Jelentkezz be Regisztrálj
Filmajánló
Írta 2006. szeptember 29. - 09:54
Ez a film kicsit más mint Oliver Stone féle álomprodukció.
Írta 2006. szeptember 27. - 00:40
Írta 2006. szeptember 27. - 00:28
http://www.discovery...ben/index.shtml
Rossz volt az idõpont.
Írta 2006. szeptember 26. - 23:47
Lemaradtam róla. Érdemes az ismétlést figyelni?Nem mozifilm, de talán érdekességképpen érdemes lehet megnézni a Discovery-n este 10-tõl kezdõdõ filmet, ami Ambrus Attila (Whisky-s) rablássorozatát mutatja be ahogy az az amerikaiak képzeték el.
Írta 2006. szeptember 26. - 23:42
Az osszes resz nagyon kiraly mindenkepp nezzetek meg. Attenborough-ek kitettek magukert
Az egyik reszben pl az ocean mellyen levo "alien"-eket mutatjak. A sci-fi irok elbujhatnak a fantaziatlan szornyeikkel ezek-mellett
Egy masik legfrissebb igen nagy munkajuk a Novenyek maganelete, melyben D.A. bacsi mutat egy olyan "tusket" - A novenyek vedekezo mechanizmusarol volt szo - mint a kiralytuske (tudjatok ami minden iranybol lyukaszt ) csak az kb. 10x nagyobb. Na az nemtom mit csinalna, de valoszinu cafatokra szaggatna gumit.
Írta 2006. szeptember 24. - 10:38
Írta 2006. szeptember 23. - 16:56
Írta 2006. szeptember 22. - 20:46
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. szeptember 07. - 19:00
Most a Lars von Trier trilógiába (Hullámtörés, Idióták, Táncos a sötétben) kezdtem bele, eddig a Hullámtörést láttam, nagyon tetszett Ma este a következõ rész :-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. szeptember 07. - 09:28
Talán Húsevõ aláírásában volt, hogy a Polanski: A bérlõ c. filmje nyomasztó. Tegnap láttam, igen, valóban az, "érdekes" film
Jaja. Nekem tetszett. A Rosemary gyermekét is érdemes megnézni Polanskitól ebben a kategóriában, az kicsit kevésbé durva, de hasonló.
Ha már Jarmusch, akkor 2 könnyen emészthetõ film tõle; Dead man, Szellemkutya. Ja, és mókás volt a Hervadó virágok is.
Írta 2006. szeptember 06. - 11:01
Ne tedd, tékákban elõfordul - mondjuk a székesfehérvári City Téka tulajdonosa megdöbbentõen sok jó filmet beválogat a gyorsan, nagyon pörgethetõ (értsd: állandóan kint lévõ) mai filmek közé. (Jim Jarmusch összes, etc.)Azért nem olyan régi, 2005-ös. Sajnos nekem nincs meg. Valahonnal beszerezhetõ? Vagy nekem is illegális tevékenységbe kell kezdenem?
Írta 2006. szeptember 06. - 10:25
Egyébként azt nem mondom, hogy rossz lenne bármelyik Moore film, viszont õ is éppen úgy befolyásolja a nézõt, ahogy a többi médium, csak éppen más irányba.
Talán Húsevõ aláírásában volt, hogy a Polanski: A bérlõ c. filmje nyomasztó. Tegnap láttam, igen, valóban az, "érdekes" film
Írta 2006. szeptember 06. - 00:51
Ennélfogva a számításod nekem kicsit sarkít. (bár ez a szép a statisztikában ) Számoljunk másképp:
USA népesség: ~300millió
Németo. népesség: ~85millió
Ha így arányosítunk, akkor az USA-ra ~1400 gyilkosságnak kellene jutni. (ha Németo. 385). Nekem a 12000 nagyságrendekkel tûnik többnek...
Az igazán megdöbbentõ az, amikor látod, mennyibe kerül fegyvert vennie egy igazán szakadt, gumicsizmás, favágóinget-farmerbe-betûrt, kalapos, vörösnyakú 20 éves gyereknek Texasban. Bemegy a szabadidõboltba, kinézi a vitrinbõl a fegyvert, az eladó kirak neki párat, elmondja melyik miért jó, a srác forgatja kicsit õket, aztán megy a kasszához és fizet. Ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el...
