Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Írta 2007. október 06. - 14:39

Írta 2007. október 06. - 10:27

Írta 2007. október 06. - 07:58

Fogtam jól hátradöltem, EGYENES KÉZ! Ujj a féken. Késöbb kissé behjlított karral, már "pumpálni" is tudsz, akkor lehet jó messzire.
360? Senki?
Nemtom hány hónapja gyakorlom, és most tartok ott hogy levegõben 270et forgok, maradékot hátsó keréken..bár itt nincs semmi pálya, meg normális ív se, szal iszonyat szar helyen kell gyakorolni ahol kb semmit nem lehet repülni:)
Ha túl gyorsan megyek nekem se megy, inkább lassabban szoktam. Abban a pillanatban h elsõkerék elhagyja az ívet, már rántsd is oldalra, és egybõl nézz a hátad mögé ahogy csak tudsz..ez a legfontosabb, és nekem ez volt az amit nehezen szoktam meg..Síkon nem gyakorlom egyelõre, csak íven, asztalra.
Írta 2007. október 05. - 22:51

hardy-n ennél jobban nem tok hátradölni.és mien fokozatban?vagy lehet én vok gyenge lol.
elol kozepso lanckerek, hatul vhol kozepen, a nyeregcso kihuzas hasznos eleinte.
kezd kulon-kulon, csak huzd ki magad alol a bicot, es ugorj le hatra. ha nem tudod erobol kiemelni, akkor rosszul csinalod. nyomd le elobb az elejet kicsit, es amikor felhuzod, pedalozz erosebben. ha mar ki tudod huzni a bicot, akkor probald a holtponton megallitani enyhe hatsofekkel.
aztan mar csak gyakorlas kerdese sztem, bar meg nekem sem megy 5-6 fordulatnal tobb

Írta 2007. október 05. - 22:11

Írta 2007. október 05. - 22:09

de a manuálozáshoz tudni kell egykerekezni is nem?
hogy kezdtél el manuálozni?
Fogtam jól hátradöltem, EGYENES KÉZ! Ujj a féken. Késöbb kissé behjlított karral, már "pumpálni" is tudsz, akkor lehet jó messzire.
360? Senki?
Írta 2007. október 05. - 22:08

bazz ma egész délután zuhogo esöben gyakoroltam.
most kezdtem ugyhogy sztem 5-6 tekerés nem oan rossz.
maj holnap folytatom.
Írta 2007. október 05. - 22:05

Egykerékhez tuti tipp: kihúzott nyereg, nem túl pörgetõs fokozat.
Manuálhoz tuti tipp DHsoknak: NAaagynagy tempó, kicsit lejtõs úton (pl. bp-n zugligetiút, jánoshegyi szerpentin) ujj a hátsóféken. össztelósnál bekeményített rugó.. Fontos a nagy sebesség és a jó hely az elején.. nyár elején alig ment aztán gyakoroltam az említett helyeken és nyár végére 100+ méterek mentek (persze nagy tempónál)
Vagy
egykerék, abbahagyni a tekerést kiállni és manuálozni.
szerintem
Írta 2007. október 05. - 21:55

hogy kezdtél el manuálozni?
Írta 2007. október 05. - 21:52

Az x-up baromi egyszerû trükk, könnyebb mint a table, csak fokozatosan kell betanulni, nem elsõre x-be fordítani. Elõször csak picit fordítsd a kormányt, és próbáld ugrásonként mindig jobban. Egy-két hét alatt meg lehet tanulni.
Az örökzöld egykerekezéses témához meg annyit, hogy én sem tok normálisan egykerekezni (max. 5-7 m), "túl öreg" vagyok már hogy megtanuljam. Meg elég gáz is, ez olyan 12évessuhanctrükk....
Úgyhogy inkább megtanultam manuálozni, jobb könnyebb, meg sokkal poénabb trükk, lehet vele villogni a sétálóban.

360-at ti hogy kezdtétek? Nekem eddig max 180-200-ba fordul az asztaloson, aztán a ruktion köszönte szépen neki sok volt, vehetek új hajtókart....
Írta 2007. október 05. - 21:48

egykerekezni tanulok de nem naon megy.

ill.5-6-t tok tekerni de utána vagy eldölök vagy lemegy az eleje.
hogy tudnék jol egykerekezni?
Írta 2007. október 05. - 21:33

Próbáltam úgy hogy hátsóval kitolom a hátulját de mivel nem tom visszahozni rettenetesen érkezek...
a whipnél amit motorosok IS csinálnak, testbõl kell elfordítani.
x-up nál mi jöhet közbe?
Írta 2007. október 05. - 21:02

Whipnél, hátt, nem probálgattam még dirt hiányában, de gondolom amelyik lábad van hátul azzal is tolod, meg mellette egész testbõl.
X-upnál meg sok minden eszembe jutna h mi jöhet közbe, de az h ruhám beleakad az nem:)
Valaki kp-s trükkökben tud tanácsot adni?
Síkon lassan csukott szemmel, bunnyból még kösz nem..
Fakiebõl probálgattam, meg kiállásokból, de mindig kimegy alólam a bringa..
Hogy gyakoroljam ezt? Padkáról lefele nem próbáltam még, lehet elõbb ezt kéne tudni?

Írta 2007. október 05. - 18:46

minek megtanulni bármit is?
:clap: :cheers:
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2007. október 05. - 18:43

nekem sehogy se ment megtanulni az egykerekezést, mondjuk már régóta nem is gyakorlom, egyszerûen leszarom és gyakorlok más trükköket amihez több érzékem van
szal ez egyénfüggõ
amúgy is minek megtanulni egykerekezni?
Sztem nagy feeling,ráadásul nem gyengén segít fejleszteni az egyensúly érzékedet! Az meg azért jól jön! ...Sztem...:clap:
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2007. október 04. - 18:31

Írta 2007. október 04. - 17:15

minek megtanulni bármit is?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. október 04. - 16:32

szal ez egyénfüggõ
Írta 2007. október 04. - 15:25

Írta 2007. október 04. - 14:54

Hello!
Hát a dh-nak nem is a trükközés a lényege:)
egykerekezéshez: olvasva nem leeht megtanulni, sztem csakis gyakorlsá. Ujj hátsóféken, de a többit ki kell tapasztalni. Nekem egy év gyakorlást(az abszolut kezdéstõl számítva) vett igénybe, mire azt mondhattam, hogy megy.
Jó!!!Gondolom azért vágod,hogy a "trükközés" alatt mit értek?!
Egyébként köszi a tippet,kb ilyen válasz(ok)ra számítottam.

Azért remélem 1 évnél elõbb sikerül:chin:
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."