Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Posted 2012. September 13. - 18:38
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2012. September 13. - 18:21
Ridley Noah Fast
Posted 2012. September 13. - 15:38
már nem is merem megrendelni, mert a babona belém fészkelte magát
)
Nekem is voltak (vannak) sajna ilyen jellegû anyagi problémáim, azóta elõre elrakom azt a pénzt ha nem avatkozik az életembe a nav vagy hasonló szájbaba...ott szerv.
Off Így vagyok a vázzal már 3 éve. Mikor lenne rá keret tuti nincs semmi, ha meg van egy jó vétel no cash
Posted 2012. September 13. - 14:39
Kényes kérdés ez a téli viselet. Én is sokat szenvedtem minden sufni megoldással, de mindig az volt a gond hogy ha vastag zoknit húzol szorít a cipõ és így jobban fázik a lábad mint egy vékonyabba. Erre a normál megoldás igen is egy jó téli cipõ pl. Northwave Celsius ami kb 30-35K ebbõl is érdemes egy számmal nagyobbat venni amibe kényelmesen belefér a téli zoknis lábad.
Vagy költ az ember egyszer ennyit rá ami vélhetõleg jó pár szezont kibír, vagy marad a platform bakancs párosnál.
igazad lehet, bár kezdem azt hinni, hogy üldöz a balszerencse ezzel kapcsolatban
eddig minden évben, amikor már majdnem megrendeltem, mindig közbejött valami váratlan, 3 éve megszûnt a melóhelyem, tavaly meg pl. már meg is rendeltem, mire másnap közölték (lemondtam a rendelést is), hogy a fizum laza 50 ropi nettóval megzuhan és kezdhetek másik szervezetnél 3 hónap próbaidõvel......
már nem is merem megrendelni, mert a babona belém fészkelte magát
esetleg beszerzek egy fasza kétoldalas platform pedált, és akkor egyrészt jó lesz évközben is, ha pl. bevásárolni megyünk, illetve tényleg csak a hideg napokon kell bakiban mennem (a legutóbbi télen csak februárban volt igazi hideg)
Posted 2012. September 13. - 13:54
Vagy költ az ember egyszer ennyit rá ami vélhetõleg jó pár szezont kibír, vagy marad a platform bakancs párosnál.
Posted 2012. September 13. - 12:08
Kell bele egy jó sí vagy téli túrazokni, amibe nem izzadsz bele.
ezen már túlvagyok, és nem mûködik
egyrészt elszorítja a lábam, másrészt le is fagy benne ugyanúgy
a legjobb az egy decás rendes téli bringás zokni, meg a jpress thermo, ezek nem túl vastagok, de melegek
Posted 2012. September 13. - 11:55
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2012. September 13. - 09:40
en azt vettem eszre, hogy nem is "onmagaban" fazik a labam, hanem ha beleizzadok, az kezdi kihuteni. ha pl olyan zoknit hasznalok, ami gyorsan szarad (turazokni), tovabb birom, pedig az sem melegebb, mint masik. ugyanaz a problema, mint minden masnal, hogyan minimalizaljuk az izzadast.
nálam télen 20-30 perc után kezd fázni a lábam, de rájöttem, hogy azért, mert ennyi idõ alatt tud teljesen áthûlni a cipõ talpa
ha leveszem a cipõt és belenyúlok, érzem, hogy a talpbetét a cipõ elsõ részében jéghideg
Posted 2012. September 13. - 07:51
Posted 2012. September 13. - 06:52
eddig én is kamáslival mentem, de nem volt igazán jó, csak az spd miatt tartottam ki mellette. Valóban az a gond, hogy a cipõ talpa áthül, és azon semmi nem segít, illetve ami cipõ méretre jó nyári zoknival, az nem jó télivel.
amúgy minden nap megyek, akár mínusz 20 fokban is, baki, meg taposó pedál van itthon, viszont egy 2-3 ezer forintos bokára való kamáslit azért fogok venni
Posted 2012. September 13. - 00:13
Akkor a taposó (v. normál pedál klipsszel, én úgy jártam) + túrabakancs megoldás a legjobb. Én is így jártam hosszú évekig a téli cipõm elõtt. Tökéletesen meleg, száraz megoldás még havas terepen is.a legjobb pótmegoldást keresem
A kamáslis (és egyéb sufni tuning) megoldásokkal csak szívtak a haverok, most már mindegyikük téli cipõvel jár.
Posted 2012. September 12. - 20:05
Attól függ, milyen hidegben milyen hosszúakat mész. Nekem a munkábajáráshoz a normál SPD cipõ + kamásli tökéletesen megfelel, 2-3 órás fagypont körüli bringázáshoz már kicsit necces. Egy számmal nagyobb cipõ vastag meleg zoknival + ugyanaz a kamásli a tervem erre a télre. Ez sokkal olcsóbb, mint egy spéci téli cipõ.
A nagyobb cipõbe inkább még egy talpbetétet tegyél bele, a stopli a neuralgikus pont, ott fog lefagyni a talpad az áthûlt stoplitól, nekem ez jobban bevált mint a nagyon meleg zokni mert beleizzadsz a kamásli alatt.
Posted 2012. September 12. - 18:12
ok, köszi
minden õsszel elhatározom, hogy veszek téli cipõt, de aztán sosem jön össze ilyen-olyan okok miatt
Attól függ, milyen hidegben milyen hosszúakat mész. Nekem a munkábajáráshoz a normál SPD cipõ + kamásli tökéletesen megfelel, 2-3 órás fagypont körüli bringázáshoz már kicsit necces. Egy számmal nagyobb cipõ vastag meleg zoknival + ugyanaz a kamásli a tervem erre a télre. Ez sokkal olcsóbb, mint egy spéci téli cipõ.
Posted 2012. September 12. - 17:53
Akkor taposó + bakancs, amibe belefér a vastag zokni is kényelmesen. Én is így mentem egy telet a téli cipõm elõtt.
ok, köszi
minden õsszel elhatározom, hogy veszek téli cipõt, de aztán sosem jön össze ilyen-olyan okok miatt
Posted 2012. September 12. - 17:04
a legjobb pótmegoldást keresem
Akkor taposó + bakancs, amibe belefér a vastag zokni is kényelmesen. Én is így mentem egy telet a téli cipõm elõtt.
Posted 2012. September 12. - 15:55
Posted 2012. September 12. - 15:13
Posted 2012. September 12. - 15:11
Posted 2012. September 12. - 13:43
Posted 2012. September 12. - 13:23
ez kurva jó, csak ilyet már nem kapni
Viszont néztem a shimano mt 33, m eg 43-at. Az szerintetek jó?
A másik, hogy még mindig téli cipõvel nyûglõdöm. Téli modellt nem akarok venni, az tuti, mert most sok egyéb kiadásom is van. Viszont a kamáslim is kezd tropára menni, szóval az is pénzbe kerül.
Szerintetek mi a jó megoldás?
- profi kamásli (mavicbõl láttam szõrméset is, bár a cipõk talpa a kritikus pont) + az említett cipõ
- ideiglenesen taposó pedál + túrabakancs + túra kamásli
Megjegyzem a BBB winterflex kamásliban eléggé fázik a lábam.