Ennél azért csak többen tudnátok nekem felelni a fenti kérdésemre!!? :
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Fékpofa, betét
Started by
country
, 2002. February 21. 21:15
Posted 2003. October 07. - 12:23
Posted 2003. October 07. - 09:32
Hali!
Mivel Kozma60 után frankón elfogyott a Bike+ (piros, bár hallottam, hogy itt nincs jelentõsége a színeknek) fékbetétem, tegnap jártam a boltban, hogy cseréljek ...
Szomorúan láttam, hogy ennyire el vannak rugaszkodva az árak, mert igaz hogy volt ott fekete Acor ami 800 Ft 4 db (fekete) , de azt nem ismerem és mivel jönnek az esõsebb idõk, így nem mertem most elkezdeni a próbát és inkább vettem jagwire-t ... elõre kéket 1400 -ért hátra feketét 1000-ért ha jól emléxem ...
Kérdésem lenne az, hogy ezek a jagwire pofák milyenek és mennyier kopnak, és hogy a 800 Ft-os Acor-ral is jól jártam volna-e vagy sem ...
Ja és Mach1 210 -es felnim van!
thx
Mivel Kozma60 után frankón elfogyott a Bike+ (piros, bár hallottam, hogy itt nincs jelentõsége a színeknek) fékbetétem, tegnap jártam a boltban, hogy cseréljek ...
Szomorúan láttam, hogy ennyire el vannak rugaszkodva az árak, mert igaz hogy volt ott fekete Acor ami 800 Ft 4 db (fekete) , de azt nem ismerem és mivel jönnek az esõsebb idõk, így nem mertem most elkezdeni a próbát és inkább vettem jagwire-t ... elõre kéket 1400 -ért hátra feketét 1000-ért ha jól emléxem ...
Kérdésem lenne az, hogy ezek a jagwire pofák milyenek és mennyier kopnak, és hogy a 800 Ft-os Acor-ral is jól jártam volna-e vagy sem ...
Ja és Mach1 210 -es felnim van!
thx
Posted 2003. August 01. - 10:38
Év elején cseréltem kerekeket, Mavic X517 ceramic felniket használok, XT V-féket, XTR ceramic pofákat. Úgy 2500 km útán csak dicsérhetem ezt a kombinációt, fõleg esõs idõben a fékhatás sokkal nagyob mint a klasszikus változatban, és a sípolás is megszünt (ami a klasszikus XT V-fékeknél gyakori).
vendég__*
Posted 2003. August 01. - 08:53
Posted 2003. July 31. - 20:48
Hellóka!
Szerintetek jók ezek az új fajta (?) egyszerre 3 féle mintázatú v. milyen fékpofák? (Jagwire, Acor, BBB, B+, stb) vagy nem nagy a különbség?
köszke
Prefi
Szerintetek jók ezek az új fajta (?) egyszerre 3 féle mintázatú v. milyen fékpofák? (Jagwire, Acor, BBB, B+, stb) vagy nem nagy a különbség?
köszke
Prefi
Posted 2003. March 13. - 10:33
Kösz Rob! Van egy pár féle betét XT-hez, de én kipróbálnám az EBC-t, mert az tényleg tuning cucc. Van XC-s(zöld), DH-s(piros), és esõs, saras(arany). Itthon piros Jagwire-t kaptam. Ez idáig a legjobb, de esõben ez is egy kalap szar.
Posted 2003. March 12. - 14:04
Posted 2003. March 12. - 00:17
a patronos pofa egyébként nem nehezebb - ua a fém a hagyományosban is van, a gumi nem áll meg magától
Posted 2003. March 10. - 03:11
http://mountainbikes.net
http://www.suspensioncenter.ch/
van meg itthon meg nem lattam!
valahova leirtam vagy ot ilyen cimet!
http://www.suspensioncenter.ch/
van meg itthon meg nem lattam!
valahova leirtam vagy ot ilyen cimet!
Posted 2003. March 09. - 22:10
Posted 2003. February 21. - 23:39
Posted 2003. February 19. - 21:26
A Zöldpontban most akcióban vannak a Richey fékek!!! Vegyétek és vigyétek!
Én is vettem egyet, met alig drágábbak, mint egy pár fékpofa.
A Comp 3900.- a Pro 4900.-. A különbség annyi, hogy a pro-nak cserélhetõ a betétje. Ja meg a színe, a pro fekete, a comp szürke. Kék pofával adják mind a kettõt.
Remélem nagyon fog fogni a Richey felnivel!
Én is vettem egyet, met alig drágábbak, mint egy pár fékpofa.
A Comp 3900.- a Pro 4900.-. A különbség annyi, hogy a pro-nak cserélhetõ a betétje. Ja meg a színe, a pro fekete, a comp szürke. Kék pofával adják mind a kettõt.
Remélem nagyon fog fogni a Richey felnivel!
Posted 2003. February 19. - 14:40
Hi!
Nekem Acera fékem van, ezt Shimano (fekete) betéttel adták gyárilag. Szárazon még csak-csak elment, de vizesen nem volt jó, ráadásul a felnivel köcsönösen eszegették egymást. Most piros B+ van benne, (600 ft/pár) szeintem jól fog. A felni egyébként Remerx dragon...Amúgy milyen az a patronos pofa? És miért jó v. rossz?
fémházban a fékgumi,egy stift rögzíti,csak a betétet kell cserélni,ha elkopik,esetenként nem is kelle semmit állítani csere után,esetleg bowdenfeszességet...vékonyabb kialakítású fékfelületileg,jobban elfér a felni oldalfalán
drágább,talán nehezebb?
