Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Cowan-os anyag: 400 MB és 27 perc
Vikto, a trükk: 360 tailtap
Facs: én Table Top-ra voksolok. Eddig bármi volt fenn 2-3 hetente becsúszott 1-1 felütés, de ezzel még fél év alatt egy sem, pedig 2,5-3 bar-nál nem fújom keményebbre (a sz@rt is kirázza belõlem...:D). Bár lehet a technikám javult én mégis ezt találtam eddig a legjobbnak, bár tény, hogy a Kenda kb. feleannyiba kerül... :o

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
hehejj! fölfújtam 4 barra a 2,5ös gumit, így nemragad bé a gaz! :)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
70 alatt vok picivel mostanában.
Amúgy 180nál leginkább a hátulja számít, hogy mennyire tolom ki..nálam legalábbis..ha viszont több a cél akkor fontos hogy a fejével nézzen az ember a forgás irányába..na ezt nem tudtam még megszokni, fura érzés:)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Irigyellek viktor, nekem még a 180 sem megy, ill nem merek nekimenni rendesen mert ha kis sebességnél rontok már akkor is majd leugrik a gumi, ja meg minden ugrásnál egy csomó fû megy a gumi meg a felni közé...

Mellesleg hány kiló vagy? Lehet hogy az én 80-om már sok a 90-150 fokos érkezésekhez?

Viszont olyan fasza letöréseket ugráltam a töltésnél...nekitekerek és a töltésoldalba lebunnyzok. Tök móka, csak ne lenne a töltés lábában erdõ. Nem szeretek rambót játszani.... :D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
a bólogatós témát sikerült kiküszöbölni úgy hogy megmaradjon a magas ugrás, sõt megtanultam az alacsony 4x-es átsiklást is. :cool2:
A table-el hadilábon állok mert megszoktam a balra döntöm a bicót. jobbra nagyon furcsa, nem nagyon merem, pedig jobb lenne a lábtartás miatt..
mind1, az a kis csavar amit már tudok épp elég szép, úgy sem vagyok dirt orientált..

azért még próbálgatom holnap

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem beadható úgyis, legalábbis láttam már, de tényh nehezebb..
Gyakorold egybõl az egylábtáblát, és megszûnt a probléma:)
Hogy hvják azt, amikor elugrok ivrõl, 180 levegõben, majd még 180at forgok hátsó keréken? Ma végre sikerült beadni:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
mas kerdes,:
tablenél balra le döntöm és jobbra fordítom a kormanyt de a jobb labam van hatul, ami 'elvileg' "nem helyes". Kezdek belejönni azért kérdezem most hogy ne rosszul tanuljam meg. Régen is kérdeztem de azt modntátok hogy csak egy féleképpen lehet mert külömben kicsavarodik a láb. nekem nem (bár nem is olyan orbitális table) visszinteset meg nem is akarok, csak egy kis stylet :D
Szóval át kéne szokni a jobboldalra döntésre?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
motowhipet probalgatnam de elegge nem megy ugyanis elugras utan elforditom a kormanzt balra, probalok balra fordulni, aztan kormanyt vissza es labbal a hatuljat visszahuzni. de egyszeruen nem fordul el a bringa...csak a kormany akarhogy is probalom csavarni... van vmi tanacs esetleg?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
off
lehet nehéz picit a k-rad, de sztem megéri cipelni azt a plusz súlyt..
nem eladó mégse, illetve egyelõre nem, majd õsszel valamikor. Egy picit kisebbet,streetesebbet, Cr-mo-t, csúszópapucsost akarok..de addigis nagyon jól elvok ezzel is.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Hát akkor sztem egyértelmûen a gumi a rossz. Nem akartam streetes gumit venni a letörésugrások meg egyéb baromkodások miatt de mostmár kénytelen leszek. Általában én kéthetente kapok egy felütéses defektet kb...

Off
Amúgy láttam eladod a vázad viktorider! Mi a gond vele? Sztem jók a tavalyi umfek...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ezt gyakorlom énis most, bár lassan már 360ra megyek:)
DE ilyen gondom soha nem volt, pedig volt amikor ugrottam szép 90 fokokat..

off
Kenda K-Rad..1 éve van meg, ezalatt 0 defekt, 0 felütés, vicces volt nézni ahogy ugyanennyi idõ alatt haver 2 hetente kapta a defekteket Holy Rollerrel, és most az 1 hetes Schwalbe Table top-al is kapott már egyet..

