Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6016 hozzászólás a témában

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

mellesleg a külföldi nagy limit szerintem nem olyan nagy, sõt 100% hogy nem az.

Pedig egy-két külföldi gyártó v. elosztó olyan mennyiséget v. árat mond, h leesik az állad! De ha hajlandó vagy akkora mennyiségben vásárolni, amit õ megszab, akkor nagyon olcsón odaadják! de ez csak nagymennyiségnél! Mert egyébként a kereskedõ sem fogja kiküldeni a teherautóit és embereit (plusz a 2-3 napos egyéb útiköltség), mert akkor már nem biztos, megéri neki!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

meg azért gondolom nem egy +rndelése van naponta, tehát reggel szépen kiautózik csepelre, elhozza a cuccot és úgy megy postára/futárnak.......van aki minimál készlettel dolgozik...

és ha csepelen van a kp? filléres épület, minden helyben van.
na meg gls és kész.
esetleg reggel beszerez, délután postáz.
legyünk kreatívak:)
mellesleg a külföldi nagy limit szerintem nem olyan nagy, sõt 100% hogy nem az.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Konkrétan tudom az egyikrõl, hogy elég komoly árukészlete van! És éppen azért vannak olyan árai, amilyenek, mert nem itthoni, hanem külföldi forrásból dolgozik! És onnan nem 100 db hátsóváltót rendel, ugyanis elég komoly tételnek kell lennie, h üzleteljen vele a külföldi nagyker!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
meg azért gondolom nem egy +rndelése van naponta, tehát reggel szépen kiautózik csepelre, elhozza a cuccot és úgy megy postára/futárnak.......van aki minimál készlettel dolgozik...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elhiszed, hogy az a futar, ami neked 800ft, az neki, mivel szerzodese van a futarceggel, nem annyi? ;)

es amit olcson adnak, abbol tudjak, hogy van nekik sok, es elerheto kozelben. nem mindent lehet kapni netes aruhazakban, es ennek van oka.

pont azert, amit elmondtal. ha nekik is melo beszerezni, akkor mar nem eri meg kicsi arressel eladni neked. ergo inkabb leveszik a honlaprol es kesz. megprobalnak valami mast szerezni, vagy radumalnak teged valami masra :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Katanga

Katanga

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
[quote name='thez']netes boltok 1 személlyel is el tudnak müködni.
nincs raktár, nincsenek alkalmazottak, nincs semmi.

Azért azt nehéz elképzelni, hogy egy webáruház teljesen készlet nélkül mûködne. Tegyük fel rendelek egy deore hátsó váltót, és mert ott olcsó, a neten. A cégnek nincs raktáron tehát szalad érte a futár és elhozza. Sacc lehet rajta egy ezres haszon, amibõl rögtön elmenne a futárra vagy 800 Ft? Nem hinném, hogy így megérné, és azt sem, hogy így csinálják. A nagyobb webáruházak mögött titkoltan, vagy nem, de létezõ kerékpárboltok vannak, akik a plusz forgalom miatt csinálják, de nem üzlet és raktárkészlet nélkül. (az itthoni szabályozás szerint egyébként a nagyobb része tök szabálytalan, és csoda, hogy még nem lettek lebírságolva, mivel se telephely, se garanciaügyintézés helyszín, se adószám nincs feltüntetve) Úgy tudom, hogy ezek a minimum adatok lennének, elvégre is mindenkit érdekel, hogy ki a fenétõl vásárol.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
itt a téma az (olcsó) online vásárlás. ezt lehet folytatni mondjuk a vélemények bringásboltokról-ban. köszi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

ennyi. és egyántalán nem természetes az alkudozás.
és ha ennyire természetesnek veszitek kérdezzétek meg róla a kereskedõk véleményét.