Ez már igazán OFF volt, bocsi. (bár a kóla,puskához kapcsolódott)
Írta 2006. szeptember 06. - 00:31
És milyen érdekes a statisztika:
Amerika területe ~9,4M km^2
Németországé ~0,36M km^2
Vagyis Am ~26-szor akkora, így azt láthatjuk, hogy területhez viszonyítva nincs nagyságrenddel több gyilkosság: 385*26=10010
Írta 2006. szeptember 05. - 21:02
Németország: 65
Canada:10 (általában amcsik)
Ausztrália: 40
anglia: 80
USA: 12000
ehh
jahh és Kanadába majdnem másfélszer annyi fegyver van....
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. szeptember 05. - 00:28
A temavalasztasa az jo, csak hat ki szereti ha leegetik
Ezen csak mi rohogunk, nekik sirniuk kene.
Írta 2006. szeptember 01. - 14:43
Paul Newman/Bruce Willis
Elsõre szokványos amerikai sz@rnak tûnik, s aztán kiderül: zseniáls dráma.
Írta 2006. szeptember 01. - 13:52
teccett
meg a farenheit 911, azt is õ rendezte ha jól emlékszem
Írta 2006. szeptember 01. - 09:04
igaz, nem 2002es. csak sok rész volt a 2002es választásról. az kavart be.
de utánna még mutatták gyúrcsányt is.
a puska kóla alap.
azt is moziban láttam elõször.
vagy 1 hónapja volt a királyi 1en.
Michael Moore sorozat volt. minden vas. este 1 film.
állítólag odakint nem szeretik Michael Moore-t.
Írta 2006. augusztus 31. - 21:40
Azért nem olyan régi, 2005-ös. Sajnos nekem nincs meg. Valahonnal beszerezhetõ? Vagy nekem is illegális tevékenységbe kell kezdenem?már régi film de: kulcsár és a haverok.
2002es választás után készült.
a 2006-os év politikai hülyeségeitõl legszivesebben elköltöznék MO-ról.
a film megnézése után csak erõsödik bennem ez az érzés.
---
M2, augusztus 31., 22:40: Kóla, puska, sültkrumpli (kan.-am.-német szatíra, 2002) (16)
"Átlagos amerikai reggel volt: a farmer kiment a földjére, a tejesember kiszállította a tejet, az elnök pedig lebombázott egy újabb országot, melynek a nevét ki sem tudjuk ejteni." - hangzik el Michael Moore óriási port és politikai botrányt kavart filmjében. Az elsõ mondat, amit az amerikai gyerekek az USA történelmérõl megtanulnak, nagyjából így hangzik: "A zarándokok azért jöttek Amerikába, mert féltek az üldöztetéstõl." Tehát féltek. Azután mi történt? Idejöttek a zarándokok, félelembõl, találkoztak az indiánokkal és féltek tõlük, így hát megölték õket." És ezt a sort folytathatnánk: napjainkig...
1999. április 20-án, azon a napon, amikor az USA a legnagyobb erejû bombázást hajtotta végre a koszovói háborúban, a Columbine Középiskolában vérengzés történt: diákok lõttek diáktársaikra. Ez a megrázó eset indította Michael Moore-t, hogy elkészítse játékfilm hosszúságú, merész dokumentumfilmjét az USA és az agresszió kapcsolatáról. Elevenbe vágóan éles szellemmel indul Moore "vidám" felfedezõútra Amerika szívébe, hogy lássa és láttassa, miért van tele brutális erõszakkal az amerikaiak élete, miközben megállás nélkül a boldogságot keresik?!
A Kóla, puska, sültkrumpli rendkívüli erejû film. Erkölcsi értelemben elmarasztaló vádbeszéd a félelem kultúrája ellen, egy olyan világ ellen, amelyben az emberek állig felfegyverkeztek és aztán az indulatok elszabadulásával ámokfutóvá lettek. Mint hazájában a legismertebb szatirikus és társadalmi kérdésekkel is foglalkozó dokumentarista, ezzel a szó legszorosabb értelmében úttörõ jelentõségû filmmel Michael Moore egy olyan merész kérdést tesz fel, amelyet egyetlen amerikai sem merne megfogalmazni manapság, ezekben a vadul hazafias idõkben: "Lõfegyver-bolond nemzet vagyunk-e, vagy egyszerûen csak bolondok?"
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]