Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Filmajánló

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3989 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
911 Loose Change. Doksi szept. 11-rõl. Sztem erõsen ajánlott. Olyan kérdéseket feszeget, hogy pl egy Boing, hogy tûnik el teljesen egy 5m átmérõjû falba ütött lyukban vagy vajon miért emelkedett a katasztrófa elõtt a légitársaság részvényinek eladása az átlag többszörösére.
Ez a film kicsit más mint Oliver Stone féle álomprodukció.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Köszi!
"In idem flumen bis non descendimus"

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Nem maradtál le róla, ezen a héten lesz.
http://www.discovery...ben/index.shtml
Rossz volt az idõpont.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Nem mozifilm, de talán érdekességképpen érdemes lehet megnézni a Discovery-n este 10-tõl kezdõdõ filmet, ami Ambrus Attila (Whisky-s) rablássorozatát mutatja be ahogy az az amerikaiak képzeték el.

Lemaradtam róla. Érdemes az ismétlést figyelni?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ez igazabol a Kek bolygo sorozat egyik resze ha jol tudom es mar 2003-as nem mostani (csak most jelent meg nalunk :\)
Az osszes resz nagyon kiraly mindenkepp nezzetek meg. Attenborough-ek kitettek magukert :)
Az egyik reszben pl az ocean mellyen levo "alien"-eket mutatjak. A sci-fi irok elbujhatnak a fantaziatlan szornyeikkel ezek-mellett :)

Egy masik legfrissebb igen nagy munkajuk a Novenyek maganelete, melyben D.A. bacsi mutat egy olyan "tusket" - A novenyek vedekezo mechanizmusarol volt szo - mint a kiralytuske (tudjatok ami minden iranybol lyukaszt ) csak az kb. 10x nagyobb. Na az nemtom mit csinalna, de valoszinu cafatokra szaggatna gumit.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Meglett, a Kék mélységre gondoltam. Állítólag nagyon jó képek vannak benne, csak kicsit kevés a kommentár, nem mindig tudja az ember mit lát. Majd bõvebben, ha megnéztem.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Van/lesz most vmi mélytengeri természetfilm a mozikban. Mi a címe?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nem mozifilm, de talán érdekességképpen érdemes lehet megnézni a Discovery-n este 10-tõl kezdõdõ filmet, ami Ambrus Attila (Whisky-s) rablássorozatát mutatja be ahogy az az amerikaiak képzeték el.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Hmm ezekre is egyszer majd sort kerítek :)

Most a Lars von Trier trilógiába (Hullámtörés, Idióták, Táncos a sötétben) kezdtem bele, eddig a Hullámtörést láttam, nagyon tetszett :) Ma este a következõ rész :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Talán Húsevõ aláírásában volt, hogy a Polanski: A bérlõ c. filmje nyomasztó. Tegnap láttam, igen, valóban az, "érdekes" film :)

Jaja. Nekem tetszett. A Rosemary gyermekét is érdemes megnézni Polanskitól ebben a kategóriában, az kicsit kevésbé durva, de hasonló.

Ha már Jarmusch, akkor 2 könnyen emészthetõ film tõle; Dead man, Szellemkutya. Ja, és mókás volt a Hervadó virágok is.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Azért nem olyan régi, 2005-ös. Sajnos nekem nincs meg. Valahonnal beszerezhetõ? Vagy nekem is illegális tevékenységbe kell kezdenem?

Ne tedd, tékákban elõfordul - mondjuk a székesfehérvári City Téka tulajdonosa megdöbbentõen sok jó filmet beválogat a gyorsan, nagyon pörgethetõ (értsd: állandóan kint lévõ) mai filmek közé. (Jim Jarmusch összes, etc.)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Tudom, kiszámoltam népességhez viszonyítva is, úgy valóban nem volt érdekes annyira :P

Egyébként azt nem mondom, hogy rossz lenne bármelyik Moore film, viszont õ is éppen úgy befolyásolja a nézõt, ahogy a többi médium, csak éppen más irányba.

Talán Húsevõ aláírásában volt, hogy a Polanski: A bérlõ c. filmje nyomasztó. Tegnap láttam, igen, valóban az, "érdekes" film :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a gond csak az, hogy a gyilkosságokat nem a földterület, hanem az emberek követik el...
Ennélfogva a számításod nekem kicsit sarkít. (bár ez a szép a statisztikában :) ) Számoljunk másképp:
USA népesség: ~300millió
Németo. népesség: ~85millió

Ha így arányosítunk, akkor az USA-ra ~1400 gyilkosságnak kellene jutni. (ha Németo. 385). Nekem a 12000 nagyságrendekkel tûnik többnek...

