Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Zemplén Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
1012 replies to this topic

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
http://zm2005.fw.hu/rajtcel/
http://zm2005.fw.hu/hidegkut/
Holnap lesznek tovabbi kepek.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
A 95 km-es táv pályakijelölésének erdõbénye utáni részének bontásánál két elszalagozást láttam. Erdõbénye után kb. 5 km-re áttettek egy szalagot egy egész kis leágazásra. Elég sok nyom volt, de remélem ott hamar megfordultak, mert szinte járhatatlan volt az út. Egy kilometerrel kesõbb pedig egy teljes útlezárást tettek át a jó útra (Egy nagy kapu volt ott.) Egyet pedig még verseny közben javítottak.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Egyetértek, errõl csak annyit, hogy egy 1 km-es elkavarás még okés (nem okés, de megérthetõ) - de ha már valaki 5 km-e megy egy jelöletlen dzsungelben, s nem tûnik fel neki...Erdõbénye után a füves rázópados úton volt egy fura helyzet, ahol nem volt egyértelmû - ergó lasabban mentem, s iszonyat figyeltem, kábé 50 méterig, mire megláttam a szalagot. Figyelni kell.

Nekünk még ott nem voltak gondjaink.

Most néztem meg a térképen, hogy pontosan hol kezdõdött az a bizonyos problémás szakasz és érdekes, hogy Pokolkút-nál, (egy rossz helyen lévõ szallag Hollós hegynél) illetve Pokolkúti gerenc-nél volt az átszallagozás. Gondolom a pokol fenekére akartak bennünket küldeni, de ez nem sikerült.

Igaz a két kamaradt frissítõpont hiánya miatt gyakran meg kellett állnunk szedrezni az út szélén útban a negyedik frissítõpont felé. :o

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Közben agyalok, hogy a szalagleszedést/átrakást hogyan lehetne jövre megoldani (mert megoldani mégiscsak nektek kellene, azaz necces környéken (és most télleg nem szeretnék szociológiai értekezésbe belemenni) ezeket az "extrákat" el kell követni)...és a következõket javasolnám:

-asszimmetrikus nyilak, pl egyik fele fekete, másik fehér (negatív), s mindig a feketét a föld felé rakni - namost ez már messzirõl üt, ha meg van fordítva, s nem is annyira macerás, csak mondjuk a gyártás során 50% ilyen, 50% olyan fajtát kell csinálni
-felfestés/felszórás - na azt fordítsa meg valaki...

Nehéz kivédeni, mert hosszú a pálya, de átgondoljuk a dolgot.

-még annyit, hogy vega-paszta mégiscsak lehetett volna, pl némi gombás szósz - a nénik mindenesetre remekül improvizáltak, szóval nem maradtam éhen...

Elméletileg kellett volna lennie diós és mákos tésztának is. A fentebb leírtak miatt nem volt.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Lényeg, hogy a célidõk jelenleg "csak" papíron és videón vannak meg, Mádon. Szalagleszedés után jön haza thread az anyaggal (remélhetõleg még ma), azután gépre visszük az adatokat (remélhetõleg holnap), és lesz eredmény.

Közben én hazajöttem, de aki feldolgozza az adatokat, az még ott maradt, és szerdára igérte.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Mivel a hosszú táv meghirdetett színtideje 8 óra volt, ezért este 18:00-ig beérkezõknek is járt volna tészta... Akinek korában adtak repetát, azoknak csak ezen kereten felül lehetett volna adni.

Én leadtam listát, ami kell a kajához... Aki ott fõzõtt felülbírálta, és kimardt több mint 30 kg tészta, mert nem volt rá trutyi.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

de nincs ott akkor azért nem nyomod tovább ész nélkül 30-al felfelé fölöslegesen

Egyetértek, errõl csak annyit, hogy egy 1 km-es elkavarás még okés (nem okés, de megérthetõ) - de ha már valaki 5 km-e megy egy jelöletlen dzsungelben, s nem tûnik fel neki...Erdõbénye után a füves rázópados úton volt egy fura helyzet, ahol nem volt egyértelmû - ergó lasabban mentem, s iszonyat figyeltem, kábé 50 méterig, mire megláttam a szalagot. Figyelni kell.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Meddig maradnak kinnt a kis zászlócskák, amik az útvonalat jelölték ?
(kéne menni még 1 kört :))

24 órát kaptunk az erdészettõl, hogy eltakarítsuk. Már meg is történt.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Szerdára igérték, hogy megkapom az eredménylistát. Azonnal ki fogom írni a honlapra.
Elnézésést a késésért.

Most kezdem olvasni a hozzászólásokat. Igyekszem válaszolni mindenre.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

a karó hülyeség.
kitelepíteni annyi sok karót nehézkes. beütni csak kalapáccsal lehet csak de kihúzni kilehet kézzel is és ha valaki bedobja a susnyásba már az is elég. nem tudod merre menjél.

