Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Please log in to reply
6016 replies to this topic

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

De az is tény, amire Valeria Victrix gondolt, hogy ezeknek a versenyzõknek igazából teljesen mindegy, hogy melyik márka felsõkategóriás gépén ülnek. Gunn Rita szerintem egy 15 kilós endúrógéppel is odaverné az olimpiai mezõny 70 %-át.

igen, ezzel én is egyetértek. csak ott érzek ellentmondást, hogy legjobb kerékpáros, miért egy sokak által rossznak ( vagy nem a legjobbnak ) tartott márka kerékpárjával teker.
a másik: XC Ridernek is tökéletesen igaza van, nekem is hasonló a véleményem, hogy a merida alapvetõen nem rossz, sõt , azt mondanám, hogy jó, csak nincs presztízse, avagy ahogy fogalmaztál: kultusza. De ár/érték arányban azt hiszem meg lehet vele elégedve bárki aki ezt veszi, mert 35-45-55e ft-os árkategóriában sztem sokat, illetve az igényeknek megfelelõen teljesít. Aki már több szézezer forintos vázakban gondolkodik, ott már elõnyben vannak a presztízsmárkák , pl specialized, cannondale...és folytathatnám estig...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Csak annyit tennék hozzá még a Merida kérdéshez, hogy semmi bajom a márkával. Soha egy rossz szót nem szóltam róluk (ezt akár vissza is lehet keresni a hozzászólásaimban). Jó márkának tartom. Egyetlen problémám van vele - nem tetszik. Ennek viszont semmi köze a minõségéhez.
Az meg, hogy milyen versenyeredményeik vannak "lényegtelen." Minõségben és teljesítményben "kiegyenlített" mezõnyben már nem a gép, hanem az ember számít. Ennyi az offtopicból.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Az eredeti kérdésre visszatérve. A merida márka igazándiból csak kelet-közép európában ismert annyira, és itthon nyomulnak nagyon (mert jó az ára). Németeknél Centurion néven fut. A tengeren túlon nem is ismerik. Hiába nyer Gunn-Rita vele minden versenyen, Õalá bármilyen bringát alátennének, azzal is nyerne. Németeknél és az USA-ban inkább elõnyben részesítik a hazai márkákat, és nem utolsósorban a kultuszmárkákat. A merida tömegcikkeket készít és így nincs presztizse. És a presztizs, ahol van pénz rogyásig, igen sokat számít.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az szerintem tény, hogy a Merida felsõ kategóriás vázai nagyon jók. Gondolok itt az országútikra is. A baj velük az, hogy ebben a kategóriában már elveszíti azt a legfõbb tulajdonságát, amivel nyomják a marketingesek, mégpedig a felhasználóbarát árát. Példának okáért a Theorema egy rohadt jó váz, csak éppen annyiba kerül, mint egy full karbon Fondriest, vagy egy jobb Pinarello. Ennyi pénzért már lehet, hogy inkább azt vennék.

De az is tény, amire Valeria Victrix gondolt, hogy ezeknek a versenyzõknek igazából teljesen mindegy, hogy melyik márka felsõkategóriás gépén ülnek. Gunn Rita szerintem egy 15 kilós endúrógéppel is odaverné az olimpiai mezõny 70 %-át.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
az eredeti kérdésre válaszolva :D :

nem kell ehhez online bolt, fõleg nem európában... bemész a lánc hálózat egy boltjába, kinyitod a lánc-katalógust, kiválasztod melyik váz tetszik, és õk hozzák. ha online akarsz, akkor olcsóbban is hozzájuthatsz ( fõleg, ha megelégszel a 2005-össel ) :
- speedmetal ( ez nem webáruház, max megrendelheted emailen, aztán bemész érte a Kálvinra, ha pesti vagy)
- ebike ( ez már áruház )
- bikediscount ( itt már a 2006-osok is elég jó áron vannak. 56e->48e, ill. 35e->31e )

ennyi jutott hirtelen eszembe.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Talán nem kéne olyat írni, amit nem mondtam és nem írtam. Ugye?
És nem kell majd az utólagos mosakodás, hogy ott vannak a smiley-k.

szó szerint valóban nem írtad, de a "szövegkörnyezetbõl" elég egyértelmû volt számomra, és ezek szerint nem csak számomra, hogy mire gondolsz, illetve mi a véleményed, amivel mi speciel nem teljesen értettünk egyet. ha ez nem így van, és ez egy félreértés, akkor elnézést!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ez persze igaz, de ha sz*r lenne a minõsége, akkor nem hinném, hogy a Merdiát használó élversenyzõk nem pártolnának el tõle "testi épségük megóvása érdekében" :)

de akkor a jók miért a szar biciklit választják :D ? a szarok iránti szánalomból ? :D ... itt sztem hibádzik egy kicsit a merida=szar elmélet ...