Az igazán megdöbbentõ az, amikor látod, mennyibe kerül fegyvert vennie egy igazán szakadt, gumicsizmás, favágóinget-farmerbe-betûrt, kalapos, vörösnyakú 20 éves gyereknek Texasban. Bemegy a szabadidõboltba, kinézi a vitrinbõl a fegyvert, az eladó kirak neki párat, elmondja melyik miért jó, a srác forgatja kicsit õket, aztán megy a kasszához és fizet. Ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el...
Ez már igazán OFF volt, bocsi. (bár a kóla,puskához kapcsolódott)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Én Németországra ~380 körüli számra emlékszem.

És milyen érdekes a statisztika:
Amerika területe ~9,4M km^2
Németországé ~0,36M km^2

Vagyis Am ~26-szor akkora, így azt láthatjuk, hogy területhez viszonyítva nincs nagyságrenddel több gyilkosság: 385*26=10010

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
engem az rázott meg igazán amikor arrol kezdett el beszélni, hogy bizonyos országokban elõzõ évben hány fegyverrel elkövetett erõszakos gyilkosság történt(a számok nem pontosak)

Németország: 65
Canada:10 (általában amcsik)
Ausztrália: 40
anglia: 80
USA: 12000

ehh
jahh és Kanadába majdnem másfélszer annyi fegyver van....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Es azt lattatok amikor Michael Moore felrobban hamburger zabalas kozben hogy megsemmisitse az amerika commando fohadiszallasat? :)
A temavalasztasa az jo, csak hat ki szereti ha leegetik :)
Ezen csak mi rohogunk, nekik sirniuk kene.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Senki bolondja (Nobody's fool)

Paul Newman/Bruce Willis

Elsõre szokványos amerikai sz@rnak tûnik, s aztán kiderül: zseniáls dráma.

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
én meg megvettem 990- ér tecskóba dvd-n
teccett
meg a farenheit 911, azt is õ rendezte ha jól emlékszem

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
moziban láttam.
igaz, nem 2002es. csak sok rész volt a 2002es választásról. az kavart be.
de utánna még mutatták gyúrcsányt is.
a puska kóla alap.
azt is moziban láttam elõször.
vagy 1 hónapja volt a királyi 1en.
Michael Moore sorozat volt. minden vas. este 1 film.

állítólag odakint nem szeretik Michael Moore-t.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

már régi film de: kulcsár és a haverok.
2002es választás után készült.
a 2006-os év politikai hülyeségeitõl legszivesebben elköltöznék MO-ról.
a film megnézése után csak erõsödik bennem ez az érzés.

Azért nem olyan régi, 2005-ös. Sajnos nekem nincs meg. Valahonnal beszerezhetõ? Vagy nekem is illegális tevékenységbe kell kezdenem?

---

M2, augusztus 31., 22:40: Kóla, puska, sültkrumpli (kan.-am.-német szatíra, 2002) (16)

"Átlagos amerikai reggel volt: a farmer kiment a földjére, a tejesember kiszállította a tejet, az elnök pedig lebombázott egy újabb országot, melynek a nevét ki sem tudjuk ejteni." - hangzik el Michael Moore óriási port és politikai botrányt kavart filmjében. Az elsõ mondat, amit az amerikai gyerekek az USA történelmérõl megtanulnak, nagyjából így hangzik: "A zarándokok azért jöttek Amerikába, mert féltek az üldöztetéstõl." Tehát féltek. Azután mi történt? Idejöttek a zarándokok, félelembõl, találkoztak az indiánokkal és féltek tõlük, így hát megölték õket." És ezt a sort folytathatnánk: napjainkig...

1999. április 20-án, azon a napon, amikor az USA a legnagyobb erejû bombázást hajtotta végre a koszovói háborúban, a Columbine Középiskolában vérengzés történt: diákok lõttek diáktársaikra. Ez a megrázó eset indította Michael Moore-t, hogy elkészítse játékfilm hosszúságú, merész dokumentumfilmjét az USA és az agresszió kapcsolatáról. Elevenbe vágóan éles szellemmel indul Moore "vidám" felfedezõútra Amerika szívébe, hogy lássa és láttassa, miért van tele brutális erõszakkal az amerikaiak élete, miközben megállás nélkül a boldogságot keresik?!

A Kóla, puska, sültkrumpli rendkívüli erejû film. Erkölcsi értelemben elmarasztaló vádbeszéd a félelem kultúrája ellen, egy olyan világ ellen, amelyben az emberek állig felfegyverkeztek és aztán az indulatok elszabadulásával ámokfutóvá lettek. Mint hazájában a legismertebb szatirikus és társadalmi kérdésekkel is foglalkozó dokumentarista, ezzel a szó legszorosabb értelmében úttörõ jelentõségû filmmel Michael Moore egy olyan merész kérdést tesz fel, amelyet egyetlen amerikai sem merne megfogalmazni manapság, ezekben a vadul hazafias idõkben: "Lõfegyver-bolond nemzet vagyunk-e, vagy egyszerûen csak bolondok?"

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]