Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Írta 2005. április 14. - 09:12
Írta 2005. április 14. - 08:58
Bár nem netes bolt, hanem egy valós bolt:
Egy ismerõs felhívta a Faktoriálist, hogy kéne neki 216os DHX tag, az újságban és a neten jelzett árért (talán 56ezer+rugó). Mondták, hogy van is nekik, de nem annyi az ára hanem 80 valahányezer forint...
Hogyvan ez kéremszépen?
A hírdetésben én nem láttam, hogy az árváltozás jogát fentartják, esetleg a nyomdai hibákért felelõséget nem válalnak.
Nemrégiben olvastam, hogy ilyenért simán fel lehet jelenteni egy üzletet, szándékos megtévesztésért...
68 ezer+15 azt hiszem.De hát ez van én mondtam hogy nem ott kell dhx-et venni;)
Írta 2005. április 14. - 02:51
Egy ismerõs felhívta a Faktoriálist, hogy kéne neki 216os DHX tag, az újságban és a neten jelzett árért (talán 56ezer+rugó). Mondták, hogy van is nekik, de nem annyi az ára hanem 80 valahányezer forint...
Hogyvan ez kéremszépen?
A hírdetésben én nem láttam, hogy az árváltozás jogát fentartják, esetleg a nyomdai hibákért felelõséget nem válalnak.
Nemrégiben olvastam, hogy ilyenért simán fel lehet jelenteni egy üzletet, szándékos megtévesztésért...
Írta 2005. április 13. - 23:57
Ez nem a legjobb hozzáállás sztem. Azt veszem meg ami jobb, vagy olcsóbb, a magyar gazdaság meg szedje végre össze magát ha életben akar maradni. Ez van, kár rinyálni.
Valamilyen szinten magyartudatos vásárlók kellenek ahhoz, hogy a gazdaság ne menjen szarrá.Én sem a drágábbat szoktam venni, mert csóró vagyok.Ez van.Nem kívánja senki sem hogy 2x annyit fizessen az ember valamiért.Az a lényeg ha valaminek van magyar alternatívája akkor azt kell választani.Most egyáltalán nem csak bringákról beszélek.Egyáltalán nem biztos hogy a magyar szarabb vagy drágább.Mint pl. a mezõgazdasági termékek.Mi a francnak veszi meg néhány ember a Spanyolországból mag Dél-Amerikából származó olyen termékeket, amik 10 forinttal olcsóbbak és nagyon sok esetben itthon is termesztik.Kevesebb a hazaiban a tartósítószer,általábban finomabb.Akkor miért?A 10 Ft-ért?Lehet.De valószínûbb azért mert szarnak az egészbe.Nem is tudják, nam akarják tudni,nem érdekli õket, hogy mi miért, hogy van.Csak legyen uborka a salátához.Azt jó van.
Edit:a magyar cuccok legjobb lelõhelye a piac.Viszont itt sem árt a rutin!Rengeteg olyan kereskedõ van aki megveszi a nagybanin és ua.-t adja mint a tesco.Ki kell ismerni egy két bácsikát/nénikét aztán náluk kell vásárolni.
Írta 2005. április 13. - 16:35
De azért lassan visszaterelhetnénk a beszélgetés témáját az OLCSÓ ONLINE BRINGÁSBOLTOK felé!
Írta 2005. április 13. - 16:11
akkor vásárolj inkább hungary:a-t azért nagyon kell keresgélni ha MAGYAR terméket akarsz vásárolni. mondjuk ha leutazol makóra és ott veszel hagymát a nénitõl az út szélén. mióta a kalocsai paprikába is belekverték a mérgezett spanyol vagy milyen paprikát ...
huhhh ez már iszonyatosan OFF...de ha már szóba került.
Ha bemegyek itt a helyi kultúrházba , amit Tesco-nak hívnak, és zöldséget, gyümölcsöt akarok venni, akkor hiába keresem a magyar terméket (mert alapvetõen mindig azt keresem), egyszerûen csak kínai fokhagymát és egyéb külföldi cuccokat árulnak. Azért ez gáz.
Írta 2005. április 13. - 15:12
akkor vásárolj inkább hungary:a-t azért nagyon kell keresgélni ha MAGYAR terméket akarsz vásárolni. mondjuk ha leutazol makóra és ott veszel hagymát a nénitõl az út szélén. mióta a kalocsai paprikába is belekverték a mérgezett spanyol vagy milyen paprikát ...és még a lelkiismeretem sem rossz, mert az e-bike mögött egy magyar cég van, tehát nem pumpálom ki a pénzt az országból, csupán támogatom/életben tartom a szabad versenyt.
