Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Northvawe celsiuson kivül van más téli SPD-cipõ,ami elérhetõ Mo.-n?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
A Dechatlonban van valami lábmelegítõ izé, tavaly beszéltünk róla és talán valaki be is linkelte. Lehet, h azt kellene kipróbálni? :confused:

Ridley Noah Fast 

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

már nem is merem megrendelni, mert a babona belém fészkelte magát :D

)

Nekem is voltak (vannak) sajna ilyen jellegû anyagi problémáim, azóta elõre elrakom azt a pénzt ha nem avatkozik az életembe a nav vagy hasonló szájbaba...ott szerv.
Off Így vagyok a vázzal már 3 éve. Mikor lenne rá keret tuti nincs semmi, ha meg van egy jó vétel no cash

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Kényes kérdés ez a téli viselet. Én is sokat szenvedtem minden sufni megoldással, de mindig az volt a gond hogy ha vastag zoknit húzol szorít a cipõ és így jobban fázik a lábad mint egy vékonyabba. Erre a normál megoldás igen is egy jó téli cipõ pl. Northwave Celsius ami kb 30-35K ebbõl is érdemes egy számmal nagyobbat venni amibe kényelmesen belefér a téli zoknis lábad.
Vagy költ az ember egyszer ennyit rá ami vélhetõleg jó pár szezont kibír, vagy marad a platform bakancs párosnál.

igazad lehet, bár kezdem azt hinni, hogy üldöz a balszerencse ezzel kapcsolatban

eddig minden évben, amikor már majdnem megrendeltem, mindig közbejött valami váratlan, 3 éve megszûnt a melóhelyem, tavaly meg pl. már meg is rendeltem, mire másnap közölték (lemondtam a rendelést is), hogy a fizum laza 50 ropi nettóval megzuhan és kezdhetek másik szervezetnél 3 hónap próbaidõvel......

már nem is merem megrendelni, mert a babona belém fészkelte magát :D

esetleg beszerzek egy fasza kétoldalas platform pedált, és akkor egyrészt jó lesz évközben is, ha pl. bevásárolni megyünk, illetve tényleg csak a hideg napokon kell bakiban mennem (a legutóbbi télen csak februárban volt igazi hideg)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Kényes kérdés ez a téli viselet. Én is sokat szenvedtem minden sufni megoldással, de mindig az volt a gond hogy ha vastag zoknit húzol szorít a cipõ és így jobban fázik a lábad mint egy vékonyabba. Erre a normál megoldás igen is egy jó téli cipõ pl. Northwave Celsius ami kb 30-35K ebbõl is érdemes egy számmal nagyobbat venni amibe kényelmesen belefér a téli zoknis lábad.
Vagy költ az ember egyszer ennyit rá ami vélhetõleg jó pár szezont kibír, vagy marad a platform bakancs párosnál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Kell bele egy jó sí vagy téli túrazokni, amibe nem izzadsz bele.

ezen már túlvagyok, és nem mûködik

egyrészt elszorítja a lábam, másrészt le is fagy benne ugyanúgy

a legjobb az egy decás rendes téli bringás zokni, meg a jpress thermo, ezek nem túl vastagok, de melegek

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Kell bele egy jó sí vagy téli túrazokni, amibe nem izzadsz bele.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

en azt vettem eszre, hogy nem is "onmagaban" fazik a labam, hanem ha beleizzadok, az kezdi kihuteni. ha pl olyan zoknit hasznalok, ami gyorsan szarad (turazokni), tovabb birom, pedig az sem melegebb, mint masik. ugyanaz a problema, mint minden masnal, hogyan minimalizaljuk az izzadast.

