszadobta, és több más cipész is.
Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van utódja, kettõ is :)
trail vonalon az M162 xc vonalon az XC60

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

M161 nem lesz (kifutott cipõ, és nincs is készlete) az M123 variánsok közt pedig csak a szine az eltérés.

Kár, pedig nagyon jó kis cipellõ!!!
Nekem is az van!

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

M161 nem lesz (kifutott cipõ, és nincs is készlete) az M123 variánsok közt pedig csak a szine az eltérés.

Nagyon köszönöm .

Üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok
SH-M161 nem lesz akcióban ? Illetve meg tudná valaki mondani mi a különbség az M123L és az M123S között ?
Csak a színe ?

Köszönöm .Üdv

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Várunk,köszi. Úgyis fogyóeszköz, sose jön rosszul (77-eshez jó lenne már egy 520as :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok
SH-M161 nem lesz akcióban ? Illetve meg tudná valaki mondani mi a különbség az M123L és az M123S között ?
Csak a színe ?

Köszönöm .Üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Minek várni? https://www.facebook...31326952&type=1

mert még nem kezdtük el kiszállítani õket :D
az akció is hivatalosan csak jövõ héten indul.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ha vkinek csak a cipõ kell a szettbõl egy 520-as pedál jóárasítva érdekelne (Budapest)

(be kellett lássam napi Bp. ingázáshoz az outi pedál és cipõ nem az igazi...)

van egy jó áras 520-asom (bringához kaptam) stopli nélkül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Ha vkinek csak a cipõ kell a szettbõl egy 520-as pedál jóárasítva érdekelne (Budapest)

(be kellett lássam napi Bp. ingázáshoz az outi pedál és cipõ nem az igazi...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

aki mostanában akar Shimano cipõt venni, várjon vele egy-másfél hetet kb ;) hátha lesz hozzá ingyen pedál is...

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
aki mostanában akar Shimano cipõt venni, várjon vele egy-másfél hetet kb ;) hátha lesz hozzá ingyen pedál is...

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Hi!

Érdeklõdnék. Rendelkezem egy Shimano M520-as pedállal és egy Mavic Switchback cipõvel. A bajom az, hogy pár km tekerés után a jobb lában külsõ éle nagyon fáj. A pedált próbáltam állítani, mivel alapból elég csámpás vagyok, tehát a bringával párhuzamos cipõállás nekem nem kényelmes.

Valami ötlet, vagy legalább valami útmutató a pontos beállításhoz?

Jobban jársz ha elmész szakemberhez, pl. speci bg fit-en ezt is nézik és korrigálják.
Egyébként sok mindennel lehet játszani, de ez csak try and error kísérletezés ha egyedül csinálod, bizonytalan eredménnyel. Külsõ lábél fájdalom esetén amire gyanakodnék:
- kifelé dõlõ lábfej
- túl szûk vagy túl szorosra húzott cipõ
- vízszintesen rossz szögben álló stopli
- túl magas nyereg
- (számodra) nem jó cipõ geometria
- aszimmetria (egyik lábad hosszabb vagy egyik lábat jobban terheled stb)

Az elsõ esetben speciális talpbetéttel lehet próbálkozni,vagy alátét a stopli és a cipõ közé a külsõ oldalon, ami kicsit befelé fordítja a lábfejet. A többi triviális.

Tekerj rövideken majd hosszabbakat, szoktasd a lábad a helyzethez (nekem pl. minden síszezonban az elsõ napokban van enyhe külsõ lábél fájdalom, amig meg nem szokja a lábam a bakit). Ha nem segít akkor menj szakihoz.

dpe8

dpe8

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hi!

Érdeklõdnék. Rendelkezem egy Shimano M520-as pedállal és egy Mavic Switchback cipõvel. A bajom az, hogy pár km tekerés után a jobb lában külsõ éle nagyon fáj. A pedált próbáltam állítani, mivel alapból elég csámpás vagyok, tehát a bringával párhuzamos cipõállás nekem nem kényelmes.

Valami ötlet, vagy legalább valami útmutató a pontos beállításhoz?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Megjött az új cipõm - Northwave Striker SBS. Azt hiszem ennyit nem mostanában fogok fizetni cipõért...Ráadásnak fehér, vannak kétségeim, mennyire lesz ez így strapabíró. Bár eddig aki nõ látta, annak tetszett :) Holnap felrakom a stoplikat, aztán jöhet a próba. Majd beszámolok.

Nekem szintén fehér van, új Shimano XC50. Verenyeztem is már vele és megjártam mindenféle idõjárási körülményt, kivéve a havat. Most is szép fehér - bár az zavarna legkevésbé, ha koszolódna. :-) (Cserébe nagyon kényelmes és masszív; s az fontosabb!)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ennyinél teljes ok, de 500 forint érdekes hozzáállás lett volna. Én az alsót venném amúgy, a 3 tépõzár bizalomgerjesztõbbnek tûnik.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Gondolom sejted hogy elírtam :D
17790 vs 23990, az 6200, de feltételezem hogy kapnék egy kis kedvezményt.
Amúgyis rendelek ebikeról nemsokára, külön posta díj már nem lenne.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ha jól értem és az 500 ft-s különbség miatt rendelsz netrõl a bolt helyett, akkor ehhez csak gratulálni tudok, meg sok sikert az esetleges garanciális ügyintézéshez, vagy a hibás termékküldéshez.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"