Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
sztem azt az idõt amit keresgéléssel töltesz el, fordítsd inkább a gyakorlásra és sokkal hamarabb menni fog. nem kell ide semmi csak egyensuly érzék.. az meg csak ugy fejlõdik ha gyakorlod.
ennyi.
szerintem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ha már kétkeréken, akkor javaslom, hogy az elsõ kerékkel ugrálsz sokat, de aprót ide-oda, hogy megtartsd az egyensúlyodat. Percekig meg lehet állni így.

ezt próbáltam, de elég hülyén néz ki, és eléggé fárasztó tud lenni. na majd gyakorlom, amit aske és bbreki mondott, meg keresek valami leírást, biztos van valami ide vonatkozó szakírás...kösz mindhármotoknak.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

serintem meg fék be, kormány keresztbe és pedállal lehet egyensúlyozni. Nekem sokszor sikerült már megállni, volt amikor hoszabb ideig is, ha erre gondolsz ?:)

Ha már kétkeréken, akkor javaslom, hogy az elsõ kerékkel ugrálsz sokat, de aprót ide-oda, hogy megtartsd az egyensúlyodat. Percekig meg lehet állni így.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
serintem meg fék be, kormány keresztbe és pedállal lehet egyensúlyozni. Nekem sokszor sikerült már megállni, volt amikor hoszabb ideig is, ha erre gondolsz ?:)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Ha jól vágom, akkor nem állsz teljesen egy helyben, hanem apró elõre és hátragurulásokat végzel, hogy megtartsd az egyensúlyt.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
valaki légyszi magyarázza már el, hogy hogy kell trackstandelni vagy hogynevezik azt, amikor egy helyben állsz a biciklin?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Még régebben volt olyan, hogy nóziztam és láták a külfödiek ( aszzem japok vagy kinaika) kamera elõ , mindeki -ut szélén is- megállt és nézték hogy mit csinálok. :D Érdekes látvány lehetett nekik :) Bocs az off-ért

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
:) Az biztos:D amugy a turisták mindent néznek:) én amikor a 180 at adtam be akk is tapsoltakXD hehe

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

nah tanultam egy vicces trükköt .. vagyis inkább egy egyedi sorozat :D :

egykerék- kormányt elfrdít egykéz-vissza kétkézre-1láb-vissza 2lábra-kormányt elenged-bicó eleje leesik- 0kézzel menni tovább.. ennyi.., hülyén hangzik és hülyén néz ki, de a túristák nagyokat néztek :P

ja elég érdekes!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nah tanultam egy vicces trükköt .. vagyis inkább egy egyedi sorozat :D :

egykerék- kormányt elfrdít egykéz-vissza kétkézre-1láb-vissza 2lábra-kormányt elenged-bicó eleje leesik- 0kézzel menni tovább.. ennyi.., hülyén hangzik és hülyén néz ki, de a túristák nagyokat néztek :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

nekem a kormánypöri miatt hosszúra van hagyva a hátsófék bovden, viszont így nem lehet 1ujjal blokkolni (avid bb5 160 + flak jacket), ...és tök fura, mer a nagybicón meg hozzá vagyok szokva, h 1 ujj szinte még sok is :)

pedig én meg ezér vettem az avidot hátra (mondjuk vfékkel mégrosszabb volt)... szerintetek mihez kezdjek?:) ...jaés rotor? vagy úgy még gyengébb lenne?

ha tudnál is tenni rá rotort, olyan botrányos fékereje lenne kb mint egy bmx-nek.

hosszú jobb minõségü bowdenház, és bowden.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hidaulikus tárcsfék hátra hosszú kábellel. nekem az van és mind két irányba 2 fordulat megy

zord

zord

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
nekem a kormánypöri miatt hosszúra van hagyva a hátsófék bovden, viszont így nem lehet 1ujjal blokkolni (avid bb5 160 + flak jacket), ...és tök fura, mer a nagybicón meg hozzá vagyok szokva, h 1 ujj szinte még sok is :)

pedig én meg ezér vettem az avidot hátra (mondjuk vfékkel mégrosszabb volt)... szerintetek mihez kezdjek?:) ...jaés rotor? vagy úgy még gyengébb lenne?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Szerintem erre sincs csodaszer. Pl. mikor én próbálom hátrarántom a gépet, de utána már dõlnöm is kell elõre, mert a lendület hátravinne.
Nekem pl. picit hajlított a lábam.
Értrelemszerûen elején még nyújtva a kezem, de ahogy dõlök elõre, akkor azt is behajlítom.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem is jobb mindent egyujjal, ha pivotot csinálok, v akármilyen trükköt próbálok:) sokkal jobb egyujjal, biztosabban fogom így a kormányt, na mondjuk ez féktõl is függ, sajna a hátsót kicsit nehéz egyujjal blokkolni, pedig sd5 jagwire pofával namind1..
manualnal láb hajlítva azt vágom, de kéz nyujtva v hajlítva az is?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
én spec. elsõsorban a manual miatt vettem tarcsaféket hátra :)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Amúgy azért nem 100%-ig mindegy a téma...egyszerû: próbáljatok meg manualozni úgy hogy 2 ujj van a fékkaron meg úgy hogy csak 1...aki megszokta az utóbbit és normális féke van, annak sok trükk könyebben megy...ha jó a féked érdemes átszoktatni magad...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
laza DH-s arcok beszélgetnek:
-tefigyu, a trükkök topicban most a fékezésrõl beszélnek!
-az mi?
-nem tudom, gondolom a triálosok használják. meg a cc-sek is kezdenek rákapni. állítólag biztonságosabb.
-ne hülyülj, ahhoz legalább egy ujjaddal el kellene engedned a kormányt.
-igen, de van aki olyan régóta gyúr, hogy három (!!!) ujjával is elengedi, úgy megy!
-azta!
-komoly, mi?
-te, én ezt nem merem kipróbálni.

{remélem érezhetõ, hogy csak azon viccelõdöm, hogy a "hány ujjal fékezel" téma ebbe a topicba került :D . amúgy engem sose zavart...}

Bandita...

Bandita...

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Fox Farm írta de már nagyon régen:-------------------------------------Nálunk (Miskolcon) van egy olyan streetes arc aki megtudja, hogy megy a bicajjal a fal mellet majd felugrik a pedálról szalad egy 2-3 m-t a falon majd visszaugrik a pedálra. Közben végig fogj
a a kormányt és halad elõre. Nagyon királyul néz ki, mint 8)Neo8) a Mátrixban. Azt szeretném meg kérdezni, hogy ennek a trükknek van valami neve (létezik-e) v. csak õ találta ki? Mindig elfelejtem megkérdezni tõle
-----------------------------------------------------------------------
Hehh ez LOL én is kitaáltam ezt....
pedig gyömrõi vagyok ....
Majd következö szezonba lefilmezem
Nem tom mi a neve és annyira nem is nehéz csak kicsit idiotának kell lenni hozzá... nem nbagyon csak zényleg kicsit.
Magellan Polaris; Rock ShoX Judy XLC; BikePositive; Pazzaz; Shimano DEORE; Sram7.0; Shimano ALTUS; ----
Jesus Bikers klub

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

én uis elöl 2újjal hátul 1-el. hátul elég az egy hogy blokkolja a kereket. elöl meg tépni kell azt a szar xtféket hogy fogjon is valamit...

Mikor elkezdtem biciklizni annak idején egy 50e-bõl összerakott Malival, akkor volt hogy 3 ujjal húztam mindkét féket... :D Akkor a kisujjaim voltak a legerõsebbek! :)