Posted 2003. February 19. - 12:38
Hi!
Nekem Acera fékem van, ezt Shimano (fekete) betéttel adták gyárilag. Szárazon még csak-csak elment, de vizesen nem volt jó, ráadásul a felnivel köcsönösen eszegették egymást. Most piros B+ van benne, (600 ft/pár) szeintem jól fog. A felni egyébként Remerx dragon...Amúgy milyen az a patronos pofa? És miért jó v. rossz?
Posted 2002. September 07. - 10:48
Amúgy, ha sima fékpofával fékezel egy kerámiás felnit, akkor az olyan, mintha olajos lenne a felni. Csúszik. Nem nagyon, de érezhetõen. Még a legkeményebb pofák (Ritchey-k, WTB dual, stb) is ilyen, egy puha (Acor, Bike+) meg rendesen "nyúlik". SZóval kerámiás felnihez kerámiás pofát!!
(az elenkezõjét, amit Killer is emlegetett - t.i. kerámiás pofa sima felnivel - meg meg ne próbálja senki!)
(az elenkezõjét, amit Killer is emlegetett - t.i. kerámiás pofa sima felnivel - meg meg ne próbálja senki!)
Posted 2002. September 07. - 04:42
a keramia felnihez javasolt a hozzavalo fekbetet ... ugyanis ez lenne a lenyege ..a jobb fekhatas .. namarmost a keramia felniben epp ez lnne a + dolog ..szal szerintem erdemes a hozza illo fekbetetet hasznalni ha mar valaki aldoz a felnire..
amugy keramia felnihez lehet simat hasznalni .. viszont sima felnihez keramias fekbetetet soha !! eleg hamar elkoptatna a fekfeluletet...
amugy keramia felnihez lehet simat hasznalni .. viszont sima felnihez keramias fekbetetet soha !! eleg hamar elkoptatna a fekfeluletet...
vendég__*
Posted 2002. September 05. - 16:00
Az Avid SD fékemben kék Avid pofa van, jelenleg CR17-es felnin, de elõtte SR18-as volt. Egy triállos havernak odaadtam próbára a bringát és szerinte ugyanolyan jól fog mint az õ XTR/Mavic kerámia párosítása. Szerintem ez elég jó érv! Valószínûleg a kék Ritchey is jól fogahat!
Van egy olcsó Zoggie garnitúra is edzeni és azok vizesen jobbak mint szárazon!
Van egy olcsó Zoggie garnitúra is edzeni és azok vizesen jobbak mint szárazon!
Posted 2002. August 06. - 20:55
Posted 2002. June 28. - 21:56
az olcsó színes bike+ is jó én úgy vettem észre nem túl válogatós viszont fogy mint a zsebpénz
Posted 2002. June 28. - 19:59
Hali
Erosen osztom azt a velemenyt, hogy a felni es a fekpofa anyaga a fekhatas ket majdnem egyenlo resztvevoje!!!
Peldaul nekem a Kool Stop rohadt szarul fogott a CR17-es felnin, pedig mindenki dicserte, most itt a forumon IS!!! es amugy is Viszont a TIOGA fekpofa, amirol itt alig hallok, meg ugy fogott mint egy allat. amikor osszeraktam tiszta felnivel uj pofaval teloval siman tudtam csusztatni az elso kereket, csak a fek huzasaval..
Mellesleg kulfoldi forumon iszonyatosan lehuztak a CR17-es fekfeluletet. Most elol egy 500 ft-os zooggie van es az mondjuk eleg jol fog...
Aki meg nem tudja adagolni a fekerot, az meg tenyleg nem tud biciGlizni szoval azt mondjak, hogy a CR17 szar.
Mas: En mintha ugy hallottam volna, hogy nem eletbevagoan fontos keramia felnihez mas pofat hasznalni, de ha ajanljak, akkor biztos ugy van
Ki akarom meg probalni a Ricsi fekpofat, mert arrol is iszonyat jokat halottam....
Udv
Erosen osztom azt a velemenyt, hogy a felni es a fekpofa anyaga a fekhatas ket majdnem egyenlo resztvevoje!!!
Peldaul nekem a Kool Stop rohadt szarul fogott a CR17-es felnin, pedig mindenki dicserte, most itt a forumon IS!!! es amugy is Viszont a TIOGA fekpofa, amirol itt alig hallok, meg ugy fogott mint egy allat. amikor osszeraktam tiszta felnivel uj pofaval teloval siman tudtam csusztatni az elso kereket, csak a fek huzasaval..
Mellesleg kulfoldi forumon iszonyatosan lehuztak a CR17-es fekfeluletet. Most elol egy 500 ft-os zooggie van es az mondjuk eleg jol fog...
Aki meg nem tudja adagolni a fekerot, az meg tenyleg nem tud biciGlizni szoval azt mondjak, hogy a CR17 szar.
Mas: En mintha ugy hallottam volna, hogy nem eletbevagoan fontos keramia felnihez mas pofat hasznalni, de ha ajanljak, akkor biztos ugy van
Ki akarom meg probalni a Ricsi fekpofat, mert arrol is iszonyat jokat halottam....
Udv