:-D :-D :-D
nem szép dolog a sonka
kérdezzétek a malacokat? :)

pedig megéri engedni...
én szinte mindent Óbuda Bringán keresztül vásárolok (pedig tehetném olcsóbban is - kivéve Velotr-t ahova sajna õk sem járnak :) ), bár ez nem csak a minimális árrésnek köszönhetõ, hanem a kialakult kapcsolatnak is
és emiatt érzem magam annyira lekötelezettnek, h ott vásároljam le a keretemet, sõt, sokszor oda viszem olyan munkákra is a gépemet, ami nálam is rutin,stb :)
úgy szoktam oda, h ~2 éve elvállalták a Jamis felújítását kb negyedannyiért, mint a többi bolt, amelyik egyáltalán el mert töprengeni azon, hogy bevállalja...
és vannak online is; www.obudabringa.hu :-D

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
ha már úgyis off az egész... ;)

thez: a kereskedõ tényleg nem a vevõért van, pedig ennek így kéne lennie.

negatív tendencia, hogy a világ az értékteremtõ társadalom felõl az értékelosztó társadalom irányába mozdult el erõsen. senki nem akar semmit elõállítani, viszont a más által elõállított terméken azért jó keresni...

azt hiszem az tiszta, hogy a kereskedõ nem teremt értéket, ezért sem árt, ha jó érzékkel teszi a dolgát. persze, nem haszon nélkül kell eladni, hanem tisztességes haszonnal. a pökhendi hozzáálllás nem vezet célra szvsz, vevõközpontúság a kereskedõ legnagyobb erénye és esélye.

lehetne osztrák boltokról is példát venni. az elsõ vásárlásomkor kérés nélkül, SAJÁT AKARATÁBÓL adott engedményt a mountainbiker.at (legalább On), amit én nagyon nagyra értékelek. kis engedmény, de a gesztus megvolt: gyere vissza, szívesen látunk.

természetesen a kereskedõ maga dönti el, hogy ad-e, és ha igen, akkor mennyi engedményt. nem kell a pofátlan alkuban partnernek lennie.

mindezt nem bántásból mondom, ez a véleményem.

én sosem alkudozom boltban, viszont elfogadom azt is, aki alkudozik, mert létezik olyan ember, akinek ez fontos.
peace

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
fõleg télen;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thez ugye nem hiszed, hogy a boltok nagy része az áru eladásából, és nem a szervizelésbõl él?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
1: nem:) (v mégis?:D)

2: mirõl beszélsz? alkudozásról volt szó, nem a boltok árazásáról.
ha valaki olcsón akar vásárolni akkor ott az internet.

a boltoknak el is kell tartani magukat

de ON

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

a másik idétlen dolog mikor valaki elvbõl alkudik. menjen a piacra, ott kell csinálni. utóbbi idõben lett ez megszokás csak.

ugye nem rám gondolsz? :D

mikor néha betévedek egy boltba, olyan pofátlan összegeket hallok, hogy én szégyellem el magam...

én alapvetõen ezekrõl beszélek, vannak boltok, ahol az olyan szerencsétlenekbõl
élnek akik nem értenek semmihez és nem ismerik az árakat, és ha bemész
és az ár hallatán egybõl fordulsz is ki akkor persze a vevõ a köcsög.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

azt kéne megérteni hogyha valaki belerak árúkészletbe 5-10-20 millát /nézz körül egy jobb bringaboltban a 10-es hamar összejön/ akkor nyilván joggal vár el némi profitot , különben rakhatná bankba is kamatra, és otthon ülhetne egész nap....a netes boltnak meg nem feltétlen kell raktárkészlet, költségei minimálisak, nem kell többé-kevésbé kvalifikált eladó/szerelõket alkalmazni stb, szal nyilván könnyebben mond le x % árrésrõl.....

netes boltok 1 személlyel is el tudnak müködni.
nincs raktár, nincsenek alkalmazottak, nincs semmi.

a legundorítobb, mikor a boltba bemegy a vevõ, és kijelenti hogy a neten ennyiért látja, odaadja e.

1: haszon nélkül odaadja, csak hogy megtartsa(az ilyet nincs értelme)
2: elküldi mexikóba nyaralni.

a boltnak miért érné meg haszon nélkül odaadni? hogy megtartson egy vevõt? aki továbbadja a haverjainak?
és akkor mibõl tartja fent az üzletet, az alkalmazottakat?

szerencsére ez nem teljesen így mûködik.
a másik idétlen dolog mikor valaki elvbõl alkudik. menjen a piacra, ott kell csinálni. utóbbi idõben lett ez megszokás csak.

