Jelentkezz be Regisztrálj
EU - mit várunk és mit kapunk?!
Posted 2004. February 24. - 18:14
mintha a verukben lenne de sebaj, irany europa! meg angila(foleg nekik )
ON
a gazdag meg tlejesen jogosan teszik ezt... a kormany meg csak azt nezi, hol lehet midnenhonnan elvenni a penzt, es ezzel tesznek lehetetlenne meg a csatlakozas elott minden gazdat...
a lengyelek bezzeg a sarkukra tudtak allni.
Posted 2004. February 24. - 18:06
Posted 2004. February 24. - 18:05
a rohadt termelõk dögöljenek meg a tejükkel együtt, nem akarok magyar tejet, meg semmit, csak EU de legfõképp Ámerikájit. Aztán aki eddig vidéken élt, az költözzön föl Bp-re, munkanélkülinek, hagyja a vidéket a fenébe. Vegyen egy qtyát szarassa a parkban, várja a segélyt, metrózzon jegy nélkül. Vegyünk csak külföldi terméket, az a idióta Széchenyi meg hadd forogjon a sírjában, legalább termel áramot, amit eladhatunk nyomott áron burkina fasónak, pölö, aztán hozhatunk tõlük pölö homokot a Balaton partra, mer az iggazi afrikaji márkás homok.
Szvsz, ha nem lenne ennyi idióta, meg normális kvóták, szabályozások lennének, semmi gáz nem lenne. Ez az ország félgõzön eltartaná magát kajával, meg ebbõl adódóan egyébbel is. Mert ha például jól van lakva ki lehet vezényelni a romákat gályázni az autópályaépítésre.. ;D
OFF, romák:http://www.mno.hu/in...
na. ON
Posted 2004. February 24. - 17:38
javítsatok ki, lehet nincs igazam, de az eu támogatja egyes országok mezõgazdaságát... vagy nem?
Posted 2004. February 24. - 17:32
Posted 2004. February 24. - 17:30
Posted 2004. February 24. - 17:21
egyébként meg a mezõgazdasággal az a baj hogy ok hogy nem támogatod õket de akkor találd ki hogy hol helyezed el az a 600ezer és 1 milkó körüli embert. Nem kérnének támogatást ha kapnának alternatívát. Viszont az utóbbi tízenvalahány évben /meggyõzõdéses összeesküvés páárti vagyok/ valamilyen nyugati fuvallatra sikerült teljesen padlóra küldeni a magyar ipar mellet a mezõgazdaságot is aminek egyik oka az hogy a földhiányban szenvedõ nyugati gazdaságok itt termelhessék meg a mondjuk holland krumplit amit majd mi meg jól megeszünk jó sok vegyszermaradvánnyal benne merthát a mindenható EU élelmezésügyi szabványai F.szomban sincsenek a magyar szabályozáshoz képest. Megkapjuk a remek olcsó spanyol és egyéb közeli helyeken termelt gyümölcsöket amiket csak azért fogunk megvenni mert másra nem futja majd illetve nem lesz helyben termesztett és hát azt ugye nem kell magyaráznom hogy milyen az ha egy gyümölcsöt napokon keresztül szállítmányoznak majd varázsütésre megérik és mi meg elfogyasztjuk. ajánlom minden eu polgárnak hogy fogyasszon spanyol epret nekem megteszi a magyar is. már ha még lesz.
Posted 2004. February 24. - 17:13
a mezõgazdaságot meg szerintem nem kéne így szidni. fõleg nem azokat az embereket, akik a két kezükkel gondozzák a földet, azt a földet és azt a növényt, melybõl késõbb elkészül A kenyér.
igen, baj, ha esik, baj, ha fúj... mert akkor sz.r lesz a termés.
és a mezõgazdaság pedig alapvetõen fontos lenne egy országnak, mert ÕK csinálják a tejet, kenyeret, az alapvetõ kaját, amit te késõbb megeszel... aztán ha nincs mit enni ugye az gáz...
de mondjuk manapság már nem azt eszed, amit õk csináltak, jön az osztrák és szlovák csoki, francia tej meg mittomén. pedig nem gondolom, hogy ott annyival olcsóbb lenne elõállítani!
meg amúgy ez a 'majd az állam felvásárolja' mentalitás még az elõzõ rendszerbõl maradt... ugye ott nem hogy felvásárolhatta az állambácsi, hanem másnak szabad sem volt adni (kis túlzás...), meg amúgy is: az állam mindent megold mentalitás is sztem onnan ered... tök jó, mert zúzhatjuk akkor ablakot, lophatjuk a gyárat, az állam majd... ehh.. ez az ami nagyon suxx, és ez az ami sztem a büdös életben nem fog változni ebben az országban.
az m*** is egy ilyesféle megnyugvást jelent szerintem az embereknek, itt vagyunk, jövünk, jóléti rencerváltunk, semmi gond nem lesz, mert majd mindenki kap SEGÉLYT, vagy pl 60rugót szgépre.
amitõl pedig nem jutunk soha elõrébb.
...jajjtom nem kéne politizálni.. :-\
Posted 2004. February 24. - 17:07
meg adj borravalot a pincernek kulonben bele tuthazik a levesedbe.
adj halapenzt az orvosnak amiert nem hagyta benned a csikket.
mezogazdasag...
DE!
ha progaramozo vagy akkor kuss
ha mernok vagy akkor kuss
.
.
.
Posted 2004. February 24. - 16:57
Posted 2004. February 24. - 14:00
Értemén, hogy támogatni kell a mezõgazdaságot, de amibõl amúgy is túlkínálat van, azt mért az én adóforintomból finanszírozzam meg (meg mégegyszer, amikor megveszem).
Emiatt az EU-ban most reformálni akarják ezt, úgy, hogy a jövedelem-támogatásokat egyre inkább vidékfejlesztési támogatásokkal váltanák fel ami (állítólag) mindenkinek jobb lenne. Ennek persze a franciák nem örülnek, mert õk kapják a teljes mezõgazdasági támogatási keret 22,5 százalékát, ami a legmagasabb, s most ez visszaesne.
Posted 2004. February 24. - 13:39
na végre valaki tovább is lát az orránál....de azért idehaza sem ártana körülnézni, mert a magyar paraszt akár a francia, meg van gyõzödve róla, hogy ha õ termel tejet, azt valakinek tuti meg kell venni, legalább annyiért, amennyibe neki az fájt. Persze ha éppen kevés a tej, akkor nem szégyelli jóval drágábban adni.
Nem tudom mit szólnának, ha aratás idõben körbezárnák a gazdaságukat pl. a bicikligyártók, hogy a nyakukon maradt 20000 montit az állam vásárólja meg elõállítási áron, mert a piacon nem tudják eladni annyiért...
és minden másban is egyetértek Mellon-nal.
a matrica mindegyikre érvényes..én csak azt nem értem ,hogy ilyen rendszer más országban nincs, hogy minden autópályára külön matrica kell.
más kérdés, hogy ha jól tudom, csak a távolságarányos fizetés az eurokonform, tehát a kapus rendszer........
még jó hogy azok megépítésén egyszer kaszált már egy cég, aztán a matricarendszer bevezetésén is, aztán..... : hihetetlen
Posted 2004. February 24. - 12:31
Posted 2004. February 23. - 21:02
legalabbis haver autojan van EGY darab matrica
Posted 2004. February 23. - 20:46
Szóval ha pl Ausztriában utazunk akkor egy 2000 Ft értékû matriával 10 napig kóricálhatunk a sógoroknál. Nem úgy mint kis hazánkban ahol még az M0-ás az amin még nem kell x+1 matricát venni. Lassan már nem fogunk kilátni a szélvédõn, feltéve ha bírjuk zsével..
Posted 2004. February 23. - 20:41
szal orujjunk!!! ;D
majd meglassuk, lehet megsem fogunk ugy szopni mint ahogy sejtem...(legyunk optimistak....)
tom, majd az unokainknak jolesz...! de ez engem nem vigasztal... :-\ :-X
mind1 ;D
erdekel h vam helyett mit fognak bevezetni. mondjuk 100km-enkent kell adozni a hozott termek utan. vagy pedig öö nemtom, adjatok otleteket ;D
Posted 2004. February 23. - 20:31
Posted 2004. February 23. - 19:34
en nem ugy tekintek ra, mint egy zsirosbodonre. sot mi hasznat egyelore nem fogjuk latni.Aza baj, hogy az EUra mindenki fejõstehénként tekint, ahova azért érdemes belépni, mert majd kapunk támogatást, segélyt meg mindenféle egyéb jogcímen lóvét.
Pedig ez nem errõl szól, ez csak egy mellékága az egésznek.
Mi féltjük a földet, õk a munkaerõpiacukat, mindenki csak jó oldalára vágyik a csatlakozásnak.
És amíg minden ország csak a saját nemzeti érdekeit próbálja eröltetni, nem is fog rendesen mûködni. Szomorú ez, európai közösségi érzésnek nyoma sincs (nem csak nálunk, ez nyugaton se nagyon mûködik).
nekem csak 1 kivansagom lenne, meghozza, h ne llegyen rosszabb..de lesz. mert nem kepes a magyar nep(es persze a kedves kormany) osszefogni, hogy valami jot is kiharcoljanak az orszagert....
az itt nem meno. mindent rogton alairunk, utana meg sirunk.... ez a jellemzo. dehat ez van, ezt kell szeretni. :-X
Posted 2004. February 23. - 19:03
nyomni kemenyen,nem leragadva a multnal,a lo is elore nez.melo mindig van , gyereknemzes is az ..
Szóval én is elõre nézek ,de nem tudom elképzelni, hogy ilyen infláció mellet és ilyen FIX fizetések mellett mindennagyon szép és jó lesz.
Posted 2004. February 23. - 15:16
Pedig ez nem errõl szól, ez csak egy mellékága az egésznek.
Mi féltjük a földet, õk a munkaerõpiacukat, mindenki csak jó oldalára vágyik a csatlakozásnak.
És amíg minden ország csak a saját nemzeti érdekeit próbálja eröltetni, nem is fog rendesen mûködni. Szomorú ez, európai közösségi érzésnek nyoma sincs (nem csak nálunk, ez nyugaton se nagyon mûködik).
Franciáknak az a fontos, hogy legyen náluk is uniós intézmény (nem számít, hogy rengeteg idõ és eur milliók mennek el minden hónapban a képviselõk utazgatásaira, Brüsszel és Strassburg között), meg hogy a németeknek ne legyen több szavazata.
Az egyik leggazdagabb tagország Luxemburg meg mindig is kiáll a mezõgazdasági támogatások mellett, mert így õ is több pénzt kap vissza, mint amennyit befizet a közösbe.
Arról szó sem lehet, hogy egy kiemelt közösségi nyelv legyen (angol), mindenki olyan nyelven beszél a közös parlamaentben, ahogy neki jólesik.
Rádásul a közös költségvetés több mint felét, még mindig a mezõgazdasági támogatások teszik ki, amibõl rendesen kitúrtak minket. Ezen ugyan jogosan lehetünk felháborodva, de azért idehaza sem ártana körülnézni, mert a magyar paraszt akár a francia, meg van gyõzödve róla, hogy ha õ termel tejet, azt valakinek tuti meg kell venni, legalább annyiért, amennyibe neki az fájt. Persze ha éppen kevés a tej, akkor nem szégyelli jóval drágábban adni.
Nem tudom mit szólnának, ha aratás idõben körbezárnák a gazdaságukat pl. a bicikligyártók, hogy a nyakukon maradt 20000 montit az állam vásárólja meg elõállítási áron, mert a piacon nem tudják eladni annyiért...
Szóval tényleg elég nagy kaka most az egész, de éppen a széthúzás a fõ oka ennek.