Írta 2005. április 13. - 14:59
És ha akinek a zsebét tömöd a pénzbõl kint vásárol?Mondjuk egy Mercit?
jó..nem specifikáltam, hogy hány körben beszélhetünk "magyar optimumról"..
de ha magyar forgalmazótól veszi a mercit, akkor az nekünk jó..meg a németeknek is, de a lényeg, hogy nem csak nekik, mintha kinn megvenné...
igazából ez roppant bonyolult rendszer, de fiksz, hogy ha megtehetném, kizárólag itthon vásárolnék...
és hogy visszatérjek a témához:mivel nem tehetem meg, nem itthon veszek, haenm ot, ahol olcsóbb>>>>nem a kis boltokban vásárolok szívesen, hanem az esetenként sok százalékkal olcsóbb e-bike-on...és még a lelkiismeretem sem rossz, mert az e-bike mögött egy magyar cég van, tehát nem pumpálom ki a pénzt az országból, csupán támogatom/életben tartom a szabad versenyt.
Ez van.
Írta 2005. április 13. - 14:16
annál nagyobb az esélye, hogy nem itt fog Suzukit venni
úgyhogy konkrétan a gazdaság érdeke kívánja,
hogy idõnként külföldi cuccokat is vegyünk
Írta 2005. április 13. - 14:07
Írta 2005. április 13. - 13:51
De ha külföldi cuccot veszel, akkor a pénz kiáramlik és itthon minden marad a régiben...sõt. Ez jól is hangzik leírva, csak hát kivitelezni nehéz.
Írta 2005. április 13. - 12:22
Írta 2005. április 13. - 12:21
igeen? nembaj, akkor is szégyelld magad!...de mivel nincs, így amcsiból jött a vázam.
Írta 2005. április 13. - 12:12
de mivel nincs, így amcsiból jött a vázam.
Írta 2005. április 13. - 12:09
Aha. Akkor akinek nem schwinncsepelje,malija,stbje van, hanem pl. egy szpesölályzed, az szégyellje magát? Hiszen igazán megtehette volna, hogy ne az amcsik zsebét tömje, hanem vegyen 5-6 csepelt inkább. Õ teszi tönkre a magyar cégeket?mega szabadverseny sajnos arról szól, hogy aki nem bírja tartani a lépést, az elpusztul...ez van...
hasonló a helyzet a magyar gazdaságal, hogy most bejöttek az olcsóbb külföldi termékek, egyértelmûen mindenki azokat veszi, áramlik kia pénz...nem jó ez, de nem vagyok abban a heyzetben, hogy a dárgábat és esetkbe silányabbat vigyem.. ha megtehetném, megtenném, mint ahogy szerintem mindenki......
Ez nem a legjobb hozzáállás sztem. Azt veszem meg ami jobb, vagy olcsóbb, a magyar gazdaság meg szedje végre össze magát ha életben akar maradni. Ez van, kár rinyálni.
Írta 2005. április 13. - 12:05
mega szabadverseny sajnos arról szól, hogy aki nem bírja tartani a lépést, az elpusztul...ez van...
hasonló a helyzet a magyar gazdaságal, hogy most bejöttek az olcsóbb külföldi termékek, egyértelmûen mindenki azokat veszi, áramlik kia pénz...nem jó ez, de nem vagyok abban a heyzetben, hogy a dárgábat és esetkbe silányabbat vigyem.. ha megtehetném, megtenném, mint ahogy szerintem mindenki......
nem akarok de eddig mig be nem jottek se volt masabb a helyzet csak annyi hogy privatizaltak es ok voltak a tulajdonosok es ugy aramlott ki a penz
nah de ezt OFF olom.
En nem banom a versenyt egyaltalan. Sot az lenne a legjobb ha lenne ilyen tesco tipus bicikli bolt. Occso de nincs szak kiszolgalas.
edit:
kisbotok lattam en mar egy ket kisbotosnak a kis hazikojat.... no comment
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 13. - 11:46
Írta 2005. április 13. - 11:34
Vole, nem védem a nagykereket.
biztos én vagyok csak ennyire naív és nem veszem észre mit kéne csinálni... talán azt mint az ebike... nagyker ár fölött kicsivel nyomni kifele a cuccot, hogy a többi kereskedõ pusztoljon csak meg... ez korrekt! ez az árverseny? nagyok vagytok!
fityisz a fogyasztó aki nem szereti az ebike-ot....most lehet kövezni!
fityisz, légyszi fejtsd ki nekem, hogy akkor mi az árverseny, ha nem az, hogy olcsóbban adod, mitn a szomszéd kofa?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. április 13. - 11:25
Írta 2005. április 13. - 11:15
...
vagy újságban (persze kis betüvel ott áll, hogy at árváltoztatás jogát fentartjuk, hogy ne tudj pattogni),
...
(
mert ha nincs ott, akkor tudsz?
eletemben egyszer voltam a Nellaban, vettem egy nyerget.
kint volt vitriben, rajta arcedula. kikertem, megneztem, kifizettem, elhoztam. azota orulok neki
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder