én uis elöl 2újjal hátul 1-el. hátul elég az egy hogy blokkolja a kereket. elöl meg tépni kell azt a szar xtféket hogy fogjon is valamit...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Indította
blademaster
, 2004. augusztus 23. 22:25
Írta 2006. október 30. - 09:54

Írta 2006. október 28. - 00:32

én érdekesmód jobb kézzel 1ujjal, ballal két ujjal fékezek.
a bal kezem bénább.
a bal kezem bénább.

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. október 27. - 22:16

hát lehet a fékkar is jelent valamit, de ha 1 ujjal fékezek az elég fárasztó
ha kell mondjuk rágyúrok h ne legyne akadály ez:D
evileg elég kell h legyen egy 185 milis avid bb7 elõl meg egy alap drótos deore hátul h megfogja a 60 kilómat
ha kell mondjuk rágyúrok h ne legyne akadály ez:D
evileg elég kell h legyen egy 185 milis avid bb7 elõl meg egy alap drótos deore hátul h megfogja a 60 kilómat
Írta 2006. október 27. - 22:13

Gondolom ha a fék megfelelõen fog, akkor elég egy ujjal használni, s így több marad a kormányon, ami feltehetõen jobb. 
Én is pl. két ujjal fékezek mindig, ha megpróbálok egy ujjal, furcsamód bizonytalanabbnak érzem az irányítást.
edit: Valóban fontos a fékkar formája, távolsága.
Tapasztalatom, hogy a szögletesebb AVID kényelmesebb volt akár egyujjal is, mint a kerekebb olajos shimano kar. Ez egy ujjal baromira töri az ujjam, kettõvel viszont faja.
Ahogy neked kényelmes, úgy használd!

Én is pl. két ujjal fékezek mindig, ha megpróbálok egy ujjal, furcsamód bizonytalanabbnak érzem az irányítást.
edit: Valóban fontos a fékkar formája, távolsága.
Tapasztalatom, hogy a szögletesebb AVID kényelmesebb volt akár egyujjal is, mint a kerekebb olajos shimano kar. Ez egy ujjal baromira töri az ujjam, kettõvel viszont faja.
Ahogy neked kényelmes, úgy használd!
Írta 2006. október 27. - 22:09

most ez nem streetes vagy ilyemsi trükk kérdés
de úgy látom h a rutinosabb dhsok közül mindenki az egyujjas fékezést használja
én eddig nem figyeltem erre, valahogy a 2 ujjast szoktam meg, most legutóbb próbáltam átszokni az egyujjasra, épp ezért mert több helen is olvastam h az a helyes, de valahogy nekem ezzel a mostani alap shimano fékkarral sokkal kényelmesebb a 2 ujjas fékezés, csak hát gondolom az 1 ujjassal jobban lehet a kormányt fogni
szerintetek melyiket érdemes? vagy teljesen mindegy, hülyeség átszoktatni magam az 1 ujjhoz?
de úgy látom h a rutinosabb dhsok közül mindenki az egyujjas fékezést használja
én eddig nem figyeltem erre, valahogy a 2 ujjast szoktam meg, most legutóbb próbáltam átszokni az egyujjasra, épp ezért mert több helen is olvastam h az a helyes, de valahogy nekem ezzel a mostani alap shimano fékkarral sokkal kényelmesebb a 2 ujjas fékezés, csak hát gondolom az 1 ujjassal jobban lehet a kormányt fogni
szerintetek melyiket érdemes? vagy teljesen mindegy, hülyeség átszoktatni magam az 1 ujjhoz?
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. október 25. - 11:12

Mondjuk ezt az X-up os változatot a kezdõknek nem igazán javaslom, mert ha kicsit ugrasz nem lesz idõ forgatni a bicót meg a kormányt is -> csúnya perecelés lesz a tanúlság, mert túlságosan is elfordulsz a levegõben...eleinte elég ha csak 1-2 járdaszegélyrõl lefelé ugrálva gyakoroljátok ezt a whip témát, aztán lehet jumpokon...
Ja, az én kérdésem meg az lenne, hogy bunny-ból miért nem tudom megcsinálni a táblást. Ugratón megy és a bringás körömben már mindenki nyomja bunny-ból is csak én nem, miért? Kecskébõl megy, de bunny-hop-ból az istennek sem? Szóval ti hogyan csináljátok, mikor kezditek el dönteni a bicót és hogyan?
Ja, az én kérdésem meg az lenne, hogy bunny-ból miért nem tudom megcsinálni a táblást. Ugratón megy és a bringás körömben már mindenki nyomja bunny-ból is csak én nem, miért? Kecskébõl megy, de bunny-hop-ból az istennek sem? Szóval ti hogyan csináljátok, mikor kezditek el dönteni a bicót és hogyan?
Írta 2006. október 22. - 23:13

Én általában a hátsó lábbammal, ez esetben az elsõ variáció szerint csinálom a whipet.
De van, hogy xup-ot is viszek bele, ellenkezõ irányba tolom, mint amerre a bicó hátulja megy, és sokszor segít a whipnél. És szerintem szebb is.
De van, hogy xup-ot is viszek bele, ellenkezõ irányba tolom, mint amerre a bicó hátulja megy, és sokszor segít a whipnél. És szerintem szebb is.
Írta 2006. október 22. - 10:43

sztem biztos hogy második.mundjuk nekem még nincs tapasztalatom ennél a trükknél. :(
Írta 2006. október 22. - 08:47

jóóóvanmár bunyhopptémát tényleg lehetne hagyagolni már..
whip:
sok videót nézegettem és 2. félét láttam
1. a hátul lévõ lábbal toljuk ki a bicaj seggét, és onnan vissza
2. Ezt pl. Cowan-os diretes filmben- hogyaz elöl lévõ láb irányába kanyarítjuk a bicót, és mikor eléggé elfordult a bringa vissza kormányzunk ellentétes irányba. és a hátul lévõ lábbal toljuk vissza a hátulját.
a 2. ik az igazi nem? hogy érdemes kezdeni?
whip:
sok videót nézegettem és 2. félét láttam
1. a hátul lévõ lábbal toljuk ki a bicaj seggét, és onnan vissza
2. Ezt pl. Cowan-os diretes filmben- hogyaz elöl lévõ láb irányába kanyarítjuk a bicót, és mikor eléggé elfordult a bringa vissza kormányzunk ellentétes irányba. és a hátul lévõ lábbal toljuk vissza a hátulját.
a 2. ik az igazi nem? hogy érdemes kezdeni?
Írta 2006. október 18. - 20:03

google.
"The world record stands at around 4ft or 1.2 meters."
http://en.wikipedia....ny_hop_(cycling)
"The world record stands at around 4ft or 1.2 meters."
http://en.wikipedia....ny_hop_(cycling)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2006. október 18. - 19:51

Írta 2006. október 18. - 19:33

Megnézel valami montis filmet, majd métert bunnyznak. Olyan magasra, ahonnan más lejönni sem mer.
no comment
no comment
Írta 2006. október 18. - 16:56

na végszóra má megvan h mi a helyzet!
csak úgy néz ki mintha kecskéznék ! úgy csinálom hogy elöször az elsõt emelem meg(de nem nagyon!)és aztán(jön az a momentum amiért a többiek azt hiszik h kecske)az egész hátulját behúzom magam alá!
huh de nehéz megfogalmazni!
O-O
/O O-O
O <--- az elsõ kereket kb 5 cm rel elöbb emelem meg mielõt felhúznám a hátsót!
enyi lenne nem ragozom tovább jó úgy ahogy van!
csak úgy néz ki mintha kecskéznék ! úgy csinálom hogy elöször az elsõt emelem meg(de nem nagyon!)és aztán(jön az a momentum amiért a többiek azt hiszik h kecske)az egész hátulját behúzom magam alá!
huh de nehéz megfogalmazni!
O-O
/O O-O
O <--- az elsõ kereket kb 5 cm rel elöbb emelem meg mielõt felhúznám a hátsót!
enyi lenne nem ragozom tovább jó úgy ahogy van!
Írta 2006. október 18. - 16:18

biztos, hogy nem jól csinálod. írd be mondjuk a youtube.com keresõjébe, hogy bunnyhop, és meglátod mi az a bunny. az, amit mondtam.
Írta 2006. október 18. - 14:55

A kecske az, amikor mindkét kerék egyszerre emelkedik fel a talajról.
két karakter
Írta 2006. október 18. - 14:52

simán lehet hogy valaki 3x akkorát ugrik kecskézve mint bunnyzva.
feltéve hogy max 3centit tud bunnyzni..
feltéve hogy max 3centit tud bunnyzni..
Írta 2006. október 18. - 14:26

na akkor áljunk meg egy szóra
lehet hogy én mégis csak jól ugrok és nem kecskézek?
mert ezt mondja pár gyerek h nem jól csinálom!

mert ezt mondja pár gyerek h nem jól csinálom!
Írta 2006. október 18. - 13:40

azt megnézném:)
járdaszegély-project-nél nagyobbat még nem tudtam vele biztonságosan át/felugrani.
járdaszegély-project-nél nagyobbat még nem tudtam vele biztonságosan át/felugrani.
Írta 2006. október 18. - 13:13

na jo de ez nálam nem teljesen így van h a bunnyval nagyobat ugrok mert "kecskével" majd 3x akkorát tudok ugrani

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. október 18. - 11:07

Szerintem lassan nyithatnánk már egy "mi a kecske és hogy tanuljak meg bunnyzni" topicot...hamar elérné az 1000 postot...:scared: