Jelentkezz be Regisztrálj

Buda Maraton
Írta 2011. május 01. - 21:04

Írta 2011. május 01. - 21:03

Nos... Láttam azokat a hallás sérült embereket nyomulni, és a végén felszabadultan örülni...Úgy mutogattak egymásnak, hogy majd elszállt a kezük. Nem igen reklamáltak semmiért és nem azért mert úgysem értik meg Õket. Örültek, hogy itt lehettek és részt vehettek valamin, amin eddig szervezetten soha.
Elgondolkodtató...
Írta 2011. május 01. - 20:48

szervezésrõl annyit h kalap szar volt, de ezt majd kifejtem bõvebben. este hét van, de még egy idõeredményt se tudok mennyit mentem (gps alapján de), se egy helyezést. szánalom, hogy verseny címén fut, ennyi erõvel túrának is hívhatnánk, ahol elindulnak az emberek majd beérnek, azt örülnek hogy megcsinálták, majd hazamennek, és a kádban lemossák a biciklit....
az eredmény kb 2 órája kint van:
http://www.tempospor...budamaraton.pdf
teljes eredménylista....
igaz nem a szervezõk honlapján, de lehet azért mert nem az Õ chipjeikkel mérték az eredményeket hanem a temposportosokéval
Írta 2011. május 01. - 20:46

Nem, mert cipelte a bringát ott.
Kímélõn volt az új karbon váz, de csak rövid ideig, utána miután Jani eltévedt

Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2011. május 01. - 20:45

Konkétan? ... passz, hogy miért, de tényleg volt sok ember akiknek a RR tényleg beállt, ezt láttam, mert tudtam, hogy azzal mennek.
Passz, hogy miért, de a Race King jobban dobálja vagy kipréseli és vágja a sarat, mint a RR.
Én mérnöki aggyal egyre tudok gondolni, a mintázata 3szög az RK-nek és az kifelé gyûri, míg a RR 4zet, az meg maga alá-fölé halmozza.
Ezen már tényleg sokat gondolkodtam, mert kb. 1 éve nem cseréltem le a gumit és volt már azóta sáros edzés és verseny is, és sehol sem volt gondom. De Reitinger Gabi is ezzel a gummával megy mindig és neki sem akad vele gondja ...
A RaceKing titka, hogy gyér az oldalmintázat és keskenyebb is mint a gumi hurkája, így az oldalára tapasztalatom szerint kevésbé szedi a sarat. Gondolom azért elõl nem RK volt, én azt 1nap után lecseréltem.

Írta 2011. május 01. - 20:44

Írta 2011. május 01. - 20:39

Balu!
nézem a freecasteren a világkupát, bár ezt még nem szúrtam ki, de kösz a tippet!
Másfél év kihagyás után, fél év edzõvel való készülés után, úgy, hogy hegyen most voltam montival 5. alkalommal életemben maximálisan elégedett vagyok az eredményemmel. Pont a tervezettnek megfelelõen ment, sõt igazából a lefelék voltak csak rosszak, szoknom kell még, felfelé sokat javultam magamhoz képest, eddig fordítva volt, felfelé nem ment, lefelé meg úgy ahogy.
Mindegy a rajtcsomag nem dõl össze a világ, amúgy sem tudtam volna hova tenni! :-)) Bár máfél órával a rajt elõtt ott voltam, csak hát izgul az ember...... :-))
Egyébként a 16.km utáni extra agyagos részen valaki végig tudod tekerni?! Eszméletlen, hogy milyen dagonya volt.
Igazából a race king-el nem az volt a bajom, hogy csúszott, csúszik az bármelyikkel is, úgyis azt kell megtanuljam majd mit tegyek ha csúszik, inkább a felgyülemlett masszív agyagos sár a 2mmes hézag a gumi és a váz közé amitõl nem nagyon lehetett tekerni, de összességében így utólag jó kis maraton volt.
Ezt mellékesen jegyzem meg Bálint ha tudnád, hogy egyébként a hosszú távú célom pontosan az ami Neked.....ultratávú versenyeken indulni 24 órás solo és társaik, persze majd évek múltán, remélem lesz alkalmam egy mezõnyben tekerni Veled ilyen apropóból.
Akkor üdv a klubban!
Hajrá ezerrel, a lényeg, hogy legyen kitartás! Ne aggódj mindenki így kezdi és egy idõ után eljut arra a pontra, hogy megmarad az a 2-3 gumi és dolog ami a legjobban fekszik neki.
Ne vessz el a részletekbe!
Erõ legyen, kitartás és pozitív gondolkodás! Ez utóbbi mindenek felett! Mert a több órai terhelés után egy pici negatív dolog is sötét bugyorrá válhat ... ezért kell a pozitív gondolkodás mindig!
A 24h az meg más tészta ... oda kell legalább 2 év droidképzõ

Írta 2011. május 01. - 20:33

Az agyagban nem tömõdött el? Mert nekem a NN-RR páros konkrétan blokkolt...
Nem, mert cipelte a bringát ott.
Azért mert amikor Balu járt arra még nagyon kevesen taposták szét az utat mire te odaértél már sokkal többen.
Együtt értünk oda Baluval, már tekerhetetlenül szét volt járva akkor is.
Egyébként a 16.km utáni extra agyagos részen valaki végig tudod tekerni?! Eszméletlen, hogy milyen dagonya volt.
A 16.km az az elsõ körben volt, igaz? Az végig tekerhetõ volt.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 01. - 20:32

Igen volt ... és nem az elsõk között vettük fel
Mert a bringa takarítás volt az elsõ!
És a legjobb a Specialized Storm 1,8 vagy erre a pályára ilyen esetben a Specialized Storm 2,0 .... kövek közé ne eresszed már be 1,5 sárgumival vazze!
Az 1,5 sárgumi a mély sárba való, mint a tavalyi 24h!
Látom van versenytapasztalat ....
Sárgumit kérdezett, azt másoltam be.

