Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Hát a bmx-esek szórják is a 360-akat....De biztos montival is menni fog elõbb utóbb. Eléggé igénybe veszi az alkatrészeket...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
360: a lényeg hogy a fejeddel forogsz, tehát már az ivre is kicsit ferdén mész rá utánna meg a fejeddel kezdj el forogni és a testeddel. egyébként poénos mert ahogy elkezdesz forogni nem látsz szinte semmit aztán hirtelem megállsz a forgásban és gurulsz tovább.Ja és sztem ehez dörötösebb iv kell ami magasra dob mert azokról a legkönnyebb.Meg ha teheted akkor elõször tenuld meg valami könnyû bmx-el(pl.: egy haveréval) mert azzal könnyû és utánna már könnyebb lesz montival

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Fogtam jól hátradöltem, EGYENES KÉZ! Ujj a féken. Késöbb kissé behjlított karral, már "pumpálni" is tudsz, akkor lehet jó messzire.

360? Senki?

Nemtom hány hónapja gyakorlom, és most tartok ott hogy levegõben 270et forgok, maradékot hátsó keréken..bár itt nincs semmi pálya, meg normális ív se, szal iszonyat szar helyen kell gyakorolni ahol kb semmit nem lehet repülni:)
Ha túl gyorsan megyek nekem se megy, inkább lassabban szoktam. Abban a pillanatban h elsõkerék elhagyja az ívet, már rántsd is oldalra, és egybõl nézz a hátad mögé ahogy csak tudsz..ez a legfontosabb, és nekem ez volt az amit nehezen szoktam meg..Síkon nem gyakorlom egyelõre, csak íven, asztalra.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

hardy-n ennél jobban nem tok hátradölni.és mien fokozatban?vagy lehet én vok gyenge lol.

elol kozepso lanckerek, hatul vhol kozepen, a nyeregcso kihuzas hasznos eleinte.
kezd kulon-kulon, csak huzd ki magad alol a bicot, es ugorj le hatra. ha nem tudod erobol kiemelni, akkor rosszul csinalod. nyomd le elobb az elejet kicsit, es amikor felhuzod, pedalozz erosebben. ha mar ki tudod huzni a bicot, akkor probald a holtponton megallitani enyhe hatsofekkel.
aztan mar csak gyakorlas kerdese sztem, bar meg nekem sem megy 5-6 fordulatnal tobb :D

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
hardy-n ennél jobban nem tok hátradölni.és mien fokozatban?vagy lehet én vok gyenge lol.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

de a manuálozáshoz tudni kell egykerekezni is nem?
hogy kezdtél el manuálozni?

Fogtam jól hátradöltem, EGYENES KÉZ! Ujj a féken. Késöbb kissé behjlított karral, már "pumpálni" is tudsz, akkor lehet jó messzire.

360? Senki?

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
kösz
bazz ma egész délután zuhogo esöben gyakoroltam.
most kezdtem ugyhogy sztem 5-6 tekerés nem oan rossz.
maj holnap folytatom.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
manuálhoz érdemes megtanulni egykerekezni de nem elengedhetetlen..

Egykerékhez tuti tipp: kihúzott nyereg, nem túl pörgetõs fokozat.

Manuálhoz tuti tipp DHsoknak: NAaagynagy tempó, kicsit lejtõs úton (pl. bp-n zugligetiút, jánoshegyi szerpentin) ujj a hátsóféken. össztelósnál bekeményített rugó.. Fontos a nagy sebesség és a jó hely az elején.. nyár elején alig ment aztán gyakoroltam az említett helyeken és nyár végére 100+ méterek mentek (persze nagy tempónál)

Vagy

egykerék, abbahagyni a tekerést kiállni és manuálozni.

szerintem

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
de a manuálozáshoz tudni kell egykerekezni is nem?
hogy kezdtél el manuálozni?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Rmx!
Az x-up baromi egyszerû trükk, könnyebb mint a table, csak fokozatosan kell betanulni, nem elsõre x-be fordítani. Elõször csak picit fordítsd a kormányt, és próbáld ugrásonként mindig jobban. Egy-két hét alatt meg lehet tanulni.

Az örökzöld egykerekezéses témához meg annyit, hogy én sem tok normálisan egykerekezni (max. 5-7 m), "túl öreg" vagyok már hogy megtanuljam. Meg elég gáz is, ez olyan 12évessuhanctrükk....
Úgyhogy inkább megtanultam manuálozni, jobb könnyebb, meg sokkal poénabb trükk, lehet vele villogni a sétálóban. :D

360-at ti hogy kezdtétek? Nekem eddig max 180-200-ba fordul az asztaloson, aztán a ruktion köszönte szépen neki sok volt, vehetek új hajtókart....

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
szevasztok
egykerekezni tanulok de nem naon megy.:(
ill.5-6-t tok tekerni de utána vagy eldölök vagy lemegy az eleje.
hogy tudnék jol egykerekezni?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
whip-nél pont a hátsólábbal kell visszahúzni.
Próbáltam úgy hogy hátsóval kitolom a hátulját de mivel nem tom visszahozni rettenetesen érkezek...

a whipnél amit motorosok IS csinálnak, testbõl kell elfordítani.

x-up nál mi jöhet közbe?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
rmx
Whipnél, hátt, nem probálgattam még dirt hiányában, de gondolom amelyik lábad van hátul azzal is tolod, meg mellette egész testbõl.
X-upnál meg sok minden eszembe jutna h mi jöhet közbe, de az h ruhám beleakad az nem:)

Valaki kp-s trükkökben tud tanácsot adni?
Síkon lassan csukott szemmel, bunnyból még kösz nem..
Fakiebõl probálgattam, meg kiállásokból, de mindig kimegy alólam a bringa..
Hogy gyakoroljam ezt? Padkáról lefele nem próbáltam még, lehet elõbb ezt kéne tudni?:)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

minek megtanulni bármit is?

:clap: :cheers:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

nekem sehogy se ment megtanulni az egykerekezést, mondjuk már régóta nem is gyakorlom, egyszerûen leszarom és gyakorlok más trükköket amihez több érzékem van

szal ez egyénfüggõ
amúgy is minek megtanulni egykerekezni?

Sztem nagy feeling,ráadásul nem gyengén segít fejleszteni az egyensúly érzékedet! Az meg azért jól jön! ...Sztem...:clap:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
:D

enyémhez senki? :confused:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

minek megtanulni bármit is?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nekem sehogy se ment megtanulni az egykerekezést, mondjuk már régóta nem is gyakorlom, egyszerûen leszarom és gyakorlok más trükköket amihez több érzékem van

szal ez egyénfüggõ

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Biztos vagyok benne, h egy éven belül sikerül. Mondom én azt úgy számítottam, h lett egy normálisabb bicajom, és igazából elkezdtem bringázni. Neked azért már vannak alapok...:)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Hello!
Hát a dh-nak nem is a trükközés a lényege:)
egykerekezéshez: olvasva nem leeht megtanulni, sztem csakis gyakorlsá. Ujj hátsóféken, de a többit ki kell tapasztalni. Nekem egy év gyakorlást(az abszolut kezdéstõl számítva) vett igénybe, mire azt mondhattam, hogy megy.

Jó!!!Gondolom azért vágod,hogy a "trükközés" alatt mit értek?!
Egyébként köszi a tippet,kb ilyen válasz(ok)ra számítottam.:)
Azért remélem 1 évnél elõbb sikerül:chin:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."