Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6016 hozzászólás a témában

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

CRC rendelésbe én is beszállnék kb. 160-180fontnyi cuccal.

Szintén beszállnék kb 150€-val...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
CRC rendelésbe én is beszállnék kb. 160-180fontnyi cuccal.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Nekem is lenne 61fontnyi cuccom CRCrõl, ha még kell a 150hez..

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Én fényképezõt rendeltem Hong Kongból 70E Ft-ért, és biza jól megvámolták, 14Eft vámot kellett fizetni.
De ha EU-ból rendelsz nincs vám, se semmi, mert unios alapelv, hogy az áruk szabadon mozoghassanak.
Ebben csak az a gecó dolog, hogy ha te magad veszed meg kint, a kutya meg nem kérdi honnan van. Én laptopot vittem ki USA-ba, és se kifelé se hazafelé senki meg nem kérdezte hol vettem.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hamarosan én is rendelnék, egyenlõre 73 font értékben.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
CRC-rõl rendel valaki mostanában? Beszállnék minimum 40fonttal.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem már igen sajnos :( el tudom képzelni hogy van a vizsgálóknak egy listájuk, amin rajta lehetnek egyes Magyarországra rendszeresen "ajándékot" küldõ cégek, mert az egyik ilyen vásárlásomkor egy 70dollárosnak feltüntetett csomagot nyitottak ki, holott magánszemély adta fel (a cég egyik alkalmazottja) sima "ütött-kopottnak álcázott" postacsomagként. Egy barátom is rendelt már ugyanettõl a cégtõl õ is fennakadt a rostán.
Azóta én nem ügyeskedek, inkább belekalkulálom az árba a vámot áfát.

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
http://forum.bikemag...&postcount=2669

itt mar leirtam, hogy egesz pontosan hogyan kell a vamot megallapitani (ami bringaalkatreszre alt. 4.7%, komplett kerekparra 15%)

ha az EU-n kivulrol kuldik, akkor a csomagra szoktak ragasztani egy papirt, ami magyarul allitolag vamaru-nyilatkozat, kulfoldiul customs declaration form, erre kerheted, hogy irjanak valami kis osszeget es jeloljek be, hogy ajandek (de erre nem minden elado hajlando)
a vamon ezt szoktak figyelembe venni, legalabbis nekem nem bontottak meg fel csomagot.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nektek van igazatok, én tudtam rosszul, a vámmal növelt értékhez jön az áfa.
http://www.origo.hu/...izetes-afa.html

Itt minden alaposan le van írva. Illetve nem rosszul tudtam, csak az áfát nem vettem bele, azt hittem a vám alapból magasabb.

federka

federka

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Akkor lehet 20%, én nem emlékszek rá, hogy pontosan mennyi. 20 és 28 között rémlett nekem.

Nekem meg ugy remlik, hogy vam + afa van. 8% koruli a vam (annyi volt mikor utoljara neztem), es utana az azzal megnovelt ertekre kell meg fizetni afat. (igen, tehat a vam-ra is fizetunk afat:)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Akkor lehet 20%, én nem emlékszek rá, hogy pontosan mennyi. 20 és 28 között rémlett nekem.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

értem, hát ez nem jó hír. és azt mi alapján döntik el, hogy mi mennyit ér, vagy mibõl számolják a már említett 20-28%-ot?

Felbontják a csomagot, abban van számla ha bolttól vásárolsz akkor az alapján. Ha nincs, akkor kapsz egy hivatalos levelet a VPOP-tól, hogy vámvizsgálatra kiválasztották a csomagot xytól jött, minden adatot megadnak róla, aztán megkérnek, hogy tegyél értéknyilatkozatot, vagy küldd el a bankszámlakivonatod, hogy mennyi pénz ment ki, vagy egyéb dokumentumot, amivel alátámasztod az árat. Itt elvileg lehet sunyiskodni, hogy csinálsz fantomszámlát wordban, vagy akármiben, de nagyot lehet vele bukni, mert ha utánanéznek és kiderül, hogy nem is annyi az annyi (pl túl keveset vallasz be egy láthatóan nagyértékû villáért) akkor akár extra pénzbirságot is kaphatsz. Ki van ez találva, hogy ne lehessen kikerülni, ezért egyszerûbb beleépíteni a költségekbe, vagy az euból vásárolni.

