Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Please log in to reply
6016 replies to this topic

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Ja amúgy megjött a CRC-s cuccunk, ma estétõl lehet jönni érte telefonos egyeztetés alapján.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Egyszerre keveset kell rendelni, kis csomag legyen, kis bolttól. Akkor jók az esélyek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lehet az embernek szerencséje, hogy nem kezdenek a csomagjával semmit, de kicsi az esélye. És az "ajándékot" is elvámolják, majdnem hasonló rátával, mint az áruküldeményt. Plusz ha nincs info az árról, akkor a biztosított érték alapján. Ha az sincs, a vámtiszt akár a neten is nézhet a termékre egy átlagárat.
Ezt biztosan és teljesen kikerülni nem lehet, csupán ügyeskedéssel minimálisra faragni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Németo. EU tagállam, ahogy mi is. Se vám, se ÁFA, se más jogcímen kiszabható járulék.:)
Ezzel most mellényúltál.;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
én tavasszal vettem egy RS SID-et és simán átjött a németektõl...pedig az oldalán a csomagnak ott volt, hogy mi van benne(persze leragasztva, de látható-olvasható módon...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nekem most a biztosított összeg alapján szabta ki a vámot. A dobozban nem volt semmilyen számla, papír, semmi. Meglátta a biztosítási díjat és az alapján. Ez milyen?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A vámot alapvetõen újra kéne gondolni. Eleve, a vámnak az a lényege, hogy védje a hazai (európai) ipart ill. mezõgazdaságot. Hogy ne lehessen szarért-hugyért megcsináltatni Kínában a zoknit / kenyeret / rizsát, és (annyira) szarért-hugyért eladni itthon. A kétszázezres montival kapcsolatban nem tudom hogy ez a funkció mennyire érvényesül.

Az ÁFÁt meg nem fizettem meg az amerikai eladó árképzésén keresztül az USÁban? Elvileg mindenféle egyezmények tiltják a kettõs adóztatást, akkor meg hogy van hogy itthon is ráverik a 25%-ot?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Ha rá tudod bírni az eladót, hogy "warranty replacement"-nek adja fel a csomagot, akkor nem nagyon tudnak vele mit kezdeni a vámosok, úgy tudom. Persze attól függetlenül mindenki fizessen rendesen, elvégre a befizetett vámból fog épülni-szépülni az ország ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Én már lassan ipari mennyiségben hozattam minden istenharagját a tengerentúlról, a könyvtõl kezdve a DVD-n át a memóriáig. Eddig egyszer fogta meg a vám, egy 100 ezer forintos processzorra csaptak le, alighanem azért, mert a csomagoláson kívülrõl rajta volt a vásárlásról szóló részletes számla.
Valószínû heurisztikusan dolgoznak, a kis (méretû, értékû) dolgok tipikusan kevéssé érdeklik õket.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az hogy ajandek, az nem nagyon erdekli oket :) kuldtek nekem is mar par dolgot - csak en mongy ugy oldottam meg, hogy amerikai ismerosnek ment, es o tovabbitotta nekem.

de mi van akkor, ha pl amerikaban elek, es haza akarok hozni vmit?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
arn: elõre utalok ja. rizikó van benne persze, de legyünk õszinték, ez elmondható az itthoni vásárlásokra is. a vám kérdés nagyon jó. ajándékként jött a villa, így _elvileg_ nem kellene fizetni rá vámot, mégis elvámolták. de még nem kérdeztem utána, ma hívom a vpop-t ez ügyben:) ahogy andris mondta, a bringás cuccokra is kell a vám, semmi különbség egy bringás cucc és például egy ruhanemû között.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a bringás cucc sem különbözik a többi vámolni való dologtól...

vannak olyan termekkorok, amire nem kell vamot fizetni - persze attol fugg honnan jon (usa-eu, etc).