Cowan cumó engem is érdekel:)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Hé, ez a cowanos cucc hány mega?

Jah mostanában ugrálok 180-akat ívbõl. Ha nem forgom ki volt már olyan hogy a gumi annyira félreugrott hogy a felni is nekivágódottt a betonnak. 2,5 ös, oldalfalvédelem nélküli külsõm van.
Milyen gumit használjak hogy ne másszon le?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
okok, akkor zsilett

• vendég
Szal arról beszélsz, hogy levegõben mozog orra fel-le? Az nem gáz. Sokan csinálják, néha én is...ha mókás kedvemben vagyok. :D

A lookbacknél nem KELL elfordulni a hátsó résznek, az csak hátranézés. Bár gyakran elforog ugye, mert törzsel megcsavarod, de nem KELL.

OFF
Kala bácsi merrefelé is vagy te helyileg? Ha Miskolc belefér, akkor megejthetünk egy meeting-et, most kaptam pár filmet...még ropogósak:
Unscene, Federal, Monkey Style, stb.
ON

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
megvan nekem is, de nem vagyok nagyon dirt orientált, csak fejtágítás miatt szoktam belenézni. Szóval a videón látható bologatásra van valami antiszérum? (az elsõ ugrás) vagy akkor ne is kelljen?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Aki meg akar tanulni helyesen ugrani -> "Higher Learning With John Cowan" félelmetesen jó "how-to" anyag.
ON

MEgvan? Bele lehet nézni? Megköszönném :)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
A fakie az, amikor(pl. 180 ugrása után) hátrafelé gurulsz majd megfordulsz.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Szevasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a loockback csak abból áll, hogy hátranézek ugrásközben vagy, hogy hátranézek és abba az irányba kiviszem a hátulját? Tehát balra hátranézek és kiviszem a hátulját közben balra? Amúgy mi az a Fakie?
Elõre is thx
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
felcserélted mert az elsõ ugrás az enyém ahol elrugaszkodok. :D a második átsiklós a tesómé.
Szóval alról szeretnék leszokni valahogy hogy a levegõbe bólogassam a bringa orrát. De ha így szép akkor nemszóltam,, :)

de a magyarázatod azért megmutatom neki!

• vendég
2. A stabilitás az gyakorlás kérdése. Bár ez nagyrészt agyban dõl el, mert általában azért kacsáznak a levegõben, mert nem ugranak elég magabiztosan és stabilan...csak gyakorlat és bátorság kérdése.
1. Gondolom az elsõ ugrás a bátyádé és te vagy a második jelentkezõ. Belógatod nagyon. Ez tény. Ezen egyféleképpen lehet segíteni: ugrasz. Bár hülyén hangzik, de a videot elnézve nem ugrasz, csak az eldobó íve lendületbõl átlök. Ezt nem lehet máshogy korrigálni, merj ugrani. Menj skateparkba és keress szivacsgödröt, ugrálj vízbe v. keress egy asztalos/step-up/katlan ugrót. A lényeg az, hogy merj elrugaszkodni az eldobótól. Szokd meg, hogy "el-pumpálod" magad az ívrõl. Úgy magasabbra szállsz.

Más. Hogy melyik jobb? Nincs jobb, mindkettõnek van szerepe. Az elsõ magasabb, ott lehet trükközni, szebb. De a második is hasznos, pl.: 4X-on mindenki így ugrik, meg versenyeken ha vmi fölött csak lendületet akarnak szerezni. Ha a gyorsaság a lényeg, akkor az utóbbi a jobb.
Pl.: van 2 ugrató, másodikon akarsz trükköt: elsõt "lefojtod" (így ugrasz te), másodikon meg "kihúzod" (ahogy tesód nyomja).
Remélem mindenre kaptál választ.

OFF
Aki meg akar tanulni helyesen ugrani -> "Higher Learning With John Cowan" félelmetesen jó "how-to" anyag.
ON