nem teljesen:)
egyikkel fel lehet ugrani 10 centinél nagyobbra(bunny hop) az ún "kecskével" meg nem.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Indította
blademaster
, 2004. augusztus 23. 22:25
Írta 2006. október 17. - 19:34

Írta 2006. október 17. - 19:33

Írta 2006. október 17. - 18:53

A kecske az, amikor mindkét kerék egyszerre emelkedik fel a talajról.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. október 17. - 18:36

üdv
na itt egy két dolog magyarázatra szorul!
a bunny ról lenne szó! mindenki magyaráz nekem hogy nem úgy kell bunnyzni ahogy én szoktam!mindenféle kecskérõl beszélnek (sehol sose olvastam/hallotam még errõl az un. "kecskérõl") na mind1
most akkor hogy is kell bunnyzni?! nem tök mindegy h az ember hogy ugrik át valamit vagy ugrik fel rá?!
na itt egy két dolog magyarázatra szorul!
a bunny ról lenne szó! mindenki magyaráz nekem hogy nem úgy kell bunnyzni ahogy én szoktam!mindenféle kecskérõl beszélnek (sehol sose olvastam/hallotam még errõl az un. "kecskérõl") na mind1
most akkor hogy is kell bunnyzni?! nem tök mindegy h az ember hogy ugrik át valamit vagy ugrik fel rá?!
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. október 11. - 10:44

Tehát akkor, ismét, sokadjára:
mindenféle áttételben lehet egykerózni, csak megfelelõ kezdõsebesség kell hozzá...pl. a legnagyobb áttételben is ki lehet emelni, csak marha gyorsan kell hozzá menni. Különben ez az egész úgy megy, hogy minél gyorsabban küldöd az egykerót, manualt, annál könnyebb...tehát minél gyorsabban kell csinálni...ennek csak az útviszonyok (pl. ha az út aljába 1 négysávos keresztezõdés van nem célszerû 60-al egykerózva beletépni :scared: ) meg a bátorságod szabhat határt...
mindenféle áttételben lehet egykerózni, csak megfelelõ kezdõsebesség kell hozzá...pl. a legnagyobb áttételben is ki lehet emelni, csak marha gyorsan kell hozzá menni. Különben ez az egész úgy megy, hogy minél gyorsabban küldöd az egykerót, manualt, annál könnyebb...tehát minél gyorsabban kell csinálni...ennek csak az útviszonyok (pl. ha az út aljába 1 négysávos keresztezõdés van nem célszerû 60-al egykerózva beletépni :scared: ) meg a bátorságod szabhat határt...
Írta 2006. október 09. - 14:38

Obis bringán patentpedál? Külön tuning? Azt tényleg kapd le ha gyakorolni akarsz! Sima pedállal nem fogsz állandóan elesni.
Írta 2006. október 08. - 20:48

Legkisebb áttétel nem jó.
Én pl. 2-5ben szoktam ha lassan megyek, 2-4-ben, ha gyorsabban amit mondtam.
Én pl. 2-5ben szoktam ha lassan megyek, 2-4-ben, ha gyorsabban amit mondtam.
Írta 2006. október 08. - 20:46

Hát én a Legkönnyebb áttételt használom asziszem h ti 1/1-nek mondjátok! Viszonylag sík terepen csinálgatom az udvaron van egy két gödröcske amúgy csak ennyi! És köszi szépen a tanácsot! De én sajnos nem tudom kihasználni a tellót mert vagy beált! vagy pedig olyan gagyit adtak h nem mozog semmit! Légyszi ne röhögjetek ki egy egy OBI-s gagyival szaladgálok ide oda! Amúgy boltbajárós cangának lett véve de ez mind1! Tehát akkor kicsit guruljak és úgy próbáljak meg rátekerni picit nagyobb áttételben?!
Írta 2006. október 08. - 20:37

Hello!
Kicsit szégyenlem a pofám h ilyen kérdéssel jövök ide de azért feltenném!
A Héten kezdtem el egykerekezést tanulgatni és már 2,5-öt tudok tekerni! a következõ a gondom! Ha megvan a 2,5 akkor vagy nemtudom tovább tartani a gépet vagy pedig k***va nagyot esek SPD pedállal! Esetleg vkinek vmi ötlete?
Melyik fokozatban?