Azt hogy mi alapján döntik el hogy 20-28%ból mennyi nem tudom. Sõt ez nekem újdonság én azt hittem a forgalmi érték 20%-a egységesen a vám.

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
értem, hát ez nem jó hír. és azt mi alapján döntik el, hogy mi mennyit ér, vagy mibõl számolják a már említett 20-28%-ot?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

egy elsõ teleszkópot szeretnék venni, így az levélnek kicsit nagy lenne :)

és mivan akkor ha mondjuk nem postán küldi, hanem pl. UPS-el vagy egyéb futárszolgálattal?

Na úgy viszont soha nem kerüli ki a vámot.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem számít. Külföldrõl jövõ csomagok mind keresztülmennek ezen a procedúrán, akármivel adod fel. Kivéve ha poggyászként a reptéren te magad hozod. :)

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
egy elsõ teleszkópot szeretnék venni, így az levélnek kicsit nagy lenne :)

és mivan akkor ha mondjuk nem postán küldi, hanem pl. UPS-el vagy egyéb futárszolgálattal?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

és mitõl függ, hogy bekerül-e?
(valami olyasmi dereng, hogy olvastam valahol, hogy ebay-en lehet kérni, hogy ajándékként adják fel vagy valami ilyesmi. vagy ez vmi tök más dolog?)

Levélknét feladva szinte akármi át tud csusszanni a vámon, egyszer 600dollár értékû nem kerékpáralkatrészt kaptam vámmentesen.
A baj a csomagokkal van, azokat jobban szûrik. Ha ajándékként adatod fel, akkor nem kell vámot fizetni, illetve csak akkor nem kell, ha nem tesznek rá értéknyilvánítást. 100dollár alatt alapból sem kell vámot fizetni. Az EU-n kívüli eladók a vámmizéria miatt nem postáztnak szívesen EUba, mert eladója válogatja, hogy hajlandó-e ráírni, hogy ajándék, vagy nem értékcsomagként adja fel. De ilyenkor ha megsérül, nem tehetsz semmit, elég kockázatos dolog.
HA USA ebayon licitálok, rászámolok 20%ot leütési árra és úgy teszek ajánlatot. Így sokkal egyszerûbb, ha rádigérnek ez van ha nyertél hurrá, ha kell vámot fizetni az is bele van kalkulálva. Sokkal egyszerûbb és nem kell koptatni a szádat az eladónál.

Mindenkinek azt javaslom, hogy ne ügyeskedjen, inkább fizesse meg tisztességesen amit meg kell, mert ha baj van a csomaggal, akkor minden bukta, nem lehet kártérítést kérni senkitõl.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás

tervez valaki febr. 16-a után CRC-s rendelést?

én továbbra is beszállnék...

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás

Ha bekerül a vámra, akkor 20 vagy 28%(vagy ezek közötti érték) rámegy az ár+pk-ra. Egyszóval lehúzás.

és mitõl függ, hogy bekerül-e?
(valami olyasmi dereng, hogy olvastam valahol, hogy ebay-en lehet kérni, hogy ajándékként adják fel vagy valami ilyesmi. vagy ez vmi tök más dolog?)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Ja értem. Azért nem írtam eredetileg simán kormányra, mert alapból a 'kormány'-ból nyílik és így furcsának találtam. De ha így helyesebb akkor természetesen ez marad (:

Irányítás, nyergelés, hajtás, megállás :) Bocs, nem bírtam kihagyni, nemtudom melyik webshopban volt hasonlóan kategorizálva.

Nekem a dizájn túl csicsás, meg az ezeréves kis lapotopomat rendesen meg is fogja.
A választék "tipikus" szal semmi extra, az árakat nem vizsgáltam külön.

Mindenesetre nem lesz egyszerû az n+1edik webshoppal befutni. Nálam pl. már bejáratott, hogy attól függõen, hogy milyen terméket keresek melyiket választom. Pl. ha valami tömegcikket akarok olcsón, vagy felsõkategóriás/nagyon könnyû cuccokat. Vagy ha maga a webshopos arc forgalmazza/vezeti be az adott eddig ismeretlen márkát akkor ugye hozzá kell fordulni. Mostanában meg leginkább külföldrõl rendelek.