Én ezt nem értem.
Mindennemû elõzmény és utánajárás nélkül (Még egy trailert sem láttam) megnéztem a Halálkeringõt.
Már a plakát és a szereposztás felkeltette a figyelmemet.
És meg kell, hogy mondjam leesett az állam. Azt ugye mondanom sem kell, hogy mivel eddig nem volt igazi magyar thriller (a Kontroll csak súrolta azt), nem volt léc sem, amit át kellett volna ugrani, de az a film egy külföldi viszonylatban is megugorja a szintet szerintem.
Mindkét színész szuper, a fényképezés...nagyon régóta nem láttam ilyen jót, az effektek, a hangok talán sehol nem voltak még ilyen jók.
Aláírom, hogy a cselekmény nagyon lassan bontakozik ki, de ez nem tesze-toszaság, a feszültséget próbálta emelni a rendezõ ezzel is, hogy nem érti a nézõ, hogy most akkor mi is történt az utolsó pillanatig.
Egész végig úgy éreztem magam, mintha egy silent hill részt néznék, de nem a filmet, HANEM A JÁTÉKOT!!! Aki tudja, hogy ez mekkora bók, na annak való igazán a film!
És erre mit látok? Hogy a legtöbb helyen lehúzzák...de nem értem miért. Port.hu-n 5,7/10...lószart...10/10.
Aki fogékony a darkos, elvont, pszicho-thrillerekre lesse meg, még sumákolni sem kell. Ingyen, legálisan:
Halálkeringõ