Viccet félretéve. Nem az a lényeg "mennyit tudsz tekerni", hanem hogy hogyan. Az egyensúlyt kell eltalálni, na az a nehéz. Szerintem gyakorlásra SPD pedál nem alkalmas, az meg, hogy rendesen lepotyogsz a bringáról egyenesen tragikus. Szóval sima pedál, ujj a fékkaron. Ha elkezdesz dõlni hátra, behúzod oszt kalap kabát. Egy idõ után már lehet a fékezés erõsségét is érezni, illetve a pedálozás abbahagyásával megállítani a hátradõlést.
Azaz nem erõbõl kell fenntartani a gépet tekeréssel, hanem a holtponton történõ egyensúlyozással.
Én úgy szoktam csinálni, hogy lenyomom a telót, és a visszamozgás erejét kihasználva, rátekerés+ fölrántás kombóval kezdem az egykerekezést.
Közben rájöttem, hogy sokkal könnyebb, ha nem lépésben haladok, hanem olyan 10 km/órával vagy kinek mi a szimpatikus. Sokkal könnyebb egyensúlyozni, ha gyorsabban mész, a felrántás is egyszerûbb. Ezenkívül több idõd van korrigálni, ha elveszted az egyensúlyt elõre is, hátra is.
Jah, és sima terep az alap a gyakorláshoz.

Írta 2006. október 08. - 20:24

Hello!
A Héten kezdtem el egykerekezést tanulgatni és már 2,5-öt tudok tekerni! a következõ a gondom! Ha megvan a 2,5 akkor vagy nemtudom tovább tartani a gépet vagy pedig k***va nagyot esek SPD pedállal! Esetleg vkinek vmi ötlete?
Írta 2006. szeptember 21. - 21:16

A FUN-olás szerintem azért jó haverokkal mertegyszer sak eljuttok egy olyan pontra amikor már mindeki annyira belejön h minden összejön.
De ez csak akkor müxik ha jó barátok és jo kedv van poénokkal, biztatással, egy-két kissebb eséssel és marhulással.
Szeintem ezek a dolgok akkor jók.
A Hajtást azt hagyjuk a profikra - ezt nem sértésnek szánom és ez csak az amatõrökre(ez alatt a nem szponzoráltat kellene érteni) vonatkozik.
Persze ha verseny van akkor izomból menjen minden.
Ugyhogy véleményem szerint minden szituácio függõ...
De ez csak akkor müxik ha jó barátok és jo kedv van poénokkal, biztatással, egy-két kissebb eséssel és marhulással.
Szeintem ezek a dolgok akkor jók.
A Hajtást azt hagyjuk a profikra - ezt nem sértésnek szánom és ez csak az amatõrökre(ez alatt a nem szponzoráltat kellene érteni) vonatkozik.
Persze ha verseny van akkor izomból menjen minden.
Ugyhogy véleményem szerint minden szituácio függõ...
Magellan Polaris; Rock ShoX Judy XLC; BikePositive; Pazzaz; Shimano DEORE; Sram7.0; Shimano ALTUS; ----
Jesus Bikers klub
Jesus Bikers klub
Írta 2006. szeptember 19. - 22:40

Egyet éretk, hogy úgy nem lehet fejlõdni, ha nincs hûzóerõ. Pesten vannak jó arcok, sokatkell mászkáni a városban, fogason, és megtalálod a társaságod.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. szeptember 19. - 15:58

Mondjuk, én speciel szétválasztom a 2 fajtát (gyakorlás+örömbringázás), mert eleinte "együtt jóban-rosszban, minden másodiknap bringázás, hülyülés, stb." crew voltunk, de mára már sajna sokan kihullottak és akik maradtak, azok is csak a fõutcán ingáznak ide-oda, nézik a csajokat (ami tényleg jó
, de nem bringázás közben), stb.. Így viszont nem lehet fejlõdni ezért ha gyakorolni akarok, akkor kimegyek egyedül, kitûzök magam elé 1-2 trükköt és addig nyomom, amíg nem megy úgy, ahogy akarom. Ha pedig örömbringázni megyek, akkor a haverokkal elindulok vmerre, mert velük nem lehet normálisan fejlõdni. Ott csak abból élek, ami eleve megy. Mennék én szívesen gyakroloni is velük, dehát már szinte egyik sem veszi komolyan. Nyomták 1 évig és kész (autót vesznek, abbahagyják, deszkáznak, stb), egyszóval "divatbringások".
Úgyhogy mostanában már szinte csak gyakorlás van (nem baj, mert én ezt is szeretem), de jövõre költözök Pestre, ahol remélem találok 1 bandát, akik befogadnak és szívvel-lélekkel bringáznak, nem csak holmi alkalmi fellángolásból....

Úgyhogy mostanában már szinte csak gyakorlás van (nem baj, mert én ezt is szeretem), de jövõre költözök Pestre, ahol remélem találok 1 bandát, akik befogadnak és szívvel-lélekkel bringáznak, nem csak holmi alkalmi fellángolásból....
Írta 2006. szeptember 17. - 21:43

igen én is így vagyok ezzel hogy fejlõdök
de most egy darabig hanyagolom ezt, inkább begyakorlom más helyeken a letörésugratást
addig talán kimegy belõlem a para és mikor már máshol ugrok nagyokat akkor talán menni fog
legalábbis tavaly kinéztem egy ugratót de nem mertem beadni, utána feledésbe merült az egy ideig, míg most nyáron megint arra mentem és simán beadtam elsõre para nélkül
nem vagyok és nem is akarok versenyzõ lenni ahoz már öreg vagyok sajna, de azért idegesítõ látni hogy 13 éves gyerekek beugorják azt amit én nem.. ennyi önkritikám van
amuyg én ritkán bizom társaságban én inkább az egyedül bringázás mellett vagyok mert akkor nem kell alkalmazkodni, nem kell megvárni másokat amint egy félórát szarakodnak a hegytetõn etc
néha persze jó mikor már fáradt az ember, de nálam ilyesmi ritkán fordul elõ
de most egy darabig hanyagolom ezt, inkább begyakorlom más helyeken a letörésugratást
addig talán kimegy belõlem a para és mikor már máshol ugrok nagyokat akkor talán menni fog
legalábbis tavaly kinéztem egy ugratót de nem mertem beadni, utána feledésbe merült az egy ideig, míg most nyáron megint arra mentem és simán beadtam elsõre para nélkül
nem vagyok és nem is akarok versenyzõ lenni ahoz már öreg vagyok sajna, de azért idegesítõ látni hogy 13 éves gyerekek beugorják azt amit én nem.. ennyi önkritikám van
amuyg én ritkán bizom társaságban én inkább az egyedül bringázás mellett vagyok mert akkor nem kell alkalmazkodni, nem kell megvárni másokat amint egy félórát szarakodnak a hegytetõn etc
néha persze jó mikor már fáradt az ember, de nálam ilyesmi ritkán fordul elõ