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

jah nem is a modjara gondoltam, hanem csak arra, hogy elore utalod e :) igy azert nem keves riziko van benne... ajandekkent jott? a bringas cuccok vamja hogyan van? elvileg rendesen kell ra vamot fizetni?

a bringás cucc sem különbözik a többi vámolni való dologtól...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Én eddig PayPal-on fizettem. Kifizeted és õ meg feladja a csomagot. Kockázatos lehet, de eddig nem volt ilyen bajom. Biztosan van sok sz*rházi más országban is, de eddig sikerült elkerülnöm õket:) Persze fizetés elõtt fotókat kérek leírással együtt, de így is benne van a "lehet nem azt kapom, mit várok" érzés. Szerencsére eddig nem volt ilyen gondom :) Ennek a DT villának az eladója is nagyon korrekt, nagyon készséges figura volt. Mindenre azonnal reagált, amikor elakadt a csomag még Kanadában, annak is azonnal utánanézett. Itthon sajnos megfogták a vámon, de sajnos nem árt belekalkulálni ezt is.
Visszajelzõ rendszer pedig a postai track-ek lehetnek talán. Ebbõl le tudod követni, hogy éppen hogy áll a csomagod.

jah nem is a modjara gondoltam, hanem csak arra, hogy elore utalod e :) igy azert nem keves riziko van benne... ajandekkent jott? a bringas cuccok vamja hogyan van? elvileg rendesen kell ra vamot fizetni?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Pontosan ez az, én ki szeretném fizetni, csak nem tudom, hogyan. Vagy nagyon rugalmatlanok, vagy szarnak rá... és átb@szás szaga van... de remélem, nem. Csak nem tudtam, hogy ez angol boltoknál gyakori (állítólag nehézkes náluk még ez az online fizetés / vásárlás dolog.. (?))

:D Azért ezt nem mondanám, lásd: CRC...
Inkább az lehet szerintem hogy tologatják/elfelejtik/leszarják...
A helyedben megeresztenék a boltnak egy mailt hogy mi a helyzet, mikor lesz már valami, a végére pedig biggyeszd oda hogy amennyiben 5 munkanapon belül nem kapsz választ, akkor a Consumer Directnek fogod jelenteni a dolgot. Consumer Direct

Ez csak amiatt kell, hogy kicsit megszeppenjenek és csináljanak már valamit két teaszünet között... ;)

Mod:
http://www.life-cycl... conditions.htm
innen idézve: "Charges for areas outside the UK Mainland will be advised prior to delivery."
Ez alapján szerintem neked kell fizetned :(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Pontosan ez az, én ki szeretném fizetni, csak nem tudom, hogyan. Vagy nagyon rugalmatlanok, vagy szarnak rá... és átb@szás szaga van... de remélem, nem. Csak nem tudtam, hogy ez angol boltoknál gyakori (állítólag nehézkes náluk még ez az online fizetés / vásárlás dolog.. (?))

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hát most igazából, én sztem kifizetném....persze azt is megteheted h nem
nem tudnak micsinálni, õk hibáztak....a kért összeget kifizetted...

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Hello!

Volt már valakinek közületek dolga egy bizonyos Life-Cycles (angol) online bolttal?

Life Cycles

Másfél hónapja rendeltem egy kerékszettet, kifizettem, csak a postaköltséget nem kalkulálták bele, és kb. 4 hete azon megy a levelezés, hogy fizessem ki a maradék szállítási költséget. Nem nagyon értik meg, hogy mit akarok, vagy nem akarják, kezd gyanús lenni.
Egyfolytában az a válasz jön, hogy majd utána néznek, majd megoldják, nyugi.

..... hát mindenesetre kezd érdekes lenni.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

ill a fizetest hogy oldod meg? elore utalsz egy total ismeretlennek, vagy van vmi visszajelzo-rendszer?

Én eddig PayPal-on fizettem. Kifizeted és õ meg feladja a csomagot. Kockázatos lehet, de eddig nem volt ilyen bajom. Biztosan van sok sz*rházi más országban is, de eddig sikerült elkerülnöm õket:) Persze fizetés elõtt fotókat kérek leírással együtt, de így is benne van a "lehet nem azt kapom, mit várok" érzés. Szerencsére eddig nem volt ilyen gondom :) Ennek a DT villának az eladója is nagyon korrekt, nagyon készséges figura volt. Mindenre azonnal reagált, amikor elakadt a csomag még Kanadában, annak is azonnal utánanézett. Itthon sajnos megfogták a vámon, de sajnos nem árt belekalkulálni ezt is.
Visszajelzõ rendszer pedig a postai track-ek lehetnek talán. Ebbõl le tudod követni, hogy éppen hogy áll a csomagod.

dpe8

dpe8

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

A mi CRC rendelésünk ma éjjel hagyta el az osztrák elosztót, szóval alighanem hamarosan megérkezik. :)

BTW, nem tudja valaki, hogy hol lehet Cane Creek Linear Pull Drop ciklokrossz fékkart kapni EU-n belül? Van a CRC-nél, de pofátlanul drága az USÁhoz képest.

dejodejóó