Talán nem kéne olyat írni, amit nem mondtam és nem írtam. Ugye?
És nem kell majd az utólagos mosakodás, hogy ott vannak a smiley-k.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

hehe megint elfogultnak fognak mondani, de mint minden márka, a merida is gyárt nagyon jó, és átlagos, valamint alacsony kategóriás vázat.
szal ha kapnék egy high end cc vázat, nemkicsit örülnék neki. ha Gunn Rita Dahl-nak megfelel, csak megbirkózunk mi is vele.

ezzel egyet értek

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hehe megint elfogultnak fognak mondani, de mint minden márka, a merida is gyárt nagyon jó, és átlagos, valamint alacsony kategóriás vázat.
szal ha kapnék egy high end cc vázat, nemkicsit örülnék neki. ha Gunn Rita Dahl-nak megfelel, csak megbirkózunk mi is vele.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Csak éppen nem a bringa, hanem aki rajta ül, az nyeri.:)

de akkor a jók miért a szar biciklit választják :D ? a szarok iránti szánalomból ? :D ... itt sztem hibádzik egy kicsit a merida=szar elmélet ...

NewtoM

NewtoM

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Ez persze igaz, de ha sz*r lenne a minõsége, akkor nem hinném, hogy a Merdiát használó élversenyzõk nem pártolnának el tõle "testi épségük megóvása érdekében" :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Évrõl évre nyerik velük a VB címeket, nem?

NewtoM

NewtoM

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Évrõl évre nyerik velük a VB címeket, nem?

Mert nem olyan jo mint azt a marketingesek mondjak ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
máshol nem nyomják ennyire, mint itthon.
meg a nagyobb választékban el is tûnik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mert nem olyan jo mint azt a marketingesek mondjak ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

NewtoM

NewtoM

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Tud valaki Európában olyan online shop-ot, ahol lehet Merida vázakat kapni jó áron? Nem értem, hogy miért ennyire "népszerûtlen" a menõbb online boltok körében ez a márka...

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Sziasztok!
2006 áprilisára érve kérdezem, hogy kinek mi a tapasztalata a bikemailorder.de-vel és a bikestore.cc-vel, mert elolvastam az elözõ oldalakat, és megoszlanak a vélemények. Valakinek, ha jól emlékszem, akkor nem jött meg az áru a bikemailorder.de-rõl.
Köszi

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
A választ ezúton is köszönöm, egy leendõ vásárlótok :) :

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikediscount

Bikediscount

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Üdv mindenkinek,

Mivel a bikediscount kapcsán felmerült szállítási díj kapcsán leginkább illetékesnek érzem magam, szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a személyes áruátvétel esetén nincs szállítási díj. Mivel a weboldalt mûködtetõ ausztrál szoftver alapvetõen internet áruházak üzemeltetésére íródott, nem tud különbséget tenni a személyes átvétel és a postázás között. Vagy mindegyikre felszámít szállítási díjat, vagy egyikre sem. A személyes áruátvételt semmiképpen nem szeretném megszüntetni. Egyrész ha valaki két utcára lakik minek fizessen postaköltséget, másrészt nem is szimpatikus az a hazai gyakorlat, hogy boltok a saját webáruházukat úgy próbálják beállítani, mintha az valami külön cég lenne. Mi felvállaljuk, hogy más árrést kell alkalmazni arra az árucikkre amit reggel hozunk és este biztosan elvisznek,és megint mást arra ami lehet, hogy három hónapig a polcon van. Még egy szempont, szerintem mindenképpen bizalomkeltõbb ha egy webáruháznak van fizikai elérhetõsége is, és az üzemeltetõje a nevét és címét adja hozzá.

Jó bringázást kívánok mindenkinek
Popovics György
Bikediscount.hu

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Pont ma mentem be a cuccokért, én is a személyes átvételt választottam. Ezen gondolkoztam végig odafele menet, de nem számolta fel (szerintem ez csak az on-line bolt hülyesége, hogy mindig hozzászámolja). A fickó a boltban egyébként nagyon rendes volt, elnézést kért, hogy várni kellett az alkatrészekre, meg elõtte tök korrektül el-emailezgettünk :)
Elsõ vásárlásom volt ott, nekem bejött..

Tankjúverimaccs!

Nemkicsit megnyugtattál :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!