Írta 2006. szeptember 17. - 18:28

ha valaki nem döngeti a korlátjait, akkor max visszafelé fejlõdik.
ha fél valamitõl, az pedig messze nem jelenti azt hogy nem megy neki meg nincs rá felkészülve, csak azt hogy eddig ekkorát nem ugrott, ilyen gyorsan nem ment...
tehát ha félsz, és beadod, akkor fejlõdsz!
akkor jöhet a következõ lépés, attól is félsz, azt is leküldöd, az is megy.
csak így lehet fejlõdni, ha ez nincs meg akkor egy helyben áll az ember.
az meg pont jó, hogyha a haverok húznak, hisz az az egyetlen fejlõdési mód. látod õ beugorja, érzed hogy meg van neked is a technikád, vagy nem, de improvizálsz, elõször borulsz, le van ***va, felkelsz, leporolod magad, másodikra már tudod mit kell csinálni, és sikerült!
ha ez nincs meg, megintcsak nem fog fejlõdni az illetõ... csak nézi ahogy mások fejlõdnek, max lemaradáshoz vezet.
(legtöbbször közel azonos edzettségi szinten levõk bringáznak együtt)
ha fél valamitõl, az pedig messze nem jelenti azt hogy nem megy neki meg nincs rá felkészülve, csak azt hogy eddig ekkorát nem ugrott, ilyen gyorsan nem ment...
tehát ha félsz, és beadod, akkor fejlõdsz!
akkor jöhet a következõ lépés, attól is félsz, azt is leküldöd, az is megy.
csak így lehet fejlõdni, ha ez nincs meg akkor egy helyben áll az ember.
az meg pont jó, hogyha a haverok húznak, hisz az az egyetlen fejlõdési mód. látod õ beugorja, érzed hogy meg van neked is a technikád, vagy nem, de improvizálsz, elõször borulsz, le van ***va, felkelsz, leporolod magad, másodikra már tudod mit kell csinálni, és sikerült!
ha ez nincs meg, megintcsak nem fog fejlõdni az illetõ... csak nézi ahogy mások fejlõdnek, max lemaradáshoz vezet.
(legtöbbször közel azonos edzettségi szinten levõk bringáznak együtt)
Írta 2006. szeptember 17. - 15:33

Félreértettétek amit írtam. Csupán gúnyolódtam azokon, akik azért vállalnak kockázatos ugrásokat stb. mert a haverjaikank megy.
Nekem a FUN a lényeg, amibe persze beleférnek a durvább dolgok is, de csak fokozatosan. Halálfélelem azért ne legyen.
Nekem a FUN a lényeg, amibe persze beleférnek a durvább dolgok is, de csak fokozatosan. Halálfélelem azért ne legyen.

Írta 2006. szeptember 17. - 14:47

Beugrom akkor amikor úgy érzem hogy menni fog...ha félek tõle akkor valszeg még nem érzem úgy, nem?
"Egyedül unalmas! A barátok miatt járok ki bicózni! Ez az elsõ!" by Chreis
lehet hogy igaza van...de lehet hogy neked van igazad rmx, hogyha versenyzõ vagy, mert ha nem akkor felesleges a korlátaidat keresni, annak tényleg esés lesz a vége. ja és Aske tényleg elég rossz logikát választott. mondjuk nálunk kevesen bicóznak ezért mi vagyunk A társaság...bár mostanában kezd kettéoszlani a csapat

"Egyedül unalmas! A barátok miatt járok ki bicózni! Ez az elsõ!" by Chreis
lehet hogy igaza van...de lehet hogy neked van igazad rmx, hogyha versenyzõ vagy, mert ha nem akkor felesleges a korlátaidat keresni, annak tényleg esés lesz a vége. ja és Aske tényleg elég rossz logikát választott. mondjuk nálunk kevesen bicóznak ezért mi vagyunk A társaság...bár mostanában kezd kettéoszlani a csapat
Írta 2006. szeptember 17. - 12:07

']éamúgy ha parázol vmitõl akkor minek akarod beugrani? én azt hittem hogy a bringázás arról szól hogy önfeledten és élvezetbõl tekergélsz és nem limiteket állítasz magadnak...
szerintem meg pont errõl szól. adrenalinról és limitek döntögetésébõl. meg persze önfeledt bicajozásból. IS
Írta 2006. szeptember 17. - 10:44

Ez nagyon nagy hülyeség, hogyha a haverok, akkor én is. Bízni kell magadban és ismerni a képességeidet, a technikai tudásodat. És ha azért szólnak meg, mert nem ugrasz be valamit, akkor inkább keress más társaságot, nincs abban semmi szégyellni való, hogy nem ugrasz be valamit, mert úgy érzed, hogy még nem menne. Viszont ha egy olyan társasággal bringázol, akikkel már rég óta, és ismeritek egymás képességeit, szintjét, akkor lehet hallgatni a buzdításra, hogy ugordbe, mert menni fog. Én egy ilyen társasággal bringázom, és nálunk ez mûködik.
Fõ a fokozatosság!!!
Fõ a fokozatosság!!!
Írta 2006. szeptember 17. - 00:19