Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Zemplén Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
1012 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Vkinek nincs esetleg 1 videóya 1 rövidtávos hüjjjegyerekrõl,ahogy a befutónál a célvonal helyett a körforgalom felé sprintel L?esetleg oldalbordát kell megkérdezni,mert akkor még nem voltak sokan benn max ~4-5 Mber...

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
én is lenyomtam a 35öt. azzal az ezévi 500km-el a lábamban elég érdekes volt.
nagyon tetszett a maraton.
jól ki volt szalagozva. fõleg a figyelmeztetések tetszettek.
gyönyörû volt a táv amikor sikerült kicsit nézelõdni.
egy póló tényleg jól esett volna.
a tésztát nem kóstoltam mert hamar leléptünk a gyomrom + elég rosszul volt.

mielõbbi jobbulást YetiMoe tesójának.
ha tudunk jövõre feltétlen eljövök.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
http://pix.bikemag.h...firHawat/ZM2005

Pár béna kép.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
hátnaja, fiatalság...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts

-a mezõ közepén nekem fejtörést okozott hogy hogyan tovább, de aztán egy kolléga a sasszemével meglátott valami fehéret lengedezni messze elõttünk egy bokor ágán.

Az sztem én voltam :P
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Sziasztok!

Most hirtelenjében nem is tudom, hogy mit írjak, de megpróbálok tárgyilagos lenni bár nem biztos, hogy ez sikerülni fog.

Szóval ez volt az elsõ MX versenyem amin eltévedtem pedig rendszeresen járok azokra és TT-ni is. A probléma csak ott van hogy maraton versenyre az ember nem visz magával térképet és egy eltévedés után a helYes irány megtalálásához vissza kell menni az utolsó jó jelzésig.

Az elsõ elkavarás után még meglett a sárga út csak 20 percünk bánta és 1,5 km mászásunk (a 3-as elágazásnál (31 km) valaki átszalagozott - csak az az érdekes ebben számomra, hogy az eleje még megtalálta a helyes irányt). Ezt javítottuk, de kb 1,5 km mászóka után megint jött egy rossz helyen lévõ szallag, amit ismét 10 percünk bánt. Szerencsére megint megtaláltuk a helyes utat és utána már bíztunk abban, hogy nincs több átszallagozás. Sajnos kb 2 km után volt még és mi ezt ismét bekaptuk. Ezek után már nem akartunk fölöslegesen visszamenni (ki tudja, hogy még hány helyen fogad hasonló kép), igy térkép alapján próbáltuk megtalálni a pályára visszavezetõ helyes utat. Ez egy sorompónál sikerült is, de míg a csapat fele a pályával szemben indult el felkeresni a kimaradt két frissítõ pontot, a másik fele innentõl a pályá nyomvonalát követte.

Nekünk természetesen így már vége volt a versenynek és semmi értelme nem volt a leutazásnak, nevezésnek, indulásnak. A célban mikor közölték, hogy 3 vagyok mondtam, hogy csak 2. és nem a hosszú távon hanem a közép hosszún. Remélem a rendezõk valamit kitalálnak annak a kb 15-20 embernek a kárpótlására, akik így jártak (pl jövõre ingyen indulás, stb.).

Ennek ellenére a pálya nyomvonala - már amit láttam belõle - szuper volt és a maradék két frissítõ állomással sem volt gondom, bár mivel a többit elkerültük így nekünk túl messze voltak egymástól és ezért néha megálltunk szedrezni is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Túléltem.
Elõtte mondták a haverok hogy sok lesz az 55. Igazuk volt...
Fõleg hogy a 31. km-nél sikerült bedõlnöm a patakba aminek következtében lerohadt a h. váltóm. 3 sebesség maradt, amibõl 2 végig mûlködött is...:-)
Nemazigazi:

-talán tényleg lehetett volna póló, vagy valami amit viselhetünk, bár ez a kerámia meg elég egyedi, szal...
-a mezõ közepén nekem fejtörést okozott hogy hogyan tovább, de aztán egy kolléga a sasszemével meglátott valami fehéret lengedezni messze elõttünk egy bokor ágán.

A maraton a Wenson, a Bükk és a Mátramaratonnal összehasonlítva szvsz igen kemény, de ez már a pozitívumok közé tartozik, mint ahogyan a meglehetõsen változatos (beton, földes-füves-köves utak, mezõ-40 fok a napon, patakok/eh-eh/, szeder-csalán-akác, etc.) terep is. A tészta ízlett, szvsz a hajtûkanyar sem gáz, legalább nem szállnak be a beérkezõk 50-nel a tumultusba a célban. Az esõrõl és a sárról nem tehet senki, illetve aki igen az meg ne biztos hogy olvassa a fórumot...:-)
Szal jó volt. Jövõre ugyanitt/ott(?).

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
55 km
Nekem nagyon tetszett a verseny. Hatalmas katartikus élmény volt beérkezni.
Féltem attól a dózerútról jobbra levezetõ vízmosott meredek kis ösvénytõl és nagy örömömre kimaradt! Emlékszem ott tavaj páran összetörték magukat.
És féltem az utolsó betonlapos hullámvasúttól a végén, de láttam, hogy az is kimaradt. De tavaj az tetszett, csak nem tudom lett volna-e erõm még hozzá.
Szóval szerintem tökéletes volt a pálya jelölése, nem tévedtem el és volt benne mindenféle és nagyon szép vidéken voltunk. És nem volt annyi sár, mint tavaj! :)
Egyetlen hiányt találtam, az utolsó frissítésnél csak banán volt, hiányoltam volna a nápolyit, de szerencsére az elsõ ponton vettem magamhoz egy tartalékot is. De hozzá kell tennem, hogy az utolsók között jöttem, gondolom addigra elfogyhatott. Nekem nagyon jól esett a célban a tészta.
A lényeg a lényeg, nagyon tetszett a verseny.

Ja és nagyon finom volt a málna a második hegyre felvivõ dózerúton féltávnál. :)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Nálam van pár kép. Fõleg a rajtról, meg a beérkezés utáni döglésrõl. Mindjárt felb@szom a képtárba...

Pittyke

Pittyke

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
A tavalyihoz képest elõnyére változott, mind a szervezés, mind a pálya (középtáv).
Azon paráztam az elején, hogy hogyan fogom elérni a negyed6-os vonatot, erre negyed3-kor már célba értem :)
Már csak az eredményekre vagyok kíváncsi. Meg a képekre is.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Ez is megvolt. Jó volt. :)
A negatívumok (bár többnyire nem a szervezõk hibája):
-ha nem az élen haladtál, akkor már nagyon kijáródott a sár... iszonyat csúszósz volt helyenként
-az elején (kb. 7. km) volt két szakasz, amin fel lehetett volna mókuskerekezni, ha nem pattan le mindenki a paripájáról
-a visszafeél vezetõ közös szakaszon, a kisebb szerpentines mászás utáni jobbkanyar után jött egy füves, göröngyös rész. nekem az nem volt szimpi
-utálom, hogy minden erdei utat szétjárnak az erdészet gépjármûvei 30cm mély keréknyomokkal
-csalán... :)
-nem ízlett a tészta :)
-a célvonal elötti hajtûkanyar... miért nem a felsõ bejáratnál volt a cél?

Pozitív:
-jó hangulat
-szép terep
-változatos pálya
-megosztott indítás

Eredmények hol vannak???

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
hellosztok

na megvolt életem elsõ maratonija. a középtávon, az 55 km-en indultam.
nekem tetszett a pálya, fõlega zért mert volt benne minden: hegy, vízátkelés, sár, stb.
a 48. km-t leszámítva jó volt, ott ugyanis fikáltam egy nagyot, és elég rendesen összetörtem magam. de szerencsére a kerónak nem lett nagyobb baja, egyedül a kmóra vezetéke szakadt el.
a pólot én is hiényoltam, de hát nem lehet minden tökéletes.
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

Brick

Brick

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Tetszett a verseny, köszönet a rendezõknek, köszönet a sok patakátkelésért!

Erdõbénye után sikerült csúnyán letérni, kb 30-an hiába másztunk meg egy meredek domboldalt :( ettõl eltekintve minden tökéletes volt, jövõre ugyanitt!

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
:) jó, de mi halálra izgultuk magunkat, hogy hol lehet mááár.

Izé

cmaxx

cmaxx

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Hiányoltam a tavalyi szõlõtõkés mászást a legvégérõl.Kb 50km-nél középtávon volt egy veszélyes vizmosta 30cm mély árok a kanyar után.Elõtte eléggé lehetett szaggatni lefelé és ekkor jött a meglepetés,óriási zakózás!Esetleg ki lehetett volna jelölni hogy veszélyes szakasz.Jövõre ugyanitt!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

ja vazze. Szegény apám felmászott 1 hegyre, amire nem kellett volna. Húú, de mérgesek voltunk. Egyszer tudjam meg kivolt...

Sztem faterodnak nem tett be a dolog,sõt,ahogy Lnéztem,még élvezte is:)

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
ja vazze. Szegény apám felmászott 1 hegyre, amire nem kellett volna. Húú, de mérgesek voltunk. Egyszer tudjam meg kivolt...

Izé

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Nekem a legjobban ezen a maratonon az tetszett, amikor szembe mentünk hosszútáv élmezõnyével, és azok csak néztek, mint aki még nem látott hülyéket.
Ja annak, aki leszaggatta a jelzéseket, meg áthelyezte õket annak minimum egy hatalmas aranyeres csomót kívánok a s*ggére, hogy fájjjjon!
A polót én is hiányoltam, de nagyon. Most mit kezdjek egy koronggal, megpróbáltam megenni, de rossz az íze.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
muhahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bocs most értem haza fáradt is vagyok meg izé és mit is akartam mondani? tjah yó volt a marcsi eredmények vannak vkinél,vagy ne reménykedjek?:)

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Meddig maradnak kinnt a kis zászlócskák, amik az útvonalat jelölték ?
(kéne menni még 1 kört :))

Izé