és alkunál nem pár vacak %-ról van szó, mikor néha betévedek egy boltba, olyan pofátlan összegeket hallok, hogy én szégyellem el magam...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
azt kéne megérteni hogyha valaki belerak árúkészletbe 5-10-20 millát /nézz körül egy jobb bringaboltban a 10-es hamar összejön/ akkor nyilván joggal vár el némi profitot , különben rakhatná bankba is kamatra, és otthon ülhetne egész nap....a netes boltnak meg nem feltétlen kell raktárkészlet, költségei minimálisak, nem kell többé-kevésbé kvalifikált eladó/szerelõket alkalmazni stb, szal nyilván könnyebben mond le x % árrésrõl.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

és asszem ez egy igazán magyar (már bocsánat) hozzáállás, hogy bejön
a köcsög vevõ és még olcsóbban is akarja megvenni.
a köcsög vevõ ilyenkor fogja a pénzét és szépen átslattyog kb 100m-re
lévõ másik bringaboltba.

kezdünk baromira offok lenni.
nem kerékpárboltban dolgozom.
DE valahogya t*köm tele van, amikor nekiállnak olyan dolgokon alkudni az emberek, ami az álltaluk preferált (tehát ahova viszik a _nagy pénzt_) helyeken (értsd: nagy boltok, Lecsó, Metro stb..) jóval drágább, mint ahogy én kinálom. és amikor aztmodnom, hogy barátom, ebbõl nem engedek, akkor még õ sértõdik meg. na ettõl borzolódik a hátamon a szõr.

ez csak egy röpke példa..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

kell, nem kell ?!
ha úgy tetszik engedek, ha úgy, akkor nem.

ennyi. és egyántalán nem természetes az alkudozás.
és ha ennyire természetesnek veszitek kérdezzétek meg róla a kereskedõk véleményét.
tudom tudom az nem mérvadó...(lol)
meg a kereskedõ a vevõkért van. meg van még pár ilyen közhely vagy micsoda.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

de ez változó srácok.
Van olyan bolt, ahova ha bemyegek már szinte úgy mondják az árakat, mintha természetes lenen a -10%.
miért? mert évek óta oda járok, és hagytam már ott pár csinos összeget.

azmeg hogy követelitek az engedményt (kereskedõi szemmel nézve) erõsen röhejes.

ennyi.

kell, nem kell ?!

azért itt követelésrõl nem volt szó, jobb lenne ha a
kereskedõ belátná hogy õ is jobban jár vele, vszeg oda fognak menni
az emberek ahol tudják h ugyanazt megkapják olcsóbban...

és asszem ez egy igazán magyar (már bocsánat) hozzáállás, hogy bejön
a köcsög vevõ és még olcsóbban is akarja megvenni, micsoda egy buzi...
a köcsög vevõ ilyenkor fogja a pénzét és szépen átslattyog kb 100m-re
lévõ másik bringaboltba.

nem akarok senkit megsérteni és ez a "köcsög vevõ" szindróma sajnos
nem csak a bringaboltokban van így itthon.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
de ez változó srácok.
Van olyan bolt, ahova ha bemyegek már szinte úgy mondják az árakat, mintha természetes lenen a -10%.
miért? mert évek óta oda járok, és hagytam már ott pár csinos összeget.

azmeg hogy követelitek az engedményt (kereskedõi szemmel nézve) erõsen röhejes.

ennyi.

kell, nem kell ?!
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

honnan tudod?
honnan tudod hogy bringaboltban mennyi?
csak tippel az emberek 90%a...
autóvásárláskor(új) is alkudtok?

esetleg mikor a tv-t veszitek valami márkaboltban...
kizártnak tartom.

most hülyéskedsz?

autóknál kb csak az nem alkudozik akinek tökmindegy mennyi...

nellesleg sztem az egy tök reális gondolat, hogy ha pl veszek 60 ezer ft értékben
alkatrészeket azokat mondjuk olcsóbban adják és/vagy ingyen beszerelik stb...

ahogy elõttem is mondták, sztem az elégedett vásárló sokkal többet ér mint
az a pár százalék minusz az árrésbõl...