Írta 2011. május 01. - 20:31

Azért mert amikor Balu járt arra még nagyon kevesen taposták szét az utat mire te odaértél már sokkal többen.
Konkétan? ... passz, hogy miért, de tényleg volt sok ember akiknek a RR tényleg beállt, ezt láttam, mert tudtam, hogy azzal mennek.
Passz, hogy miért, de a Race King jobban dobálja vagy kipréseli és vágja a sarat, mint a RR.
Én mérnöki aggyal egyre tudok gondolni, a mintázata 3szög az RK-nek és az kifelé gyûri, míg a RR 4zet, az meg maga alá-fölé halmozza.
Ezen már tényleg sokat gondolkodtam, mert kb. 1 éve nem cseréltem le a gumit és volt már azóta sáros edzés és verseny is, és sehol sem volt gondom. De Reitinger Gabi is ezzel a gummával megy mindig és neki sem akad vele gondja ...
Írta 2011. május 01. - 20:27

Képzeld 2db kötegelõ elég! a felsõ kettõ a kormányon és a rajtszám alja a fékkar mögé a bowdenházak közé .. és nem hagyod el soha! Majd ha külföldön indulsz, vagy nézed a világkupa futamokat a Freecaster.tv powers extreme.com - High quality action sports videos and live events oldalon, akkor majd tanulsz ilyent is!
Képzeld kapta ...!
Ja és Én is Race king gummával mentem és semmi gond nem volt vele ... 6. helyen értem célba ... talán meg kell tanulni kerékpározni ... hiába ilyen ez a sport ... nem kellett ide sárgumi!!
Röhejek a kifogások!!! Minden megoldható!
Balu!
nézem a freecasteren a világkupát, bár ezt még nem szúrtam ki, de kösz a tippet!
Másfél év kihagyás után, fél év edzõvel való készülés után, úgy, hogy hegyen most voltam montival 5. alkalommal életemben maximálisan elégedett vagyok az eredményemmel. Pont a tervezettnek megfelelõen ment, sõt igazából a lefelék voltak csak rosszak, szoknom kell még, felfelé sokat javultam magamhoz képest, eddig fordítva volt, felfelé nem ment, lefelé meg úgy ahogy.
Mindegy a rajtcsomag nem dõl össze a világ, amúgy sem tudtam volna hova tenni! :-)) Bár máfél órával a rajt elõtt ott voltam, csak hát izgul az ember...... :-))
Igazából a race king-el nem az volt a bajom, hogy csúszott, csúszik az bármelyikkel is, úgyis azt kell megtanuljam majd mit tegyek ha csúszik, inkább a felgyülemlett masszív agyagos sár a 2mmes hézag a gumi és a váz közé amitõl nem nagyon lehetett tekerni, de összességében így utólag jó kis maraton volt.
Ezt mellékesen jegyzem meg Bálint ha tudnád, hogy egyébként a hosszú távú célom pontosan az ami Neked.....ultratávú versenyeken indulni 24 órás solo és társaik, persze majd évek múltán, remélem lesz alkalmam egy mezõnyben tekerni Veled ilyen apropóból.
Írta 2011. május 01. - 20:25

3. a kategóriámban
ha írsz egy rajtszámot akkor lehet van rólad kép, azt elküldöm

Írta 2011. május 01. - 20:25

Írta 2011. május 01. - 20:24

Ha a helyszínen nem is szólnak - bár érdekes , hogy a startcsomagot tudták mondani- , legalább a honlapra írnák ki.....
Írta 2011. május 01. - 20:23

Nagyon jó kis verseny volt , és végre a nyeremények is hasznosak voltak !!

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. május 01. - 20:23

Célcsomagról én se hallottam . Mi volt benne ?
Igen volt ... és nem az elsõk között vettük fel

És a legjobb a Specialized Storm 1,8 vagy erre a pályára ilyen esetben a Specialized Storm 2,0 .... kövek közé ne eresszed már be 1,5 sárgumival vazze!Legnépszerûbb sárgumik: Schwalbe Blach Shark Mud, Maxxis Wet Scream, Continental CrossCountry, Michelin Mud3:)
Az 1,5 sárgumi a mély sárba való, mint a tavalyi 24h!
Látom van versenytapasztalat ....
Írta 2011. május 01. - 20:21

Legnépszerûbb sárgumik: Schwalbe Blach Shark Mud, Maxxis Wet Scream, Continental CrossCountry, Michelin Mud3:)
A Maxxis Medusa kimaradt.

A célban kapott csomagban volt. Én is onnan tudtam, hogy tavaly is volt és az idén is vártam, ezért megkérdeztem.
Errõl lemaradtam mindenesetre én így is teljesen elégedett vagyok azzal amit a pénzemért kaptam!
Írta 2011. május 01. - 20:20

Race king