nálam télen 20-30 perc után kezd fázni a lábam, de rájöttem, hogy azért, mert ennyi idõ alatt tud teljesen áthûlni a cipõ talpa

ha leveszem a cipõt és belenyúlok, érzem, hogy a talpbetét a cipõ elsõ részében jéghideg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en azt vettem eszre, hogy nem is "onmagaban" fazik a labam, hanem ha beleizzadok, az kezdi kihuteni. ha pl olyan zoknit hasznalok, ami gyorsan szarad (turazokni), tovabb birom, pedig az sem melegebb, mint masik. ugyanaz a problema, mint minden masnal, hogyan minimalizaljuk az izzadast.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
köszi mindenkinek

eddig én is kamáslival mentem, de nem volt igazán jó, csak az spd miatt tartottam ki mellette. Valóban az a gond, hogy a cipõ talpa áthül, és azon semmi nem segít, illetve ami cipõ méretre jó nyári zoknival, az nem jó télivel.

amúgy minden nap megyek, akár mínusz 20 fokban is, baki, meg taposó pedál van itthon, viszont egy 2-3 ezer forintos bokára való kamáslit azért fogok venni

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

a legjobb pótmegoldást keresem

Akkor a taposó (v. normál pedál klipsszel, én úgy jártam) + túrabakancs megoldás a legjobb. Én is így jártam hosszú évekig a téli cipõm elõtt. Tökéletesen meleg, száraz megoldás még havas terepen is.
A kamáslis (és egyéb sufni tuning) megoldásokkal csak szívtak a haverok, most már mindegyikük téli cipõvel jár.
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Attól függ, milyen hidegben milyen hosszúakat mész. Nekem a munkábajáráshoz a normál SPD cipõ + kamásli tökéletesen megfelel, 2-3 órás fagypont körüli bringázáshoz már kicsit necces. Egy számmal nagyobb cipõ vastag meleg zoknival + ugyanaz a kamásli a tervem erre a télre. Ez sokkal olcsóbb, mint egy spéci téli cipõ.

A nagyobb cipõbe inkább még egy talpbetétet tegyél bele, a stopli a neuralgikus pont, ott fog lefagyni a talpad az áthûlt stoplitól, nekem ez jobban bevált mint a nagyon meleg zokni mert beleizzadsz a kamásli alatt.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts

ok, köszi

minden õsszel elhatározom, hogy veszek téli cipõt, de aztán sosem jön össze ilyen-olyan okok miatt

Attól függ, milyen hidegben milyen hosszúakat mész. Nekem a munkábajáráshoz a normál SPD cipõ + kamásli tökéletesen megfelel, 2-3 órás fagypont körüli bringázáshoz már kicsit necces. Egy számmal nagyobb cipõ vastag meleg zoknival + ugyanaz a kamásli a tervem erre a télre. Ez sokkal olcsóbb, mint egy spéci téli cipõ.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Akkor taposó + bakancs, amibe belefér a vastag zokni is kényelmesen. Én is így mentem egy telet a téli cipõm elõtt.

ok, köszi

minden õsszel elhatározom, hogy veszek téli cipõt, de aztán sosem jön össze ilyen-olyan okok miatt

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Akkor taposó + bakancs, amibe belefér a vastag zokni is kényelmesen. Én is így mentem egy telet a téli cipõm elõtt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

minden mas csak potmegoldas

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
minden mas csak potmegoldas

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

teli spd cipo :D

az most nem megy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
teli spd cipo :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
lassan csereérett az spd cipõm, adidas el more III vagy mi a neve

ez kurva jó, csak ilyet már nem kapni

Viszont néztem a shimano mt 33, m eg 43-at. Az szerintetek jó?

A másik, hogy még mindig téli cipõvel nyûglõdöm. Téli modellt nem akarok venni, az tuti, mert most sok egyéb kiadásom is van. Viszont a kamáslim is kezd tropára menni, szóval az is pénzbe kerül.

Szerintetek mi a jó megoldás?

- profi kamásli (mavicbõl láttam szõrméset is, bár a cipõk talpa a kritikus pont) + az említett cipõ
- ideiglenesen taposó pedál + túrabakancs + túra kamásli

Megjegyzem a BBB winterflex kamásliban eléggé fázik a lábam.