Persze, hogy több munka van vele, de Sopronban és Szilváson mûködött és ha tudod, hogy ott kellene lenni, de nincs ott akkor azért nem nyomod tovább ész nélkül 30-al felfelé fölöslegesen. Átrakni és kitépni is nagyobb munka mint a szallag (persze a karó felhasználható a kertben is így ott tényleg potenciális veszélynek van kitéve)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azaz ma. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Már az elõbb megtudhattuk, hogy legkorábban holnap tudják gépre vinni az eredményeket.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
a karó hülyeség.
kitelepíteni annyi sok karót nehézkes. beütni csak kalapáccsal lehet csak de kihúzni kilehet kézzel is és ha valaki bedobja a susnyásba már az is elég. nem tudod merre menjél.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
eredményekrõl lehet már tudni vmit?
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
- a szallag is jó, minél több van belõle annál macerásabb leszedni is, de kell mellé más is a kritikus helyekre (minden hely kritikusnak számít ahol sok túrista bóklászik illetve a településekbõl rövid úton ki lehet érni)

ilyen lehet
- a kõporos szórás (ezt akár addig is lehet fokozni, hogy egy motoros a mezõny elõtt és egész úton húz maga után egy csíkot)
- a levert karókon levõ a nyilak

A szallaggal csak az a gond, hogy túl könnyû letépni illetve átrakni - a kõpor eltüntetése macerásabb, a karók átrakása sem egyszerû mivel kézzel leverni nehézkes (kell hozzá egy nagy kõ) illetve átragasztani/szögelni a jelzés irányát szintén idõigényes (pl.: a karók a keresztezõdések elõtt vannak jobb oldalt kb X méterrel, rajta jelzés, hogy hányadik). A telefonos segítség hívása necces is lehet, mert oda térerõ kell.

Most kipihenten van még egy-két negatívum amit én hiányoltam, de lehet másoknak ez nem érdekes:
- egy két az igazán veszélyes szakasz elején vagy végén nem láttam egyetlen egy rendezõt sem, így baj esetén nem tudjom ki tudott volna ott a helyszínen segítséget nyújtani
- bringamosás így nagyon gázos lesz, ha a résztvevõk létszáma tovább növekszik
- a kerámiát talán jó lett volna alapból ellátni valamilyen akasztóval is, mert így csak asztalra, polcra élével állítva tehetem (a kerámia másik hátránya, hogy sajnos törik és ezért könnyen megsemmisülhet ez a szép emlék, lsd. 2. DM, ahol üvegbõl készült emlékérmet adtak és azt egyik haverom sikeresen leejtette)

Gondolom örökké lesznek hiányosságok, mert nekünk versenyzõknek semmi sem elég jó, de talán ezek a hangok a rendezõknek is segítenek a továbblépéshez/fejlõdéshez, ha a folytatást tényleg komolyan gondolják (a tavalyi hibák idén javítva, az idei hibák jövõre javaítva és a végén mi a menyországban fogjuk érezni magunkat).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kõkemény...:D Tavaly egy csapattárs ott állt meg defektet szerelni, s elszaladtak a foltjaival. Vicces lehetett...;)

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Üdv!

Volt szerencsém Erdõbényén és közvetlen környékén pályát kijelölni, és kicsit meglepõdtünk, hogy az ottani kisebbség már gyerekkorukban hogy nézi a bicajosokat.
Az 55 km-es távon a közúton roma gyerekek a kis mûanyag dömperekkel gurultak le a dombról, és szóltunk nekik, hogy vigyázzanak, mert verseny lesz és gyorsan jönnek majd itt a bácsik és a nénik...
Még csokit is adtunk nekik.
Erre õk mit válaszoltak?
"Akkor õket meg kell dobálni..."
Ja, kb. 5 éves lehetett a legidõsebb. Már gyerekkorukban ha ilyen nevelést kapnak akkor mit várhatunk el pl. a szüleiktõl?
Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És persze a lurkók oda kimentek gumicsizmában szalagért, mi? :D

Na jó, ez végtelen kötözködés lesz (ismerem ennyire magunkat ;) ) - én nem tudom mi a tutkó megoldás, de valamit ki kell majd találni.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

Miért, faállomány felmérésnél az erdész megteheti? Egyébként az útra gondoltam, kõporos/festékporos trükkel, ami nem tart sokáig, az igaz, ráadásul az esõ is ad neki rendesen, de nem vandalizálható. (seprûvel csak nem megy ki senki) Bükk maratonon mûködött.

Láttad a Star Wars 2-õt (nem az új gagyira gondolok, és különben is költõi kérdés, mer tudom, hogy fan vagy ). A Dagobert kiképzõ központban, ahol lüke a jodaszódával a hátán ugrál fárol fára mint a tárzán. Na olyan volt ott a terep, saras, vizes dzsungel, egy szikla nem volt. Persze a páfrányokat is leszórhatták volna porcukorral.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Miért, faállomány felmérésnél az erdész megteheti? Egyébként az útra gondoltam, kõporos/festékporos trükkel, ami nem tart sokáig, az igaz, ráadásul az esõ is ad neki rendesen, de nem vandalizálható. (seprûvel csak nem megy ki senki) Bükk maratonon mûködött.